پیام خوزستان

آخرين مطالب

توافق‌نامه طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی در مناطق نفت‌خیز جنوب امضا شد وزارت نفت

توافق‌نامه طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی در مناطق نفت‌خیز جنوب امضا شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از امضای توافق‌نامه طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی با یک شرکت دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، علیرضا دانشی در آیین امضای این توافق‌نامه، طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی را یکی از پروژه‌های مهم محیط زیستی برشمرد و بیان کرد: با این اقدام، فعالیت‌های ویژه شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری در یک‌ سال و نیم گذشته به ثمر رسید و به امضای این قرارداد منجر شد.
وی با بیان اینکه طرح تصفیه پالایش نمک‌زدایی سبب تسهیل‌گری در روند فرایندهای اجرایی کار شرکت خواهد شد، تصریح کرد: این حرکت به‌عنوان گامی اساسی همسو با اهداف سند هفتم توسعه انجام شد و با اجرای آن، آب‌های پساب با فناوری نوآورانه، مبتکرانه و خلاقانه از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، بار دیگر در عرصه صنعت بازچرخانی می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب افزود: طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی، سبب خلق ثروت از آب‌های مازاد پساب می‌شود. شرکت دانش‌بنیان در این طرح با ابتکارعملی تازه از سوی سرمایه‌گذار خارج از سازمان، اقدامی ویژه را انجام می‌دهد و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز متعهد می‌شود آب مازاد را به این شرکت تحویل دهد و در قبال آن آب شیرین را برای استفاده در صنعت دریافت کند.
دانشی ادامه داد: یکی از اقدام‌ها برای معضل پساب‌های صنعتی، طرح تصفیه پالایش پساب نمک‌زدایی به‌عنوان اقدامی جهادی بود که در مجموعه مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری انجام شد. این کار برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود و یکی از الزام‌های ویژه سند هفتم توسعه درباره بازچرخانی آب‌های صنعتی است که 11 مزیت ویژه دارد.
جواد تقی‌زاده، مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری هم در سخنانی گفت: واحدهای نمک‌زدایی موجود در مناطق نفت‌خیز جنوب بیش از 50 سال قدمت دارند و از همان ابتدا مسئله پساب به‌دلیل موضوع‌های زیست‌محیطی، اهمیت ویژه‌ای در صنعت داشت، به همین دلیل در مناطق نفت‌خیز جنوب این اهتمام وجود داشت تا تصمیم عاجلی دراین‌باره گرفته شود.
وی با اشاره به خروجی این فرایند افزود: شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری، مسئله پساب در صنعت را به‌عنوان بحران و معضل با شرکت‌های دانش‌بنیان مطرح کرد و به این منظور کارخانه‌ای با 10 واحد طراحی شد تا پساب ناشی از نمک‌زدایی را تصفیه و از آن تولید ثروت کند.
براساس این گزارش، با توجه به اینکه آب همراه نفت، دارای نمک و دیگر ناخالصی‌های مضر است، وجود واحدهای نمک‌زدایی در کنار واحدهای بهره‌بردار از ملزومات این صنعت به‌ شمار می‌رود.
جداسازی آب همراه نفت خام (شوری) به‌روش مرکب انجام می‌شود که شامل روش ثقلی، شیمیایی، الکتریکی (برقی) و گرمایی است، ازاین‌رو در مرکز تحقیقات و پژوهش شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری برای حل معضل پساب‌ واحدهای نمک‌زدایی کارگروهی متشکل از نخبگان علمی و فناور به‌ کار گرفته شده‌اند و ایجاد واحد نمک‌زدایی مارون 2 در این کارگروه تصویب شد.
نگاه کلان به منافع ملی، نگاه کلان به امنیت ملی و موارد ذیل آن، نگاه کلان به مسائل محیط زیستی و گشودن پنجره اقتصادی از مواردی بود که با این اقدام در نظر گرفته شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/913464/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتصال 16 روستا در خوزستان به شبکه ملی اطلاعات

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

پارس جنوبی؛ الگوی ملی داخلی‌سازی تجهیزات پالایشگاهی

افزایش 50 درصدی سود خالص پتروشیمی اروند

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

اجرای طرح شورای پیشرفت محله به‌زودی آغاز می‌شود

خاموشی‌های خانگی در پی پیگیری‌های استانی به میزان 60 درصد کاهش یافت

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

شلمچه و چذابه آماده میزبانی از زائران اربعین

نوسازی پست برق مالکریم مسجدسلیمان

آمادگی اندیمشک برای میزبانی از 2 میلیون زائر اربعین حسینی

معدوم‌سازی 240 کیلوگرم مرغ و گوشت غیرقابل مصرف در شادگان

هشدار زرد خیزش گرد و خاک در خوزستان

گام‌های زیست‌محیطی پالایشگاه سوم پارس جنوبی

ارتقای زیرساخت‌های ایمنی و رفاهی در مرز‌های اربعینی خوزستان

کاهش 60 درصدی خاموشی‌های خانگی در خوزستان

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

گلدمن ساکس پیش‌بینی قیمت نفت برنت را افزایش داد

راه‌اندازی واحد تفکیک‌گر سیال نفت در آزادگان جنوبی

راه‌اندازی واحد تفکیک‌گر سیار نفت در آزادگان جنوبی

نقش زنان در حفظ تاب‌آوری و تثبیت امنیت انرژی کشور

تدوین سند مدیریت راهبردی شرکت نفت و گاز پارس به مرحله اجرا رسید

بهره‌وری ناوگان حفاری به 78 درصد رسید/ کاهش 14 درصدی زمان‌های انتظار

تمدید تفاهم نامه‌ی گسترش و توسعه شهرک‌های صنعتی منطقه اروند

ارتقاء زیرساخت‌های ایمنی و رفاهی در مرز‌های اربعینی خوزستان

دورکاری اداره‌های خوزستان در روز چهارشنبه 25 تیر

استفاده مجازات‌های جایگزین یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی خوزستان

اجرای بیش از 250 برنامه به مناسبت هفته بهزیستی در خوزستان

سرمایه‌گذاری برای افزایش تولید 250 هزار بشکه نفت

نجات مادر باردار و فرزندش از مرگ در احمدفداله

یک بارداری سالم به چه عواملی بستگی دارد؟

رشد 9.3 درصدی تقاضای جهانی نفت تا 2030

محکومیت قاچاقچی بیش از 7 هزار لیتر سوخت در اهواز

راه اندازی 7 روستا بازار در خوزستان

آغاز عملیات زیرسازی وآسفالت ایلراه عشایری باباروزبهان در لالی

معدوم سازی بیش از 6 هزار و 700 کیلوگرم مواد غذایی فاسد در دزفول

ارتقاء زیرساخت‌های حمل‌ونقلی، ایمنی و رفاهی در محور‌ها و مرز‌های اربعینی خوزستان

راه‌اندازی 31 واحد نانوایی دولتی پخت نان کامل در خوزستان

محکومیت پزشک متخلف در خوزستان به پرداخت جریمه

انتخاب هیئت رئیسه کمیسیون انرژی/ احمدی رئیس ماند

کیش در مسیر معماری نوین فرهنگی؛ از زیرساخت و هویت تا عدالت و مشارکت

محکومیت قاچاقچی زودپز در اندیمشک به پرداخت جریمه

اجرای حکم تخریب کشت غیرمجاز شلتوک در اراضی پژوهشکده خرما و میوه‌های گرمسیری

حدنگاری 4 میلیون و 526 هزار و 14 هکتار اراضی خوزستان

زائران تمدید و درخواست گذرنامه را به روز‌های نزدیک به اربعین حسینی موکول نکنند

تب کریمه کنگو؛ دشمن نامرئی در لاشه دام‌های تازه ذبح‌شده

استقرار توده هوای گرم تا روز چهارشنبه در خوزستان

برگزاری اردوی جهادی-نهادی دامپزشکی در اندیکا و صیدون