پیام خوزستان

آخرين مطالب

دزفول؛ شهر آب و آجر! گفتگو

دزفول؛ شهر آب و آجر!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - به گزارش ، به دزفول، شهر آب و آجر، پایتخت مقاومت ایران و شهری از سپیده دم تاریخ خوش آمدید. شهرستان دزفول که زادگاه قدیمی ترین مرکز خط و کتاب در ایران و خاستگاه نخستین دانشگاه جهان است، جاذبه‌های تفریحی و تاریخی کم نظیر و زیادی را در خود جای داده و سفر به این شهر را برای ایرانی و هر جهانگردی ضروری می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تپه‌های باستانی چغامیش ، رودخانه دز، پل کهن ساسانی، دانشگاه جندی شاپور، قمش تاریخی مؤمنان، روستای تاریخی لیوس، دژ محمد علی خان، قلعه شاداب، بافت قدیم و آجری دزفول، ساباط‌ها و خانه‌های قدیمی که قدمت برخی به دوره صفویه نیز می‌رسد، دره تو بیرون و آبشار شوی که از بزرگترین آبشارهای خاورمیانه به شمار می‌رود از جمله صدها جاذبه دیدنی این شهرستان محسوب شده که می‌توانند برای هر گردشگری از هر جای جهان چشم نوازی کنند.
همچنین جریان رود دز از میان شهر و عبور آن از زیر قدیمی ترین پل استوار جهان، تلفیقی چشم‌نواز از آثار تاریخی و پدیده‌های طبیعی در دل این شهر رقم زده است.
از سوی دیگر دزفول به دیار مؤمنان نیز مشهور است و در این میان می‌توان به بیوت عالمان، آرامگاه ادریس نبی و بابا حزقیل دو پیغمبر الهی، امامزاده سبزقبا، امامزاده محمد بن جعفر طیار، امامزاده ابوالبشیر، امامزاده شاه رکن‌الدین و امامزاده رودبند نیز اشاره کرد.

پیام خوزستان

دزفول با وجود ظرفیت‌های کم نظیر و بی شمار تاریخی، طبیعی و مذهبی خود اما سالیان سال مورد غفلت متولیان قرار گرفت و اکنون نیز با وجود حجم بالای گردشگر با کمبود زیرساخت‌ها و امکانات گردشگری مواجه است.
ضرورت تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر یکی از فعالان گردشگری دزفول اظهار کرد: شهرستان دزفول ظرفیت‌های کم نظیری و بسیاری را در خود جای داده اما آنگونه که باید در سطح کشور شناخته شده نیست از همین رو گردشگرانی که از سایر نقاط ایران به دزفول سفر می‌کنند با مشاهده جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری که در این شهرستان وجود دارد شگفت زده می‌شوند.
محمد آذرکیش در خصوص شماری از مهمترین جاذبه‌های گردشگری شهرستان گفت: پل ساسانی دزفول به عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان از جمله نمادهای مهم ملی بوده که بر هر ایرانی واجب است از آن بازدید کند، همچنین تماشای مسجد جامع دزفول به عنوان دومین اثر تاریخی شهرستان و جزو 10 مسجد قدیمی کشور با معماری باشکوه خود برای هر ایرانی جذاب خواهد بود.
وی با بیان اینکه مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول از شاهکاری‌های معماری ایرانی است که ارزش ملی و جهانی دارد، افزود: تفریحگاه ساحلی علی کله با پل معلق عابر پیاده نیز از محبوب ترین جاذبه‌های گردشگری طبیعی خوزستان بوده که از امکانات اولیه برای گردشگران بر خوردار است. علاوه بر آن تعدادی از خانه تاریخی در بافت قدیم دزفول مهیای پذیرای از گردشگران نوروزی هستند.
به گفته این فعال گردشگری، گردشگران با تماشای سربطاق آقامیر و چوقابفون و همچنین آسیاب های تاریخی که در چند گوشه رودخانه دز قرار دارند، به دل تاریخ چند هزار ساله این شهرستان سفر خواهند کرد. علاوه بر آن کت‌های رودخانه نیز از جاذبه‌های مهم این شهر محسوب می‌شود.

پیام خوزستان

آذرکیش در خصوص ضعف صنعت گردشگری دزفول گفت: در گذشته موضوع گردشگری در دزفول برخلاف امروز اولویت نداشت از طرفی دیگر به رغم آنکه دزفول دومین شهرستان استان بوده و دارای جمعیت و مساحت زیادی است اما اداره راه و شهرسازی خوزستان توجه زیادی به نصب تابلوهای راهنما در جاده‌های منتهی به شهرستان نداشته است از همین رو بسیاری از گردشگران اطلاع و راهنمایی کافی برای ورود به دزفول نداشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه تا چند سال پیش محتواهای ناچیزی از دزفول در تلویزیون پخش می‌شد، افزود: گرچه در سال‌های اخیر اقداماتی از سوی شهرداری، میراث فرهنگی و انجمن‌های مردمی برای معرفی دزفول در رسانه ملی صورت گرفته اما همچنان کافی نیست و این کار باید با تلاش بیشتر و هدفمندتری دنبال شود که نه تنها همه مردم ایران با ظرفیت‌های بی شمار دزفول آشنا شوند بلکه این شهرستان به عنوان یک مقصد گردشگری در کشور شناخته شود.
به گفته این کارشناس گردشگری، تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر باید مورد اهتمام متولیان شهرستانی، استانی و کشوری قرار گیرد؛ همچنین در راستای آمایش سرزمین توجه ویژه به منطقه جنوب کشور به خصوص شهرستان دزفول با وجود ظرفیت‌های فراوانش ضروری است.
وی بیان کرد: دزفول با داشتن بیش از 150 اثر ملی، آثار فراوان معنوی که ثبت ملی شده، عنوان شهر جهانی کپو، ثبت رویداد بین المللی جندی شاپور و شمار بالای اصالت صنایع دستی، شهری پر از ظرفیت‌های ملی و جهانی است؛ بنابراین نخست باید از سوی وزارت میراث فرهنگی به آن توجه شود سپس ادارات استانی و شهرستانی موظف شوند با استفاده از راهکاری اصولی و مورد نیاز شهرستان را به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل کنند.
توجه به نیاز گردشگر و رفع کمبودها این کارشناس گردشگری در ادامه توجه به نیاز گردشگران در شهرستان را ضروری دانست و افزود: گرچه نیازهای اقامتی شهرستان در سال‌های گذشته افزایش یافته اما همچنان باید زیرساخت‌های بیشتری متناسب با حجم مسافر تأمین شود تا گردشگران با خیال آسوده‌تری به دزفول سفر کنند.

پیام خوزستان

آذرکیش تصریح کرد: از آنجایی که ما قوانین زیادی در راستای حمایت از بناهای بافت قدیم داریم متولیان باید این قوانین حمایتی را جدی تر اطلاع رسانی کنند، چرا که بسیاری از مردم به دلیل عدم آگاهی علاقه‌ای به ورود در حوزه اقامتگاه‌های بومگردی ندارند؛ از همین رو اقدامتی از جمله برگزاری همایش، سمینار، گفتگو و… از سوی متولیان می‌تواند نگاه جامعه محلی را به جاذبه‌های تاریخی به خصوص در بافت قدیم شهر عوض کند.
وی اضافه کرد: باید از طریق تیم‌های ویژه با حمایت و دلسوزی خاصی از سرمایه گذاران در راستای احداث اقامتگاه یا هر فعالیت گردشگری استقبال کرد چرا که سرمایه گذار نه تنها اشتغال ایجاد می‌کند، بلکه آبادانی و رشد اجتماعی یک منطقه را نیز تأمین می‌کند.
به گفته وی، اگر در شهر و منطقه‌ای اقامتگاه بوم گردی به نحو احسن ایجاد شود آن منطقه به دلیل داشتن اقامتگاه به خودی خود یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود؛ بنابراین چنین اتفاقی در شهرستان پر ظرفیتی نظیر دزفول تغییر چشمگیری ایجاد خواهد کرد.
افزایش زیرساخت‌های اقامتی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول نیز اظهار کرد: در راستای معرفی جاذبه‌های گردشگری دزفول در رسانه ملی تلاش و برنامه ریزی بسیاری از سوی این اداره صورت گرفته و از سال گذشته محتواهایی تولیده شده که تاکنون در حال نشر هستند.

پیام خوزستان

حمیدرضا خادم با اشاره به حضور ارزشمند شهرستان دزفول در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران افزود: حضور 10 میلیون و 560 هزار گردشگر در نوروز 1403 نتیجه تلاش‌های هدفمندی است که در سال‌های اخیر به منظور توسعه هر چه بیشتر صنعت گردشگری این شهرستان دنبال کرده‌ایم.
به گفته وی، در سال جاری دو مجموعه هتل به ظرفیت اقامتی هتل آپارتمان‌های شهرستان اضافه شده و علاوه بر آن، آماده بهره برداری هر چه سریع‌تر از سومین هتل نیز هستیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول افزایش تعداد هتل‌های این شهرستان از دو هتل به پنج هتل در طول دو سال را اتفاق بزرگی دانست و گفت: مجموعه اقامتگاه‌های سنتی در بناهای تاریخی و همچنین اقامتگاه‌های بومگردی در روستاهای گردشگری شهرستان نیز نشان از رشد زیر ساخت‌های گردشگری در دزفول است.
خادم با اشاره به کمبود تخت و کمبود امکانات اقامتی شهرستان با توجه به حجم گردشگران، افزود: در حال حاضر پروژه‌های زیادی در حال احداث است که با تکمیل و بهره برداری از این مجموعه‌ها تا حدودی این چالش برطرف خواهد.

پیام خوزستان

وی تصریح کرد: توسعه صنعت گردشگری در شهرستان، تلاش تمامی دستگاه‌ها را می‌طلبد؛ چرا که ممکن است ما در روستایی اقامتگاهی احداث کنیم که از وضعیت جاده‌ای نامناسبی برخوردار است؛ بنابراین رفع کامل چالش‌های گردشگری بدون همت و حمایت سایر دستگاه‌ها امکان پذیر نیست.
به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گرچه در ایام نوروز تمام ارگان‌ها پای کار هستند اما توسعه گردشگری به مدیریت واحدی نیاز دارد که همواره و در تمام طول سال هر دستگاهی را موظف به کاری کند.
به گفته وی، هم اکنون شهرستان دزفول با ورود این حجم از گردشگر به مقصد ملی سفر تبدیل شده و قطب نمونه گردشگری استان خوزستان نیز محسوب می‌شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهار کرد: در راستای تبدیل دزفول به مقصد ملی سفر تمام تلاش خود را از هر جنبه‌ای به کار خواهیم گرفت، چرا که نه تنها در حوزه طبیعی و آبی قوی هستیم، بلکه بنا داریم تا در سایر حوزه‌ها از جمله تاریخی و مذهبی نیز خود را به جایگاه اصلی برسانیم.
خادم با بیان اینکه از باغ ویلاهای شهرستان به طور غیر مجاز استفاده می‌شود، افزود: در راستای مجاز کردن این بناها به همکاری سایر دستگاه‌ها نیازمندیم چرا که به هر حال بنایی ساخته شده و می‌توان برنامه ریزی مطلوبی برای ساماندهی آن داشت و به چرخه گردشگری وارد کرد.
به گفته وی، از یک طرف می‌توان برای حفظ اراضی ارزشمند کشاورزی شهرستان و جلوگیری از ساخت باغ ویلای جدید تلاش کرد و از سوی دیگر برنامه ریزی مناسبی برای ساماندهی بناهای ساخته شده بکار برد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان دزفول با وجود جاذبه‌های ناب و بسیاری که در خود جای داده می‌تواند به یک قطب گردشگری مهم در ایران و حتی جهان تبدیل شود اما این اتفاق زمانی محقق خواهد شد که توسعه امکانات گردشگری و معرفی جدی تر آن در اولویت اهداف متولیان مربوطه قرار گیرد؛ بنابراین تقویت زیرساخت‌های اقامتی، تولید محتوا در فضای مجازی و رسانه ملی و همچنین حمایت از سرمایه گذاران تلاش تمامی مسؤولان و دستگاه‌های این شهرستان را می‌طلبد.
منبع: مهر

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1066390/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهدی مجاهد: برخی از زوایای ماجرای سقوط بالگرد شهید رئیسی حقیقتا برای همه ما مبهم است

ادعای وال استریت ژورنال درخصوص پیشنهاد ویتکاف به ایران در ازای لغو تحریم‌ها

واکنش مداح معروف به صحبت‌های ترامپ دربارهٔ خلیج فارس

سیدحسن خمینی به عیادت آیت‌الله نوری همدانی رفت

خبر سخنگوی وزارت خارجه درخصوص ترکیب تیم ایران در دور چهارم مذاکرات با آمریکا

واکنش کمدین معروف آمریکایی به صحبت‌های ترامپ در خصوص تغییر نام خلیج فارس

پیش‌بینی غضنفری از آینده مذاکرات

علی مطهری: مخالفان داخلی برجام پاسخ دهند که چرا با ترامپ در انهدام برجام شریک شدند؟

بروجردی: ویتکاف پیشنهادی مطرح نکند که زحمات آمریکا بر باد رود

مهندسان جوان گره‌گشای صنعت نفت‌اند

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز 1404/02/20

صنعت‌نفت آبادان – پیکان تهران، جدال برای صعود

استوری‌های اعتراضی فردین و امیررضا معصومی؛ با شرافت چه باید کرد؟

چالش ارتباطی مردم بخش های چغامیش و مرکزی دزفول از ضعف آنتن دهی

روند قیمت طلای 18 عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه امامی چند شد؟ | جدول قیمت ها

زیان‌های سدسازی ترکیه برای ایران

عقب‌نشینی آمریکا اینترنشنال را عصبانی کرد | جزئیات ماجرا

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/20

چهار قاتل در دزفول به حرمت امام رضا (ع) بخشیده شدند

تایید شهادت یکی از فرماندهان جهاد اسلامی در نابلس

میانگین قیمت مسکن در اهواز به متری 80 میلیون تومان رسیده است

چهره ها/ پست عجیب و جالب «رضا عطاران» در روز تولدش

خاطره علیرام نورایی از بدل کاری در سریال «ماتادور»

شهر عاشقانه سپند امیرسلیمانی برای همسرش موناکرمی

شب کاری عوامل «پایتخت 7» در شب یلدا

شغل دوم بازیگران مشهور ایرانی؛ از میوه فروشی تا نانوایی!

رابعه اسکویی: ترسیدم اعدامم کنند!

چهره ها/ واکنش احساسی کارگردان «تاسیان» به تغییر نام خلیج فارس

«علیرام» به چه معناست؟

واکنش حامد آهنگی به تماس مادرش در برنامه زنده

اخبار بد زندگی «همسران» را بهم می ریزد!

12 سوداگر مرگ در خرمشهر دستگیر شدند

در لیگ زیر 18 سال فوتبال رقم خورد؛ از درگیری با تبر تا گریه مادر بافقی برای رامهرمزی‌ها

قله 8167 متری در هیمالیا زیر پای بانوی کوهنورد ایرانی

ملی‌پوشان چوگان پس از صعود به جام‌جهانی چقدر پاداش گرفتند؟

بورسیه‌های جدید ورزش برای المپیک لس‌آنجلس معرفی شدند

آخرین وضعیت غایب سرشناس 70 کیلوگرم جام تختی

مشعل بازی‌های یونیورسیاد وارد آلمان شد

زمان برگزاری حراج شمش طلا اعلام شد

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران

روز سوم نمایشگاه کتاب؛ حضور پرشور کودکان و پرواز هدهد سفید

ماجرای خواب شهید رئیسی با شال سبز در هواپیما

حقیقت پور: عقلای آمریکا فریب نتانیاهو را نمی‌خورند

دیپلمات ایرانی: اکثر موضوعات میان ایران و مصر حل‌وفصل شده است

اسماعیلی: معاونت راهبردی با معاونت امور مجلس ریاست جمهوری ادغام نشده است

وزیر امور خارجه وارد جده شد

«زنجانی» بیرون از زندان؛ «بابک» پُشت رُل تریلی نشست!

چهارمین دور گفت‌وگوهای ایرانی – عربی در دوحه برگزار می‌شود

واکنش رهبر انقلاب به وقایع سوریه و فلسطین؛ باطل چند روزی جولانی دارد اما قطعاً رفتنی است

توصیه‌‌های بهزاد نبوی به مذاکره‌کنندگان و دولت؛ مذاکره با اروپا را هم فراموش نکنید