پیام خوزستان

آخرين مطالب

هدف‌گذاری ایران برای تقویت جایگاه خود در عرصه بین‌المللی نفت و گاز وزارت نفت

هدف‌گذاری ایران برای تقویت جایگاه خود در عرصه بین‌المللی نفت و گاز
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت با اشاره به هدف‌گذاری ایران برای تقویت جایگاه خود در عرصه بین‌المللی نفت و گاز گفت: در این مسیر، افزایش مبادلات حامل‌های نفتی و گازی از طریق دیپلماسی انرژی به‌عنوان یکی از راهکارهای کمک‌کننده در رفع ناترازی انرژی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش شانا، صنعت نفت در تمام دنیا ماهیتی بین‌المللی دارد و تغییرات در عرصه جهانی به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر مقدار تولید، عرضه و تقاضا، همچنین قیمت طلای سیاه اثرگذار است، بنابراین توجه به مناسبات بین‌المللی و جهانی در این عرصه ضروری است. این موضوع برای ایران که دارای بالاترین ذخایر نفت و گاز در دنیاست اهمیت بیشتری دارد. از سوی دیگر، جایگاه راهبردی ایران در خاورمیانه نیز توجه به مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی را بیش‌ازپیش می‌کند.
سید علی‌محمد موسوی، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در گفت‌وگو با شانا با اشاره به اینکه ایران در سال 1404 همزمان پست ریاست دوره‌ای کنفرانس اوپک و وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز را به‌عهده دارد، گفت: ریاست دو اجلاس عادی وزارتی کنفرانس اوپک از سوی وزیر نفت ایران، حضور فعال و مؤثر ایران به‌عنوان رئیس دوره‌ای کنفرانس وزارتی اوپک در رویداد نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در سال 1404، مشارکت فعال هیئت نمایندگی وزارت نفت در اجلاس‌ وزارتی عادی و فوق‌العاده اوپک‌پلاس و ... از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت نفت ایران در عرصه بین‌الملل در این سال خواهد بود.
وی تٔاکید کرد: هر چه ما در دیپلماسی خارجی موفق‌تر عمل کنیم و ارتباطات ما با کشورهای دنیا گسترده‌تر باشد، امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی بیشتر خواهد بود.
مشروح گفت‌وگو شبکه اطلاع‌رسانی نفت و انرژی (شانا) درباره تحولات بین المللی صنعت نفت در سال 1403 و برنامه سال 1404 را در ادامه می‌خوانید.
صنعت نفت ایران در سال 1403 در عرصه بین‌المللی با تحولاتی همراه بود. به نظر شما سال گذشته چه دستاوردهای مهمی در صنعت نفت در این عرصه حاصل شد؟
وزارت نفت سال گذشته به‌ویژه نیمه دوم آن توفیق‌های زیادی داشته که ازجمله مهم‌ترین آن تأمین انرژی مردم به‌ویژه در زمستان بسیار سرد سال 1403 بود. از سوی دیگر، در راستای تحقق اهداف صنعت نفت، دیپلماسی انرژی نیز در دستور کار وزارت نفت قرار داشت و در این زمینه، وزیر نفت با مقام‌های خارجی دیدارهایی انجام داد. از مهم‌ترین این دیدارها می‌توان به دیدار با دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، معاون نخست‌وزیر روسیه، وزیر انرژی روسیه، معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، وزیر انرژی و آب تاجیکستان و... اشاره کرد.
بدون شک برگزاری موفقیت‌آمیز اجلاس وزارتی مجمع صادرکنندگان گاز (18 آذر 1403) در اوج تحولات منطقه با حضور قابل‌توجه وزرای کشورهای عضو و ناظر، از مهم‌ترین دستاوردهای وزارت نفت در حوزه دیپلماسی انرژی است. همچنین احراز همزمان پست ریاست کنفرانس اوپک و وزرای مجمع کشورهای صادرکننده گاز از مهم‌ترین دستاوردها در حوزه بین‌المللی نفت و گاز است. برای سال 1404 نیز افزایش دیپلماسی انرژی از طریق دیدارهای دو و چندجانبه برنامه‌ریزی شده است.
مهم‌ترین برنامه شما برای سال جدید چیست تا بتوان جایگاه ایران را در عرصه بین‌المللی تقویت کرد؟
در نخستین گام، در اردیبهشت سال آینده، نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی برگزار می‌شود که برخی هماهنگی‌های بین‌المللی نمایشگاه و دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در آن انجام شده و در دست پیگیری است، همچنین توسعه روابط نفتی و گازی با شناسایی ظرفیت‌های افزایش همکاری با کشورهای هدف در دستور کار سال 1404 قرار دارد. افزون بر آن ریاست دو اجلاس عادی وزارتی کنفرانس اوپک از سوی وزیر نفت ایران، حضور فعال و مؤثر ایران به‌عنوان رئیس دوره‌ای کنفرانس وزارتی اوپک در رویداد نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در سال 1404، مشارکت فعال هیئت نمایندگی وزارت نفت در اجلاس‌های وزارتی عادی و فوق‌العاده اوپک‌پلاس، تقویت حضور و نقش‌آفرینی نمایندگان وزارت نفت ایران در فعالیت‌های اوپک و اوپک‌پلاس در سطوح مختلف هیئت عامل، نمایندگان ملی و کارشناسی و تقویت مناسبات کاری و همکاری‌های فنی و کارشناسی با بخش تحقیقات دبیرخانه اوپک در چارچوب تحولات بازار جهانی نفت و انرژی از دیگر برنامه‌های این سال خواهد بود.
با توجه به اهداف تعریف‌شده، به نظر شما مهم‌ترین چالش برای تحقق این اهداف چه خواهد بود؟ چه راهکارهایی برای رفع این چالش‌ها برنامه‌ریزی‌ شده است؟
همانند سال گذشته، امسال نیز موضوع ناترازی انرژی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌ روی کشور خواهد بود که در راستای رفع این چالش، برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است. افزایش مبادلات حامل‌های نفتی و گازی از طریق دیپلماسی انرژی به‌عنوان یکی از راهکارهای کمک‌کننده در رفع ناترازی انرژی در دستور کار قرار دارد. اگرچه عمیقاً معتقدم باید سیاست‌های لازم به‌صورت جدی در زمینه کاهش تقاضا صورت پذیرد، زیرا هرچقدر تولید افزایش یابد، شتاب افزایش تقاضا در کشور آن را بی‌اثر خواهد کرد.
با توجه به تحولات جهانی در حوزه انرژی، سیاست‌های ایران برای حفظ و افزایش سهم خود در بازارهای جهانی چیست؟
در این ارتباط تحولات جهانی انرژی به‌طور مداوم رصد و تحلیل شده است و راهکارها و سیاست‌های متناسب آن پیش‌بینی می‌شود. افزون بر این، در راستای حفظ و افزایش سهم ایران در بازارهای انرژی، نشست‌های مستمری با متولیان امر در وزارت نفت و سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های داخلی و خارجی (ازجمله سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF)، مجمع جهانی انرژی (IEF) و...)، در دست اقدام و پیگیری است.
همچنین در این راستا افزایش سطح مناسبات و گفت‌وگوهای دیپلماتیک با وزیران کشورهای عضو اوپک و اوپک‌پلاس با محوریت کشورهای تولیدکننده نفت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی (با اولویت عراق، روسیه، عربستان سعودی، ونزوئلا و الجزایر) در موضوع توافق اوپک‌پلاس و چالش‌های پیش‌ روی بازار و کشورهای تولیدکننده نفت، تثبیت جایگاه ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک (پس از عربستان سعودی و عراق) از طریق حفظ و افزایش میزان تولید روزانه نفت خام و افزایش سهم درصدی تولید نفت ایران درمجموع تولید اوپک و حضور فعال و هوشمندانه در تمام نشست‌های ارکان نظارتی و کارشناسی توافق اوپک‌پلاس با هدف آگاهی از گزارش‌های ارائه‌شده و تصمیم‌های اتخاذشده، در دستور کار قرار دارد.
در خصوص مجمع کشورهای صادرکننده گاز و در سطح کلان، یکی از مهم‌ترین سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در توسعه صنعت گاز، افزایش اکتشاف‌های گازی به‌ویژه در مناطق دریایی و خشکی مشترک، افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در راستای افزایش تولید، همچنین ارتقای توان صادرات گاز طبیعی و ال‌ان‌جی خواهد بود. در سطح راهبردی، گسترش دیپلماسی گازی با همسایگان و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان گاز، ارتقای همکاری‌های علمی و توسعه فناوری و اقدام‌های مشترک به‌ویژه سرمایه‌گذاری‌های مشترک، اولویت کلیدی جمهوری اسلامی ایران است که در این راستا می‌توان از ظرفیت‌های عضویت و مشارکت در مجمع کشورهای صادرکننده گاز بهره برد.
ایران درمجموع ذخایر نفت و گاز رتبه اول را در جهان دارد. برای آنکه این ظرفیت در تولید و افزایش سهم تجارت جهانی نمود پیدا کند، سرمایه‌گذاری، نقش اصلی را بازی می‌کند. سال جدید چه برنامه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت دارید؟
هر چه ما در دیپلماسی خارجی موفق‌تر عمل کنیم و ارتباطات ما با کشورهای دنیا گسترده‌تر باشد، امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی بیشتر خواهد بود که این موضوع در دستور کار ما قرار دارد و در حال پیگیری آن هستیم. همچنین در راستای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، ضروری است تسهیل‌گری‌های لازم صورت پذیرد و موانع قانونی، حقوقی، مالی و بانکی و... برطرف شود تا مسیر مناسب آن فراهم باشد. در راستای جذب سرمایه‌گذاری داخلی نیز مدیریت‌های سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار در شرکت‌های اصلی وزارت نفت در حال پیگیری موضوع هستند و این معاونت آماده هرگونه همکاری در این زمینه است.
آقای دکتر، تعطیلات نوروز را چگونه می‌گذرانید؟ آیا زمانی برای استراحت دارید، یا همچنان درگیر مسائل صنعت نفت هستید؟
صنعت نفت یک صنعت مستمر و پویا است و تعطیلی ندارد. به‌ویژه همکاران متعهد و پرتلاش ما در مناطق عملیاتی نفتی و گازی، در تمام ایام سال به‌صورت 24 ساعته در تأسیسات حضور دارند و در حال بهره‌برداری از منابع نفتی و گازی هستند. ما نیز در ستاد همواره پشتیبان آنها هستیم. با توجه به همزمانی ایام سال نو با شب‌های قدر، امسال به شکل مألوف تعطیلات نخواهم داشت، اما طبعاً به صله ارحام و زیارت خانواده شهدا می‌رویم.
من سال اولی هست که افتخار خدمت در وزارت نفت را دارم و تاکنون نوروزی را در صنعت نفت نبوده‌ام، اما هر وقت بحث تعطیلی نوروز می‌شود، به یاد همکاران متعهد و پرتلاشمان در مناطق عملیاتی صنعت نفت می‌افتم که تعطیلی ندارند و در بسیاری از تعطیلات دور از خانواده در مناطق عملیاتی، سکوهای نفتی و گازی در جزایر فلات قاره و عسلویه و دیگر نقاط کشور، مشغول خدمت‌رسانی و انجام وظیفه هستند.
پیام نوروزی شما برای کارکنان صنعت نفت و مردم ایران چیست؟
امیدوارم سال پیش‌ رو همانند سال‌های گذشته، شاهد موفقیت‌های بزرگی در صنعت نفت باشیم و محدودیت‌هایی که به‌ویژه ناشی از تحریم‌های ظالمانه در سال‌های گذشته داشته‌ایم، در سال پیش رو برطرف شود و شکوفایی و تحولات مثبت زیادی در صنعت عظیم نفت و گاز ایران اتفاق بیفتد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1068056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توسعه زیرساخت‌های گردشگری مینوشهر با قید فوریت

واکنش گوهری به درخواست آب قند!

نعمتی محافظش را برای یحیی برداشت! (عکس)

بابادی: این افراد باید توسط مردم تنبیه شوند!

چراغ سبز استقلال خوزستان به حضور در تبریز

کارتال: مشت زدن به فردی مثل پیروانی قابل قبول نیست

محرومیت دو عضو خیبر به‌دلیل کتک‌‌زدن سرپرست پرسپولیس

بازیکن گل‌گهر خادم حرم امام رضا (ع) شد

دقیقی: کارتال رفتاری مغرورانه داشت اما بی‌عرضه بودیم که پرسپولیس را نبردیم

علیپور: 90 دقیقه به من فحش دادند، کمیته انضباطی کجاست؟

واکنش گوهری نسبت به درخواست آب قند در بازی با فولاد!

ربیعی: به شرافت بازیکنانم خسته نباشید می‌گویم

مصرف برق صنایع کشور 2 هزار مگاوات افزایش یافته است

گل‌محمدی: به سهمیه آسیایی که حق ما بود نرسیدیم!

ربیعی: با شرافت برای ذوب‌آهن جنگیدیم/ذوب‌آهن را سرپا نگه داشتم

بدترین زد و خورد سال به مدت هفت دقیقه!

«مقاومت» همچون کوه استوار؛ پرچم آزادی بر بام قدس به اهتزاز در می‌آید

تامین 20 درصد آهن اسفنجی کشور توسط فولاد خوزستان| ضرورت تسهیل دستورالعمل‌های صادراتی

شهیدان سلیمانی و امیرعبداللهیان اسطوره های جبهه مقاومت

شکایت دوباره میثاق معمارزاده از پرسپولیس!

بازیکنان تراکتور بعد از قهرمانی ممنوع المصاحبه شدند!

بین تراکتور و پرسپولیس تبعیض گذاشتند؟

خرید احتمالی پرسپولیس از هفته بیست و نهم!

یونایتد 4-1 بیلبائو: بدترین منچستر تاریخ در فینال!

دبیر: کامران قاسمپور به کرونا مبتلا شده است

حواشی و اخبار دنیای فوتبال با عبدالله روا

آنالیز گلهای بازی پاری سن ژرمن 2 -1 آرسنال

خبر تکراری؛ استعفای ساکت الهامی از سرمربیگری نساجی

واکنش خداداد عزیزی سرپرست تراکتور به سوال خبرنگاران: من ممنوع المصاحبه هستم

تک گل چلسی به دورگاردن توسط دیوزبری هال

آقای عثمان اندونگ، تا وقتی روزبه چشمی هست چرا سرخیو راموس؟!

سرمربی استقلال خوزستان: زورمان به فولاد خوزستان نرسید

عرصه فعالیت بخش خصوصی در خوزستان به خوبی فراهم نشده است

100 همت منابع پتروشیمی های خوزستان خارج از استان است

نشست هم‌اندیشی وزیر صمت با فعالان اقتصادی خرمشهر و آبادان

دانش‌آموزان دبیرستان شهید خیام اهواز میهمان شرکت فولاد اکسین خوزستان شدند

گزینه پرسپولیس دوست دارد به پاری‌ سن‌ ژرمن برود!

گل محمدی: بازی سختی بود اما شایسته پیروزی بودیم

پیام تبریک مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا (ع)

استاندار خوزستان: خلیج‌فارس هویت ملی ایران است و هرگونه تحریف نام آن مردود است

گل چهارم منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 90+1

جنجال شدید در پایان نشست خبری پرسپولیس؛ کارتال بلند شد و رفت!

درخواست های سرمربی پرسپولیس برای تقویت تیم

علیپور: وقتی چیزی نمی‌گوییم و سرمان پایین است، باید توسری بخوریم؟!

حامد لک: سال سختی برای تیم ما بود و تغییرات زیاد سرمربی برای هر تیمی سم است

باشگاه خیبر خرم آباد با انتشار این ویدئو به داوری بازی پرسپولیس اعتراض کرد

گل اول منچستریونایتد توسط میسن مونت در دقیقه 72

گل دوم منچستریونایتد توسط کاسمیرو در دقیقه 81

گل سوم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 85

انتقاد تند و تیز رئیس جبهه اصلاحات از مجلس