پیام
خوزستان - همشهری آنلاین / «آنجا همان ساعت» اکران خود را بعد از 7سال، 18تیرماه شروع کرد؛ آخرین فیلم سینمایی سیروس الوند که از بازیگران اصلی آن میتوان به پرویز پرستویی، ماهور الوند و شهرام حقیقتدوست اشاره کرد.
سیروس الوند فعالیت خود را بهعنوان منتقد در سینمای قبل از انقلاب و در مجلات ستاره سینما و فردوسی آغاز کرد. او بعدها با فیلمنامهنویسی فعالیت خود را ادامه داد و در سال1353 موفق به ساخت نخستین فیلم سینمایی بلند خود، «سنجر» شد؛ فیلمی که توقیف شد و به اکران درنیامد.
• این کارگردان در کارنامه فیلمسازیاش در دهههای مختلف موفقیتها و ناکامیهایی داشته. این کارگردان 74ساله در دهه70 کارنامه موفقتری در فیلمسازی بهنسبت دهههای80و90 داشت. او قبل از ساخت «آنجا همان ساعت»، سال93 «این سیب برای تو» را ساخت؛ فیلمی با بازی پژمان بازغی و رعنا آزادیور که در زمان اکرانش در جشنواره نتوانست رضایت منتقدان را جلب کند و در اکران عمومی هم نتوانست فروش خوبی داشته باشد.
بازار
![]()
• سیروس الوند در دهه80، 6فیلم سینمایی ساخت که این فیلمها به نسبت «آنجا همان ساعت» و «این سیب برای تو» موفقتر بودند. الوند سال89 فیلم سینمایی «پرتقالخونی» را ساخت؛ فیلمی با بازیگران شناختهشده ازجمله فریبرز عربنیا، حامد بهداد، ویشگا آسایش، نیوشا ضیغمی و آهو خردمند، فیلمی با رنگولعابی از ملودرام و مثلث عشقی که در زمان اکرانش در گیشه آنقدرها موفقیتی بهدست نیاورد. مقدم در سالهای80و83 نیز بهترتیب 2فیلم سینمایی «مزاحم» و «رستگاری در هشتو20دقیقه» را ساخت و روانه اکران کرد. در فیلم «مزاحم» مرحوم خسرو شکیبایی، میترا حجار، امین حیایی و همایون ارشادی بازی کردند که فیلم موفقی در آن سالها از آب درآمد.
• در «رستگاری در هشتو20دقیقه» که در آن سالها تماشاگران را به سینما کشاند، مهتاب کرامتی، بهرام رادان، شهاب حسینی، سیاوش طهمورث و عنایت بخشی جلوی دوربین الوند رفتند. این فیلم در جشنواره فیلم فجر و خانه سینما در بخشهای مختلف جایزه گرفت.
• اما سینمای سیروس الوند در دهه70 توانست موفقتر باشد. او در این دهه 8فیلم سینمایی ساخت. بهطور حتم نمیتوان از «دستهای آلوده» و «یک بار برای همیشه» گذشت. در این 2فیلم که در سالهای71و78 ساخته شدند، مانند دیگر فیلمهای الوند بازیگران شناختهشده آن سالها حضور داشتند؛ بازیگرانی چون خسرو شکیبایی، مرتضی احمدی، فاطمه معتمدآریا، ابوالفضل پورعرب، هدیه تهرانی، امین حیایی، مرحوم عسل بدیعی و...
• سیروس الوند بعد از پیروزی انقلاب هم حضور مستمری در سینما داشت و نخستین فیلمش بعد از انقلاب «نفسبریده» بود. از دهه60 میتوان به فیلمهایی چون «مرز»، «ریشه در خون»، «فرار» و «شب حادثه» نیز اشاره کرد.
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1120318/کارنامه-سیروس-الوند-از-«دستهای-آلوده»-تا-«یک-سیب-برای-تو»