پیام
خوزستان - ایلنا / رئیس سازمان صداوسیما گفت: هیچ شواهد و مستنداتی حاکی از اینکه واقعاً رسانه ملی دارد در راستای یک جناح سیاسی عمل میکند، وجود ندارد و این صرفاً ادعاهایی است که مطرح میشود.
پیمان جبلی در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه اخیراً اعلام شد «ساترا» مجوزهای صادر شده را میتواند باطل کند، گفت: وظیفه تنظیمگری صدور مجوز و نظارت بر رفتار مجوزگیرندگان است که اگر خلاف آن ضوابط عمل کردند، باید مجوزشان باطل شود. این جزو وظایف تنظیمگر است؛ تنظیمگر یعنی مجوز را صادر و باطل کند.
رئیس سازمان صداوسیما عنوان کرد: به صورت طبیعی، تنظیمگر وظیفهاش صدور مجوز و نظارت بر رفتار مجوزگیرنده در هر حوزهای است، نه فقط در این حوزه تا الان هم در ذهنم نیست که مجوزی باطل شده باشد.
بازار
![]()
تلاش میشود اگر سوءتفاهمی وجود دارد با گفتوگو برطرف شود
وی تاکید کرد: تعامل با عزیزان تولیدکننده محتوا، تهیهکنندهها و صاحبان پلتفرم وجود دارد و در ساترا هم دنبال میشود. تلاش میشود که اگر سوءتفاهمی وجود دارد یا احتیاج به این دارد که بیشتر مورد تعامل و تفاهم دو طرف قرار بگیرد، با گفتوگو برطرف شود و تا الان به همین ترتیب بوده است.
جبلی در خصوص شورای مجوز تولید بیان کرد: طبیعتاً شورای مجوز تولید از بزرگانی تشکیل شده که همه اهل فن میشناسند، اینها بزرگانی هستند که چهرههای شناختهشدهای هستند. زمانی که تولید یک مجموعه قرار است مجوز بگیرد، داستان آن فیلمنامه و به هر حال ایده در آنجا مطرح و بحث میشود. اگر مشکلی نداشته باشد، بلافاصله مجوز میگیرد و اگر مشکلی وجود داشته باشد، ضوابط خود را دارد. همه این ضوابط را تمامی تولیدکنندگان محتوا میدانند. بخش عمدهای از این عزیزان همکاران سابق خود ما بودند. اگر جایی اختلافنظر وجود داشته باشد، جلساتی برگزار میشود و با همین شورای مجوز تولید صحبت میکنند، بحث میکنند و به توافق میرسند که محتوا را اصلاح کنند.
تولیدکنندگان محتوا با ساترا همراهی کنند، حاضریم آنها را تبلیغ کنیم و حتی حق پخششان را بخریم
رئیس سازمان صداوسیما افزود: حالا مجوز تولید صادر میشود و کار به تولید میرسد. اگر در تولید خلاف آن توافق عمل شود، ساترا تذکر میدهد که بلافاصله اصلاح شود. در موارد معدودی که پلتفرم یا تهیهکننده زیر بار اصلاح نروند، علیرغم توافق صورت گرفته، طبیعتاً کار تنظیمگر این است که وارد برخورد انضباطی شود و شکایت کند. کار ساترا هم این است که به عنوان نهاد تنظیمگر بیشتر از شکایت، فعلاً اقدام دیگری نمیتواند انجام دهد و بعد از شکایت، طبیعتاً دستگاههای قضایی هستند که باید در مورد موضوع تصمیم بگیرند.
جبلی یادآور شد: ما اساساً تلاشمان این است و به ویژه در دوره جدید ریاست ساترا به همکار عزیزمان آقای رمضاننژاد، همین توصیه را کردیم که حتیالامکان همفکری و تعامل و همنشینی با عزیزان در حوزه تولید سریالهای نمایش خانگی و البته صاحبان پلتفرمها را بیشتر و نزدیکتر کنیم تا به همفکری و تفاهم بیشتری برسیم تا حتی شاهد یک مورد برخورد انضباطی هم نباشیم. من این را حتی اعلام کردم که اگر عزیزانی این هنجارها را رعایت کنند و با ساترا همراهی کنند، ما به عنوان صدا و سیما حتی حاضریم آنها را تبلیغ کنیم، تیزرشان را پخش کنیم و حتی حق پخششان را بخریم. یعنی واقعاً در کنار آنها هستیم، منتها انتظار ما این است که به هر حال این همراهی و همنظری و همفکری از هر دو طرف انشاءالله به صورت جدی دنبال شود.
خالق اثر هنری هنرمند است، ولی دستگاه حکمران هم وظیفهاش مراقبت از سلامت فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی جامعه است
وی در خصوص اینکه رئیسجمهور در دوره انتخابات بیان کرد که اثر هنری مخصوص هنرمند است و ما نباید دخالت کنیم، اظهار داشت: کاملاً درست است. ببینید، خالق اثر هنرمندان هستند که موهبت الهی به آنها این است که فکر هنرمندانه دارند. اقدام در تولید یک رفتار هنرمندانه است که یک موهبت الهی است. این قطعاً درست است، اما ما به هر حال چیزی هم به نام حکمرانی فرهنگی داریم. حکمرانی فرهنگی یعنی از فضای عمومی جامعه، از اخلاق اجتماعی و از مسئولیتهای اجتماعی و سلامت خانواده، نهادهای حکمران باید مراقبت کنند. در عمده موارد هم این همراهی وجود دارد.
جبلی تاکید کرد: طبیعتاً اگر خالق یک اثر به اصول اساسی حکمرانی فرهنگی که عمدتاً هم سلامت اجتماعی و فرهنگی و اخلاقی جامعه و خانواده است توجه نکند، باید بالاخره آن نهاد حکمران اقدامات لازم را انجام دهد. من به نظرم با فرمایش کاملاً دقیق و درستی که آقای رئیسجمهور بیان کردند تعارضی ندارد . یکی از دستگاههای حکمران فرهنگی خود دولت است. وزارت ارشاد و نهادهای حکمران وظیفهشان همین است. آنها هم نهاد وظیفهشان تنظیمگری در حوزه فرهنگ است. لذا این کاملاً فرمایش درستی است. خالق اثر هنری هنرمند است، ولی دستگاه حکمران هم وظیفهاش مراقبت کردن از سلامت فرهنگی و اخلاقی و اجتماعی جامعه است.
مجانیترین تهمت؛ تهمت جناحی عمل کردن به هر دستگاهی است
وی در خصوص اینکه در اتفاقات اخیر گفته شد که صدا و سیما دارد جناحی عمل میکند،گفت: ببینید، مجانیترین تهمت؛ تهمت جناحی عمل کردن به هر دستگاهی است. به راحتی میتوانیم ما هم به یک دستگاهی بگوییم جناحی عمل میکند. یعنی اینکه ادعاهای بیاساس مطرح میشود. خب، مثل ضربالمثلی که میگویند دروغ کنترل نمیاندازد، اتهام هم کنترل نمیاندازد. بالاخره هر ادعایی قابل طرح است، منتها واقعاً باید منصفانه و همراه با مستند و ادله باشد.
رئیس صداوسیما تاکید کرد: واقعاً رویه رسانه ملی چه در زمان انتخابات ریاست جمهوری و چه بعد از آن در دولت جدید و در دولت قبل اینطور بوده که هیچ شواهد و مستنداتی حاکی از اینکه واقعاً رسانه ملی دارد در راستای یک جناح سیاسی عمل میکند، وجود ندارد. صرفاً ادعاهایی است که مطرح میشود.
وی خاطرنشان کرد: ما قطعاً رسانه ملی را رسانه ملی میدانیم و تلاشمان را هم میکنیم. تمام تلاش ما این است که همه همکاران ما و برنامهسازان ما هم به این ملی بودن رسانه ملی پایبند باشند. بالاخره رسانهای که عرض کردم بیش از 120 شبکه دارد و 24 ساعته در حال تولید برنامههای زنده و ضبطی است، اگر جایی اتفاقی یا خطایی بیفتد، این حتماً موضع رسانه ملی نیست.
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1096904/واکنش-جبلی-به-ادعای-جناحی-عمل-کردن-صداوسیما؛-هیچ-شواهد-و-مستنداتی-وجود-ندارد