پیام خوزستان
مشکلات بسیاری بر سر راه صنایع کوچک قرار دارد
چهارشنبه 12 مرداد 1401 - 10:04:15 AM
ایسنا

پیام خوزستان- علی کرانی در گفت‌ و گویی با اشاره به فعالیت صنایع کوچک در استان اظهار کرد: مشکلات بسیاری بر سر راه صنایع کوچک وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها حمایت نکردن دولت در زمینه صنایع فلزی و ساخت تجهیزات نفت و گاز است.

وی افزود: یکی از عواملی که اجازه نمی‌دهد صنایع کوچک رشد کنند، این است که همکاران ما مطالبات بسیاری از صنایع بزرگ نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد دارند و گاهی اوقات وصول مطالبات ما یک سال طول می‌کشد. از سوی دیگر این صنایع یکسری بدهی‌هایی به دولت نیز دارند که شامل هزینه‌های مصرفی آب، برق، بیمه و مالیات بر ارزش افزوده می‌شود و دیرکرد پرداخت مطالبات و این بدهی ها مشکلات را دو چندان می‌کند.

کرانی تصریح کرد: در صورت همکاری با شرکت‌های نفت یا فولاد پول ما را نمی‌دهند و اجازه بازخواست و پیگیری نیز نداریم. اگر هم زیاد بازخواست کنیم ما را در لیست سیاه قرار می‌دهند. در صورتی که اگر آن‌ها طلبکار باشند و مطالبات آن‌ها یک ماه دیر شود طرف معامله مشمول جرایم سنگینی می‌شود، تا حدی که می‌تواند یک واحد را به ورشکستگی بکشاند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات مهم این صنایع، ناکافی بودن مواد اولیه و بازار کاری کمرنگ بخصوص در خوزستان است که با حمایت دولت این مشکلات را می‌توان مهار کرد.

کرانی با اشاره به شعار مقام معظم رهبری تحت عنوان "تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین" اظهار کرد: هرساله عملی در زمینه شعار دیده نمی‌شود و بیشتر در حرف خلاصه می‌شود. امسال نیز چند ماه از سال گذشته اما هیچ حمایتی از این صنایع صورت نگرفته است. سازنده‌ها و افرادی که از روزهای اول انقلاب با تحقیق و تفحص توانستند قطعات مورد نیاز را برای شرکت‌های ملی حفاری و نفت تولید کنند و تحویل وزارت نفت بدهند باید حمایت شوند.

وی در خصوص برگزاری نمایشگاه‌های نفت و گاز تصریح کرد: متاسفانه در نمایشگاه‌ها کیفیت را فدای کمیت می‌کنند. این نمایشگاه اگر قرار باشد خوب برگزار شود چه کسی بهتر از انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز که تمام سازندگان را می‌شناسد و می‌داند هر کسی چه تخصصی دارد و چه کسانی می‌توانند حضور موثر داشته باشند، نه اینکه فقط دنبال کمیت باشد؛ در واقع این اقدام می‌تواند زمینه‌ای برای حمایت از صنایع کوچک باشد.

کرانی افزود: اگر انجمن نقشی در این نمایشگاه‌ها داشته باشد مطمئن هستم سازندگانی را به نمایشگاه دعوت می‌کند که بتوانند استان را از نظر ظرفیت ساخت تجهیزات به خوبی معرفی کند؛ حتی اگر به جای 200 واحد فقط شاهد حضور 20 واحد در نمایشگاه باشیم.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان گفت: استان خوزستان از نظر صنعتی سومین استان کشور است اما به دلیل وجود صنایع بزرگ نفت و گاز که اکثرا دولتی هستند صنایع کوچک دیده نمی‌شوند. 73 شهرک و ناحیه صنعتی در استان خوزستان داریم و اگر واقعا به دنبال اشتغال پایدار هستیم باید حمایت‌های بیشتری از این واحدها و صنایع شود.

وی بیان کرد: ما در استان طرح توسعه 28 مخزن نفتی را داریم که متاسفانه به پیمانکارهای بزرگی داده شده است و این پیمانکاران از "الف" تا "ی" و هر آنچه نیاز دارند را از خارج استان تامین می‌کنند و این ظلمی در حق استان است که این تجهیزات در استان وجود دارد اما از آن‌ها استفاده نمی‌شود.

کرانی تصریح کرد: موقع عقد قرارداد با این پیمانکارها چه اشکالی دارد که شرط گذاشته شود تا حداقل 20 درصد از نیازهای پیمانکاران از داخل استان تامین شود. یعنی گفته شود زمانی با شما قرارداد منعقد می‌کنیم که حداقل 20 درصد این پولی که در اختیار شما قرار می‌دهیم صرف خرید از استان خوزستان شود؛ با این اقدام می‌توان واحدهای صنعتی موجود در 73 شهرک صنعتی استان را فعال کرد.

وی افزود: ما در استان خوزستان سازندگان بسیار قوی داریم که به لحاظ دیده نشدن، از استان می‌روند یا ترجیح می‌دهند محل واحد تولیدی خود را به انبار تبدیل کنند تا خود را درگیر دارایی، مالیات، آب و برق و تلفن نکنند که این امر به اشتغال پایدار ضربه می‌زند.

کرانی اظهار کرد: بازار کار برای صنایع کوچک، بسیار کم‌رنگ است اگر می‌خواهیم بازار کار خوبی داشته باشیم نباید اجازه بدهیم ظرفیت‌های موجود در زمینه ساخت تجهیزات در استان خوزستان به استان‌های دیگر برود.

وی در خصوص مشکلات موجود در صنایع کوچک بیان کرد: از دیگر مشکلات واحدهای صنعتی، فشار زیاد سازمان‌های دولتی مانند سازمان تامین اجتماعی و برق است. این دستگاه‌ها مطالبات خود را به روز می‌گیرند و در صورت عدم پرداخت مطالبات، جرائم سنگینی به واحدها تحمیل می‌کنند. مثلا اگر واحدی نتواند در یک دوره پول برق را پرداخت کند، خیلی راحت برق آن قطع می‌شود.

کرانی گفت: تا زمانی که به درستی از صنایع کوچک حمایت نشود بازار کار ما رونق پیدا نمی‌کند. اگر حداقل 25 درصد ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع نفت، فولاد، پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها به استان خوزستان اختصاص داده شود بازار کار ما رونق پیدا خواهد کرد. متاسفانه به لحاظ اینکه اکثر دفاتر شرکت‌های بزرگ، خارج از استان هستند صنایع کوچک چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

وی افزود: شرایط زمانی خوب می‌شود که نمایندگان مجلس نیز پای کار باشند. اکثر نمایندگان ما در اهواز حتی نمی‌دانند شهرک شماره 2 کدام قسمت از اهواز است یا چه تجهیزاتی در آن ساخته می‌شود. مگر اینکه در بازدیدی به همراه استاندار یا برخی مسئولان از یک واحد دیدن کنند. در صورتی که ما بیش از 300 واحد ساخت تجهیزات داریم که حداقل 50 درصد آن‌ها قوی هستند. اگر از این واحدها حمایت نشود شرایط روز به روز بدتر می‌شود و اکثر سوله‌های ما تبدیل به انبار می‌شوند، به جای اینکه در آن‌ها تولید شکل بگیرد.

کرانی تصریح کرد: ما به عنوان یک ngo از ابتدای سال چندین نشست هم‌اندیشی با شرکت ملی حفاری، نفت و پارک علم و فناوری داشتیم. به اعتقاد بنده از ظرفیت‌های همدیگر شناختی نداریم و در این جلسات تلاش کردیم به دوستان بقبولانیم که با توجه به این ظرفیت‌ها در استان خوزستان می‌شود خیلی کارها را انجام داد. همچنین باید از ظرفیت دانشگاه‌ها نیز در زمینه ساخت بیشتر بهره‌مند شویم و اساتید دانشگاهی را در کنار خود قرار دهیم.

رییس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان اظهار کرد: اگر از صنایع داخل استان حمایت شود خیلی کارها را می‌توان انجام داد. به عنوان مثال دکل‌های حفاری شامل خشکی و دریایی که سال‌ها از خارج کشور (چین) خریداری می‌شود را به راحتی می‌توانیم در داخل استان بسازیم. با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان حداقل 70 درصد سازه دکل را به راحتی در خوزستان می‌توان ساخت و مابقی آن را مثل تمام دنیا از خارج خریداری کرد. همچنین با حمایت از این سازندگان می‌توانیم وارد بحث صادرات این تولیدات نیز شویم.


http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/372112/مشکلات-بسیاری-بر-سر-راه-صنایع-کوچک-قرار-دارد
بستن   چاپ