پیام خوزستان
برق خوزستان هسته ای می شود؟
یکشنبه 13 آذر 1401 - 8:12:49 AM
خبربان
پیام خوزستان - فناوری هسته‌ ای، یکی از فناوری‌ های محوری و پایه است که سهم بزرگی در گسترش فناوری‌ های نو و پیشرفت صنایع نوین دارد. جمهوری اسلامی ایران نیز با اتکا به توانمندی متخصصان بومی به استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ ای رو آورده و با حسن نیت ثابت کرده است که هدفی جز استفاده صلح‌آمیز و صنعتی از این انرژی ندارد.
 
دیروز عملیات احداث نیروگاه 300 مگاواتی ‌کارون با حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، معاونان سازمان انرژی اتمی‌ و جمعی از مدیران ارشد صنعت هسته‌ای ایران در شهر دارخوین استان خوزستان آغاز شد. اسلامی پروژه احداث نیروگاه 300 مگاواتی دارخوین را برای جنوب غرب مهم و ضروری دانست. خلیلیان استاندار خوزستان نیز گفت: با شروع مرحله نخست ساخت نیروگاه هسته‌ای کارون در دارخوین از توابع شهرستان شادگان، خوزستان نخستین گام را برای تولید برق هسته‌ای که در ردیف انرژی‌های پاک قرار دارد، برداشت. نیروگاه اتمی کارون از نوع آب سبک تحت فشار(PWR) با ظرفیت تولید برق 300 مگاوات در زمینی به‌ مساحت تقریبی 50 هکتار در مجاورت رود کارون و نزدیک شهر دارخوین احداث خواهد شد. نیروگاه‌ های آب سبک تحت فشار، رایج‌ترین نیروگاه‌های اتمی در جهان هستند که از آب سبک به‌ عنوان خنک‌کننده و کندکننده بهره می‌گیرند و سوخت این نوع راکتورها از نوع اکسید اورانیوم و با غنای حدود 4 درصد است. احداث این نیروگاه در راستای مأموریت سازمان انرژی اتمی ایران برای تولید برق هسته‌ ای از طریق احداث نیروگاه‌های اتمی بومی است و زمان تقریبی اجرای این طرح 8 سال پیش‌بینی شده که با استفاده از حداکثر توانمندی داخلی کشور در حوزه‌ های طراحی، تأمین تجهیزات و احداث نیروگاه‌های اتمی اجرا می‌شود و به‌ بهره‌برداری می‌ رسد. برآورد مالی اجرای این طرح حدود 2 میلیارد دلار است و از جمله مزایای احداث و بهره‌برداری از این پروژه می‌توان به تأمین برق منطقه اشاره کرد. گفتنی است به‌ منظور اجرای عملیات احداث نیروگاه اتمی کارون شرکت‌های ایرانی برای ساخت تجهیزات مکانیکی ثابت نیروگاه و همچنین طراحی و ساخت پمپ‌های خنک‌کننده مدار اول و ایمنی نیروگاه اقدام خواهند کرد.
گفت و گوهای فشرده باقری از دوحه تا مسکو
اما سه روز بعد از حضور مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان در دوحه قطر و گفت و گوها با مقامات این کشور که این ماه ها به عنوان میانجی میان ایران و آمریکا عمل می کنند، علی باقری به مسکو رفت تا با مقامات روسیه نیز رایزنی های دیگری داشته باشد. مذاکراتی که قطعا پایه اصلی آن، هسته ای خواهد بود و ممکن است گشایشی در این مذاکرات ایجاد کند هرچند هنوز مقامات آمریکایی روی خوشی نشان نداده و بر اساس نیازهای رسانه ای و مصرف افکار عمومی داخلی خود حرف از بن بست می زنند. بر این اساس میخاییل اولیانوف در توییتی نوشت: معاونان وزیران خارجه روسیه و ایران، سرگئی ریابکوف و علی باقری کنی امروز(جمعه) در مسکو دیدار کردند تا دورنمای اجرای کامل برجام را بررسی کنند. باقری، روز سه شنبه (هشتم آذر) نیز در سفر به دوحه با همتای قطری خود دیدار و گفت‌وگو کرده بود.
 

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/384631/برق-خوزستان-هسته-ای-می-شود؟
بستن   چاپ