پیام
خوزستان - گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: آوریل سال 1931یعنی 94 سال پیش بود که مبارزان مقاومت فلسطینی عملیاتی را علیه نیروهای استعماری صهیونیستی و انگلیسی در فلسطین آغاز کردند. بنیانگذار این جنبش، عزالدین قسام بود؛ مردی که به اسطوره واقعی در مبارزه برای آزادی فلسطین تبدیل شد.
آلکساندر توبولتسف محقق و پژوهشگر روابط بین الملل در تارنمای المیادین مینویسد: کتابها و مقالات بسیاری درباره این مرد برجسته نوشته شده است و ما میتوانیم شخصیت و زندگینامه عزالدین قسام را از چندین جنبه به طور همزمان مطالعه کنیم:
اول آنکه، او اولیت رهبر فلسطینی بود که پرچم شورش علیه استعمار بریتانیا و توسعهی صهیونیستی را برافراشت.
دوم، او یکی از رهبران مبارزه برای آزادی علیه استعمارگران فرانسوی در سوریه (پیش از نقل مکانش به فلسطین) بود. سوم، عزالدین قسام رهبر کاریزماتیک و فرمانده با استعداد مبارزانی بود که تاکتیکها و استراتژیهایشان در جنگ شایسته تحلیلی جامع است.
توجه به اصول اخلاقی عزالدین قسام هنگام آموزش مبارزان مقاومت، توجه زیادی به وضعیت اخلاقی آنان داشت. او اصول تقوا، فروتنی، پشتکار، توانایی غلبه بر خطرات، نیکوکاری نسبت به همسایه و خودانضباطی را به مبارزانش میآموخت. ایمان و عزم راسخ آنان برای مبارزه برای آزادی میهنشان از اشغال و استعمارگران، تکیهگاهشان بود. آلکساندر توبولتسف مینویسد: به اعتقاد من، درباره تاکید عزالدین قسام بر اصول اخلاقی میتوان شباهتهایی با فلسفهی اخلاقی متفکر بزرگ ابوحامد غزالی، که در قرنهای یازدهم و دوازدهم میلادی میزیست، مشاهده کرد. غزالی در نوشتههای خود بارها به لزوم اهمیت بر فضایل اخلاقی انسان تاکید کرد و عزالدین قسام این ایدهها را در عمل اجرا میکرد.
صهیونیستها در نقطه مقابل در حالی که عزالدین قسام رهبر برجستهی فلسطینی، شیوهای پرفضیلت، شریف و صادقانه برای زندگی را به مبارزانش آموخت، واحدهای صهیونیستی اصولی مبتنی بر بیرحمی و خونخواری را ترویج میکردند. برای مثال، گروههای موسوم به تیپ ویژه شبانه در همان دوره به ساکنان بومی عرب فلسطین حمله میکردند و با حمایت دولت استعماری انگلیس، غیرنظامیان فلسطین را شکنجه کرده و اعدامهای فراقانونی را اجرا میکردند. دفاع از حقوق فلسطینیان از نظر اجتماعی، عزالدین قسام همواره در پی دفاع از حقوق ساکنان تحت ستم فلسطین بود. در آن زمان، شهرکنشینان صهیونیست با حمایت استعمارگران انگلیسی زمینهای فلسطینیان را تصرف میکردند و به طور منظم اقدامات خصمانهای را علیه جمعیت بومی عرب انجام میدادند. وضعیت دهقانان و ساکنان شهری فلسطینی به دلیل قرار گرفتن تحت ستم (از جمله ستم اقتصادی) وخیمتر میشد. عزالدین قسام با مشاهدهی نمونههای متعدد از این بیعدالتیها در مناطق شمال فلسطین، پای در راه مبارزه گذاشت. او از به چالش کشیدن نیروهای دشمن که از نظر تعداد برتری داشتند، هراسی نداشت و با به خطر انداختن جان خود، مردم را برانگیخت و جرقهای را روشن کرد که از آن نیروی آتشین مقاومت فلسطین زاده شد. استقامت تا پای جان قسام رهبری بود که تا پایان، راه مبارزهی بزرگ را دنبال کرد. او در سال 1935 در نبردی علیه استعمارگران انگلیسی به شهادت رسید. قسام در آن مزان عقبنشینی نکرد و پس از شهادتش برای بسیاری از نسلهای آینده الگویی از شجاعت تسلیمناپذیر شد. آلکساندر توبولتسف مینویسد: «ایدههای عزالدین قسام زنده است. این فلسفهی واقعی مقاومت است. وارثان ارزشها و مبارزهی او اکنون در حال دفاع از نوار غزه در برابر متجاوزان صهیونیست هستند. مبارزان فلسطینی در مواجه با دشمن در نوار غزه از خانه، خانواده و سرزمین مادری خود دفاع میکنند. از خان یونس تا جبالیا، از غزه تا بیت حانون، از رفح تا دیرالبلح، فلسطینیان شجاعانه علیه اشغالگران میجنگند. آنها مردم شجاعی هستند که ظلم را سرنگون میکنند، همان ظلمی که رژیم صهیونیستی و امپریالیسم متحد غربی، نماد آن هستند. آنها به قیام آزادیبخش ملی که عزالدین قسام آغاز کرد، ادامه میدهند.»
کد خبر 942768 برچسبها اسرائیل خبر ویژه رژیم صهیونیستى فلسطین بریتانیا