پیام خوزستان

آخرين مطالب

دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل اجتماعی

دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - 76 سال از زمان تاسیس رژیم اشغالگر صهیونیستی در سرزمین‌های فلسطین می‌گذرد و حق طبیعی، تاریخی و قانونی مردم فلسطین برای ایجاد کشور مستقل هنوز در انتظار اجراست. این حق نشان دهنده یک بدهی تاریخی است که جامعه بین المللی باید در قبال مردم فلسطین به آن عمل کند.
فلسطینی‌ها به دنبال به رسمیت شناختن بین المللی کشور خود در مرز‌های 1967، از جمله قدس شرقی، همانطور که در قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل متحد تصریح شده است و خواستار پیوستن به سازمان ملل به عنوان یک کشور عضو کامل هستند.
شایان ذکر است که قطعنامه 181 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که مبنای قانونی پذیرش رژیم صهیونیستی به عنوان عضوی کامل در سازمان ملل متحد است تصریح می‌کند که درخواست دومین کشور مندرج در قطعنامه یعنی فلسطین برای پیوستن به آن به عنوان یک عضو کامل سازمان ملل متحد باید مثبت در نظر گرفته شود. بنابراین، به رسمیت شناختن بین‌المللی کشور فلسطین و پذیرش آن به‌عنوان عضو کامل سازمان ملل متحد با تلاش‌هایی که هدف آن یافتن راه‌حلی صلح‌آمیز برای مناقشه است، سازگار است.
به رسمت شناختن فلسطین، دروازه‌ای برای ورود به صلح به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرز‌های 1967 به نوعی سرمایه گذاری در صلح است. 139 کشور عضو سازمان ملل، کشور فلسطین را در مرز‌های 1967 به رسمیت می‌شناسند، از جمله 9 کشور از 10 کشور دارای بالاترین تراکم جمعیت در جهان. مردم این کشور‌ها روی هم 75 درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. به رسمیت شناختن کشور فلسطین و حمایت از الحاق آن به سازمان ملل، تأیید می‌کند که رژیم اشغالگر حق هیچ تصرفی از سرزمینی را که در سال 1967 اشغال کرده بود، ندارد و این با قطعنامه 242 شورای امنیت که عدم حق تصرف این سرزمین را تأیید می‌کند، مطابقت دارد. 
سازمان ملل متحد بار‌ها به رسمیت شناخته است که مردم فلسطین از حقوق بشر مندرج در کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی مربوطه برخوردارند. بنابراین، باید به مردم فلسطین فرصت داده شود و به آنها قدرت داده شود تا وضعیت سیاسی خود و آزادی خود را برای پیگیری توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود تعیین کنند، به روشی که مطابق با ماده 1 مشترک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی باشد. 
حدود 75 درصد از جمعیت کشورهای سازمان ملل کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و این عدد هر روز در حال افزایش است. بیشتر این به رسمیت شناختن پس از آن صورت گرفت که شورای ملی سازمان آزادی بخش فلسطین در سال 1988 استقلال فلسطین را اعلام کرد.

پیام خوزستان

مقدماتی برای به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل در 22 نوامبر 1974 قطعنامه شماره 3236 مجمع عمومی سازمان ملل حق تعیین سرنوشت، استقلال و حاکمیت در فلسطین را برای فلسطینیان به رسمیت شمرد و همچنین سازمان آزادی‌بخش فلسطین را به‌عنوان تنها نماینده مردم آن کشور و عضو ناظر مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب کرد.
مدت کوتاهی پس از بیانیه سال 1988، دولت فلسطین توسط بسیاری از کشور‌ها در آفریقا و آسیا و همچنین کشور‌های مخالف بلوک غرب و اعضای جنبش عدم تعهد به رسمیت شناخته شد. در آن زمان آمریکا با سوء استفاده از قانون کمک‌های خارجی تلاش نمود که دیگر کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی را از به رسمیت شناختن دولت فلسطین منصرف کند.
اگرچه این اقدامات در بسیاری از موارد موفقیت‌آمیز بود، اما اتحادیه کشور‌های عرب و سازمان همکاری‌های اسلامی بلافاصله با انتشار بیانیه‌هایی ضمن به‌رسمیت شناختن دولت فلسطین، با هدف حمایت و همبستگی با این کشور، دولت فلسطین را به عضویت هر دو سازمان پذیرفتند. 

پیام خوزستان

در فوریه 1989 و در نشست شورای امنیت سازمان ملل، نماینده سازمان آزادی‌بخش فلسطین اعلام کرد 94 کشور، دولت فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. با این اقدام، فلسطین تلاش کرد عضویت چند سازمان تخصصی سازمان ملل متحد را به دست آورد که در نهایت آمریکا با تهدید‌هایی مبنی بر قطع بودجه سازمان‌هایی که فلسطین را به عضویت بپذیرند، مانع از به‌ثمر نشستن تلاش‌های فلسطین شد. 
تهدید آمریکا مانع از عضویت فلسطین در سازمان‌های بین‌المللی برای نمونه در آوریل سال 1989 و پس از آنکه آمریکا تهدید کرد اگر عضویت فلسطین در سازمان بهداشت جهانی پذیرفته شود، بودجه سازمان بهداشت جهانی را قطع خواهد کرد، درخواست عضویت فلسطین در آن سازمان پذیرفته نشد.

پیام خوزستان

در ژوئن 1989 سازمان آزادی‌بخش فلسطین طی نامه‌ای به دولت سوئیس به عنوان متولی کنوانسیون ژنو سال 1949، عضویت در آن کنوانسیون را درخواست کرد ولی دولت سوئیس پاسخ داد به‌دلیل آنکه استقلال فلسطین در مجامع جهانی هنوز به‌رسمیت شناخته نشده‌است، نمی‌تواند این درخواست را بپذیرد.
سوئیس در ادامه افزود: با توجه به آنکه جامعه جهانی درباره وجود یا نبود یک دولت فلسطینی تردید دارد، تا زمانی که این مسئله در چارچوب مناسبی حل نشود، دولت سوئیس به‌عنوان متولی کنوانسیون ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن، نمی‌تواند تشخیص دهد که این ارتباطات می‌تواند سند مناسبی برای افزودن فلسطین به کنوانسیون و پروتکل‌های الحاقی آن باشد یا خیر.
در نتیجه، در ماه نوامبر 1989 اتحادیه کشور‌های عربی، قطعنامه‌ای را به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داد که براساس آن سازمان آزادی‌بخش فلسطین به‌طور رسمی به‌عنوان دولت مستقل فلسطین به‌رسمیت شناخته شود.
اما پس از آنکه آمریکا مجددا کشور‌هایی را که بخواهند به این قطعنامه رأی مثبت دهند به قطع کمک‌های مالی تهدید کرد، پیش‌نویس این قطعنامه کنار گذاشته شد. کشور‌های عربی در مقابل تعهد آمریکا بر عدم تکرار تهدید به تحریم سایر کشورها، پذیرفتند بر تصویب این قطعنامه پافشاری نکنند.
در ژوئیه 2011، ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرد که 122 کشور، دولت فلسطین را به رسمیت می‌شناسند. در پایان سپتامبر همان سال، ریاض منصور بار دیگر اعلام کرد، تعداد این کشور‌ها به 139 کشور رسیده است. 
تاریخچه تلاش برای عضویت فلسطین در سازمان ملل در 14 اکتبر 1974 سازمان آزادی‌بخش فلسطین به عنوان نماینده مردم فلسطین، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌رسمیت شناخته شد و حق حضور و شرکت در جلسات عمومی آن مجمع که درباره فلسطین برگزار می‌شود را به دست آورد.
در 22 نوامبر 1974، وضعیت عضویت ساف (سازمان آزادی‌بخش فلسطین) به «ناظر غیر دولت» تغییر کرد و این سازمان اجازه یافت در همه جلسات مجمع عمومی و دیگر فعالیت‌های سازمان ملل متحد شرکت کند. 
در 15 دسامبر 1988 و بر اساس قطعنامهٔ 43/177 مجمع عمومی سازمان ملل، بیانیه استقلال فلسطین به رسمیت شناخته شده و در سازمان ملل نام فلسطین جایگزین نام سازمان آزادی‌بخش فلسطین شد. تلاش سازمان آزادی بخش فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل از سال 2009 پس از جنگ 6 روزه آغاز و با استقبال بسیاری از کشور‌ها مواجه شد. 
در 29 نوامبر 2012 و طی قطعنامه شمارهٔ 67/19، فلسطین به عنوان «دولت ناظر غیر عضو» در آن مجمع پذیرفته شد و در 17 دسامبر همان سال «یوکیول یون» مدیر پروتکل‌های سازمان ملل مقرر کرد که استفاده از نام دولت فلسطین در تمامی اسناد رسمی سازمان ملل الزامی‌است.

پیام خوزستان

سپس در 23 سپتامبر 2013 محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، به نمایندگی از سازمان آزادی‌بخش، درخواست عضویت دائم و رسمی این کشور را به سازمان ملل متحد تقدیم کرد. 
امروز (پنجشنبه) 18 آوریل 2024 (30 فروردین 1403) نیز شورای امنیت سازمان ملل به درخواست برای بررسی درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین برای عضویت کامل در این نهاد بین‌المللی جلسه‌ای برگزار خواهد کرد. اگر 9 عضو از 15 عضو این شورا به عضویت فلسطین رای دهند و آمریکا آن را وتو نکند، فلسطین به عنوان یک کشور به عضویت کامل سازمان ملل درخواهد آمد.
باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/853662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب

دیدار جمعی از معلمان با رهبر انقلاب

حسینیه امام خمینی حال و هوای کلاس درس گرفت!

بخشایش: لرزانی صندلی ریاست قالیباف به نفع مجلس می‌شود

مرگ عجیب پسر دانش‌آموز با مشت همکلاسی

حمل بیش از 280 هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور

تکمیل و بهره‌برداری یک‌هزار طرح در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نفت

به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرک‌های شمال اراضی اشغالی

تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان

تولیدات خوزستان در نمایشگاه اکسپو مورد توجه فعالان اقتصادی

جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان

دستبند پلیس بر دستان فروشندگان مواد مخدر در آبادان

13 اردیبهشت آغاز تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های مرحله دوم انتخابات مجلس

ورود سامانه بارشی به هرمزگان و تلاطم دریا در خلیج فارس

خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان

دستاورد تجمعات دانشجویان آمریکایی شفاف شدن چهره غرب است

هوای برخی شهرهای خوزستان ، ناسالم برای گروههای حساس

فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از حضور رهبر انقلاب

درگیری مرگبار 2 دانش آموز در شوش

تکمیل باند دوم جاده امیدیه تا سه راهی آغاجاری

پیش بینی هواشناسی هرمزگان 12 اردیبهشت

این سریال، راز خودکشی پزشکان ایرانی را فاش کرد

اینقدر دلبری نکن، همینجوریش هم عزیزی

این آدم‌ها، آن دنیا را جذاب‌تر از این دنیا کرده‌اند

زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند

تصویر روز ناسا؛ نواختری در همسای‍گی سحابی سیاره‌نما

جمع‌آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستانی به مکان‌های امن

ضرورت توجه رانندگان اهوازی به ایمنی خودروها در روزهای بارانی

تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت و گاز اروندان و اداره‌ کل شیلات خوزستان امضا شد

کریمی: دوست ندارم لژیونر شوم

عربشاهی: اوسمار راه پیروزی در آزادی را بلد است

مربی سابق تیم ملی والیبال در روسیه جام گرفت

پایان لیگ ملت‌‌های والیبال برای ملی‌پوش هلند!

قطع همکاری نواک جوکوویچ با یک مربی دیگر

ابراز شادمانی نادال در پی حذف از مسترز مادرید!

3 بازیکن استقلال و پرسپولیس به تیم ملی جوانان دعوت شدند

معنی بلوغ از زبان مجتبی شکوری

گزارشی از حسینیه امام خمینی پیش از دیدار 3 هزار معلم با رهبر انقلاب

مسجدجامعی: در اوایل انقلاب، بسیاری از مهم‌ترین مشاغل از جمله ریاست‌جمهوری بحق در اختیار معلمان بود

ویدئوی لورفته از بایدن: باید با ایران توافق کنیم!

بارش باران در اروند

خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس

از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی

تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال 98 هستند

5 مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور آبادان به اهواز

از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی

پست برق 132 ‌کیلوولت‌ شاهد بهبهان برق‌دار شد

آزادی بیان و دموکراسی به سبک پلیس آلمان (فیلم)

چرا کارگردان «هزارپا» دوباره فیلم کمدی نمی سازد؟

غریق‌نجاتی که به سمت شما پرواز می‌کند