پیام
خوزستان - مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی اعلام کرد: هماکنون مدیریت 25 طرح به ارزش بیش از 11 میلیارد دلار در شرایط دشوار تحریمی بهعهده این مجموعه است؛ طرحهایی که برخی از آنها در شمار بزرگترین پروژههای ملی قرار دارند و تکمیل آنها نقشی حیاتی در جهش تولید و اقتصاد مقاومتی ایفا میکند.
مصطفی متدین در گفتوگو با خبرنگار شانا با اشاره به سابقه 31 ساله شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی در انجام طرحهای توسعهای صنعت پتروشیمی اظهار کرد: این شرکت از سال 1373 تاکنون عهدهدار مدیریت پروژههای کلان ملی متعددی در زمینه واحدهای فرآیندی، یوتیلیتی و آفسایت، همچنین پروژههای زیربنایی در سطح کشور بهویژه در منطقه
ماهشهر و عسلویه بوده و حدود 28 پروژه با سرمایهگذاری بیش از 15 میلیارد دلار اجرا کرده است.
وی با بیان اینکه شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی در سال 1393 و پس از خصوصیسازی همچنان نقش خود را در توسعه صنعت پتروشیمی این بار در قالب بازوی اجرایی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس حفظ کرد، افزود: گذار از دولتی به خصوصی با تمرکز بر خدمات مدیریت طرح (MC) برنامهریزی شد، بهگونهای که در این مدت افزون بر کسب گواهینامه صلاحیت، به یکی از بزرگترین شرکتهای ارائهدهنده خدمات مدیریت طرح در سطح منطقه تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه این شرکت هماکنون عهدهدار مدیریت حدود 25 طرح با سرمایهگذاری بالغ بر 11 میلیارد دلار است، گفت: برخی از طرحهای در دست اجرا از بزرگترین پروژههای پتروشیمی و بلکه از ابرطرحهای کشور شامل چند پروژه هستند؛ طرح پتروشیمی هرمز در دو فاز و هر فاز شامل هفت زیرپروژه، طرح پتروشیمی الماس با هفت زیرپروژه، طرح جمعآوری گازهای مشعل شرق کارون با 19 زیرپروژه و طرح PDH/PP پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس که تنها سرمایهگذاری همین چهار طرح بالغ بر 8 میلیارد دلار است.
اولویتبندی طرحها با هدف تسریع در تکمیل
متدین تأمین مالی طرحهای گسترده شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با وجود تحریمهای ظالمانه را دغدغه اصلی مجریان طرحها دانست و بیان کرد: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در یک تصمیم کارشناسانه اقدام به اولویتبندی طرحها بهمنظور تسریع در تکمیل طرحهای نزدیک به بهرهبرداری که در مراحل پایانی هستند، کرده است.
وی ادامه داد: در این اولویتبندی، منابع در دسترس به سمت پروژههای خاص هدایت شده و عملکرد پروژه زیر ذرهبین قرار میگیرد تا در کمترین زمان ممکن شاهد به ثمر نشستن این طرحها باشیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه زمان معمول برای اجرای یک طرح پتروشیمی در دنیا بین سه تا چهار سال است و چنانچه به هر دلیل اجرای یک طرح به بیش از 6 سال بینجامد مطابق تجربیات موجود و محاسبات مالی طرح مذکور تا چند سال ضررده خواهد بود، تصریح کرد: اگر آمار دقیقی از طرحهای نیمهتمام در سطح کشور و در همه حوزهها بهدست آید و تأثیر آن در عدم کامیابیهای اقتصادی کشور محاسبه شود، متوجه میشویم حتی بخشی از تورم موجود در کشور ناشی از قفل شدن سرمایههای کشور در قالب طرحهای نیمهتمام است.
بهرهبرداری از طرحها یک رسالت ملی است
متدین با بیان اینکه گاه در رسانهها اشاره میشود که میلیاردها دلار از سرمایه ملی در قالب طلا و دلار خانگی پارک شده است، گفت: با این اعداد سرمایهگذاریهای به نتیجه نرسیده طرحهای نیمهتمام را نیز میتوان اضافه کرد بنابراین به بهرهبرداری رساندن طرحهای در دست اجرا را یک رسالت ملی باید در نظر گرفت.
وی با تأکید بر همسویی شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با سیاستهای شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس اظهار کرد: این شرکت تمرکز ویژهای بر تکمیل زنجیره ارزش دارد. در زنجیره ارزش اتیلن پروژههایی نظیر پلیمر گچساران و پتروشیمی دهدشت از راهبردیترین طرحها در این مسیر بهشمار میروند که با اتصال به اتیلن تولیدی پتروشیمی گچساران، ارزش افزوده قابلتوجهی ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه پروژههای ارغوان گستر ایلام و هایکو پتروشیمی کارون پیشرفتهای بالایی دارند که نیمه اول امسال بهرهبرداری میشوند، افزود: همچنین طرح جمعآوری گازهای مشعلها نیز بهعنوان یک اولویت مهم همسو با حفظ محیط زیست و جلوگیری از هدررفت منابع است که زیرپروژههای آن به ترتیب با تکمیل شدن به بهرهبرداری میرسند.
ضرورت گسترش تعاملات بینالمللی
متدین با اشاره به سیاستهای شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، به مطالعات انجامشده درباره الزام یا عدم الزام تبدیل محصولات و توسعه صنایع پاییندستی بهمنظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر پرداخت و گفت: الزام به انجام زنجیره ارزش در همه موارد منطقی نیست و گاهی فروش ماده تولیدشده بهتر از تبدیل آن به محصول دیگر است، مگر اینکه تبدیل آن منجر به افزایش ارزش تا 10 برابر شود.
وی درباره خودکفایی کشور در تأمین تجهیزات طرحهای پتروشیمی به وابستگی تقریباً صددرصدی این صنعت به تجهیزات خارجی در گذشته اشاره و بیان کرد: هماکنون بالغ بر 80 درصد تجهیزات پروژههای پتروشیمی در کشور و از سوی سازندگان داخلی تأمین میشود، و اصرار بر صددرصدی شدن سهم داخلیسازی به دلایل فنی مطلوب نیست و در هیچ جای دنیا در همهچیز خودکفا نمیشوند و همکاری با کشورهای مختلف برای دستیابی به بهترین کیفیت و فناوریها ضروری است.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به تأثیرات تحریمها بر تأمین تجهیزات حساس، دریافت لایسنسها و افزایش هزینهها و زمان اجرای پروژهها تأکید کرد: با رفع تحریمها، امکان ارتباط آسانتر و دسترسی به آخرین فناوریها فراهم میشود، اگر تعاملات بینالمللی افزایش یابد، قطعاً سرعت رشد صنعت پتروشیمی در کشور چند برابر میشود.
هدفگذاری برای حضور در پروژههای خارجی
متدین یکی از راهبردهای مهم شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی در سال 1404 را ورود به پروژههای بینالمللی در کشورهای منطقه نظیر ازبکستان، عمان و ارمنستان عنوان کرد و گفت: این اقدام افزون بر ارزآوری، سبب افزایش توان رقابتی و انتقال تجربیات ارزشمند شرکت میشود. این شرکت توانایی انجام پروژههای با کیفیت بالا افزون بر پروژههای هلدینگ خلیج فارس را دارد و اخذ پروژههای خارجی در سال جاری هدفگذاری شده است.
وی به تلاش شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی برای تغییر مستمر ساختار و حرکت به سمت چابکی و مدیریت بهینه پروژهها اشاره و با تعریف مأموریتهای جدید شرکت در قالب انجام پروژهها به شکل مجری، پیمانکار عمومی و سایر شیوهها اظهار کرد: این موضوع سبب اشراف بهتر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بر سرمایهگذاریهای خود در طرحهای توسعهای و در نتیجه افزایش بازدهی سرمایهگذاری میشود.
بازگرداندن نخبگان ایرانی به کشور در دستور کار
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به وجود نیروهای جوان و مستعد در کشور، بر اهمیت آموزش و تربیت کارشناسان تأکید کرد و ادامه داد: افزون بر اینکه تیمی از متخصصان با تجربه کاری بالای 25 سال در این شرکت فعالیت دارند، طراحی فرآیندهای جدید برای بازگرداندن نخبگان ایرانی خارج از کشور و بهرهمندی از دانش آنها نیز در دستور کار است.
متدین، حفظ نیروهای کنونی شرکت با ارتقای سطح رضایتمندی و ایجاد امنیت شغلی آنها را از اولویتهای شرکت اعلام و درباره برنامههای جذب و نگهداشت منابع انسانی به سیستمهای مبتنی بر عدالت در جذب نیرو از سراسر کشور اشاره کرد و گفت: تلاش برای نگهداشت نیروهای فعلی از طریق آموزش و ارائه خدمات بهتر در حال انجام است. این شرکت همچنین برنامههایی عدالتمحور برای شناسایی و جذب نیروهای متناسب با فرهنگ سازمانی و جذب دانشجویان مستعد از دانشگاههایی نظیر شریف را در دستور کار دارد.
وی به طراحی یک اپلیکیشن عدالتمحور برای جذب منابع انسانی از سراسر کشور اشاره کرد که امکان ارزیابی شفاف و عادلانه متقاضیان را فراهم میکند و افزود: این اقدام گامی بهسوی شناسایی و جذب بهترین نیروها از سراسر ایران است و امیدواریم که با همکاری وزارت نفت، این طرح بتواند بهصورت ملی اجرا شود.
حرکت به سوی دانشبنیان شدن
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه این شرکت بر پایه دانش شکل گرفته و منتخب اول کارفرمایان است، بر اهمیت ثبت رسمی این شرکت بهعنوان شرکتی دانشبنیان تأکید کرد و گفت: ثبت شرکت بهعنوان شرکتی دانشبنیان در حال پیگیری است تا شرکت بتواند در حوزه تحقیق و توسعه و انتقال دانش فنی گامهای مؤثرتری بردارد و از همکاری با شرکتهای دانشبنیان داخلی و بینالمللی حمایت کند.
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1101051/مدیریت-25-طرح-پتروشیمی-با-11-میلیارد-دلار-سرمایهگذاری