پیام خوزستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:
حدود 250 هزار هکتار از اراضی خوزستان دارای شبکه آبیاری هستند
چهارشنبه 3 خرداد 1402 - 13:11:28
پیام خوزستان - اهواز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: 248 هزار هکتار از اراضی استان توسط اجرای طرح 550 هزار هکتاری تحت پوشش شبکه‌های آبیاری قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر ، سید رحمت الله پریچهر صبح امروز چهارشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای با یادآوری اینکه استان خوزستان با توجه به شرایط اقلیمی و دسترسی به آب‌های آزاد و دارا بودن یک میلیون و 500 هزار هکتار اراضی سرزمین فرصت‌ها است، بیان کرد: این استان با تولید حدود 16.7 میلیون تن محصول کشاورزی به‌عنوان استان اول و قطب کشاورزی کشور محسوب می‌شود که می‌تواند با توجه بیشتر به ایجاد زیرساخت‌ها نقش عمده‌ای را در امنیت غذایی کشور ایفا کند.
وی اضافه کرد: در حدود 248 هزار هکتار از اراضی استان در فاز اول طرح 550 هزار هکتاری اجرا شده و حدود 250 هزار هکتار دیگر آن مربوط به فاز دوم در بودجه 1402 دیده شده که باید سهم 20 درصدی دولت از نیشکر بر اساس قانون بودجه 1402 فروخته شده و صرف فعالیت‌های مربوطه به این فاز شود که می‌تواند نقش عمده‌ای را در افزایش تولید و ارتقای بهره‌وری عوامل تولید و اقتصادی کردن تولید در استان به همراه داشته باشد.
پریچهر اظهار کرد: 248 هزار هکتار از اراضی استان توسط اجرای طرح 550 هزار هکتاری تحت پوشش شبکه‌های آبیاری قرار گرفته که سهم قابل توجهی در محصولات مختلف اساسی و استراتژیک و همچنین سبزی و صیفی با عملکرد بالا داشته که زمینه را برای صادرات و زنجیره تأمین محصولات مورد نیاز برای بازارهای خارجی این محصولات را فراهم می‌کند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: خوزستان با تولید حدود 250 هزار تن خرما یکی از استان‌های مهم در تولید این محصول به‌عنوان غذا دارو بوده و بیشترین تولید خرمای صنعتی ( استعمران ) را در کشور دارد.
پریچهر ادامه داد: در سال گذشته با تأمین اعتبار مورد نیاز برای خرید خرمای صنعتی توسط کارگاه‌داران و با نظارت کارشناسان سازمان و رعایت قیمت‌های تعیین شده شورای قیمت گذاری، خرمای تولیدی توسط این کارگاه داران از باغداران خریداری و وارد چرخه کسب و کار شده است.
وی با اشاره به وجود پنج مرکز و پژوهشکده تحقیقاتی در زمینه کشاورزی در خوزستان عنوان کرد: این مراکز برای افزایش نفوذ ضریب دانش در چرخه تولید محصولات کشاورزی از دیگر نقاط قوتی است که می‌تواند در صورت هدایت و راهبری به بهبود عملکرد، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش کمی محصولات ختم شود و با استفاده از دانش و علم روز، ریسک تولید در مزارع و باغات را کاهش داده و یک تولید اقتصادی مبتنی بر دانش و مردم محور در استان فراهم شود.
پریچهر بیان کرد: در سال زراعی 1402-1401 نهاده‌های مورد نیاز (کودهای شیمیایی، بذور گواهی شده، سموم و…) برای کشت پاییزه به ویژه گندم در سطح 421 هزار هکتار گندم آبی و 67 هزار هکتار گندم دیم در خوزستان فراهم شد.
وی اضافه کرد: تاکنون بالغ بر یک میلیون و 640 هزار تن محصول گندم در خوزستان توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان به صورت تضمینی خریداری شده و بیش از 90 هزار میلیارد ریال وجه از طریق بانک کشاورزی به گندم کاران پرداخت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: کشاورزی قراردادی از دیگر مواردی است که به عنوان عاملی برای تسهیل و تأمین هزینه‌های تولید و آرامش خاطر تولیدکنندگان از خرید محصول تولیدی در زمینه گندم آبی در استان به اجرا درآمد و خوزستان با دارا بودن بیش از 344 هزار هکتار سطح زیر کشت رتبه نخست کشوری را از لحاظ سطح به خود اختصاص داده است.
اخذ مجوز تولید 18 میلیون قطعه مرغ در خوزستان
وی تصریح کرد: به منظور مدیریت تولید گوشت مرغ در خوزستان مجوز تولید 18 میلیون قطعه جدید در استان اخذ شده و تاکنون برای 600 مورد نیز مجوز صادر شده که با تأمین تسهیلات مورد نیاز و قرار گرفتن در چرخه تولید بخش قابل توجهی از نیاز استان در زمینه گوشت مرغ مرتفع خواهد شد.
وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و با هدف مدیریت تولید و بازار مصرف زنجیره دوم با عنوان سلامت دان دزفول با ظرفیت یک میلیون و 100 هزار قطعه در هر دوره راه اندازی شد؛ همچنین زنجیره‌های سوم و چهارم در شهرستان‌های بهبهان و دزفول با ظرفیت هر کدام یک میلیون قطعه در حال پیگیری است.
پریچهر با اشاره به سطح 127 هزار هکتاری آبیاری‌های نوین در خوزستان بیان کرد: همچنین در یکسال اخیر 80 کیلومتر لایروبی انهار و لایروبی و مرمت چهار رشته قنات با هدف کاهش هدر رفت آب و هزینه‌ها و افزایش عملکرد در خوزستان صورت گرفته است.
پریچهر گفت: از جمله برنامه‌های مهم سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال جاری، ارتقا و بهره‌وری عوامل تولید با استفاده از افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصه کشاورزی با استفاده از دانش روز، کاهش هزینه‌های تولید و ایجاد خوشه‌های کسب و کار و بهبود راندمان تولید در واحد سطح برای اقتصادی کردن تولید در راستای شعار سال است.

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/732585/حدود-250-هزار-هکتار-از-اراضی-خوزستان-دارای-شبکه-آبیاری-هستند
بستن   چاپ