پیام خوزستان

آخرين مطالب

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند سياسي

محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - خبرآنلاین / رئیس فراکسیون مجلس یازدهم می‌گوید: دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست.
جلال محمودزاده که به واسطه ردصلاحیت از حضور در مجلس دوازدهم بازمانده می‌گوید: «مجلس یازدهم چشم خود را بر روی اشتباهات دولت بسته بود و به دلیل نبودن نظارت فساد در دولت رسوخ کرده است.»
****
*آقای محمودزاده! به نظر شما دولت با علنی کردن اختلافات با مجلس چه هدفی را دنبال می‌کند؟
در حال حاضر اقتصاد کشور در وضعیت بسیار نامطلوبی بعد از انقلاب قرار دارد، فشار اقتصادی به مردم، گرانی کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم، همگی از جمله مواردی هستند که مشاهده می‌کنیم. مردم کاملاً تحت فشار اقتصادی هستند، در این دو سال طیف خانواده‌هایی که زیر خط فقر قرار گرفتند، بسیار افزایش پیدا کرده، تا جایی که خانواده‌های حاضر در قشر متوسط حذف شدند و به سمت خط فقر رفتند.
مجلس باید به دولت اخطار دهد شرایط به نحوی است که یک خانواده برای تامین نیازهای خود نیاز به حداقل 30 میلیون تومان درآمد ماهیانه دارد، یعنی درآمد زیر 30 میلیون زیر خط فقر است. در صورتی که خانواده‌هایی در جامعه حضور دارند که با 8 و 10 میلیون تومان حقوق زندگی خود را مدیریت می‌کنند، این شرایط باعث شده که فشار اقتصادی به شدت به مردم وارد شود.
از آن طرف هم مجلس وظیفه نظارتی دارد و باید اخطارهای لازم را به دولت بدهد و اگر دولت از مسیر اصلی در اداره کشور خارج شود، مجلس باید از طریق ابزارهای نظارتی که در اختیار دارد، دولت را به ریل اصلی برگرداند. وظیفه رئیس مجلس هم همین است که نظارت کند اما در حال حاضر دولت گفتار درمانی می‌کند و آمارهایی می‌دهد که کارشناسی شده نیستند و واقعیت ندارند و با واقعیت جامعه در تضاد است.
تیم اقتصادی دولت بسیار ضعیف است و توانایی مدیریت وضعیت فعلی را ندارد بنابراین وظیفه مجلس این است که از بعد نظارتی ورود پیدا کند و از دولت بخواهد که برنامه‌های خود برای حل این مشکل در بازه زمانی کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت، ارائه کند. اما دولت حاضر نیست این اقدام را انجام دهد چراکه تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای ارائه به مجلس ندارد چراکه اگر برنامه‌ای داشت وضعیت کشور به این ترتیب نمی‌شد، بنابراین تیم اقتصادی دولت تیم بسیار ضعیفی است، توانمندی مدیریت وضعیت موجود را ندارد لذا برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت ندارد.
در مجموع دولت به این دلیل که برنامه ندارد خطاب به رئیس مجلس نامه نوشته و حرف‌های معمولی خود را در آن نوشته و برای انتشار به رسانه‌ها داده است.
رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند *با توجه به اینکه حدود 3 هفته به پایان عمر مجلس یازدهم باقی مانده، هدف دولت از علنی کردن اختلافاتش با مجلس چیست؟
دولت احساس می‌کند برای ریاست مجلس رقبایی وجود دارند و مانند مجلس قبل نیست. در حال حاضر 5 نفر از منتخبین به صورت مستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند، بنابراین شرایط مجلس دوازدهم مانند مجلس قبل نیست که قالیباف تنها کاندیدای ریاست مجلس باشد.
لذا دولت این نکته را دریافت کرده کما اینکه از میان داوطلبین ریاست مجلس چهره‌هایی حضور دارند که از قالیباف بیشتر به دولت نزدیک هستند. لذا یکی از دلایل علنی کردن اختلافات دولت و مجلس همین نکته است. دلیل عمده هم این است که دولت برنامه اقتصادی برای ارائه ندارد.
حتی رئیسی هم نمی‌تواند مانع فعالیت‌های مجلس یازدهم شود *بنابراین دولت احساس بی‌نیازی به مجلس کرده و آن را جدی نمی‌گیرد....
حدود 110 نفر از نمایندگان مجلس تغییر کردند و اکثریت منتخین از جناح دولت هستند یا تجربه چندانی برای شروع حرکت جدی در مجلس ندارند. اینها مواردی است که دولت مشاهده می‌کند. لذا خود را موظف نمی‌داند که در فاصله آمدن افراد دیگر به جای قالیباف، برنامه‌ای ارائه دهد.
در صورتی که مجلس تا روز آخر یعنی تا روز 6 خردادماه مجلس مسئولیت دارد و باید وظیفه نظارتی خود را پیگیری کند و هیچ‌کس حتی شخص رئیس جمهور، معاون‌های او و وزرایش نمی‌تواند مانع اجرای مسئولیت مجلس یازدهم تا روز آخر شوند.
دولت به رئیس مجلس آینده نیم‌نگاهی دارد *منظور شما این است که مثلا دولت به ریاست رسایی بر مجلس بیشتر روی خوش نشان می‌دهد تا ریاست قالیباف؟
اسامی که برای ریاست مجلس مطرح هستند نسبت به قالیباف، به دولت نزدیک‌تر هستند و این واقعیت است که دولت نیم‌نگاهی به این موضوع دارد اما اینکه دولت تا چه اندازه موفق شود به نظر نمایندگان مجلس دوازدهم بستگی دارد.
*برای شما که عضوی از مجلس یازدهم هستید، این نکته عجیب نیست، رئیسی که همین نمایندگان از او دعوت کردند که وارد عرصه رقابت ریاست جمهوری شود، حالا با این ادبیات پاسخ نمایندگان را می‌دهد و رئیس همین مجلس را تخریب می‌کند؟
مجلس یازدهم در برخی از زمینه‌های نظارتی کوتاه آمد و رعایت حال دولت را کرد، در صورتی که اقدام اشتباهی بود. به عبارت دیگر مجلس یازدهم با هدف همکاری، از اشتباهات دولت گذشت و پیگیری نکرد، که اقدام مناسبی نبود.
برای مثال در قضیه چای دبش مجلس می‌توانست خیلی بهتر وارد شود اما متاسفانه وارد نشد و یا در مورد واگذاری پتروشیمی باختر به بخش خصوصی که تحقیق و تفحص آن انجام شده، اما هیئت رئیسه مجلس اجازه طرح موضوع در صحن علنی را ندادند، یا درباره خرید میوه شب عید وزارت جهاد و کشاورزی و شرکت آریو تجارت سهیل که تخلفات بسیار گسترده‌ای انجام داد، مجلس کوتاهی کرد، از موضوع هم گذشت و همین باعث شد مجلس در برخی مقاطع بازوی نظارتی خود را از دولت بردارد و تخلفاتی در بدنه دولت صورت بگیرد که به دلیل همین ضعف نظارتی مجلس بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/861178/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به یاد نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه، مرحوم احمد مهدوی دامغانی

توییت احدیان درباره همراهان قالیباف در میزگرد سیاسی

زنگنه: رأی من در انتخابات به پزشکیان است

زاکانی: مردم سالاری گم شده باید برگردد

مخبر: انتخاباتی شدن فضا نباید باعث اخلال در خدمت‌رسانی به مردم شود

برگزاری مراسم پرفیض دعای عرفه در مسجد جامع خرمشهر + فیلم

نظارت 11 هزار نفر بر انتخابات ریاست جمهوری در خوزستان

(ویدئو) آتش سوزی در اسکله آبادان

نظارت 4 اکیپ بهداشتی آبادان برای ذبح‌های عید قربان

استفاده از سیستم‌های گلخانه‌ای راه نجات شهرهای دیم از کم آبی

توسعه گلخانه‌ها در خوزستان کاهش یافته است

برگزاری مراسم پرفیض دعای عرفه امام حسین (ع) در خوزستان

فرماندار ویژه آبادان: شهید رییسی مرد میدان و مشتاق خدمت به مردم بود / برگزاری انتخابات سالم و پرشور باید سر لوحه ی کارمان باشد

آتش‌سوزی 3 لنج چوبی در بندر آبادان/ حادثه مصدومی نداشت

سیاست ارتباط و تعامل با جوامع جهانی از رویکردهای اصلی پزشکیان است

مسعود پزشکیان: مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم

افزایش حمله سگ‌های ولگرد به شهروندان

سیلی سنگین به اپوزیسیون / بازگشت حمید نوری به ایران آب سردی بر پیکر ایران‌ستیزان است

تلویزیون به‌تازگی کدام واژه‌های فرنگی را استفاده کرده است؟

«خاطرات یک حلزون» و «جریان» برندگان شاخص جشنواره انسی شدند

مشاهده اثرات زهر مار روی انسان به کمک زیست تراشه‌ برای نخستین بار

حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در 2024 CHINAPLAS

‏ بهترین بازیکن میدان؛ شاید این جام خاکپو باشد

مخالفت باشگاه سپاهان با انتخاب ورزشگاه قزوین برای فینال جام حذفی

اطلاعیه پرسپولیس در مورد فعالیت در نقل و انتقالات

چه سرنوشت غم انگیزی !

مستند انتخاباتی مصطفی پورمحمدی

مستند تبلیغاتی امیرحسین قاضی زاده هاشمی

توضیحات قوه قضاییه درباره بیماری صادق زیباکلام

حمله شدید منصور ارضی به موضع پزشکیان درباره گشت ارشاد

اشتغال بیش از هزار و 800 نفر با طرح‌های کشاورزی در خوزستان

روزانه 2 نفر در خوزستان به دلیل تصادفات فوت می‌کنند

راه اندازی پویش جشن علوی

زمزمه‌ی دعای روح بخش عرفه در آبادان و خرمشهر

ضرورت آسیب شناسی افزایش تلفات انسانی در تصادفات خوزستان

پرداخت بیش از 75 میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی طی سال 1402  در خوزستان

مشکل پس زدگی فاضلاب شادگان برطرف شد

لنج های صیادی آبادان طعمه حریق شدند

مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم/ تعرض به سلیقه‌ها جز تخریب فایده‌ای ندارد

اگر سرسپردگی من به رهبری را قبول ندارید، حق توهین ندارید

زندگی آیت‌ا... مصطفی خمینی مستند می‌شود

آقا خشایار به جای 110 زنگ زده به 118 !

دومین تجربه تهیه کنندگی علیخانی در سینما

فرود super heavy booster

یک پرتاب قدرتمند از تاج خورشید

آیا قیمت بیت کوین افزایش می یابد؟

پشت پرده‌ نگران کننده همستر کامبت!

لنج‌های صیادی آبادان در حریق سوختند

خلاصه بازی هلند 2 لهستان 1

استان مشترک مس و سپاهان برای برگزاری فینال