پیام خوزستان
بزرگترین قاریان قرآن مصری را بشناسید + صوت برترین تلاوت ها
شنبه 26 فروردين 1402 - 08:25:21
پیام خوزستان - مصر سرزمین قاریان قرآن است. بزرگترین قاریان کتاب وحی از این سرزمین برخواسته اند. در طول 40 الی 50 سال یعنی از ابتدای قرن 20 تا اواسط آن، بزرگترین قاریان قرآن جهان از قاهره و شهرهای اطراف آن ظهور کردند. سبک و سیاق قرائت این قاریان به سرعت جهانی شد و در سراسر دنیا طرفدارانی پیدا کرد.

به گزارش خبر فوری، ماه مبارک رمضان ماه قرآن است. در بسیاری از کشورهای اسلامی مراسم ترتیل خوانی قرآن در مساجد و محافل مختلف برگزار می شود. بسیاری از قاریان قرآن به سبک و سیاق قاریان ممتاز مصری قرآن می خوانند و این قرائت ها بعضا از تلویزیون و رادیو پخش می شوند.
مصر سرزمین قاریان قرآن است. بزرگترین قاریان کتاب وحی از این سرزمین برخواسته اند. در طول 40 الی 50 سال یعنی از ابتدای قرن 20 تا اواسط آن، بزرگترین قاریان قرآن جهان از قاهره و شهرهای اطراف آن ظهور کردند. سبک و سیاق قرائت این قاریان به سرعت جهانی شد و در سراسر دنیا طرفدارانی پیدا کرد. تاثیرات قرائت قاریان مصری به حدی بود که تا امروز نیز بیشتر قاریان از سبک آنان تبعیت کرده و آن را تقلید می کنند.
در این گزارش قصد داریم مروری بر بزرگترین قاریان مصری قرآن داشته باشیم:
مصطفی اسماعیل (1905 الی 1978)
مصطفی اسماعیل را می توان پدر قاریان معاصر مصری دانست. شهرت و محبوبیت و اعتبار او به حدی است که بسیاری نام «اکبر القراء» به او داده اند. مصطفی اسماعیل در سال 1944 میلادی، در مراسم جشن ولادت پیامبر اسلام در مسجد مشهور امام‌حسین تلاوت کرد؛ این تلاوت که شامل سوره‌های تحریم و حاقه بود، به صورت مستقیم از رادیو پخش شد و باعث شهرت بیش از پیش شیخ مصطفی شد.
وی در ادامۀ فعالیت خود در زمینۀ تلاوت، به عنوان قاری قصر ملک فاروق و همچنین مسجد الازهر قاهره منصوب گردید و از جمله قاریان رسمی رادیوی مصر شد و خیلی زود آوازۀ تلاوت‌های وی در سراسر سرزمین مصر و جهان اسلام پیچید.
عبدالباسط عبدالصمد (1927 الی 1988)
عبدالباسط محبوب ترین و مشهورترین قاری قرآن به حساب می آید. این قاری بزرگ مصری به خصوص در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد و نوار کاست قرائتش تا سالها یکی از پرفروش ترین کالاهای تجاری به حساب می آمد. به دلیل سبک بی‌نظیر، قدرت صدا، لحن احساسی و جذابش بسیاری او را حنجره طلایی نامیده و از سبک و سیاق او پیروی کرده و می کنند.
عبدالباسط در بسیاری از کشورهای دنیا قرائت زنده داشته و حتی در سالن های تئاتر پاریس هم قرائت کرده است. قرائت های بی نظیر او باعث شد برخی غیر مسلمانان به اسلام بگروند. عبدالباسط عبدالصمد در روز 30 نوامبر 1988 بر اثر بیماری دیابت و عفونت کبد درگذشت.
محمد صدیق منشاوی (1920 الی 1969)
منشاوی نیز یکی از بزرگترین قاریان قرآن به حساب می آید. محمد صدیق منشاوی در خانواده ای مذهبی و اهل قرائت قرآن متولد شد و پرورش یافت. پدر محمد صدیق منشاوی، صدیق سید منشاوی و برادرش محمود صدیق منشاوی نیز از قاریان مشهور قرآن بودند. با توجه به حزن خاصی که در صدای محمد صدیق منشاوی وجود داشت، به وی لقب «حنجره الباکیه» به معنی حنجره گریان داده‌اند.
سعید مسلم (1936 الی 2002)
عنتر سعید مسلم که در ایران معروف به شیخ بدوی است، یکی از قاریان نابینای مصری است. شهرت او در ایران به خاطر قرائت مخصوص او، به ‌‌‌ویژه تلاوت سورۀ تکویر است.
سبک ویژۀ مسلم یعنی نفس کشیدن میان قرائت، نحوه ادای کلمات و ... باعث اعتراضات بسیاری از قاریان و علمای الازهر گردید و مدتی نیز پخش صدایش ممنوع شد.
خانوادۀ شحات انور
یکی از مشهورترین خانواده های قرآنی مصر خانواده شحات انور است. انور شحات انور، شحات محمد انور، محمود شحات انور و ... از جمله مشهورترین قاریان قرآن مصری هستند. شحات انور ها از جمله قاریان نسل جدید مصری هستند که سبک جدیدی را وارد قرائت کرده و باعث گرایش بسیاری از جوانان به قرائت قرآن شدند.
راغب مصطفی غلوش (1938 الی 2016)
مصطفی غلوش که به خصوص اذانش در ایران شهرت زیادی دارد، یکی از بزرگترین قاریان قرآن مصری است. او مدتی از سبک مصطفی اسماعیل تقلید می کرد اما بعد از چند سال، سبک و سیاق خود را پیدا کرد. مصطفی غلوش 4 بار در سال‌های 1368، 1374، 1379 و 1381 به ایران سفر کرد و تلاوت‌های مختلفی در این کشور اجرا کرد.
محمود خلیل الحصری (1917 الی 1980)
محمد خلیل الحصری یکی از بزرگترین قاریان قرآن مصر است. او را یکی از پدران قرائت قرآن نامیده اند. وی نخستین قاری بود که قرآن را به صورت ترتیل قرائت و بر روی نوار کاست ضبط کرد. الحصری در نظرسنجی که در سال 1944 میلادی برای شناسایی بهترین قاری قرآن در رادیو مصر برگزار شد از بین 200 قاری رتبه نخست را کسب کرد.
محمود البنا (1926 الی 1985)
شیخ محمود علی البنا از چهره‌های برجسته در زمینه قرائت قرآن است. او قرآن را در روستای شیخ موسی منتش حفظ کرد و در سن یازده سالگی به پایان رساند و سپس به شهر طنطا رفت و در مسجد احمدی به تحصیل علوم شرعی پرداخت و در آنجا آموزش قرائت دید.
محمود البنا حجم زیادی از ضبط‌ های رادیویی قرآن را به جای گذاشته است. او در اکثر کشورهای عربی به تلاوت قرآن پرداخته و از بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان بازدید کرده است.
البنا یکی از فعالان تأسیس سندیکای قاریان بود و با تأسیس سندیکا در سال 1984 به عنوان نایب رئیس انتخاب شد.
محمد عبدالعزیز حصان (1928 الی 2003)
محمد عبدالعزیز حصان قاری مشهور و نابینای قرآن مصری است که در این کشور با لقب «ملک الوقف و الإبتدا و التنغیم» شهرت دارد. حصان از جمله قاریانی ا‌ست که سبک ویژه‌ خود را دارد و از نظر بسیاری، سبک قرائت او تقلیدناپذیر است.
سایر قاریان مشهور مصری
به جز قاریان فوق الذکر، قاریان بزرگ دیگری از جمله سید متولی عبدالعال، محمد رفعت، احمد نعینع، عبدالوهاب طنطاوی، کامل یوسف بهتیمی، طه الفشنی، ابوالعینین شعیشع و ... در مصر ظهور کرده و به شهرت رسیدند.

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/653645/بزرگترین-قاریان-قرآن-مصری-را-بشناسید---صوت-برترین-تلاوت-ها
بستن   چاپ