پیام خوزستان
عوارض صبحانه نخوردن دانش‌آموزان؛ از چاقی تا افت یادگیری
دوشنبه 27 شهریور 1402 - 9:32:17 AM
ایسنا
پیام خوزستان -  رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر اهمیت وعده صبحانه برای دانش‌آموزان، گفت: نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانی مدت موجب افت قند خون می‌شود و در نتیجه در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری خورده می‌شود و در نهایت اضافه ‌وزن و چاقی را به دنبال دارد.
مهنوش صاحبدل در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به در پیش بودن بازگشایی مدارس و اهمیت مصرف صبحانه برای دانش‌آموزان اظهار کرد: در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان مصرف صبحانه از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا صبحانه نخوردن می‌تواند آثار منفی بر یادگیری کودک و نوجوان داشته باشد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: کودک و نوجوانی که صبحانه نمی‌خورد بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارد. نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانی مدت موجب افت قند خون می‌شود و در نتیجه در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری خورده می‌شود و در نهایت اضافه ‌وزن و چاقی را به دنبال دارد.
صاحبدل بیان کرد: برای اینکه کودک و نوجوان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کند و شب‌ها در ساعت معین بخوابد تا صبح‌ها بتواند زودتر بیدار شود و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد.
وی افزود: اگر والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، مشوق کودک و نوجوان برای صرف صبحانه خواهند بود. والدین باید سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده را به کودک و نوجوان خود بیاموزند.
وی افزود: غذاهایی از قبیل نان و پنیر و گردو، نان و تخم‌مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما همراه با یک لیوان شیر نیز یک صبحانه سالم و مغذی برای کودک و نوجوان محسوب می‌شود.
صاحبدل عنوان کرد: یکی از دلایل صبحانه نخوردن کودک و نوجوان، تکراری و یکنواخت بودن آن است. تنوع در صبحانه، کودک و نوجوان را به خوردن صبحانه تشویق می‌کند.
وی با بیان اینکه باید ارزش غذایی میان وعده‌های کودکان یا نوجوانان در نظر گرفته شود، افزود: انواع چیپس و غلات حجیم شده ارزش غذایی کمی دارند. انواع خشکبار مانند انجیر خشک، توت خشک، فندق، نخودچی، کشمش، بادام زمینی، بادام، پسته، گردو و برگه زردآلو و انواع میوه‌ها مانند سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو و لیمو شیرین و سبزی‌هایی مانند هویج، کاهو، خیار، کرفس و گل کلم و لقمه‌های سالم مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و پنیر و خرما و یک لیوان شیر با دو عدد خرما می‌تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی کودک یا نوجوان قرار بگیرد.
صاحبدل بیان کرد: به طور کلی تشویق کودکان و نوجوانان به استفاده از تنقلات سنتی و در دسترس مانند نخودچی، کشمش، گندم بو داده، عدس بو داده و انواع خشکبار که سالم‌تر و مغذی‌تر از چیپس، پفک، شیرینی و شکلات هستند، یک راهکار عمده برای ترویج الگوی غذایی صحیح و تامین بخشی از نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان است.
 

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/772924/عوارض-صبحانه-نخوردن-دانش‌آموزان؛-از-چاقی-تا-افت-یادگیری
بستن   چاپ