پیام خوزستان
رایج‌ترین روش‌های پولشویی در سال 2025
يکشنبه 14 ارديبهشت 1404 - 18:41:30
پیام خوزستان - ایرنا / در سال 2025 چند روند عمده جهان را تغییر می‌دهد و نیاز به توجه افرادی دارد که برای جلوگیری از جرایم مالی و کلاهبرداری تلاش می‌کنند. این روندها شامل راه‌حل‌هایی است که از هوش مصنوعی، فناوری‌ها و منابع جدید، استفاده از اطلاعات، انتظارات تنظیم‌کننده‌ها و تمرکز بیشتر بر فعال بودن استفاده می‌کنند.
به گزارش مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی، پولشویی، فرآیند پنهان کردن منشأ پولی که به‌طور غیرقانونی به‌دست‌آمده، به یک تهدید جهانی تبدیل شده است. گروه‌ها و سازمان‌های جنایتکار از سیستم‌های مدرن بهره‌برداری می‌کنند و مشکلات امنیتی، زیست‌محیطی و بحران‌های بهداشتی را تداوم می‌بخشند. ارزیابی مقیاس این فعالیت غیرقانونی دشوار اما قابل‌توجه است.
آمار پولشویی جهانی
بر اساس گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) سالانه بین 2 تا پنج درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی پولشویی می‌شود. این به معنای مبلغ شگفت‌انگیز بین 715 تا 1.87 تریلیون یورو در سال است. در نتیجه نیاز به راهبردهای مؤثر ضدپولشویی (AML) بیش از هر زمان دیگری مبرم است.
آمارها نشان می‌دهد که پولشویی فقط یک مشکل محلی نیست بلکه یک مسأله جهانی است که نیاز به همکاری بین‌المللی دارد. آمریکا، چین، روسیه و مکزیک بیشترین پولشویی را دارند.
وضعیت پولشویی در سال 2025
در سال 2025 پولشویی شاهد چندین تغییر مهم تحت تأثیر تحولات ژئوپلیتیکی، اصلاحات نظارتی و پیشرفت‌های فنّاورانه خواهد بود. برخی از وضعیت‌های پیش رو برای سال 2025 عبارت‌اند از:
1. افزایش موارد پولشویی: تعداد پرونده‌های پولشویی در سراسر جهان افزایش‌یافته است. با وجود تلاش‌های مداوم برای مهار این فعالیت‌ها، مجرمان به‌طور مداوم از نقاط ضعف سوءاستفاده و از روش‌های پیچیده‌ای برای پولشویی استفاده می‌کنند.
2. افزایش پولشویی دیجیتال: با دیجیتالی شدن رو به رشد خدمات مالی، پولشویی دیجیتال به‌ویژه از طریق ارزهای دیجیتال، شاهد افزایش قابل‌توجهی بود. مجرمان از ناشناس بودن ارائه شده توسط ارزهای دیجیتال برای پنهان کردن مسیرهای مالی غیرقانونی خود استفاده می‌کنند.
3. افزایش مجازات پولشویی: مقامات نظارتی در سراسر جهان مجازات‌های سنگینی را برای مؤسساتی که در فعالیت‌های پولشویی همدست هستند، اعمال کردند. در آمریکا مجازات جرایم پولشویی در سال 2024 به رکورد بالایی رسید.
رایج‌ترین روش‌های مورداستفاده در پولشویی
رایج‌ترین روش‌های پولشویی عبارت‌اند از:
- شرکت‌های پوسته
- پولشویی مبتنی بر تجارت
- خرید املاک و مستغلات
- قاچاق پول نقد
- تراکنش‌ ارزهای دیجیتال
بر اساس گزارش‌های جهانی بیش از 50 درصد از پرونده‌های پولشویی شامل ساختارهای پیچیده شرکتی است و حدود 30 درصد از املاک و مستغلات استفاده می‌کنند. بخش مالی و معاملات فرامرزی همچنان کانال‌های کلیدی برای پنهان کردن وجوه غیرقانونی هستند.
وضعیت پولشویی در چند کشور
بررسی آمار مناطق مختلف برای به دست آوردن درک جامعی از روند پولشویی ضروری است. این آمار بینش‌های مهمی را در مورد مقیاس فعالیت‌های پولشویی و اثربخشی اقدامات انجام شده برای مبارزه با آنها ارائه می‌دهد.
1. آمریکا
در آمریکا پولشویی همچنان یک نگرانی مهم است. وزارت خزانه‌داری آمریکا ارزیابی‌های ریسک ملی سال 2024 را در مورد پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی گسترش سلاح‌های هسته‌ای منتشر کرد که مهم‌ترین تهدیدات مالی غیرقانونی، آسیب‌پذیری‌ها و خطرات پیش روی این کشور را برجسته می‌کند.
این گزارش‌ها نگرانی‌های کلیدی مالی را در پاسخ به محیط تهدید و ریسک در حال تحول، تأیید و به‌روز می‌کنند. آمریکا در صدر فهرست کشورهایی قرار دارد که بالاترین نرخ سرانه رویدادهای ضد پولشویی (AML) را با بیش از 11472 رویداد دارند؛ تقریباً 3.5 رویداد برای هر 100 هزار نفر است.
طبق گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا سالانه تقریباً 300 میلیارد دلار در این کشور پولشویی می‌شود که 15 تا 38 درصد از فعالیت جهانی پولشویی را شامل می‌شود. علاوه بر این مقامات آمریکایی جریمه‌هایی به ارزش 14 میلیارد دلار در ارتباط با تخلفات ضدپولشویی در سال 2022 صادر کرده‌اند.
2. انگلستان
انگلستان شاهد افزایش فعالیت‌های پولشویی بوده است. برای مبارزه با این مشکل، انگلستان اقدامات قوی ضدپولشویی را با تمرکز بر شناخت و تأیید مالکان ذی‌نفع نهایی اجرا کرده است. انگلستان با 1664 رویداد ضدپولشویی ثبت‌شده تقریباً 2.5 رویداد به ازای هر 100 هزار نفر دومین کشور متخلف دنیاست. به‌طور خاص پولشویی بیش از سه‌چهارم رویدادهای ضدپولشویی در انگلستان را تشکیل می‌دهد که نشان‌دهنده شکاف قابل‌توجهی در تلاش‌های کشور برای ریشه‌کن کردن آن در مقایسه با کشورهایی مانند هلند است.
3. استرالیا
در استرالیا قاچاق مواد مخدر به‌عنوان بالاترین رویداد ضد پولشوییِ ثبت‌شده، شناخته شده است که تقریباً 40.9 درصد از کل رویدادهای ضدپولشویی را تشکیل می‌دهد. این کشور اقدامات مختلفی را برای مبارزه با پولشویی، به‌ویژه از طریق سرمایه‌گذاری در املاک و طرح‌های مختلف پولشویی انجام می‌دهد.
4. کانادا
کانادا نیز شاهد افزایش فعالیت‌های پولشویی بوده و شکست‌های انطباق 23.9 درصد از کل رویدادهای ضدپولشویی را تشکیل می‌دهد. این کشور اقدامات قوی مبارزه با پولشویی را با تمرکز بر شناخت و تأیید مالکان ذی‌نفع نهایی اجرا کرده است.
کانادا شاهد افزایش پرونده‌های پولشویی مرتبط با عواید حاصل از جرم مربوط به معاملات املاک و مستغلات و ارزهای دیجیتال بود. با توجه به این روندها کانادا چارچوب ضدپولشویی خود را به‌ویژه با تمرکز بر معاملات املاک و مستغلات و ارزهای دیجیتال تقویت کرد.
5. آلمان
آلمان مانند بسیاری از کشورهای دیگر شاهد افزایش قابل‌توجهی در فعالیت‌های پولشویی بوده است. این کشور اقدامات فعالی را برای جلوگیری از پولشویی انجام می‌دهد به‌ویژه از طریق اجرای اقدامات قوی ضدپولشویی و فرآیندهای کارآمد «ورود مشتری».
6. سنگاپور
بر اساس گزارشی که سنگاپوربیزینس‌تایمز منتشر کرد، دارایی‌های مصادره شده در بزرگ‌ترین پرونده پولشویی این کشور از 2.8 میلیارد دلار سنگاپور در ماه اکتبر به بیش از 3 میلیارد دلار سنگاپور (2.24 میلیارد دلار آمریکا) افزایش‌یافته است.
نتیجه
درحالی‌که پولشویی همچنان یک تهدید قابل‌توجه در سطح جهانی است، اجرای اقدامات قوی مبارزه با پولشویی و استفاده از فناوری پیشرفته می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی به مبارزه با این موضوع کمک کند. با مطلع ماندن از آخرین آمار در مورد پولشویی و اتخاذ راه‌حل‌های کارآمد ضدپولشویی، کسب‌وکارها می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی به مبارزه جهانی با پولشویی کمک کنند.
بازار

http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1093845/رایج‌ترین-روش‌های-پولشویی-در-سال-2025
بستن   چاپ