پیام خوزستان
رئیس انجمن برنج‌کاران استان عنوان کرد:
مشکل امرار معاش برنجکاران خوزستانی با عدم کشت / هیچ تسهیلات حمایتی ارایه نشد
چهارشنبه 12 آبان 1400 - 14:18:52
پیام خوزستان - ایسنا/خوزستان رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان گفت: استان خوزستان در زمینه کشت برنج، رتبه سوم را در کشور دارد اما ممنوعیت کشت در سال جاری موجب تضعیف این صنعت در استان شد و امرار معاش برنج‌کاران را تحت الشعاع قرار داد.

محمد سواری در نشست خبری که امروز، 12 آبان ماه در اهواز برگزار شد، در خصوص کشت برنج در سال جاری در خوزستان اظهار کرد: در سال 1400 کشت برنج از خردادماه آغاز شد اما این کشت با ممنوعیت مواجه شد؛ پیگیری‌های متعددی در این خصوص انجام شد اما به نتیجه‌ای نرسید و فکری برای امرار معاش برنج‌کاران نشد.
وی افزود: جلسات گسترده‌ای با استاندار وقت، سازمان جهاد کشاورزی و آب و برق در خصوص عدم کشت برنج برگزار شد اما باز هم این موضوع به نتیجه‌ای نرسید و پس از اجرایی شدن ممنوعیت عدم کشت، به جای عدم پاسخگویی مناسب به کشاورزان، باید شاهد تعامل با کشاورزان می‌بودیم.
رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان گفت: بسیاری از زمین‌های موجود در استان به دلیل شور بودن، اغلب برای کشت برنج مناسب هستند. در سال 99 حدود 200 هزار هکتار برنج کشت شده بود اما در سال جاری این میزان به 80 هزار هکتار کاهش پیدا کرد و در نهایت 280 هزار تن محصول شلتوک برداشت شد.
سواری بیان کرد: با توجه به تنش‌های آبی به وجودآمده در سال جاری، بسیاری از این مزارع از بین رفتند و از آنجایی که سرانه مصرف سالانه برنج هر فرد، 42 کیلوگرم در سال است، میزان برنج تولید شده در استان، جوابگوی مصرف نیاز مردم خوزستان در سال جاری نیست.
عدم ارایه تسهیلات حمایتی به برنج‌کاران و صنایع وابسته
وی با اشاره به اینکه تا کنون تسهیلاتی برای خسارت برنج‌کاران و صنایع وابسته به برنج در نظر گرفته نشده است، گفت: استان خوزستان در زمینه کشت برنج، رتبه سوم را در کشور دارد اما ممنوعیت کشت در سال جاری موجب تضعیف این صنعت در استان شد و امرار معاش برنج‌کاران را تحت الشعاع قرار داد.
سواری یادآور شد: اهمیت موضوع عدم کشت برنج در استان خوزستان به مسئولین گوشزد شد و مساله عدم کشت برنج و خسارت‌های ناشی از آن، باید در بودجه سالانه کشور لحاظ می‌شد اما چنین اتفاقی به وقوع نپیوست و زمانی که در خصوص در نظر گرفتن خسارت‌های مالی عدم کشت برنج با مسئولین استانی مکاتبه می‌کردیم، در پاسخ عنوان می‌کردند که این موضوع در حیطه کاری آن‌ها نیست.
وی با بیان اینکه کیفیت برنج تولیدی استان مطابق با میل و ذائقه مردم تمام کشور بوده و از محبوبیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: بسیاری از این کشاورزان از روستا به شهر در حال مهاجرت هستند زیرا آب برای کشت و زرع ندارند. در حالی که عکس این موضوع باید اتفاق می‌افتاد.
سواری با اشاره به اینکه متاسفانه کشاورزان صداقت و صراحتی از مسئولین نمی‌بینند، گفت: قبل از اعلام ممنوعیت کشت برنج، باید به کشاورز آموزش داده می‌شد و اطلاع‌رسانی به آن‌ها نیز باید از چند ماه قبل از اعلام عدم کشت، به کشاورزان انجام می‌شد نه در زمان کشت!
رئیس انجمن برنج‌کاران خوزستان گفت: در سال 97 با خشکسالی مواجه بودیم و تمامی توجهات به سمت چرایی کاشت برنج در استان معطوف شد و در سال 98 نیز با وقوع سیل اراضی برنج مردم را آب برد؛ این موضوعات نشان دهنده عدم نظم و وجود بی برنامگی در بین مسئولان است.
وی با بیان اینکه برای صنایع آب‌بر در استان برنامه مصرف آب وجود دارد اما برای کشاورز خوزستانی برنامه‌ای وجود ندارد، اظهار کرد: حدود 500 واحد شالیکوبی در استان خوزستان با اشتغال‌زایی حدود 10 هزار نفر وجود دارد که تنها مواد اولیه مورد استفاده آن‌ها، شالی است و با عدم کشت برنج، امرار معاش این افراد نیز در خطر قرار گرفته است.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/338266/مشکل-امرار-معاش-برنجکاران-خوزستانی-با-عدم-کشت---هیچ-تسهیلات-حمایتی-ارایه-نشد
بستن   چاپ