پیام خوزستان

آخرين مطالب

توضیح معاون علمی رئیس جمهور درباره سرنوشت پروژه هواپیمای 72 نفره ساخت ایران اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - آخرین خبر /معاون علمی رئیس جمهور درباره سرنوشت پروژه هواپیمای 72 نفره ساخت ایران گفت: سوانح و مشکلات ایجاد شده باعث شد آن پروژه تعطیل شود. وی گفت: بعد از آن قرار شد یک پروژه جدید جت 72 نفره آغاز شود که متاسفانه برای این پروژه جدید زیرساخت وجود نداشت و با بررسی های که انجام شد نتیجه شد که این پروژه به دلایل متعدد قابلیت ادامه ندارد. ولی قرار شد سراغ قسمت کوچکتر با ارزش های بالا برویم و با حضور در یک کنسررسیوم بزرگ با حضور روسیه بتونیم در بخشی از ساخت در آینده مشارکت بکنیم.
مهم‌ترین بخش ‌های اظهارات دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور را در ادامه مشاهده نمایید:
ماجرای گزارش های موجود از فرار نخبگان و همکاری بنیاد نخبگان با فراجا چه بود؟
*بارها تاکید کردیم حمایت از واردکننده کالا با ارز ترجیحی قطعا غلط است.
*مثلا یک پروتز پزشکی که شرکت داخلی با استاندارد های اروپایی در ایران 50 میلیون عرضه میشه ولی اروپایی وارداتی 40 میلیون.
آمار امیدوار کننده از فروش های دلاری محصولات دانش بنیان
*فروش سال گذشته شرکت های دانش بنیان 530 هزار میلیارد تومان بود.
*صادرات این شرکت ها سال گذشته به عدد 2 میلیارد دلا رسید.

توضیح ویدیو
حمایت و تلاش معاون علمی رئیس جمهور برای جلوگیری از توقف کار برخی شرکت ها مثل دیجی کالا و تپسی
*موضع من این است راه بستن کسب و کار دیجیتال نیست اگر مشکل فرهنگی یا اخلاقی دارند اگر می توانید برای آنها رقیب درست کنید.
توضیح معاون علمی رئیس جمهور درمورد اپراتور ملی هوش مصنوعی
توضیح ویدیو
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان را در راستای دسترسی به آمارهای مهاجرت نخبگان دانست و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.
به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی در نشست خبری امروز که در محل ساختمان معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، با بیان اینکه‌ «وعده صادق» دارای دو بال علم و فناوری بومی و شجاعت و تدبیر در استفاده صحیح از علم و فناوری است، گفت: هر انسان آزاده‌ای که این عملیات را مشاهده کرد، دریافت که ایران توان ساخت تجهیزات دفاعی، پدافندی و آفندی را دارد.
وی ادامه داد: امسال و سال قبل از سوی مقام معظم رهبری بر مردمی‌سازی اقتصاد تاکید شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان مصداق مردمی‌سازی اقتصاد به شمار می‌روند.
ایجاد فراجا در بنیاد ملی نخبگان
دهقانی فیروزآبادی در خصوص سؤال ایسنا مبنی بر ایجاد دفتر فراجا در بنیاد ملی نخبگان برای رصد نخبگان با تاکید بر اینکه همه کشورهای دنیا ورود و خروج افراد به کشورشان را رصد می‌کنند، افزود: بازگشت محققان ایرانی در قالب عضو هیات علمی و غیره به کشور دو برابر شده است.
وی ادامه داد: محققان همه کشورهای دنیا یا از کشورشان خارج شده و یا محققانی به کشورشان وارد می‌شود و کشور چین بزرگترین مهاجر فرست دنیا به شمار می‌رود، ولی رویکرد این کشور آن است که هر محققی که از کشور خارج می‌شود، سفیران علم و فناوری آن کشور به شمار می‌رود.
معاون علمی رئیس‌جمهور، وطن‌پرستی را شاخص اصلی شهروندان هر کشوری ذکر کرد و گفت: بخش زیادی از توفیقات کشورهایی چون هند و چین به لطف محققانی است که در سایر کشورها به تحقیق و پژوهش اشتغال دارند.
وی با تاکید بر اینکه مساله کشورها باید رصد شود، خاطر نشان کرد: هر فردی که از کشور خارج می‌شود، یک سرمایه است؛ ولی ما آمارهای دقیقی از مهاجرت در اختیار نداریم و قصد تصمیم‌گیری‌های کیفی داریم و ابن در حالی است که یکی از اساسی‌ترین پارامترهای تصمیم‌گیری در اختیار بودن عدد و ارقام درست لست.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، اضافه کرد: تمام کسانی که آمارهای مهاجرت‌ها را ارائه می‌دهند، مرجع و عدد و ارقامی در اختیار ندارند و بهترین مرجعی که می‌تواند در این زمینه آمارها را ارائه دهد، پلیس گذرنامه است.
وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم در خصوص ترجمه مدارک، یادآور شد: فراجا اطلاعات لازم از مهاجرت را که جزء اطلاعات محرمانه است، در اختیار دارد و کمک می‌کند تا بنیاد ملی نخبگان به آمارهای مهاجرت نخبگان دسترسی داشته باشد.
وی با اشاره به فرموده پیامبر اسلام مبنی بر این‌که علم را بیاموزید ولو در چین، گفت: پیامبر اسلام نیز با مهاجرت نخبگان مخالف نبوده است و باید یاد بگیریم، آن کسی که از کشور خارج می‌شود، دشمنی با کشور ندارد.
تعطیلی کسب و کارها
دهقانی‌ فیروزآبادی درخصوص رویکرد معاونت علمی درباره تعطیلی پلتفرم‌ها و کسب و کارها، گفت: ما تاکید کرده‌ایم کسب و کارهایی که تعطیلی آنها منجر به آسیب رساندن به مردم می‌شود، اقدام درستی نیست.
وی افزود: ما بر این باوریم که اگر تشخیص داده می‌شود که مدیریت کسب و کارها و فرهنگ حاکم بر آنها مشکل دارند، جریان‌هایی چون بسیج دانشجویی و غیر را حمایت و تقویت کنید تا قضای رقابت ایجاد شود.
هواپیمای مسافربری 72 نفره از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، درباره آخرین وضعیت ساخت هواپیمای مسافربری ٧٢ نفره که به عنوان یک پروژه دانشگاهی در دانشگاه امیرکبیر پیگیری می‌شود، گفت: از این پروژه بازدید کردیم، پروژه خوبی است؛ اما از نظر فنی اصلا زیرساخت ندارد. این پروژه در ٧-٨ جلسه بررسی شد و مشخص شد که به دلایل متعدد، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی باشد. 
وی ادامه داد: تصمیم بر این شد شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در این حوزه به سراغ ساخت و طراحی بخش‌های مختلفی از جمله سیم‌های کنترل، ناوبری هدایت، ابزارهای موتور بروند و همچنین با کشورهایی که روابط خوبی داریم، در صنعت هوایی کنسرسیوم تشکیل دهیم. در نهایت جمع‌بندی شد که به عنوان عضوی از یک کنسرسیوم در ساخت یک هواپیمای جدید روسیه مشارکت داشته باشیم.
هوش مصنوعی
دهقانی فیروزآبادی در خصوص رسیدن کشور به 10 کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، گفت: سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همینطور دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه سال گذشته راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی و شورای راهبری به تصویب رسید و اعضای شورا مشخص شدند، گفت: سال گذشته طی جلساتی که با سرمایه‌گذاران بخش دولتی و صندوق توسعه ملی و صندوق نوآوری داشتیم، راه‌اندازی صندوق پژوهش فناوری هوش مصنوعی با سرمایه ١٠ هزار میلیارد تومانی اسفندماه سال ١4٠٢ برنامه‌ریزی شد.
وی ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی شده است مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد. همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار می‌دهد.
دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه ایران از نظر دانش فنی و نیروی انسانی وضعیت خوبی دارد، گفت: در حوزه مقالات و ارجاعات، ایران رتبه ١٧ یا ١٨ را دارد، اما در حوزه کاربرد رتبه ٧٠ تا ٨٠ را دارد که این جایگاه به دلیل نبودن زیرساخت‌ها در کشور است و پیش‌بینی می‌کنیم در سال ١4٠٣ تحول خوبی در حوزه هوش مصنوعی با ایجاد اپراتور ملی هوش مصنوعی و توسعه زبرسیستم‌ها داشته باشیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مرکز ملی هوش مصنوعی جایگاهی فراتر از معاونت علمی است، گفت: از تمام دستگاه‌ها دعوت می‌کنیم که این مرکز را تقویت کنند.
وی افزود: پیش‌بینی ما این است که در سال ١4٠٣ به چند صد GPU دسترسی پیدا کنیم، البته تحریم‌های شدیدی در این حوزه وجود دارد و حتی عربستان و امارات که برای خرید GPU اقدام کرده‌اند و حتی پول پرداخت کرده‌اند نیز تحریم شده‌اند. امیدواریم دانشگاه‌ها GPUهایی را که دارند، برای استفاده تجمیعی در اختیار قرار دهند
پیش‌بینی رشد 100 درصدی حضور دانش‌بنیان‌ها در بازار سرمایه در سال 1403
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس، گفت: تاکنون 108 شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش‌بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها توسط سرمایه مردم است، افزود: رشد نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان ورود به بورس است.
دهقانی فیروزآبادی ضمن بیان این مطلب که لزومی ندارد یک شرکت دانش‌بنیان برای ورود به بورس به معاونت علمی مراجعه کند، افزود: آنجایی که بحث کلان داده‌ها مطرح می‌شود یا به بحث داده‌های مرتبط با مردم یا امنیت مردم مرتبط می‌شود، صلاحیت شرکت‌ها برای ورود به بورس در کارگروهی که در معاونت علمی ریاست‌جمهوری تشکیل شده، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد.
ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور یکی از مراحل بلوغ برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان را عرضه شدن آنها در بورس بازار سرمایه دانست و گفت: مرحله رشد نهایی شرکت‌ها زمانی است که آنها وارد بورس شوند و برای ورود به بورس، اولین موضوع مطرح صلاحیت است. بورس دارای یکسری شوراهایی است که وقتی شرکتی بخواهد وارد بورس شود، از نظر دفاتر شرکت و سوابق فعالیت و آینده حضور آن را در بازار مورد بررسی قرار می‌دهند.
وی با بیان اینکه از این رو شرکت‌ها از نظر صلاحیت ورود به بورس ارزیابی می‌شوند، ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائل آنها مستقیما با ابعاد حکمرانی ارتباط دارد مانند داده‌های کلان حکمرانی، یک مرحله بررسی در کارگروه دارد که در آن بررسی صلاحیت شرکت‌ها را انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که آن شرکت داده‌های مربوط به مردم را حفظ می‌کند.
دهقانی فیروزآبادی خاطر نشان کرد: خوشبختانه با اتفاقاتی که رخ داده، در سال گذشته بازارهای تخصصی در بورس ایجاد شد، ضمن آنکه شاخص‌هایی چون «نماد دانش‌بنیان» تعریف شد که منجر به ایجاد شتاب حضور شرکت‌ها در بورس شد.
معاون علمی رئیس‌جمهور یادآور شد: بر اساس آخرین آمارهایی که به دست آمده، 108 شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه حضور دارند.
اجرای نظام جدید ارزیابی شرکت‌ها
رئیس بنیاد ملی نخبگان در خصوص اجرای نظام جدید ارزشیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: در نظام ارزیابی جدید شرکت‌ها علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بر این اساس شرکت‌ها به سطوح شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور تقسیم‌بندی می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه این نظام کاملا با نظام ارزیابی قبلی متفاوت است، خاطر نشان کرد: در گذشته شرکت‌ها بر اساس فناوری‌ای که تولید می‌کردند دسته‌بندی می‌شدند؛ شرکت‌های تولیدکننده محصولات مبتنی بر های‌تک جزء شرکت‌های سطح یک بودند، ولی الان اشتغال تخصصی و گردش مالی مد نظر است.
دهقانی فیروزآبادی افزود: لذا در گذشته شرکت‌های بسیاری در دسته نوع یک بودند که در بازنگری صورت گرفته تبدیل به شرکت‌های نوپا شدند و شرکت‌های نوع 3 به‌عنوان شرکت‌های نوآور معرفی شدند. اولین فایده‌ای که اجرای این نظام برای معاونت علمی داشت، این است که حضور 8 هزار شرکت، دید واقعی برای ما ایجاد کرد تا حجم و توان صادراتی خود را محاسبه کنیم.
معاون علمی رئیس‌جمهور این نظام ارزیابی را ابزار جدید برنامه‌ریزی و مدیریت اعطای تسهیلات برای معاونت علمی دانست و اظهار کرد: به عنوان نمونه شرکتی که قبلا با گردش مالی یک میلیارد تومان نوع یک بوده و تسهیلاتی دریافت می‌کرد، الان متناسب با ابعاد خود تسهیلات مورد نیاز خود را دریافت می‌کند. از این رو این نظام سازوکارهایی برای اعطای تسهیلات ایجاد کرد.
دهقانی فیروزآبادی اضافه کرد: از سوی دیگر 10 مورد از پارک‌های علم و فناوری کشور کارگزار شناسایی شرکت‌ها شدند، در ارزیابی‌های جدید، شرکت‌های نوپا از سوی پارک‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/857301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی و هوشنگ ابتهاج

استوری کنایه‌آمیز المیرا شریفی‌مقدم پربازتاب شد

انتشار تصویر جدید از کتابخانه شخصی رهبر انقلاب

جشنی که ظریف قرار است در آن شرکت کند

کنایه حسام الدین آشنا به ادعای رئیسی درباره دولت روحانی

ضرب الاجل 50 روزه رئیسی برای پروژه به جا مانده از احمدی نژاد

پلمب قصابی متخلف در مسجدسلیمان

رزمنده حزب‌الله در راه قدس به شهادت رسید

استقبال وصف ناشدنی بازدیدکنندگان نمایشگاه نفت از غرفه شرکت لوله سازی اهواز

حملات پهپادی و موشکی مقاومت اسلامی عراق به فلسطین اشغالی

خبر‌هایی از آزادی زندانیان نیازمند در شاهرود

حزب الله مرکز نظامی المالکیه را با سلاح مناسب هدف قرار داد

صدای شکستن استخوان‌های رژیم صهیونیستی به گوش می‌رسد

طرح پاریس و واشنگتن برای شکاف در محور مقاومت

حزب الله خودروی زرهی ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد

پشت صحنه جذاب فیلم سال گربه

واکنش سیروس میمنت به کاندید شدنش در انتخابات ریاست جمهوری سال نود و شش

واکنش یک خارجی به بیت باکس زدن در سریال نون خ

تقابل فالکون 9 و اتمسفر زمین

شرکت دانش‌بنیان برای پالایشگاه گاز ایلام تجهیزات راهبردی می‌سازد

تصمیم حیاتی دولت برای حقوق و دستمزد کارگران

علیرغم نژادپرستی هواداران اتلتیکو محروم نمی‌شود

مصدومیت ستاره رم؛ کار ده‌روسی سخت شد

رشید مسجدی قهرمان جهان و پارالمپیک درگذشت

سردار آزمون در مهم‌ترین بازی سال

شاهین صفر ارزان‌تر از دست‌دوم شد!

به آرزو نرسیدیم و دیر دانستیم...

دکلمه خوانی زیبا با صدای حسین پناهی

مهاجری: دولت رئیسی نیازی به پاسخگویی احساس نمی‌کند

نوری قزلجه: طرح‌های صیانت و شفافیت، سفارشی از بیرون مجلس بودند!

226 زندانی کردستان از ارفاقات قانونی بهره‌مند شدند

طرح مشترک پاریس و واشنگتن به منظور شکاف در محور مقاومت

حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه صهیونیستی «نواتیم»

اصرار سلیمی به بازی برای استقلال با بخیه

خرازی: نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد

مبارزان مقاومت با تاندوم به جان اشغالگران افتادند

نشان دادیم که می‌توان پاسخ قطعی به رژیم اسرائیل داد

النُجَباء: جواب اسرائیل را با موشک و پهپاد می‌دهیم

پیغام به ایران بعد از آزادسازی 7 خدمه کشتی میلیاردر اسرائیلی

عذرخواهی بعد از شب جنجالی در آزادی ؛ دوست‌تون دارم! | عکس

تمهیدات لازم برای برگزاری مرحله دوم انتخابات در خوزستان انجام شد

رأی‌گیری در 300 شعبه اخذ رأی در 3 شهرستان خوزستان انجام می‌شود

دختر 10 ساله در شوشتر جان 3 نفر را نجات داد

تاکید امام جمعه آبادان بر تکریم دختران در خانواده ها

فراهم بودن زیرساخت‌های مخابراتی برای دور دوم انتخابات مجلس در خوزستان

بهره برداری 4 زمین چمن مصنوعی در اندیمشک

رونق گردشگری مذهبی در بوانات

آغاز عملیات بازسازی بوستان فلاحت دزفول

النُجَباء: جواب اسرائیل را با شلیک موشک و پهپاد خواهیم داد

رای‌گیری در 300 شعبه اخذ رای در آبادان، رامهرمز و رامشیر انجام می‌شود