پیام خوزستان
گزیده‌های نفتی هفته
جمعه 20 تير 1404 - 21:10:40
پیام خوزستان - پیامی ویدئویی وزیر نفت به آیین گشایش نهمین سمینار بین‌المللی اوپک، روایت نمایندگان مجلس از عملکرد وزارت نفت در جنگ 12 روزه، ایران پیشتاز افزایش تولید نفت در جهان و دومین پالایشگر بزرگ اوپک و آمادگی شرکت ملی گاز ایران در مواجهه با شرایط اضطراری را در گزیده‌های نفتی این هفته بخوانید.

پیام وزیر نفت به آیین افتتاحیه نهمین سمینار بین‌المللی اوپک: محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت روز چهارشنبه (18 تیر) در پیامی ویدئویی به آیین افتتاحیه نهمین سمینار بین‌المللی اوپک تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان انرژی را نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی و نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد دانست و تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک در سال 1960، به آرمان‌ها و اهداف مشترک این سازمان کاملاً متعهد باقی مانده و از این فرصت سمینار برای گفت‌وگو استقبال می‌کند.
بومی‌سازی تجهیزات، اولویت شرکت ملی حفاری: مهران مکوندی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار شانا یکی از اولویت‌های راهبردی شرکت ملی حفاری ایران در سال‌های اخیر را بومی‌سازی تجهیزات راهبردی و افزایش سهم ساخت داخل در پروژه‌های حفاری دانست و برای این شرکت نقشه راه روشنی که شامل همکاری مستمر با پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و راه‌اندازی کارگروه‌های تخصصی برای ارزیابی و پیاده‌سازی فناوری‌ها در عملیات میدانی با تمرکز بر کاهش هزینه‌ها، افزایش دقت در حفاری و تسریع در فرآیند تکمیل چاه‌ها را ترسیم کرد.
پایان تعمیرات اساسی 11 سکوی پارس جنوبی: در جریان جنگ 12 روزه، سکوهای پارس جنوبی بدون وقفه به فعالیت خود ادامه دادند و در کنار حفظ جریان پایدار برداشت گاز، عملیات تعمیرات اساسی نیز طبق برنامه پیش رفت. تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در این خصوص تأکید کرد که تاکنون تعمیرات اساسی 11 سکوی فراساحلی میدان مشترک پارس جنوبی انجام شده است و این شرکت با تمرکز بر استمرار برداشت گاز، در مسیر تأمین پایدار انرژی و خدمت‌رسانی به ملت شریف ایران از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.
آمادگی شرکت ملی گاز در مواجهه با شرایط اضطراری: سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، سه‌شنبه (17 تیر) در برنامه زنده رادیو اقتصاد با بیان اینکه اگر چه در جریان جنگ 12 روزه، زیرساخت‌های گازی کشور هدف حملات متعددی قرار گرفت، اما به دلیل آمادگی کامل شرکت ملی گاز ایران در مواجهه با شرایط اضطراری از همان ثانیه‌های نخست اقدام‌های فوری و هدفمندی در سراسر شبکه صورت گرفت تا کوچک‌ترین اختلالی در تأمین گاز مصرف‌کنندگان، به‌ویژه در شهرهای بزرگ به‌وجود نیاید.
ایران دومین پالایشگر بزرگ اوپک: دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هفته گذشته شصتمین نسخه بولتن آماری سالانه خود را برای سال 2025 میلادی منتشر کرد که یکی از مواردی که در این بولتن به آن اشاره شده، ظرفیت پالایشی کشورهای عضو اوپک در سال گذشته میلادی (2024) است. بر اساس این گزارش، ظرفیت پالایشی کشورهای عضو اوپک در سال 2024 در مجموع 14 میلیون و 139 هزار بشکه در روز و مجموع ظرفیت پالایشی جهان در سال گذشته میلادی 103 میلیون و 769 هزار بشکه در روز بوده است. ایران با ظرفیت پالایشی 2 میلیون و 237 هزار بشکه در روز و سهمی 16 درصدی در اوپک، جایگاه دوم را بین کشورهای این سازمان دارد، همچنین 2.1 درصد از ظرفیت پالایشی جهان را به خود اختصاص داده است.
پیشتازی ایران در افزایش تولید نفت در جهان: بر اساس آمارهای منتشر شده در شصتمین شماره بولتن آماری سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ایران با افزایش 374 هزار بشکه‌ای در تولید روزانه نفت خام در سال 2024، رتبه نخست افزایش تولید را در جهان به خود اختصاص داده است، در حالی که عربستان سعودی برای دومین سال پیاپی با کاهش قابل توجهی در تولید مواجه بوده است.
بازار جهانی آماده جذب نفت بیشتر: وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس) و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ نفتی جهان چهارشنبه (18 تیر) در نخستین روز از برگزاری نهمین سمینار بین‌المللی اوپک در کاخ تاریخی هافبورگ اعلام کردند که بازگرداندن تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس منجر به افزایش سطح ذخیره‌سازی‌ها نمی‌شود و این اوضاع حکایت از آن دارد که بازارها تشنه نفت بیشتر هستند.
روایت نمایندگان مجلس از عملکرد وزارت نفت در جنگ 12 روزه: در روزهای آغازین تهاجم دشمن صهیونیستی به کشور و با وجود صف‌های طولانی در جایگاه‌های عرضه بنزین، هیچ کمبودی در تأمین سوخت ایجاد نشد و توزیع آن بدون مشکل ادامه یافت. این موضوع را هادی قوامی، نایب‌رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس بیان و اعلام کرد: با وجود التهاب فراوان در روزهای آغازین تهاجم دشمن، دولت تلاش کرد از بروز تنش‌های احتمالی جلوگیری کند. سیداسماعیل حسینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز تلاش‌های شبانه‌روزی در حفاظت از تأسیسات حیاتی انرژی کشور و استمرار تولید بی‌وقفه در طول جنگ 12 روزه را جلوه‌ای از تعهد عمیق به میهن و نظام دانست. مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس نیز ضمن قدردانی از نقش بی‌بدیل کارکنان صنعت نفت در جنگ 12 روزه تأکید کرد که کارکنان این صنعت با جهاد و رشادت مثال‌زدنی، اجازه ندادند حتی یک روز در تولید و توزیع سوخت کشور وقفه‌ای ایجاد شود.
دیگر اخبار: ارزیابی جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران، دانشگاه صنعت نفت در جمع دانشگاه‌های اثرگذار جهان، نبض مصرف گاز در دست نیروگاه‌ها، رسیدن جایگاه‌های عرضه سوخت در تهران به 367 باب ، لغو کامل کاهش تولید داوطلبانه 8 عضو اوپک‌پلاس در سپتامبر، افزایش 100 درصدی پرداختی به بازنشستگان نفت و ... از دیگر اخبار صنعت نفت طی این هفته بودند.

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1119526/گزیده‌های-نفتی-هفته
بستن   چاپ