پیام
خوزستان - دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده می گوید: ماماها در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.
دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده می گوید: ماماها در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.
دکتر می نور لمیعیان دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتگویی به مناسبت روز جهانی ماما با بیان اینکه سلامت جامعه مستلزم نقش آفرینی صحیح و هم افزایی تمامی ارکان حوزه سلامت است، افزود: ماماها بهعنوان یکی از گروههای ارائه دهنده مراقبت در نظام سلامت کشور، بهواسطه مهارت، دانش، ایثار و اخلاص خود همواره نویدبخش حیات، نشاط و سلامت برای خانوادهها بوده اند.
به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، لمیعیان در ادامه اظهار داشت: جامعه مامایی در کنار وظیفه خطیری که در تامین سلامت مادر و نوزاد داشته، همگام با سایر کادر درمانی و در شرایط بحرانی اخیر، خدمات ارزندهای در راستای مدیریت همه گیری جهانی کرونا ارائه کرده است.
وی گفت: در برنامه هـای ملـی سلامت اغلب کشـورهای جهـان بخـش مامایـی با اسـتقلال کامـل، خدمات پایـه ای موردنیـاز سلامت بـاروری و مراقبتهـای دوران بـارداری و زایمان طبیعـی را ارائـه میکنـد و در ایران
نیـز در نظـام مترقی شـبکه های بهداشـتی کشـور، ماما عضو لاینفک شـبکۀ بهداشـتی بـوده و بـار اصلی خدمات سلامت مـادر و کـودک را بـا موفقیـت بـه دوش کشـیده اسـت.
دبیر کارگروه سلامت با اشاره به اینکه در دو دهـۀ گذشـته ایـن حرفـه بـا چالشهای مهمـی روبه رو بـوده، افزود: در حال حاضر
حـدود 40000 مامـا در کشـور فعـال هسـتند کـه تنهـا در شـبکۀ بهداشـتی، 12000 نفـر در سراسر کشـور از دورتریـن روسـتاها تـا پیشرفته تریـن شـهرها پراکنـده هسـتند و ایـن تعداد در بخـش دولتی و در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.
لمیعیان گفت: تاکنون 18 نفر از ماماهای کشـور در حین انجام وظیفـه بـه کرونـا ویـروس مبتلا شـده و جـان خـود را از دسـت داده و حـدود 7000 نفـر از آنهـا بـه ایـن بیماری گرفتـار شـده اند.
وی افزود: از ابتدای پاندمی کرونا حـدود 8000 مـادر بـاردار مبتلا بـه کوویـد 19 داشـته ایم کـه یا در حین بـارداری بستری شـدند یـا هنگام زایمان بیماری آنها تشـخیص داده شـد.
دبیر کارگروه سلامت تصریح کرد: متاسفانه یکی از چالش های مهم نظام سلامت تصمیم گیـری در پشـت درهـای بسـته است و در حوزۀ سلامت زنان و مادران بـاردار، تصمیم سـازی و تصمیم گیـری اغلـب بدون حضور مسـئولان مامایی اسـت و زمانی کـه در شـورای معاونیـن وزارت بهداشـت یـا حوزه های مختلـف تصمیمـی می گیرنـد، معمـولا مامایـی فرامـوش می شـود، چـون نماینده ای در آنجـا نـدارد، درحالیکـه مشـاور وزیـر در امـور مامایـی داریـم و حتـی اداره ای بـه اسـم مامایی داریـم که خدمات با ارزشـی را به ویـژه در حـوزۀ مدیریـت ترویـج زایمان طبیعـی بـرای کشـور انجـام میدهـد و لذا انتظار جامعـۀ مامایـی این اسـت که مسـئولان نظام سلامت، خدمات ایـن قشر را کـه موجب ارتقاء شـاخص های سلامت مادران باردار و نوزادان شـده، ببینند و در سیاسـتگذاری ها نقش داشـته باشـند تـا روند ارائـۀ خدمات به زنـان و خانواده هـا در مسـیر کم هزینه تـر و با کیفیـت بهتر، هموار شـود.
http://www.khozestan-online.ir/fa/News/284592/خدمات-جامعه-مامایی-در-دوران-همه-گیری-کرونا-قابل-تقدیر-است