پیام
خوزستان - سردار سرتیپ دوم «عباس بایرامی» رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در خراسان رضوی اظهار داشت: اسناد به عنوان مبنای کارهای ما با حساسیتهای خاصی روبهرو است؛ برای نمونه یکی از مواردی که بارها روی آن تأکید و تذکر داده شده این هست که در این مبحث با یک آشفتگی مواجهیم، بدین معنا که ما اصلاً مطلع نبودیم که گونههای مختلف اسناد دفاع مقدس در چه مکانهایی قرار دارند، محتوایشان چیست و اندازه آنها به چه میزانی است؟
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس گفت: بحمدالله با عنایت سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و راهبری سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت؛ در سال 1403 یک کار جهادی و مهم در این عرصه انجام شد و آن این بود که طی مکاتباتی که با 284 سازمان دولتی و بخش خصوصی داشتیم، توانستیم وضعیت اسنادی کل کشور را احصاء کنیم؛ هرچند که تعداد محدودی، آن تعامل لازم را نداشتند، اما با رایزنیهای مختلف در حال پیگیری این مسئله نیز هستیم.
وی بیان کرد: ما در این مسیر؛ ادعا نداریم که تمامی افراد و سازمانهای مذکور همه اطلاعات لازم را به ما ارائه کردهاند، اما میتوانیم ادعا کنیم که آنها در تعاملشان با ما خوداظهاری داشتهاند. در این راه؛ سازمانهای مرتبط با نیروهای مسلح از یک نظم خاص و مشخصی برخوردار بودند و اطلاعاتشان درست و دقیق بوده است منتهی مشکل یا مانعی که ما با آن مواجهیم، سازمانهای دولتی هستند چراکه مطلعیم برخی از آنها، اسنادی از دوران دفاع مقدس را دارند، اما آن اطلاعات و اسناد مربوطه را به ما ارائه نکردهاند.
سردار بایرامی با اشاره به موازی کاری برخی از سازمانها در بحث اسناد دفاع مقدس با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت، یادآور شد: بر اساس قانون و ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح؛ متولی تمامی اسناد مرتبط با دوران جنگ تحمیلی؛ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت است. ابتدا از تمامی سازمانهایی که اسناد خود را جمعآوری، سازماندهی و بایگانی کردند، قدردانی دارم ولی متأسفانه بعد از سالهای دفاع مقدس، زیرساخت لازمی به وجود نیامد که اسناد مرتبط با آن سالها، در یک جای واحد جمعآوری و متمرکز شود چراکه سازمانی مثل اسناد و مدارک دفاع مقدس نزدیک به 12 سال عمر دارد؛ حال آن که چنین سازمانی باید همزمان با ایجاد بنیاد در سال 1369 به وجود میآمد، نه چندین سال بعد از تأسیسش!
رئیس سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس در تکمیل صحبت خود افزود: بر اساس انچه که گفته شد، ما بایستی به سمتی گام برداریم که در آن؛ تجمیع اطلاعات اسنادی داشته باشیم بدین معنا که با سِروِرهای قوی رایانهای و پهنای اینترنتی بسیار بالا هرآنچه که مجموعهها و سازمانهای کشوری و لشکری در بحث دفاع مقدس آماده میکنند، یک نسخه از آن در سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس؛ موجود باشد. این حرکت برای پژوهشگران، کار پزوهشی را تسهیل خواهد کرد چراکه پراکندگی اسناد محققان را کلافه کرده است.
وی در پایان صحبت خود در تشریح اقدامات پیشبینی شده در سال 1404 گفت: در سال جاری؛ اقداماتی مثل تعامل و همدلی بین سازمانهای مختلف کشوری و لشکری برای پذیرش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت و سازمان اسناد و مدارک دفاع مقدس به عنوان مرجعیت اسنادی، پیگیری استفاده از فناوریهای روز دنیا، خصوصاً هوش مصنوعی، که باعث دسترسی و آسان به اسناد میشوند، ساماندهی اسناد در سطوح مختلف استانی و کشوری و همچنین تعامل با سازمان ادبیات دفاع مقدس و مقاومت برای تدوین تاریخ شفاهی دفاع مقدس در شش عنوان با محوریت بزرگان و پیشکسوتان دفاع مقدس در سراسر کشور در دستور کار خواهد بود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط تقویت همکاریها بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و مقاومت و سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای حفظ اسناد آیین رونمایی از چهار کتاب انتشارات «پلاک افتخار» برگزار شد رونمایی از 4 عنوان کتاب حوزه کودک و نوجوان گیلان در نمایشگاه تهران+تصاویر سردار بایرامی: جمع آوری اسناد و مدارک دفاع مقدس از طریق پویش مردمی صورت گیرد
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1098130/سردار-بایرامی--حرکت-به-سمت-تجمیع-اطلاعات-اسنادی-دفاع-مقدس-ضروری-است