پیام خوزستان
تب کریمه کنگو؛ دشمن نامرئی در لاشه دام‌های تازه ذبح‌شده
سه شنبه 24 تير 1404 - 11:50:10
پیام خوزستان - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درخصوص احتمال شیوع تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو در فصل گرما هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان ، دکتر مهرداد شریفی با اشاره به آغاز فعالیت کنه‌ها همزمان با گرم شدن هوا، درباره احتمال افزایش موارد ابتلا به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو (CCHF) هشدار داد و گفت: این بیماری، که از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می‌شود، یک تب خونریزی‌دهنده شدید با عامل ویروسی است که عمدتاً از طریق کنه‌های سخت، به‌ویژه گونه هیالوما، منتقل می‌گردد.
وی افزود: انتقال بیماری در انسان از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و ترشحات دام مبتلا، و همچنین تماس مستقیم با خون و بافت‌های بدن بیماران امکان‌پذیر است. در کشور ما، شایع‌ترین راه انتقال، مربوط به ذبح غیرمجاز دام و تماس با لاشه و احشاء آن بوده که سلامت عمومی را تهدید می‌کند.
دکتر شریفی در توصیه‌ای مهم به مصرف‌کنندگان فرآورده‌های دامی، بیان داشت: گوشت دام باید حداقل 24 ساعت و جگر و احشاء حداقل 48 ساعت در دمای 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود تا خطر انتقال ویروس کاهش یابد.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان تأکید کرد: تهیه گوشت از معابر و کنار جاده‌ها بسیار خطرناک بوده و باید تنها از کشتارگاه‌های مجاز با نظارت دامپزشکی انجام شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: برخی دام‌ها علائم ظاهری بیماری ندارند و تنها کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آن هستند؛ بنابراین خودداری از ذبح دام در محیط‌های غیرمجاز و توجه به هشدار‌های بهداشتی، نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری ایفا می‌کند.

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1120658/تب-کریمه-کنگو؛-دشمن-نامرئی-در-لاشه-دام‌های-تازه-ذبح‌شده
بستن   چاپ