پیام خوزستان
آثار تاریخی روستای لیوس دزفول مستندنگاری شد
سه شنبه 12 ارديبهشت 1402 - 23:02:46
پیام خوزستان - حمیدرضا خادم گفت: مستندنگاری آثار تاریخی روستای لیوس دزفول توسط پایگاه پژوهشی مناظر روستایی ایران (ایران رورال) و با حمایت مالی و فرهنگی انجمن توسعه گردشگری دزفول، عمارت مجدی دزفول، خانه تراب، پایگاه پژوهشی سیمرغ نامه و نظارت فرمانداری و اداره میراث فرهنگی و گردشگری دزفول انجام شد.
او ادامه داد: این طرح با عنوان «لیوس؛ روستای خفته در زیر سنگ‌ها» با هدف ثبت و مستندسازی آثار تاریخی فرهنگی و میراث کهن روستا‌های لیوس و نورآباد دزفول به عنوان نمونه‌ای منحصر به فرد از روستا‌های سنگی باستانی زاگرس اجرا شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول می‌گوید: یکی از اهداف اجرای این طرح، ایجاد زمینه معرفی این بخش از شهیون دزفول و ایجاد زیربنای لازم برای رواج گردشگری پایدار در شمال شهرستان دزفول است.
آقای خادم گفت: این طرح در قالب سفر علمی، پژوهشی با حضور کاوه منصوری سرپرست علمی برنامه، شادی گنجی باستان شناس و پژوهشگر، اساتید دانشگاه و 60 نفر از نخبگان، محققان، پژوهشگران و دانشجویان برگزیده اجرا شد.
او افزود: اعضای گروه‌های علمی در هفت حوزه فتوگرامتری، مطالعات اجتماعی، بافت، منظر، معماری، سازه و معماری داخلی به ثبت میراث مادی و معنوی روستا‌های لیوس و نورآباد بخش شهیون شهرستان دزفول پرداختند که حاصل این برنامه در قالب یک کتاب مصور در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول ادامه داد: امیدواریم نتیجه نهایی این پویش داوطلبانه و عام المنفعه، ثبت ملی این روستا‌ها و ایجاد رونق اقتصادی حاصل از رواج گردشگری بدون آسیب رسیدن به بافت سنتی و تاریخی منطقه باشد و بتوانیم این روستا را از محرومیت خارج کنیم.
آقای خادم گفت: روستای لیوس با توجه به مصالح بوم آورد سنگی و نوع معماری و اقلیم خاص خود و چشم اندازی که در کوهپایه دارد مستعد توجه است و می‌تواند به روستای هدف گردشگری تبدیل شود.
او با بیان اینکه روستای لیوس ظرفیت گردشگری روستا‌هایی مانند ماسوله و ابیانه را دارد، افزود: از اهالی بومی این روستا که قصد تبدیل منازل خود به اقامتگاه بومگردی دارند، استقبال می‌کنیم و برای مرمت نیز از آن‌ها حمایت خواهیم کرد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: متاسفانه برخی روستا‌ها به علت مهاجرت جوانان رو به پیری می‌روند که انتظار می‌رود با توجه به گردشگری و اشتغال جوانان این مناطق از این طریق جمعیت روستا‌ها جوان بماند در غیراینصورت شاهد نابودی روستا‌ها خواهیم بود.
حمیدرضا خادم گفت: امیدواریم با ایجاد زیرساخت‌هایی که دولت تامین می‌کند، روستا‌های تاریخی را احیا کنیم.
او افزود: برخی ساخت و ساز‌های غیرمجاز به علت ناآگاهی یا مغرضانه در روستای لیوس دزفول انجام شده و برخی مسیر‌ها دستکاری شده بود که به منظور پایداری روستاها، با حمایت یگان حقوقی برخورد لازم انجام شد.
روستای لیوس در بخش شهیون در شمال دزفول با خانه‌های سنگی، سایت‌های سنگنوردی و جاذبه‌های منحصر بفرد یکی از روستا‌های نمونه گردشگری کشور بوده که در فصل بهار مقصد گردشگران از شهر‌های مختلف است.
باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/723207/آثار-تاریخی-روستای-لیوس-دزفول-مستندنگاری-شد
بستن   چاپ