پیام خوزستان
محدودیت قطعی کشت پاییزی در 4 حوضه مهم آبی خوزستان
دوشنبه 26 مهر 1400 - 04:16:51
پیام خوزستان - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بر اساس مصوبه ستاد خشکسالی استان، امسال به علت کمبود آب، محدودیت کشت پاییزی در چهار حوضه آبی کارون، مارون، دز و کرخه اعمال می‌شود.
خدارحم امیری زاده، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در این باره اظهار کرد: به جز این چهار حوضه آبی، در هیچ حوضه دیگری محدودیت کشت پاییزی وجود ندارد و کشاورزان می‌توانند به هر میزان، اراضی خود را زیر کشت پاییزی ببرند.
وی با بیان اینکه تعیین الگوی کشت پاییزی در خوزستان بر اساس آورد رودخانه‌ها خواهد بود افزود: هم اکنون آورد رودخانه ها و ذخایر آب پشت سدهای مهم خوزستان به کمترین میزان خود در 50 سال اخیر رسیده است از این رو برنامه مصوب کشت پاییزی که قبلا در سطح یک میلیون و 30هزار هکتار تعریف شده بود محقق نخواهد شد.
امیری زاده با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد آب مصرفی بخش کشاورزی از رودخانه ها تامین می‌شود افزود: این در حالی است که خوزستان حدود 40 درصد و استان های بالادست حدود 50 درصد با کاهش بارندگی در سال زراعی 1400-1399 روبه‌رو بوده‌اند و این کاهش بارندگی و خشکسالی باعث محدودیت در کشت‌های پاییزی نیز شده است.
وی ادامه داد: الگویی که برای کشت‌های پاییزی امسال درنظر گرفته شده با توجه به میزان آبی است که سازمان آب و برق در اختیار کشاورزان استان قرار می‌دهد.
امیری زاده با بیان اینکه در برخی حوضه های آبی به خصوص حوضه آبریز دز ممنوعیت کشت برای چغندرقند و دانه روغنی کلزا اعمال می‌شود اظهار کرد: کشت‌های متنوع و متفاوتی برای این حوضه‌ها در نظر گرفته شده تا کشاورزان دچار خسارت زیادی نشوند.
وی با اشاره به اینکه در استان خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی و خشکسالی در مناطق محدودی از کشت دیم استفاده می‌شود افزود: در کشت دیم، همه چیز به بارندگی های پاییزه و زمستانه بستگی دارد که امیدواریم با تفضل الهی بارندگی‌های موثر سبب توسعه کشت دیم در استان شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه در سال زراعی گذشته 17.5 میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید شد گفت: استان خوزستان در تولید برخی محصولات مهم و راهبردی همچون گندم، کلزا و چغندرقند رتبه نخست کشور را در اختیار دارد ولی امسال به علت خشکسالی و کمبود آب با کاهش عملکرد در واحد سطح روبه رو خواهیم بود.
وی اظهار کرد: سطح مصوب کشت چغندرقند در استان 20 هزار و 500 هکتار تعیین شده ولی با توجه به تعیین الگوی کشت، تنها حدود سه هزار هکتار از اراضی استان به زیرکشت این محصول می‌رود.
امیری زاده از کشاورزان و بهره برداران استان خواست با توجه به خشکسالی، احتمال بروز خسارت و شکنندگی بخش کشاورزی، نسبت به بیمه محصول خود اقدام کنند.

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/332934/محدودیت-قطعی-کشت-پاییزی-در-4-حوضه-مهم-آبی-خوزستان
بستن   چاپ