پیام
خوزستان - به گزارش دولت بهار به نقل از ایسنا، منابع فلسطینی و لبنانی به «میدل ایست آی» گفتند محمود عباس روز 19 مه (29 اردیبهشت) به بیروت سفر رسمی میکند تا با رئیس جمهور لبنان و دیگر مقامهای ارشد این کشور دیدار کند.
به نوشته این رسانه محمود عباس در جریان این سفر به اعلام خلع سلاح جنبش تحت رهبری خودش، جنبش فتح و همچنین دیگر گروههای مقاومت فلسطین که در اردوگاههای آوارگان در بیروت و نقاط دیگر لبنان مستقر هستند خواهد پرداخت.
این منابع تصریح کردند محمود عباس با طرحی برای خارج ساختن سلاحهای جنبش فتح از این اردوگاهها موافقت کرده است.
به گزارش میدل ایست آی انتظار میرود محمود عباس از دیگر گروههای مقاومت فلسطین که با اشغالگران رژیم صهیونیستی مبارزه میکنند صراحتا بخواهد خلع سلاح شوند. در حالی که این اعلامیه با استقبال رژیم صهیونیستی مواجه خواهد شد اما انتظار میرود فلسطینیها سرسختانه با این تصمیم محمود عباس مخالفت کنند.
به نوشته میدل ایست آی، منابع مورد استناد این رسانه تصریح کردهاند: «چنانچه این گروهها از پذیرش این درخواست سر باز بزنند، عملیاتی نظامی کسانی که دستورات دولت لبنان برای خلع سلاح را به چالش بکشند هدف قرار خواهد داد.»
همچنین انتظار میرود محمود عباس به ارائه پوشش سیاسی برای یک چنین عملیاتی تحت لوای رهبری فلسطین بپردازد.
یک منبع فلسطینی به میدل ایست آی عنوان کرد محمود عباس قصد تشکیل یک کمیته امنیتی مامور به نظارت بر فرآیند خلع سلاح و تعیین یک چارچوب زمانی روشن برای تحویل تسلیحات را دارد.
طبق این گزارش در صورتی که گروههای مقاومت به دستورهای دولت لبنان و تصمیم محمود عباس برای خلع سلاح پایبند نباشند «همه حمایتهای سیاسی و سازمانی را از دست میدهند و راه برای اقدام نظامی نیروهای لبنانی برای خلع سلاح گروههای مستقر در اردوگاههای آوارگان فلسطینی در این کشور هموار خواهد شد.»
طبق اعلام منابع مذکور این تصمیم محمود عباس برای خلع سلاح فتح و گروههای دیگر به پیروی از درخواست عربستانیها که از طریق فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان، ابلاغ شده، قرار است اعلام شود.
به نوشته این رسانه «گروههای مقاومت فلسطینی به دلیل آوارهسازی تاریخی فلسطینیها و تداوم حاشیه نشینی سیاسی آنها، همچنان در اردوگاههای آوارگان در لبنان فعال هستند.»
بعد از اعلام تشکیل رژیم جعلی صهیونیستی در سال 1948 و جنگهای بعدی اعراب با این رژیم، صدها هزار فلسطینی از خانههایشان اخراج و آواره شدند و تعداد زیادی از آنها به لبنان رفتند.
به مرور زمان جنبشهای مقاومت فلسطینی نظیر فتح و بعدا حماس و جبهه مردمی برای آزادسازی فلسطین در اردوگاههای آوارگان شکل گرفتند تا مقاومت علیه دشمن صهیونیستی را ادامه دهند.
آوارگان فلسطینی در لبنان همچنان از حقوق شهروندی اساسی شامل دسترسی به خیلی از مشاغل و حق تملک دارایی محروم هستند. همچنین خاطره کشتار وحشتناک سال 1982 صبرا و شتیلا، یکی از فجیعترین جنایات رخ داده در طی جنگ داخلی لبنان همچنان برای آنها زنده است.
در آن سال بعد از آنکه سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) نیروهایش را تحت یک توافق واسطهگری شده توسط ایالات متحده از این اردوگاهها خارج کرد شبه نظامیان راست افراطی لبنانی مورد حمایت رژیم صهیونیستی وارد اردوگاههای صبرا و شتیلا شده و هزاران فلسطینی عمدتا شامل زنان و کودکان و سالمندان را به شهادت رساندند.
ارتش رژیم صهیونیستی در هماهنگی با شبهنظامیان راست افراطی لبنانی این اردوگاهها را محاصره و دسترسی به منطقه را قطع کرده و پشتیبانی لجستیکی ارائه کرد و در راستای کمک به اجرای این قتل عام به شلیک منور برای روشن کردن آسمان در شب پرداخت.
پنج روز پیش ژوزف عون، رئیس جمهور لبنان در مصاحبه با اسکای نیوز عربی گفته بود: «محمود عباس به بیروت سفر خواهد کرد و به موضوع سلاح فلسطینیها در لبنان خواهد پرداخت؛ چرا که این پرونده مهم است و نمیتوان آن را نادیده گرفت.»
درخواست برای خلع سلاح گروههای مقاومت فلسطین در لبنان چیز جدیدی نیست.
سابقه چنین درخواستهایی به دهه 1980 زمانی که پارلمان لبنان توافقنامه 1969 قاهره با موضوع رسمیت بخشیدن به حضور نظامی سازمان آزادیبخش فلسطین در این کشور را لغو کرد بر میگردد.
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1094167/محمود-عباس-با-هدف-اعلام-برنامه-خلع-سلاح-گروههای-فلسطینی-به-لبنان-میرود