پیام خوزستان
قیمت دلار سرگردان میان محدوده حمایت و مقاومت
شنبه 27 ارديبهشت 1404 - 11:45:32
پیام خوزستان - اقتصاد24- بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز می‌کند که در هفته پایانی اردیبهشت، در فضای انتظار و احتیاط به سر برد. دلار در اغلب روز‌های این هفته در محدوده کانال سوم کریدورهشتم درجا زد و تمایل چندانی به خروج از این چارچوب نوسانی از خود نشان نداد. فضای کلی بازار در حالت نیمه‌فعال بود و بیشتر چشم‌انتظار تحولات دیپلماتیکی باقی ماند که می‌توانست در تعیین جهت حرکت قیمت‌ها نقش‌آفرین باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گزارش‌ها حاکی از آن است که در ادامه هفته، پس از انتشار خبر تصویب پالرمو، قیمت دلار برای ساعاتی وارد کانال دوم کریدور هشتم شد؛ هرچند نتوانست در آن تثبیت شود و مجدداً به کانال پیشین بازگشت.
با این حال، در معاملات روز پنج‌شنبه، دلار در بازار آزاد تهران کار خود را از میانه پله نهم کانال دوم در کریدور هشتم آغاز کرد؛ محدوده‌ای که طی هفته‌های اخیر چند بار به‌عنوان منطقه تعادلی شناخته شده بود. در نیمه نخست معاملات، بازار در همین محدوده نوسان داشت، اما در نیمه دوم روز، فضا دگرگون شد و اسکناس آمریکایی با افزایش حدود 100 تومانی موفق شد یک کانال صعود کند و در کف کانال سوم جای بگیرد. در لحظه تنظیم این گزارش هم دلار در همین سطوح در حال معامله است.
دلار هرات هم روز پنج‌شنبه را از میانه پله هفتم کانال دوم در همان کریدور آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با رشد حدود 70 تومانی نوساناتی را تجربه کرد، اما در نیمه دوم معاملات با فشار خرید، یک کانال بالاتر رفت و در کف کانال سوم تثبیت شد؛ سطحی که تا پایان روز حفظ شد.
درهم امارات هم روز پنج‌شنبه معاملات را از محدوده 22 هزار و 800 تومان آغاز کرد و در نیمه اول روز، با افت حدود 50 تومانی همراه شد، اما در ادامه معاملات در همان محدوده اولیه نوسان کرد و از آن فراتر نرفت.
در مجموع، تحرکات روز پنج‌شنبه در بازار ارز، ورود نرخ‌ها به نقاط حساس تکنیکالی را برجسته کرد؛ جایی که عبور از آنها می‌تواند نقشه راه آینده بازار را در جهت صعود یا نزول مشخص کند.
از سوی دیگر، بازار رسمی هم روز پنجشنبه شاهد ثبات قیمت‌ها در آغاز معاملات و افزایش آنها نسبت به روز گذشته بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با نوسان مثبت 71 هزار و 672 تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم با گپ مثبت 69 هزار و 720 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم 80 هزار و 301 تومان معامله شد و حواله یورو هم 78 هزار و 114 تومان قیمت خورد. قیمت درهم امارات هم در بازار رسمی به 19 هزار و 515 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 984 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، بیت کوین روز گذشته را در محدوده کف کانال 104 هزار دلار آغاز کرد؛ اما در نیمه اول معاملات با فشار فروش مواجه شد و قیمت تا سطح 103 هزار و 110 دلار کاهش یافت. این روند نزولی تا نیمه دوم ادامه داشت تا اینکه خریداران وارد بازار شدند و برگشت قیمت‌ها کلید خورد؛ به طوری که بیت کوین توانست تا سطح 104 هزار و 415 دلار صعود کند. با این حال، این روند صعودی پایدار نماند و در ساعات پایانی شب بیت کوین دوباره روند نزولی به خود گرفت و تا بامداد امروز به کانال پایین‌تر یعنی حدود 102 هزار و 705 دلار سقوط کرد. در زمان نگارش این گزارش، قیمت بیت کوین در محدوده 103 هزار و 500 دلار معامله می‌شود که نشان‌دهنده نوسانات قابل توجه و تردید معامله‌گران در بازار است.
بیشتر بخوانید:دلار از کف قیمتی دور شد
تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که محدوده 102 هزار دلار به عنوان یک حمایت کلیدی برای بیت کوین عمل می‌کند و از دست رفتن این سطح می‌تواند زمینه‌ساز افت قیمت به سطوح پایین‌تر، احتمالا تا 100 هزار دلار یا حتی نزدیک به 98 هزار دلار باشد. از سوی دیگر، مقاومت مهم بیت کوین در نزدیکی 105 هزار دلار قرار دارد که در صورت عبور و تثبیت بالای این سطح، می‌توان انتظار داشت روند صعودی مجدداً تقویت شود و مسیر برای تست مقاومت‌های بالاتر در محدوده 107 تا 108 هزار دلار باز شود.
تتر هم در 24 ساعت گذشته در بازه‌ای محدود بین 83 هزار و 350 تا 84 هزار تومان معامله شده است و این ثبات نسبی به دلیل ماهیت استیبل کوین‌هاست که هدف آنها حفظ ارزش ثابت نسبت به دلار است.
با این حال، تحلیلگران فنی معتقدند اگر تتر بتواند از سطح حمایتی 83 هزار و 400 تومان پایین‌تر نرود، همچنان ثبات قیمتی حفظ خواهد شد و احتمال رشد ملایم تا مقاومت 84 هزار و 500 تومان وجود دارد. شکست این مقاومت می‌تواند منجر به افزایش تقاضا و رشد قیمت تا حدود 85 هزار تومان شود. اما در مقابل، اگر حمایت مهم 83 هزار و 400 تومان از دست برود، فشار فروش می‌تواند افزایش یافته و قیمت تتر تا کانال پایین‌تر 82 هزار تومان کاهش یابد. عوامل بنیادی که بر قیمت تتر تاثیر می‌گذارند، بیشتر مربوط به نقدینگی در بازار ارز‌های دیجیتال و شرایط بازار‌های مالی سنتی است.
با این حال، براساس بررسی اقتصادنیوز، در هفته گذشته بازار ارز کم‌نوسان بود و قیمت‌ها عمدتاً در محدوده ثابتی باقی ماندند. دلار تهران تنها 100 تومان افزایش داشت، اما دلار دیجیتال -تتر- که ابتدای هفته پایین‌تر از دلار تهران بود، در پایان هفته از دلار آزاد پیشی گرفت و حدود 250 تومان بالاتر معامله شد. اختلاف دلار نیما و آزاد در روز پنج‌شنبه، مانند هفته قبل، همچنان در کانال 19 درصد باقی ماند.
با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، مطابق ارزیابی تکنیکالیست‌ها، دلار تهران اکنون در نزدیکی مرز فوقانی کانال دوم قرار دارد که یک سطح حمایتی مهم محسوب می‌شود. در صورت شکست این سطح، بازار می‌تواند وارد یک فاز نزولی پرشتاب شود که به سقوط قیمت‌ها تا سطوح پایین‌تر منجر خواهد شد. در نقطه مقابل، عبور از مرز ورود به کانال چهارم، می‌تواند زمینه‌ساز تداوم روند صعودی باشد؛ هدف نخست، میانه کانال چهارم و پس از آن دستیابی به سطوح مقاومتی بالاتر است.
از دید فعالان بازار، دلار هرات به محدوده‌ای رسیده که نقش حمایت کلیدی را ایفا می‌کند. شکستن این حمایت می‌تواند موتور محرکه‌ای برای ریزش بیشتر قیمت باشد. اما در صورتی که این ارز بتواند به بالای پله دوم از کانال چهارم بازگردد و در آن تثبیت شود، می‌توان انتظار شکل‌گیری یک موج صعودی تازه را داشت.
طبق تحلیل‌ها، درهم امارات در آستانه یک سطح حمایتی کلیدی در حوالی 22 هزار و 600 تومان قرار دارد. اگر این حمایت شکسته شود، ممکن است بازار به سمت مرز روانی 22 هزار تومان حرکت کند. در مقابل، عبور و تثبیت بالای سطح مقاومتی 23 هزار تومان می‌تواند راه را برای رشد تا سطح 23 هزار و 500 تومان باز کند.
بیشتر بخوانید: قیمت دلار و یورو امروز شنبه 27 اردیبهشت 1404 + جدول
بسیاری از تحلیلگران معتقدند که بازار ارز در شرایطی شکننده قرار دارد؛ جایی که کوچک‌ترین تحول در پرونده هسته‌ای یا تحرکات سیاسی می‌تواند به عنوان نقطه‌ای برای تغییر فاز عمل کند. در طول هفته گذشته، با وجود اعلام خبر‌هایی مانند تصویب مشروط الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نرخ دلار آزاد نتوانست از محدوده قیمتی خود خارج شود و همچنان در کانال سوم کریدور هشتم باقی ماند.
از سوی دیگر، خبر آغاز برنامه خاموشی صنایع از روز پنج‌شنبه و پیامد‌های احتمالی آن بر توان تولید و صادرات کشور، به نوعی فضای بازار را با تردید و نگرانی آمیخت. معامله‌گران، این مسئله را نشانه‌ای از فشار‌های زیرساختی می‌دانند که می‌تواند بر منابع درآمدی ارزی کشور اثرگذار باشد.
در عین حال، تصویب پالرمو گرچه گامی روبه‌جلو در مسیر تعامل مالی بین‌المللی تلقی می‌شود، اما به تنهایی قادر نیست ایران را از فهرست سیاه FATF خارج کند. با این حال، این اقدام در کنار ادامه مذاکرات ایران و آمریکا، سیگنال‌هایی از احتمال کاهش تنش‌ها به بازار مخابره کرده است و در همین راستا، برخی فعالان بازار نسبت به آینده میان‌مدت خوش‌بین شده‌اند
در این میان، اقتصاددانان تأکید می‌کنند که بلاتکلیفی موجود در مذاکرات هسته‌ای، با وجود برگزاری چهار نشست میان ایران و آمریکا، موجب شده تا تصمیم‌گیری در بازار‌های مالی با تأخیر و تردید همراه باشد. این گروه معتقدند در صورتی که نتایج مشخص و مثبتی از این مذاکرات به بیرون درز کند، می‌توان انتظار افت قابل‌توجه نرخ دلار را داشت.
همچنین، نشست دیپلماتیک روز جمعه میان ایران و سه کشور اروپایی در استانبول، که به عنوان چهارمین دور از رایزنی‌های برجامی با تروئیکای اروپایی شناخته می‌شود، ممکن است آغازگر فاز تازه‌ای در فضای انتظاری بازار ارز باشد و فعالان بازار اکنون چشم به خروجی این مذاکرات دوخته‌اند تا سرنخی از آینده قیمت دلار در روز‌های پیش‌رو، به‌ویژه شنبه 27 اردیبهشت به دست آورند.
منبع: اقتصاد نیوز

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1100991/قیمت-دلار-سرگردان-میان-محدوده-حمایت-و-مقاومت
بستن   چاپ