پیام خوزستان

آخرين مطالب

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران:

انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد وزارت نفت

انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در سال 1402 خبر داد و گفت: از این حجم 71 میلیارد لیتر نفت خام و 66 میلیارد لیتر مربوط به فرآورده‌های نفتی بوده است.

به گزارش خبرنگار شانا،‌ ارسلان رحیمی بعدازظهر امروز (چهارشنبه، 12 اردیبهشت) در نشستی با نمایندگان رسانه‌های خبری، اعلام کرد: در سال 1401، 132 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در کشور منتقل شده است که این مقدار با رشد 3.7 درصدی در سال 1402 به 137 میلیارد لیتر رسید.
وی همچنین از انتقال بیش از 3 میلیارد و 850 میلیون لیتر فرآورده به نیروگاه‌های کشور در سال 1402 خبر داد و افزود: پارسال به 19 نیروگاه کشور سوخت مایع تحویل شده است که امیدواریم با اتصال نیروگاه‌های جدید ازجمله علی‌آباد، این تعداد افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران تأکید کرد: با تزریق روان‌کننده در خط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی طی سال 1402، حجم انتقال افزایش یافته است که درنتیجه نیاز به استفاده از روان‌کننده با بهره‌برداری از خطوط لوله جدید کاهش خواهد یافت.
افزایش نزدیک به 1000 کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده
رحیمی تصریح کرد: با بهره‌برداری از چهار خط لوله جدید انتقال شامل خط انتقال 449 کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان، 125 کیلومتری نظامیه به اهواز، 99 کیلومتری یزد - نائین و 220 کیلومتری تبریز - خوی - ارومیه در سال 1403 نزدیک به یک هزار کیلومتر به طول خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور افزوده خواهد شد. هم‌اکنون حدود 14 هزار کیلومتر خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی در کشور وجود دارد که این متراژ با اضافه‌شدن خطوط جدید به 15 هزار کیلومتر خواهد رسید.
صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری با انتقال مواد نفتی با خطوط لوله
وی با مقایسه هزینه انتقال نفت خام و فرآورده با خط لوله نسبت به جابه‌جایی با نفتکش‌های جاده‌پیما گفت: برای انتقال 137 میلیارد لیتر مواد نفتی در سال 1402 به 5.5 میلیون سفر نفتکش با میانگین طی مسافت هزار و 200 کیلومتر رفت و برگشت نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران ادامه داد: برای این حجم از تردد نفتکش‌های جاده‌پیما درمجموع به 2 میلیارد و 500 میلیون لیتر گازوئیل نیاز است که در صورت انتقال با خطوط لوله، با احتساب مصرف حدود 800 میلیون لیتر از رقم یادشده به‌منظور انجام عملیات انتقال، بیش از یک میلیارد و 700 میلیون لیتر سوخت (معادل بیش از یک میلیارد دلار) صرفه‌جویی می‌شود. جلوگیری‌ از مخاطره‌های زیست‌محیطی و آسیب‌های جانی از دیگر مزایای استفاده از خطوط لوله انتقال به‌جای نفتکش‌هاست.
روند کاهشی حجم سرقت از خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی
رحیمی درباره سرقت از خطوط لوله در سال 1402 گفت: آسیب‌های وارده ناشی از سرقت در خطوط لوله انتقال به جان افراد و محیط‌زیست بسیار زیاد است که تلاش می‌کنیم این موارد را با استفاده از فناوری و ماشین مهار کنیم.
وی افزود: موارد سرقتی گزارش‌شده در سال 1402 از 47 به 41 رسید که در 35 مورد از این سرقت‌ها برداشت رخ داده است؛ حجم برداشت نفت و فرآورده‌های نفتی از خطوط بسیار جزئی بوده و رو به کاهش است، درعین‌حال تلاش می‌کنیم با استفاده از تجهیزات روزآمد این موارد را به صفر برسانیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از واگذاری عملیات بهره‌برداری خط لوله گوره - جاسک به شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: هدف اولیه این خط لوله صادرات است که در حوزه کاری ما نیست و همکاران ما به‌عنوان پایشگر در این پروژه حضور داشتند؛ همچنین این پروژه یک خط لوله انشعابی برای تأمین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس خواهد داشت.
رحیمی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره وضع پایش خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور بیان کرد: پایش انواع مختلفی دارد که ما از ساده‌ترین آن یعنی پایش به همت نیروهای خط‌بان استفاده و تلاش می‌کنیم برای به‌روزشدن این عملیات از پهپاد (هواپیماهای بدون سرنشین) و فیبرنوری به‌ویژه در مناطق شهری استفاده کنیم.
وی همچنین درباره شمار حوادث انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی با خط لوله و زمینی گفت: هزینه انتقال با نفتکش‌های جاده‌پیما در مقایسه با خط لوله 9.5 تا 10 برابر است و افزون بر آن کاهش حوادث می‌تواند از صدمه به منابع مالی و تجهیزات نیز جلوگیری کند، چنانچه خودمان را ملزم بدانیم که اصول ایمنی را در همه سطوح رعایت کنیم، حوادث به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره حوادث خطوط لوله انتقال نفت تصریح کرد: تجهیزات ما به‌روز است و خوشبختانه شمار حوادث اندک است، اما بلایای طبیعی نیز وجود دارد که در برخی موارد منجر به آسیب به خطوط می‌شود.
اجرای صفر تا صد پروژه‌های خطوط لوله با توان متخصصان داخلی
رحیمی درباره توانمندی داخلی در اجرای پروژه‌های خطوط لوله انتقال بیان کرد: با وجود همه مسائل و فشارهای ناشی از تحریم، همکاران ما با روحیه جهادی کار می‌کنند و اجرای پروژه‌ها از طراحی تا تجهیزات بین‌راهی به‌گونه‌ای است که از ابتدا تا مقصد هیچ‌گونه وابستگی نداریم و مطابق استانداردهای روزآمد جهان است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال خوراک پتروشیمی‌ها با استفاده از تأسیسات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: اولویت ما انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی است، اما با بعضی پتروشیمی‌ها ازجمله شرکت پتروشیمی تبریز قراردادهایی داریم که ما را ملزم به تأمین خوراک آن‌ها می‌کند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به اینکه تأمین سوخت هوایی بعضی فرودگاه‌ها هم با سه خط لوله انجام می‌شود، افزود: برنامه احداث خطوط لوله جدید «پارس» و «تابش» هم به همت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت در مرحله طراحی است.
رحیمی گفت: پروژه‌های مهمی ازجمله استفاده از تأسیسات میترینگ را در دستور کار داریم که در صورت تأمین منابع مالی موردنیاز اجرایی خواهد شد.
رحیمی افزود: خطوط لوله انتقال در حال استفاده قدیمی هستند و میانگین سن خطوط انتقال نفت به 33 سال و فرآورده‌های نفتی به 37 سال می‌رسد، اما با توجه به نگهداری مأثر، شرایطی پذیرفتنی برای بهره‌برداری بهینه از آن‌ها وجود دارد.
به‌کارگیری هوش مصنوعی برای پایش خطوط لوله انتقال نفت
علیرضا رضایی برمی، رئیس پژوهش و فناوری شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت هم در این نشست با اشاره به‌کارگیری هوش مصنوعی در پایش خطوط لوله از یک سال گذشته گفت: پروژه پایش فیزیکی خطوط لوله با استفاده از هوش مصنوعی در حال پیگیری است و کارگروه هوش مصنوعی در این شرکت تشکیل شده است؛ در این حوزه در مرز دانش قرار داریم و اولویت اصلی ما پایداری خطوط است که باید با دقت و حساسیت دنبال شود.
تأمین 98درصدی کالاهای خطوط لوله از سازندگان ایرانی
ابوالقاسم زمانی، مدیر کالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، درباره همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان بیان کرد: استفاده از توان داخلی به‌گونه‌ای است که در داخل شرکت تعمیرات انجام می‌شود؛ برای استفاده از توانمندی دانش‌بنیان‌ها نیز براساس اولویت، سه تفاهم‌نامه همکاری با آن‌ها امضا شده است.
وی افزود: به همکاری با سازندگان بخش خصوصی اعتقاد داریم و امکانات و توان داخلی در اولویت قرار دارد؛ فقط در شماری از تجهیزات به‌دلیل صرفه اقتصادی از تجهیزات خارجی استفاده می‌شود.
مدیرکالای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تأکید کرد: در خطوط لوله هیچ کالایی وجود ندارد که قابلیت ساخت داخل نداشته باشد و بیش از 98درصد کالاهای موردنیاز این شرکت پارسال از طریق سازندگان ایرانی تأمین شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/859650/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

به یاد نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه، مرحوم احمد مهدوی دامغانی

توییت احدیان درباره همراهان قالیباف در میزگرد سیاسی

زنگنه: رأی من در انتخابات به پزشکیان است

زاکانی: مردم سالاری گم شده باید برگردد

مخبر: انتخاباتی شدن فضا نباید باعث اخلال در خدمت‌رسانی به مردم شود

برگزاری مراسم پرفیض دعای عرفه در مسجد جامع خرمشهر + فیلم

نظارت 11 هزار نفر بر انتخابات ریاست جمهوری در خوزستان

(ویدئو) آتش سوزی در اسکله آبادان

نظارت 4 اکیپ بهداشتی آبادان برای ذبح‌های عید قربان

استفاده از سیستم‌های گلخانه‌ای راه نجات شهرهای دیم از کم آبی

توسعه گلخانه‌ها در خوزستان کاهش یافته است

برگزاری مراسم پرفیض دعای عرفه امام حسین (ع) در خوزستان

فرماندار ویژه آبادان: شهید رییسی مرد میدان و مشتاق خدمت به مردم بود / برگزاری انتخابات سالم و پرشور باید سر لوحه ی کارمان باشد

آتش‌سوزی 3 لنج چوبی در بندر آبادان/ حادثه مصدومی نداشت

سیاست ارتباط و تعامل با جوامع جهانی از رویکردهای اصلی پزشکیان است

مسعود پزشکیان: مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم

افزایش حمله سگ‌های ولگرد به شهروندان

سیلی سنگین به اپوزیسیون / بازگشت حمید نوری به ایران آب سردی بر پیکر ایران‌ستیزان است

تلویزیون به‌تازگی کدام واژه‌های فرنگی را استفاده کرده است؟

«خاطرات یک حلزون» و «جریان» برندگان شاخص جشنواره انسی شدند

مشاهده اثرات زهر مار روی انسان به کمک زیست تراشه‌ برای نخستین بار

حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در 2024 CHINAPLAS

‏ بهترین بازیکن میدان؛ شاید این جام خاکپو باشد

مخالفت باشگاه سپاهان با انتخاب ورزشگاه قزوین برای فینال جام حذفی

اطلاعیه پرسپولیس در مورد فعالیت در نقل و انتقالات

چه سرنوشت غم انگیزی !

مستند انتخاباتی مصطفی پورمحمدی

مستند تبلیغاتی امیرحسین قاضی زاده هاشمی

توضیحات قوه قضاییه درباره بیماری صادق زیباکلام

حمله شدید منصور ارضی به موضع پزشکیان درباره گشت ارشاد

اشتغال بیش از هزار و 800 نفر با طرح‌های کشاورزی در خوزستان

روزانه 2 نفر در خوزستان به دلیل تصادفات فوت می‌کنند

راه اندازی پویش جشن علوی

زمزمه‌ی دعای روح بخش عرفه در آبادان و خرمشهر

ضرورت آسیب شناسی افزایش تلفات انسانی در تصادفات خوزستان

پرداخت بیش از 75 میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی طی سال 1402  در خوزستان

مشکل پس زدگی فاضلاب شادگان برطرف شد

لنج های صیادی آبادان طعمه حریق شدند

مفهوم آزادی را لگدمال نکنیم/ تعرض به سلیقه‌ها جز تخریب فایده‌ای ندارد

اگر سرسپردگی من به رهبری را قبول ندارید، حق توهین ندارید

زندگی آیت‌ا... مصطفی خمینی مستند می‌شود

آقا خشایار به جای 110 زنگ زده به 118 !

دومین تجربه تهیه کنندگی علیخانی در سینما

فرود super heavy booster

یک پرتاب قدرتمند از تاج خورشید

آیا قیمت بیت کوین افزایش می یابد؟

پشت پرده‌ نگران کننده همستر کامبت!

لنج‌های صیادی آبادان در حریق سوختند

خلاصه بازی هلند 2 لهستان 1

استان مشترک مس و سپاهان برای برگزاری فینال