پیام خوزستان

آخرين مطالب

قطب تجارت کشور در کمتر از 24 ساعت به مدار فعالیت بازگشت اقتصادي

قطب تجارت کشور در کمتر از 24 ساعت به مدار فعالیت بازگشت
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایرنا / مجتمع بندری شهید رجایی که قلب تپنده تجارت کشور محسوب می شود، با تلاش دستگاهها و مسئولان مربوطه در کمتر 24 ساعت به مدار فعالیت بازگشت تا خللی در امر صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت پیش نیاید.
از ظهر روز شنبه ششم اردیبهشت که در پی وقوع انفجار در یکی از اسکله‌های بندر شهید رجایی، آتش‌سوزی در بخش‌هایی از این بندر آغاز و سپس به بعضی از اسکله‌های کانتینری و فله‌بر کشیده شد، مدیران ارشد دو نهاد اصلی متولی فعالیت بندری شامل رئیس کل گمرک ایران و سرپرست سازمان بنادر و دریانوردی به همراه وزرای کشور و راه و شهرسازی در محل حادثه حاضر شدند و همه تلاش دستگاهها برای مهار آتش و از سرگیری فعالیت تخلیه و بارگیری کالا به بندر شهید رجایی به کار بسته شد.
در سایه این تلاش‌ها بود که اصلی‌ترین بندر ترانزیتی، کانتینری و بزرگترین مرکز تجارت کشور پس از یک وقفه کوتاه در فعالیت‌ها، از صبح امروز بار دیگر شاهد از سرگیری صادرات و واردات کالا و حتی ترانزیت خارجی بود به طوری که فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی ساعت 9 صبح روز یکشنبه اعلام کرد که هم‌اکنون فعالیت های مختلف بارگیری، تخلیه و ... طبق روال گذشته در سایر زون‌ها و بخش‌های بندر شهید رجایی بندرعباس در حال انجام است.
شهید رجایی، بزرگترین بندر تجاری ایران
بندر شهید رجایی با ظرفیت پذیرش سالانه بیش از 88 میلیون تن کالا مهمترین بندر ایران و دومین بندر بزرگ منطقه است که به‌عنوان دروازه صادرات و واردات و تنظیم‌کننده نبض اقتصاد کشور و محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب شناخته می‌شود.
منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی به‌ تنهایی فعالیت بیش از 50 پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، 70 درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از 58 درصد عملیات غیرنفتی، 43 درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود 85 درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را داراست.
بندر شهید رجایی که تخلیه و بارگیری سالانه حدود 100 میلیون تن کالا، بیش از 55 درصد صادرات و واردات، 70 درصد ترانزیت بنادر و تخلیه و بارگیری 90 درصد کالاهای کانتینری کشور را بر عهده دارد، در صورت توقف بخشی از فعالیت‌های بندری و گمرکی آن، می‌تواند به جریان تجارت و تولید کشور آسیب بزند؛ لذا دستگاه‌های متولی ساماندهی امور تجارت دریایی بخصوص سازمان بنادر و گمرک جمهوری اسلامی ایران از زمان آغاز حادثه در این بندر، همه تلاش خود را برای ازسرگیری جریان تجارت آغاز کرده‌اند.
کالاهای اساسی مستقر در بندر شهید رجایی به سایر سیلوها منتقل شدند
همچنین اگرچه سهم بندر شهیدرجایی از تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی تنها 8 درصد بوده و بخش عمده نیازهای اساسی کشور از طریق تخلیه کالا در بندر امام خمینی (ره) و بخشی هم از شمال کشور و بندر امیرآباد تأمین می‌شود، اما غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی از انتقال کالاهای اساسی در بندر شهید رجایی به سایر سیلوها و نیز کشتی‌های در انتظار تخلیه بار در این بندر به اسکله‌های بندر امام خمینی (ره) خبر داده است تا مشکلی در تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم پیش نیاید.
بازار
استقرار رئیس کل گمرک در درب خروج بندر شهید رجایی
پس از آنکه شب گذشته فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران به همراه وزیر راه و شهرسازی از اسکله‌های آسیب‌دیده بازدید و از مجروحان این حادثه عیادت کرد، از صبح امروز با استقرار در درب خروج، بر ترخیص کالاهای اولویت‌دار شخصاً نظارت داشت.
همچنین امروز جلسه ویژه تیم فنی و پشتیبانی گمرک ایران جهت آغاز مجدد انجام تشریفات گمرکی در محل درب خروج واردات گمرک برگزار شد و رئیس کل گمرک ایران پس از بررسی زیرساخت‌ها و اطمینان خاطر از وضعیت موجود، دستور آغاز تشریفات گمرکی حمل یکسره محموله‌های کالاهای اساسی و واحدهای تولیدی را صادر کرد.
از سوی دیگر انجام تشریفات گمرکی خروج کالاهای ترانزیت خارجی، صادرات و واردات در گمرک شهید رجایی بندرعباس از امروز مجدداً آغاز شده و قرار است گمرک ایران تا ساعاتی دیگر موضوع آغاز مجدد انجام تشریفات گمرکی در تمامی رویه ها را رسماً اعلام کند.
آخرین وضعیت ترخیص کالا از زبان رئیس کل گمرک ایران
فرود عسگری معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره آخرین وضعیت ترخیص کالا از بندر شهید رجایی اعلام کرد: در پی حادثه‌ای که در گمرک شهید رجایی اتفاق افتاد، یکی از دستگاه‌هایی که بسیار سریع وارد شد گمرک جمهوری اسلامی ایران بود که با تیم پشتیبانی، فنی و فناوری از دیروز در صحنه حضور دارد.
وی افزود: بر همین اساس ما از امروز عملیات ترخیص را آغاز کردیم، هم در بخش ترانزیت داخلی و خارجی و هم در بخش صادرات و هم ترخیص کالاهای اساسی تشریفات گمرکی در حال انجام است.
رئیس کل گمرک ادامه داد: اکنون گمرک در حال خدمات‌رسانی به مردم است و به مردم و بازرگانان این اطمینان را می‌دهیم که شرایط مهیاست و مثل قبل در سامانه جامع امور گمرکی می‌توانند نسبت به انجام تشریفات گمرکی اقدام کنند. ما همکاران را در محل مستقر کردیم که مثل قبل سرویس‌دهی کرده و خدمات ارائه بدهند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1090282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

مشکلات تامین کیت‌ آزمایشگاه بیشتر شد

نیروهای پالایشگاه نیازمند حمایت و انگیزه‌بخشی بیشتر هستند

سقوط آزاد قیمت سکه امروز 11 اردیبهشت 1404

تقدیر مدیرعامل فولاد زاگرس اندیمشک از تمامی کارگران با انتشار یک تقدیرنامه زیبا

پرسپولیس با هدف انتقام در کویر/ رونمایی از اولین سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

خدمات‌ ویژه اتوبوسرانی برای فوتبال بین استقلال و آلومینیوم اراک

انتصاب سرپرست مدیریت پشتیبانی تأمین کالای نفت

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

کیش میزبان بیش از 100 تور اپراتور و فعال گردشگری از 33 کشور جهان

پالایش نفت، پالایش ورزش را استارت می‌زند؟

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران در 5 رشته ورزشی

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

تمرکز بر پیش‌تجهیز برای جلوگیری از حوادث نفتی

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

درخواست عجیب تراکتوری‌ها؛ تکذیب کنید لطفا!

خدمات اتوبوسرانی برای انتقال تماشاچیان تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک به ورزشگاه آزادی

اتوبوس‌رانی تهران در خدمت تماشاگران دیدار استقلال و آلومینیوم

قاتلی به نام ریزگرد

حجم بالا و تخفیف‌های جدید: آیا Hyperliquid در مسیر شکستن مقاومت‌های بازار است؟

تولید نسل جدید پانسمان‌ با ترکیب کورکومین و نانولوله‌های کربنی

نانولوله‌های تک‌جداره، شارژ سریع را به واقعیت تبدیل کردند

آلودگی همچنان میهمان خوزستانی‌ها؛ وضعیت هوا در 2 شهر «قهوه‌ای» شد

دو سارق مسلح در دزفول به دار مجازات آویخته شدند

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

زارع: هدف ما کسب اولین جام با گل‌گهر است

رکورد تاریخی مسی در لیگ قهرمانان شکسته شد

ناراحتی ماسکرانو از حذف؛ حرف زدن آسان است

اعتراض استقلال به زمان برگزاری دیدار حذفی

آخرین شایعات نقل و انتقالاتی پرسپولیس

استفاده از فرصت دیپلماتیک در برابر فشار آمریکا

استفاده از فرصت‌های دیپلماتیک در برابر فشارهای آمریکا

سهم 7 درصدی پالایشگاه پنجم پارس جنوبی در گاز تحویلی کشور

درباره «برادران کارامازوف»

حسین شریعتمداری: مگر برجامی وجود دارد که مکانیسم ماشه آن قابل اجرا باشد؟!