پیام خوزستان
حوزه هنری با بخش خصوصی رقابت نمی‌کند
چهارشنبه 5 بهمن 1401 - 9:34:07 AM
ایسنا
پیام خوزستان -  رییس حوزه هنری خوزستان با تاکید بر نگاه انقلابی در جریان‌سازی فرهنگی، گفت: اگر بخش خصوصی می‌تواند کاری را انجام دهد حوزه هنری به عنوان بخش دولتی خود را موظف به واگذاری کار به بخش خصوصی می‌داند.
محمد شهبازگهرویی با حضور در تحریریه خبرگزاری ایسنای خوزستان با بیان اینکه حوزه هنری باید آثار هنری طراز اول تولید کند، افزود: این نیاز درباره سینما تشدید شده‌، چراکه آثار متعددی از هنرمندان متفاوت به حوزه هنری ارایه شده است اما متأسفانه در آثار دریافتی فرم از محتوا پیش می‌گیرد.
  او تصریح کرد: هم‌اکنون یکی از مشکلات در زمینه تولیدات آثار هنری توجه نکردن به فرم است تا جایی که می‌بینم برخی از آثار مضمون و بار فرهنگی ندارد.
راه‌اندازی باشگاه‌ آموزش
وی ادامه داد: نزدیک به 10 سال سیاست اشتباه حوزه هنری در عدم آموزش، متاسفانه منجر به از دست دادن سرمایه‌های انسانی این استان شد و به همین دلیل با برگزاری باشگاه‌ آموزش در حوزه هنری سعی بر آموزش سرمایه‌های انسانی متخصص داریم.
او با بیان اینکه تاثیرگذاری هنر در انتقال مفاهیم و اثربخشی مدنظر است تاکید کرد: هدف از برگزاری کارگاه‌های باشگاهی صرفا آموزش نبوده و سعی داریم تا هنرجویان بعد از اتمام کارگاه توانایی تولید اثر را داشته‌ باشند زیرا عامل مهم تفاوت کارگاه‌های حوزه هنری با سایر کلاس‌های آموزشی در این است که هنرجویان با شرکت در این کارگاه‌ها براساس آموزش‌های تخصصی مبانی فکری، تبیینی و تحلیلی هنر فرصت تولید آثار فاخر را دارند.
رییس حوزه هنری خوزستان یادآور شد: تجربه نشان داده که فراخوان‌هایی نظیر دوره عکاسی با تقاضا و علاقه جامعه همسو نبوده است و به همین دلیل کارگروه مربوطه با نگاه کارشناسانه، سخت‌گیری و نظارت بیشتری در تصویب طرح‌ها، گزینش افراد هنرجو و آثار جدید دارد.
شهبازگهرویی تصریح کرد: در حوزه هنری خوزستان بیش از هر چیز دانش و توانایی هنرجو همراه با پشتکار و انرژی است که باعث جذب او به هنر حرفه‌ای می‌شود.

پیام خوزستان

توجه به بوم‌گرایی و رونمایی از سند زیست‌بوم
رییس حوزه هنری خوزستان همچنین گفت: تحول در فعالیت‌ها، رسالت و نگاه حوزه‌ هنری با رویکردهای جدید بوم‌گرایی و استفاده از ظرفیت‌های زیست‌بوم و منطقه‌ای است.
او با تاکید بر ارایه تصویری صحیح از فرهنگ بومی استان خوزستان، گفت: حوزه هنری از هسته‌های مردمی رشته‌های مختلف هنری حمایت می‌کند به طوری که بتوان آثار هنری فاخری را بر اساس ظرفیت‌های بومی منطقه خوزستان تولید کرد.
شهبازگهرویی با اشاره به عدم لحاظ و نبود توجه به مردم منطقه در تولید آثار هنری، خاطرنشان کرد: برای اثرگذاری بیشتر برنامه‌های فرهنگی مهمترین نکته‌ای که باید در نظر گرفته شود برنامه‌ریزی بوم‌گرا است.
وی با اشاره به اینکه حوزه هنری استان خوزستان یک سند زیست‌بوم برای اشراف بر فضای فرهنگی، هنری و اجتماعی منطقه طراحی کرده است، اظهار کرد: در آینده نزدیک از این سند زیست‌بوم رونمایی خواهد شد.
رییس حوزه هنری خوزستان با بیان اینکه باید در راستای تحقق این سند زیست‌بوم ظرفیت‌سازی انجام شود، عنوان کرد: توجه به مسایل و ظرفیت‌های زیست‌بوم انقلاب اسلامی نیز مساله جدی و مهم سند تحول حوزه هنری است.
او با اشاره به اینکه استان خوزستان از ویژگی‌های ممتازی برخوردار است و با تاکید بر درک و شناخت این ویژگی‌ها و مزیت‌ها ادامه داد: در زمینه برنامه‌ریزی‌های انجام شده حوزه هنری مرکز رشد آثار هنری انقلابی خواهد شد. از این رو، امروز بیش از گذشته مساله حوزه هنری و تحول در آن‌ اهمیت پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه ابزارهای رسانه‌ای بیگانه به ناحق در حال حمله به ارزش‌های فرهنگی جامعه‌اند، متذکر شد: اقدام موثر فرهنگی تنها به معنای ایجاد و احداث مراکز فرهنگی نیست بلکه هم‌اکنون جایگاه دادن به فرهنگ و هنر مردمی حایز اهمیت است.

پیام خوزستان

راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی، هنری و رسانه‌ای
رییس حوزه هنری خوزستان از راه‌اندازی قرارگاه فرهنگی، هنری و رسانه‌ای در حوزه هنری خوزستان خبر داد و گفت: در حوزه‌های فرهنگ و هنر استان خوزستان برای اینکه به صورت جزیره‌ای عمل نشود هم‌افزایی بیشتر در این زمینه ایجاد شده است.
او با اشاره به نقش مردمی در تولید آثار هنری که مورد تاکید مقام معظم رهبری است افزود: به همین دلیل تشکیل مجموعه‌ها در حوزه فرهنگ و هنر مردمی بوده و در خصوص ذائقه‌شناسی، مردم‌محوری و کار جمعی اهتمام ویژه‌ای می‌شود.
راه‌اندازی «خانه خلاق»
شهبازگهرویی با اظهار اینکه در آینده نزدیک «خانه خلاق» حوزه هنری راه‌اندازی خواهد شد افزود: چهار طبقه از ساختمان هشت طبقه حوزه هنری خوزستان در اختیار هسته‌های مردمی قرار خواهد گرفت چراکه تلاش داریم با حمایت از رشته‌های مختلف هنری تصویری درست از فرهنگ بومی منطقه ارایه دهیم.
رییس حوزه هنری خوزستان با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد اعتبار برنامه‌های حوزه هنری در زمینه پایداری و پیشرفت بوده است، گفت: هسته‌های مردمی و مجموعه حوزه هنری استان خوزستان در 2 شاخه رویدادها و تولیدات در حال فعالیت هستند.

پیام خوزستان

راه‌اندازی قرارگاه هنری پایداری و پیشرفت
او با اشاره به نقش موثر حلقه‌های میانی که در حوزه ادبیات و هنر بسیار پررنگ است تاکید کرد: تشکیل و راه‌اندازی قرارگاه هنری پایداری و پیشرفت مردم استان خوزستان با جنوب عراق چشم‌انداز ثابت حوزه هنری است که به قطع جذب و توانمندسازی سرمایه‌های انسانی براساس آن خواهد بود.
وی با بیان اینکه در رسیدن به افق مدنظر حوزه هنری خوزستان که سند چشم‌انداز تحول پنج ساله را تهیه و تدوین کرده محدودیت وجود دارد تصریح کرد: عدم دستیابی به اهداف و افق‌های فرهنگی این سند چشم‌انداز برمی‌گردد به محدودیت زمانی و منابع و اینکه در افزایش کمیت سرمایه‌های انسانی و کیفیت آثار تولیدی در رشته‌های مختلف هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، ادبیات پایداری و... همواره چالش‌هایی وجود دارد.
رییس حوزه هنری خوزستان در عین حال یادآوری کرد: با وجود همه‌ محدودیت‌ها اهداف و افق‌های فرهنگی سند چشم‌انداز هنوز پابرجاست.
مسؤولیت سینماهای خوزستان با حوزه هنری نیست
شهبازگهرویی همچنین با اشاره به سینماهای استان خوزستان و با اظهار اینکه مسؤولیت سینماهای این استان با حوزه هنری نیست، خاطرنشان کرد: حوزه هنری طبق برنامه‌های قبل صرفا برنامه‌های فرهنگی خود را در سینماها اجرا می‌کند.
وی با بیان اینکه سینما کیهان در شهرستان آبادان به سینماهای استان خوزستان اضافه شد، گفت: برخی از سینماهای اهواز از جمله سینما بهمن ساماندهی و همچنین یک مجموعه فرهنگی با پنج سالن نمایشی در شهرستان دزفول افتتاح شد.

پیام خوزستان

سینما قدس اهواز چه شد؟
او با بیان اینکه سینما قدس اهواز از همان ابتدای انقلاب در تملک حوزه هنری نبوده است، ادامه داد: در گذشته افراد مسؤول حوزه هنری ادعای مالکیت این سینما را داشتند که مالک اصلی بعد از شکایت آن را پس گرفت و مجدد به تملک خود درآورد.
موازی‌کاری حوزه هنری و اداره ارشاد؟
شهبازگهرویی در پاسخ به این پرسش که آیا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و حوزه هنری عملکردی مشابه دارند؟ گفت: هر کدام از ما در جایگاهی که داریم مجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی را انجام می‌دهیم.
وی ادامه داد: آنچه در این فعالیت‌های فرهنگی حوزه هنری را متمایز از سایر مجموعه‌ها می‌کند این است که حوزه هنری به تولید آثار ادبی و هنری و آموزش افراد انقلابی می‌پردازد چون این رسالت حوزه هنری انقلاب اسلامی است.

پیام خوزستان

تولید آثار هنری با هدف بازآفرینی هویت مناطق حاشیه‌نشین
او با اشاره به اینکه در دهه فجر با هدف بازآفرینی هویت مناطق محروم روایت‌هایی از هفت منطقه حاشیه‌نشین و محروم استان خوزستان رونمایی می‌شود توضیح داد: از مناطق حصیرآباد، منبع آب، ملاشیه، هویزه، کوت عبدالله و سوسنگرد 56 اثر هنری تولید کرده‌ایم که 44 اثر از این روایت‌ها تکمیل شده و در دهه فجر رونمایی می‌شوند.
وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های کار ما این است که هر کاری انجام می‌دهیم شفاف و عیان است و در تلاش هستیم همه مردم آن را ببینند تا با ابزار هنر واکنش‌ها و دید منفی افراد نسبت به مناطق محروم استان خوزستان را به مثبت تبدیل کنیم.
شهبازگهرویی اظهار کرد: در آینده نزدیک از نماهنگ «روستایی بودن حس خوبیه» رونمایی خواهد شد که در آن روستایی بودن نیز به عنوان فضای مثبت و زیبا برای مخاطب نمایش داده شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/395764/حوزه-هنری-با-بخش-خصوصی-رقابت-نمی‌کند
بستن   چاپ