پیام خوزستان

آخرين مطالب

یک روانپزشک بیان کرد:

کاهش قدرت بیان کودکان و نوجوانان در پاندمی کرونا مقالات

کاهش قدرت بیان کودکان و نوجوانان در پاندمی کرونا
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - شبنم طلوعی اظهار کرد: وقتی نوجوان به مرحله هویت یابی و استقلال می‌رسد اما والدین همچنان همانند دوران کودکی بجای تعامل با او شروع به نادیده گرفتن نقطه نظرات او و دستور دادن به نوجوان می‌کنند، تنها نتیجه حاصله "لجبازی" نوجوان با والدین است.
وی همچنین این را هم گفت: هنگامی که والدین تمام ابعاد شخصیتی و توانایی نوجوان را نادیده می‌گیرند و به نوعی تنها بر کم‌کاری‌های او تمرکز می‌کنند در نهایت فرزند کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس را تجربه خواهد کرد.
طلوعی معتقد است که عدم تایید کودک و نوجوان از سوی والدین منجر به ایجاد زمینه تایید آنها از سوی عوامل بیرونی و فضای مجازی می‌شود. چه بسا افراد با سوءاستفاده از این موقعیت به کودک و نوجوان نزدیک شوند و والدین ناخواسته به تضعیف عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندان خود کمک کنند.
این روانشناس به بیان نشانه‌های کمبود اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان در برقراری ارتباط پرداخت و ادامه داد: می‌توان گفت کودک و نوجوانی که اعتماد به نفس پایینی دارد در جمع صحبت نمی‌کند، از دوستان و هم‌سالان خود دوری می‌کند، تمایل به تنها بازی کردن و تنها درس خواندن دارد، علیرغم آگاهی نسبت به ضعف‌های خود اما دوستان و اطرافیان را در بروز مشکلات مقصر می‌داند و در نهایت یا دوستان کمی دارد و یا هیچ دوستی ندارد؛ از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است.
وی با اشاره به اهمیت متزلزل شدن اقتدار والدین نزد فرزندان در کاهش و افزایش اعتماد به نفس آنها، خاطر نشان کرد: خانواده و اقتدار آن مظهر عزت، هویت و اعتماد به نفس کودک و نوجوان است. از این رو با متزلزل شدن عزت پدر و مادر درون خانواده حتی به واسطه مسائلی نظیر جدایی؛ به راحتی زمینه متزلزل شدن هویت و اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندان و تبدیل شدن آنها به افرادی توخالی فراهم می‌شود.
طلوعی با بیان اینکه والدین باید سه مولفه اصلی بازی، اسباب بازی و هم‌بازی را از دوران کودکی برای فرزندان خود تامین کنند، گفت: مجازی شدن ارتباطات و کاهش ارتباطات حقیقی این سه مولفه اصلی کودکان را نیز زیر سوال برده است و منجر به کاهش تبادل اطلاعات و اعتماد به نفس کودکان و نوجوانان شده است. داشتن دوست، همراه و برقراری ارتباط با دیگران به نوعی حمایت‌های اجتماعی محسوب و این حمایت‌های اجتماعی علاوه بر افزایش اعتماد به نفس، منجر به کاهش استرس و اضطراب افراد نیز می‌شوند.
این روانشناس در پایان با تاکید بر اهمیت ایجاد و افزایش اعتماد به نفس در کودکی و نوجوانی توسط والدین، افزود: اعتماد به نفس آنقدر مهم است که فرد مطابق با آن در جامعه حاضر می‌شود و دست بر انتخاب دوست، همسر، شغل و ... می‌زند. تمام افراد رده بالای اجتماعی از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. والدین باید بدانند ارتباط ضعیف و نامناسب آنها با فرزندان، نداشتن هم‌صحبت و هم‌راز درون خانواده منجر به ایجاد احساس عدم امنیت در فرزندان می‌شود. این کاهش عدم امنیت به نوعی بر کاهش اعتماد به نفس آنها نیز اثر می‌گذارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/291349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس جمهور اسرائیل از امارات بازدید و برای آزادی گروگان ها کمک خواست

درگیری شدید رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست

درگیری شدید رزمندگان مقاومت و نظامیان صهیونیست/ بمباران سنگین غزه

نبرد مقاومت فلسطین با نظامیان صهیونیست در شمال غربی غزه

پنجاه و ششمین روز از جنگ غزه/پایان آتش بس موقت و آغاز درگیری های شدید مقاومت با اشغالگران/بمباران و گلوله باران شدید سراسر غزه

عرضه نخستین خودرو هفت نفره ایران‌خودرو

جوی پایدار در آبادان و خرمشهر

اروندی ها به دفاع از مردم غزه قیام می کنند

افزایش محبوبیت حماس با آزادی اسرا

دو جاسوس و یک پرونده؛ حضور رؤسای سیا و موساد در این کشور

هرگز مردم غزه را تنها نمی‌گذاریم

چرا قانون هوای پاک اجرا نشده است؟

چرا قانون هوای پاک به طور کامل اجرا نشده است؟

موانع نوسازی در بافت فرسوده تهران/ امسال چند مورد وام نوسازی پرداخت شده است؟

اصلانیان: توقع برد پرسپولیس برابر الدحیل را داریم/ امیدوارم چمن آزادی یار دوازدهم حریف نباشد

حزب‌الله: جبهه مقاومت قوی و اسرائیل نگران آینده‌ خود است

اتفاق باورنکردنی درباره تیم‌های خوزستانی

مقاومت اسلامی عراق: هرگز مردم غزه و جنوب لبنان را تنها نخواهیم گذاشت

احتمال از سرگیری جنگ در غزه/ آتش‌بس فقط یک روز تمدید شد/ انصار الله یمن به از سرگیری حملات علیه رژیم صهیونیستی تهدید کرد/ حماس مسؤولیت عملیات در قدس اشغالی را پذیرفت + عکس و فیلم

مترو پرند افتتاح شد

کشف 30 میلیارد ریال کالای قاچاق در بیجار

حمایت کودکان پایتخت مقاومت از کودکان مظلوم غزه

موتور سکه و طلا روشن شد؟

مهار حریق فروشگاه بذر و سموم در دزفول

منظور: 20 تا 30 درصد مردم به یارانه نقدی نیاز ندارند

هشدار/ هوش‌مصنوعی زندگی انسان را به خطر می‌اندازد!

پدر شهیدان فرهاد آسمانی شد

لزوم ساماندهی پرداخت تسهیلات به واحد‌های تولیدی

نمایشگاه ادوات و ماشین آلات کشاورزی در خوزستان افتتاح شد

برگزاری راهپیمایی خوزستانی‌ها برای حمایت از مردم غزه

دومین باخت نفت آبادان در لیگ برتر بسکتبال ایران

رفع 10 نقطه حادثه خیز برون شهری خوزستان

برگزاری کنسرتی از ارکستر سازهای بادی و پرکاشن

حسینی: خون مردم مظلوم غزه موجب رسوایی مدعیان حقوق بشر شد

اهالی خوزستان در حمایت از مردم غزه راهپیمایی می‌کنند

تحویل 2 اسیر زن صهیونیست به صلیب سرخ/ آزادی 30 زن و کودک اسیر فلسطینی

پزشکان بدون مرز: جنگ کنونی «اسرائیل»، علیه مردم غزه است و نه حماس

جنگ کنونی «اسرائیل»، علیه مردم غزه است و نه حماس

آمادگی مجلس برای معرفی و رونق گردشگری مقاومت در سطح کشور

رئیس انجمن دفاتر مسافرتی فارس: یک سفر استانی برای هر خانواده 60 میلیون تومان هزینه دارد

اوپک‌پلاس از نظر وحدت همکاری و تفاهم در نقطه‌ای مطلوب قرار دارد

سرفاصله حرکت قطارها در ایستگاه مترو پرند/ از ساعت 6 صبح خدمات‌رسانی آغاز می‌شود

سرفاصله حرکت قطارها در ایستگاه مترو پرند/ مطالعات برای احداث متروی غرب استان تهران و پردیس در دست انجام است

پاسخ خرازی درباره راه‌حل ایران برای فلسطین

مرحله هفتم تبادل اسرا؛ تحویل دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ/ آزادی 30 اسیر فلسطینی

ادامه باخت‌های نایب‌قهرمان لیگ برتر بسکتبال/ مهرام پیروز بازی بزرگ هفته

کشف 17 فقره سرقت در خرمشهر

بازدید رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس عراق ‌از ‌دانشگاه کشاورزی خوزستان ‌

خرازی: در ایران دموکراسی وجود دارد و مردم می‌توانند نظر خود را بیان کنند/ بسیار خنده‌دار است اگر ترامپ رئیس جمهور شود

رسانه ها در توسعه و پویایی صنعت گردشگری نقش آفرین باشند