پیام
خوزستان - - رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران در مراسم گرامیداشت شهید مرتضی مطهری، با اشاره به فعالیتهای علمی این متفکر برجسته، وی را پرچمدار مبارزه با تحجر، جمود فکری و تفکرات سکولار دهههای 40 و 50 دانست. او با استناد به اسناد دانشکده الهیات، از پیگیری شهید مطهری برای تدریس مارکسیسم توسط استادان متخصص در این دانشکده یاد کرد و هدف از این اقدام را آشنایی دانشجویان با دیدگاههای متنوع و تقویت قوه قضاوت آنان عنوان کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: شهید مطهری و اساتید برجستهای، چون شهید مفتح، دانشکده الهیات را به مرکزی برای تضارب آرا، نقد و گفتوگو تبدیل کردند. این رسالت امروز بر دوش ما دانشگاهیان است تا پرچم آزاداندیشی را حفظ کرده و دانشگاهها را به محیطی پویا و زنده تبدیل کنیم.
رئیس دانشکده الهیات با تأکید بر اینکه نقد و تضارب آرا لازمه طراوت و پویایی علم است، اظهار داشت: نشاط علمی زمانی تحقق پیدا میکند که دانشگاهها محل تضارب آرا و گفتوگو باشند. اندیشههای ناب در اثر نقد و گفتوگو ظهور میکنند و این روند میتواند زمینهساز تحول در علوم انسانی و علوم اسلامی باشد.
او همچنین پنج شرط اساسی را برای این تحول برشمرد:
1. به رسمیت شناختن تنوع دیدگاهها به جای تکصدایی علمی.
2. نهادینه شدن فرهنگ نقد و گفتوگو در دانشگاهها.
3. تأمین آزادی عقیده، آزادی بیان و آزادی پس از بیان.
4. برداشتن خطوط قرمز غیرضروری در پژوهش.
5. تقویت حریت و آزاداندیشی.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با ایجاد این شرایط، میتوان به نشاط علمی در دانشگاهها و تحول در علوم انسانی و اسلامی امیدوار بود.
http://www.khozestan-online.ir/Fa/News/1093677/ایجاد-نشاط-علمی-در-دانشگاه،-زمینهساز-تحول-علوم-انسانی-و-اسلامی