پیام خوزستان

آخرين مطالب

رنگ‌های مرموز اقیانوس‌ها علمي

رنگ‌های مرموز اقیانوس‌ها
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - ایسنا / پژوهش‌ها نشان می‌دهند که رنگ اقیانوس‌ها در طول تاریخ تغییر کرده و ممکن است دوباره به رنگ‌های شگفت‌انگیز بازگردند.
به نقل از لایوساینس، دریاها که در بیش‌تر تاریخ زمین در لباس‌های آبی رنگ خود درخشیده‌اند، در گذشته‌های دور به رنگی سبز و شاید به‌طور موقت بنفش درآمده‌اند. این تغییرات رنگی که در طی میلیاردها سال رخ داده، با شیمی آب و تأثیرات حیات در این اقیانوس‌ها ارتباطی نزدیک دارد. طبق تحقیقاتی که به‌تازگی توسط پژوهشگران ژاپنی منتشر شده است، اقیانوس‌های زمین در دوران آرکئن، یعنی بیش از سه میلیارد سال پیش، سبز بودند.
این مطالعه براساس شواهدی استوار است که نشان می‌دهد رنگ سبز موجود در آب‌های جزیره آتشفشانی ایووجیما در ژاپن که به دلیل اکسید آهن Fe(III) به‌وجود آمده، مشابه آن چیزی است که ممکن است در اقیانوس‌های اولیه زمین مشاهده می‌شد. جلبک‌های سبز - آبی که در این آب‌های سبز رنگ رشد می‌کنند، گواهی بر حضور چنین شرایطی در گذشته زمین هستند.
در آن دوران، زمین فاقد اکسیژن گازی بود و زندگی تنها به موجودات تک‌سلولی در اقیانوس‌ها محدود می‌شد. این موجودات، با استفاده از فتوسنتز بی‌هوازی و به‌کارگیری آهن به‌جای آب به‌عنوان منبع الکترون برای فتوسنتز، در یک اکوسیستم کاملاً متفاوت از آنچه که امروز می‌شناسیم، زندگی می‌کردند. آهن در آن زمان به‌طور عمده به‌صورت آهن کاهش‌یافته (Fe²⁺) در آب دریا وجود داشت و در پی تکامل فتوسنتز، با حضور اکسیژن، آهن اکسید شده (Fe³⁺) در دریاها شکل گرفت. این تغییرات شیمیایی که طی میلیون‌ها سال ادامه داشت، باعث آزادسازی اکسیژن به جو و اقیانوس‌ها شد که نهایتاً به «رویداد بزرگ اکسایش» انجامید. این رویداد یکی از مهم‌ترین تحولات تاریخ زمین بود که باعث شد حیات پیچیده، همان‌طور که امروز می‌شناسیم، امکان‌پذیر شود.
در آن دوران، باکتری‌های سبز-آبی که امروزه به‌عنوان جلبک‌های سبز-آبی شناخته می‌شوند، در اقیانوس‌های سبز رنگ زمین به‌وجود آمدند. این جلبک‌ها به‌طور ویژه از رنگدانه‌هایی به نام فیکواریترابیلیلین (PEB) استفاده می‌کنند که آن‌ها را قادر می‌سازد در شرایط نوری سبز رشد کنند، شرایطی که شاید در آن زمان در اقیانوس‌ها به‌طور فراگیر وجود داشته باشد. شبیه‌سازی‌های کامپیوتری نیز نشان می‌دهند که اکسید شدن آهن در دریاها به‌طور هم‌زمان باعث ایجاد ذرات آهن اکسید شده می‌شد که سطح آب را به رنگ سبز درمی‌آورد.
بازار
با گذشت زمان و با ظهور فتوسنتز در اشکال پیچیده‌تر، اقیانوس‌ها به رنگ آبی تغییر کردند. اما این تغییر رنگ به‌طور دائم نخواهد بود. با افزایش سن خورشید، ابتدا تابش آن افزایش می‌یابد که منجر به تبخیر بیشتر آب‌ها و تابش شدیدتر اشعه فرابنفش می‌شود. این تغییرات به نفع باکتری‌های سولفور بنفش در اعماق اقیانوس‌ها خواهد بود که در شرایط کمبود اکسیژن زندگی می‌کنند. به همین ترتیب، اقیانوس‌های زمین ممکن است به رنگ‌های بنفش، قهوه‌ای یا سبز درآیند، به‌ویژه در مناطق ساحلی یا لایه‌بندی‌شده که غلظت‌های بالای سولفور یا آهن اکسید شده وجود دارد. این تغییرات نه تنها به دلیل تغییرات در شیمی آب، بلکه به‌دلیل تاثیرات اکوسیستم‌های میکروبی و گیاهی است که طی میلیون‌ها سال تکامل یافته‌اند.
در نهایت، خورشید به اندازه‌ای گسترش خواهد یافت که مدار زمین را در برگیرد و اقیانوس‌ها به‌طور کامل تبخیر خواهند شد. این تغییرات که براساس مقیاس‌های زمانی زمین‌شناسی به‌طور تدریجی و اجتناب‌ناپذیر رخ می‌دهند، نشان‌دهنده این حقیقت است که در دنیای طبیعی هیچ چیزی ثابت و دائمی نیست. به همین دلیل تغییرات در رنگ اقیانوس‌ها، همچون بسیاری از تحولات دیگر در تاریخ زمین، امری اجتناب‌ناپذیر به‌شمار می‌آید.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1080688/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این درخت کهن منم

گزارشی از پیام رهبر انقلاب به همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه

سیاست مذاکراتی جدید آمریکا؛ به مرگ بگیر تا به تب راضی شود/ صحبت‌های ویتکاف جنجالی شد

عمان: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می شود

ویتکاف: موضع ما درباره ایران نداشتن غنی‌سازی است

اسرائیل یک رهبر مقاومت را به شهادت رساند

آخرین نوتیس مدافع خارجی به استقلال هم ارسال شد!

درخواست شلاق برای هانیه توسلی و ترانه علیدوستی توسط تهیه کننده معروف!

رضا بابک و بهرام شاه محمدلو به اکران یک فیلم آمدند

استوری بی نظیر محسن چاوشی درباره خلیج‌فارس

امواج گرانشی زیبا

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

جشن قهرمانی تیم شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

انتقاد مهدی توتونچی به صحبت‌های آذری جهرمی، درباره پخش بازی استقلال و چادرملو در شبکه نسیم

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

توصیف ترامپ از سوی الیاس نادران؛ صادق‌ترین رئیس جمهور آمریکا

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

نماینده ترامپ: ایران نه می‌توانید غنی‌سازی کنید، نه سانتریفیوژ داشته باشید

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

ارائه خدمات هلال‌احمر به بیش از 320 نفر در روستای فردوس هویزه

آزادی بازی سپاهان را از دست داد

مراسم استقبال از پرچم گنبد مطهر آستان قدس رضوی و حرم حضرت امام رضا علیه‌السلام در شرکت فولاد خوزستان

مهاجم استقلال هم بازی با سپاهان را از دست داد

فولاد خوزستان نماد فولاد کشور است

نشست هم‌اندیشی وزیر صمت با فعالان اقتصادی استان خوزستان

پاسخگویی وزیر و معاونان وزارت صمت به مطالبات فعالان اقتصادی خوزستان

اولویت تامین انرژی صنعت و تولید/ پیشران توسعه و اقتصاد در نوبت اول تامین برق قرار می‌گیرد

ماجرای فیلم جنجالی از درگیری بافق در لیگ جوانان؛ از پنالتی تا ورود تبر به زمین!

فراخوان رامبد جوان برای ثبت نام شرکت کنندگان «کارناوال»

توضیح قوه قضاییه درباره خبر حکم اعدام «تتلو»

معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم 100

خواستگاری بالاشهر اینجوریه؟

رونمایی فیلم «بی سر و صدا» از مهران غفوریان

مروری‌ بر حواشی کارگردانی که فیلم هایش درخشان است

از بلاتکلیفی سینماهای قدیمی تا یادآوری خلیج همیشه پارس در سینما

عدس گرانشی را ببینید

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

برتری تیم هندبال ساحلی ایران مقابل اردن و صعود به دور بعد

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 20 اردیبهشت 1404

گزیده‌های نفتی هفته