پیام خوزستان
خوزستان قطب دامپروری است/صادرات آبزیان ازخوزستان به اتحادیه اروپا
چهارشنبه 9 شهریور 1401 - 9:34:12 AM
مهر
پیام خوزستان- مصطفی کنارکوهی به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: به لحاظ دامپروری شاید کمتر کسی در سطح کشور متوجه شود که استان خوزستان یکی از نقاط بسیار مهم کشور از نظر دامپروری است و شاید تحت تأثیر صنایع شامگاه سه‌شنبه  نفت و پتروشیمی قرار بگیرد ولی یکی از قطب‌های مهم دامپروری در سطح کشور است.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان با اشاره به وجود بالغ بر سه میلیون و 800 هزار رأس دام سبک به صورت ثابت و 450 هزار رأس دام سنگین در استان تصریح کرد: این دام‌ها عمدتاً به صورت سنتی پرورش داده می‌شوند؛ همچنین یک هزار واحد مرغداری در استان فعال است که در حال حاضر رو به افزایش هستند.

کنارکوهی با اشاره به آمار جوجه‌ریزی 56 میلیون قطعه‌ای واحدهای مرغداری خوزستان در سال گذشته یادآور شد: صنایع مربوط به پرورش آبزیان گرمابی، سردابی، صید و صیادی و همچنین میگو، بخش عمده سایر امورات مربوط به صادرات و واردات فرآورده‌ها و نهاده‌های دامی نیز در استان خوزستان صورت می‌گیرد.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان کنترل بیماری‌های مشترک دام و انسان را یکی دیگر از وظایف دامپزشکی دانست و بیان کرد: بیش از 800 مورد بیماری مشترک دام و انسان جدای از بیماری‌های نوپدیدی مانند آبله میمونی داریم.

کنارکوهی با اشاره به اینکه در سطح استان خوزستان مجموعه کاملی از وظایف دامپزشکی را با برنامه‌ریزی صحیح در قالب پایش و مبارزه با بیماری‌ها انجام می‌دهیم، گفت: بخش دیگری بعد از حیات دام است که شامل کشتارگاه‌های دام و طیور، مراکز فرآوری، عمل‌آوری و بسته‌بندی می‌شود.

وی با اعلام این خبر که برخی از محصولات تولیدی مثل میگو و آبزیان سردابی و گرمابی به خارج از کشور (اتحادیه اروپا، اوراسیا، خاور دور و....) صادرات می‌شود، بیان کرد: 10 واحد بسته‌بندی و عمل‌آوری آبزیان در خوزستان داریم که اکثر آنها محصولات صادراتی تولید می‌کنند؛ سه واحد آن نیز دارای کد فعال برای صادرات به اتحادیه اروپا و اوراسیا هستند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان در خصوص کشتار غیرمجاز دام اظهار کرد: این پدیده شوم با علل متعدد در تمام استان‌ها مشاهده شده ولی مردم باید بدانند یکی از بدترین اقداماتی است که صورت می‌گیرد؛ بر اساس ماده 688 مجازات اسلامی باید در قالب کار تیمی برخورد لازم صورت بگیرد که در این زمینه با کسی شوخی نداریم ولی وقتی کنار خیابان با افراد متغیر، بدون پروانه و حتی واحد فعالیت مواجه هستیم کار سخت می‌شود.

کنارکوهی با اشاره به اقدامات قهری، ارائه آموزش‌های لازم و حتی اطلاع‌رسانی برای مقابله با کشتار غیرمجاز اضافه کرد: با این وجود تاکنون موفق نشدیم چون برخی از دستگاه‌هایی که باید با دامپزشکی همکاری داشته باشند، این همکاری را ندارند؛ در حوزه شهری نیز اجراییات شهرداری باید همکاری و نیروی انتظامی هم هماهنگی را داشته باشند.

وی در خصوص موارد پیش آمده برای کشتارگاه صنعتی دام اهواز با اشاره به تخلفات بهداشتی در حوزه دامی تشریح کرد: به صورت مستمر فعالیت کشتارگاه را با هدف فلسفه وجودی دامپزشکی بررسی می‌کنیم، با توجه به ساختار قدیمی کشتارگاه در برخی از بخش‌های تولید اگر شرایط بهداشتی مدنظر ایجاد و برطرف نشود، برخورد لازم را انجام می‌دهیم.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان در ادامه تأکید کرد: در کشتارگاه ناظر بهداشتی هستیم و این اطمینان را به مردم می‌دهیم که کوتاهی نداشته باشیم؛ محصولات خروجی از کشتارگاه غیربهداشتی نیستند، مردم مطمئن باشند که محصولات خروجی ضوابط بهداشتی رعایت می‌شود.


http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/375441/خوزستان-قطب-دامپروری-است-صادرات-آبزیان-ازخوزستان-به-اتحادیه-اروپا
بستن   چاپ