پیام خوزستان

آخرين مطالب

1.7 میلیارد ریال از تعهدات ارزی پیله‌وران و مرزنشینان پرداخت نشده است اجتماعی

1.7 میلیارد ریال از تعهدات ارزی پیله‌وران و مرزنشینان پرداخت نشده است
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان -

پیام خوزستان


حمید زادبوم روز جمعه در جلسه رفع موانع اشتغال و تجارت مرزی، صادرات و واردات شهرستان مرزی سردشت در آذربایجان غربی افزود: چند میلیون نفر در سراسر کشور از فعالیت‌های تجاری مرزنشینی و پیله‌وری امرار معاش می‌کنند و بر همین اساس ضروری است تا با همکاری تمام دستگاه‌های مسوول از جمله بانک مرکزی، گمرک و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان ‎های مرزی، ‌ضمن حل مشکلات مرتبط با این حوزه، از فرصت‌های تجاری پیش رو در مرزهای کشور استفاده بهینه کرد.
وی با بیان اینکه برای حل مسایل و مشکلات این حوزه در 2 سال اخیر تلاش های زیادی صورت گرفته است گفت: قبلا پیله وران می توانستند به هر میزانی در سال های گذشته صادرات انجام دهند اما اکنون این امر محدود شده است.
معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت اظهار داشت: این رویه به خاطر اینکه از سال 97 برای صادرات، تعهد مرزی ایجاد شده پیله وران و مرزنشینان بایستی در یک سقف محدود صادرات انجام دهند زیرا اگر بیشتر از حد تعیین شده باشد بایستی کارت بازرگانی دریافت کنند.
وی افزود: هم اکنون کشور در یک جنگ و دفاع تمام عیار اقتصادی قرار دارد از اینرو تمام تلاش ها برای رفع موانع و توسعه اقتصادی و اشتغالزایی و خنثی سازی دسیسه های شوم دشمنان و نیز کوتاه کردن دست آنان در این جنگ اقتصادی انجام می گیرد.
زادبوم با بیان اینکه برای پیشرفت و رفع موانع اقتصادی و تولیدات نیازمند راهبردی اساسی، برنامه ریزی دقیق و سیاست کلی و درازمدت هستیم گفت: فقط امر صادرات مهم نیست بلکه صادرات خوب، پول درآوردن و دریافت خوب از کشورهای خارجی مهم است.
وی با اشاره به اینکه ایران در تولید محصولات کشاورزی حرف های زیادی برای گفتن دارد اظهار کرد: محصولات کشاورزی کشور بسیار با کیفیت و زیاد است و با زحمت فراوانی تولید می شود پس بایستی برای صادرات آن با برنامه و راهبردهای اساسی انجام بگیرد.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به پتانسیل های خوب شهرستان مرزی سردشت گفت: آینده شهرستان با توجه به موقعیت استراتژیکش از نظر کشاورزی، مرزی و گردشگری بسیار روشن است بنابراین تصمیمات و برنامه هایی که برای آینده آن طرح ریزی می شود باید تخصصی باشد.
میزان صادرات کالا از مبدا سردشت افزایش یافته است
فرماندار سردشت نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های این شهرستان در زمینه های مختلف گفت: در سال 1398 حدود 325 میلیون دلار و در سال 1399 با وجود شرایط کرونایی 827 میلیون دلار کالا از این شهرستان صادر شده است که افزایش 156 درصدی نسبت به سال قبل از ان دارد.
اقصی نخشی پور، میزان صادرات کالا در سال گذشته را 391 میلیون و 391 هزار تن اعلام کرد و افزود: در پنج ماهه گذشته نیز 2 میلیون و 600 هزار کالا به صورت واردات انجام گرفته و چهار هزار و 334 نفر از عایدات 50 محموله وارداتی عمدتا شامل لاستیک ، کولرگازی، ظرفشویی، لباس شویی و چای ساز و قهوه ساز برخوردار شده اند.
وی بیان کرد: وضعیت و موقعیت خوب این شهرستان و تجار و پیله وران فعال با وجود 19 هزار کارت مرزنشینی و می طلبد در این راستا مسوولان قدم های خوبی برای کاهش بیکاری بردارند.
وی اظهار کرد: موانعی که بر سر تجارت و صادرات وجود دارد باعث کاهش سرمایه گذاری در شهرستان شده و مهاجرت فعالین اقتصادی و تجاری را در پی داشته که اکنون در شهرستان های جلفا و مریوان مشغول به فعالیت هستند.
نخشی پور بیان کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد و مکرر در این خصوص و بازدید های میدانی انجام گرفته برای حل موانع بازارچه مرزی "کیله" این شهرستان اما متاسفانه این جلسات و بازدیدها بازخورد یا نتیجه آنچنانی نداشته و پیله وران و مردم هرروز پیگیر موضوع هستند.
وی عنوان کرد: رویه کولبری نیز برای امر واردات از ابتدای سال تاکنون تعطیل شده است که انتظار است این امر از سر گرفته شود.
مشکلات و موانع تجارت مرزی باید مرتفع شود
نماینده مردم شهرستان های سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مشکلات و موانع تجارت مرزی باید مرتفع شود اظهار داشت: قطعی مکرر سامانه جامع تجارت جهت ثبت آماری کالا، عدم حق خروج کالاهای وارداتی در شهرستان، محدودیت بیش از 30 کالای وارداتی از 826 قلم کالای مجاز ، محدودیت کالای وارداتی سلامت و عدم ورود نمایندگی های لوازم خانگی و خدمات پس از فروش با وجود مجوزها این مشکلات را در این شهرستان مرزی دوچندان کرده است.
کمال حسین پور افزود: عدم هماهنگی های لازم دستگاه های اجرایی در سطح کشوری در امر مشکلات و رفع موانع تجارت مرزی، مبهم بودن مالیات برای کارت های کولبری ، تعریف کارت های کولبری برای شعاع 20 کیلومتری از مرز ، کارگزاری های و تجمیع کالاهای وارداتی از دیگر مشکلات مرزی در این شهرستان است که باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
وی با اشاره به تبدیل بازارچه مرزی کیله به پایانه افزود: بایستی دستگاه های ذیربط شهرستان بازارچه را به پایانه واگذار کنند و سند را به نام پایانه و اسم راهداری بزنند که در صورت انجام این کار ظرف کمتر از 2 ماه زیرساخت های مربوط به پایانه ایجاد می شود.
حسین پور با بیان اینکه دفتر استانداری نیز در هفته آینده در مرز کیله سردشت مستقر خواهد شد بیان کرد: با وجود هزینه بالای ایکس تری اما قول مساعد برای دادن دو ایکس تری به شهرستان های پیرانشهر و سردشت داده شده است.
به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت با جمعیت 120 هزار نفری در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و با چهار شهر و 6 دهستان و 270 روستا دارای 642 کیلومتر راه مواصلاتی است که از این میزان 100 کیلومتر آن بین شهری و 542 کیلومتر راه روستایی است.
این شهرستان همچنین 100 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و فاصله 20 کیلومتری با شهر قلعه دیزه این کشور دارد و دارای یک بازارچه مرزی است؛ بازارچه مرزی کیله سردشت در سال 98 با تصویب هیئت وزیران رسمی شد.
به گزارش ایرنا، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در قالب هیاتی به ریاست وزیر صنعت معدن و تجارت در سفری 2 روزه به آذربایجان غربی سفر کرده است.
برچسب‌ها مرزنشینی آذربایجان غربی توسعه صادرات سردشت کوله بر تجارت پیله‌وری

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/291645/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

هیأت پارلمانی ایران وارد جاکارتا شد/ قالیباف سه‌شنبه به اندونزی می‌رود

دن شاپیرو، سفیر سابق امریکا در اسرائیل: توافق موقت میان ایران و آمریکا، «کم در برابر کم» خواهد بود

خاطره تلخ وزیر بهداشت دولت سیزدهم از حادثه درگذشت شهید رئیسی

قالیباف: باید کارآمدی دین را به پشتوانه حوزه‌های علمیه به اثبات رساند

قطر: به روند مذاکرات ایران و آمریکا کمک خواهیم کرد؛ آن‌ها می‌توانند به توافق دست پیدا کنند

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پهلوان: گل‌محمدی هر جا رفت خودش را ثابت کرد

جلسه کارتال با مدیرعامل پیش از تمرین

جزئیات جدید از مذاکرات مستقیم میان حماس و آمریکا درباره آتش‌بس در غزه

مقاومت فلسطین فقط به این شرط اسرای صهیونیست را آزاد می کند

کتاب «مرد بی‌اسلحه» در غرفه امیرکبیر عرضه شد

دانشگاه صنعت نفت باید دوباره بدرخشد

جدول خاموشی برق اهواز دوشنبه 22 اردیبهشت

رده بندی سنی فیلم‌ها جدی‌تر می شود؟

ادای احترام جشنواره کن به «آلن دلون» با نمایشگاه عکس خیابانی

غوغای محمود شهریاری با یک جوک بی‌مزه در جوکر!

نقش‌آفرینی امین حیایی در سریال «همسران»

چهره ها/ ظاهر تازه «نیکی مظفری» جلب‌توجه کرد!

ویژه‌برنامه تلویزیونی «خادم الرضا» روی آنتن می‌رود

ویدئویی از محسن افشانی در مشهد که پربازدید شد

«تاسیان» بازسازی یک دهه، بازخوانی یک دلباختگی

مهدی فخیم‌زاده: اگر از آسمان سنگ هم ببارد ایران را ترک نمی‌کنم

چهره ها/ عکس تازه یاسمن «لحظه گرگ‌ومیش» در کنار همسرش

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

فرودگاه بصره تهدید برای فرودگاه آبادان

جویندگان گنج در دزفول ناکام ماندند؛ حفر تونل 150 متری

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

نبض نفت در خیابان سئول/ 4

ارزیابی عراقچی از دور چهارم مذاکرات؛ مواضع ایران و آمریکا مقداری بهم نزدیک شده؛ اکنون امید بیشتری برای پیشرفت داریم

مقام آمریکایی: هیچ چیزی درباره آنچه از ایران می‌خواهیم، تغییر نکرده است

مراسم امضای اسناد همکاری ایران و ازبکستان

وزیر خارجه آلمان: همه مسیر‌های مذاکرات با ایران برای نتیجه مثبت هموار است

واکنش لارنس نورمن به توضیحات عراقچی درباره غنی سازی پس از دور چهارم مذاکرات