پیام خوزستان

آخرين مطالب

در دویست و شانزدهمین جلسه شورا؛

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد شهرداری تهران

جزئیات لایحه عوارض ساختمانی پایتخت بررسی و تصویب شد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - همزمان با دویست و شانزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، جزئیات لایحه شهرداری تهران درخصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» بررسی و با 13 رأی موافق تصویب شد.

به گزارش خبرنگار شهر ، محمد آخوندی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی جزئیات لایحه شهردار تهران در خصوص «عوارض ساختمانی، ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح های توسعه شهری» و «بهای خدمات حوزه شهرسازی و ارزش معاملاتی موضوع تبصره 11 ماده 100 قانون شهرداری تهران برای اجرا در سال 1403» با بیان اینکه افزایش 19 درصدی عوارض ساختمانی در جلسه قبل شورا مصوب شد، اظهار کرد: پس از آن جلسه مشترکی بین کمیسیون برنامه و بودجه، شهرسازی و معماری و نمایندگان شهرداری تشکیل شد و نکاتی مورد بررسی قرار گرفت. به تفاهماتی در این زمینه رسیدیم و به جز دو موضوع، اختلاف نظری وجود نداشت.
سیدمجتبی طبقی، مدیرکل حقوقی و املاک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم با بیان اینکه در گذشته بابت پارکینگ مازاد عوارض بیشتری دریافت می شد و امروز نه تنها عوارضی وجود ندارد بلکه به ازای پارکینگ مازاد 12.5 متر از کل زیربنا کسر می‌شود، اظهار کرد: عوارض پارکینگ بیمارستان‌ها به صورت مسکونی دریافت می‌شود.
مهدی اقراریان رئیس کمیته حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه مابه ازای مبلغی که از مردم می گیریم باید ارزش افزوده برای آنها ایجاد کنیم، گفت: اشکالی که به مصوبات شورا دارم این است که مصوبات در بسیاری از موارد با حقوق عامه در تضاد و تعارض است. کاش کمیته ای شکل بگیرد و نسبت به این مصوبات در مراجع قضایی شکایت کند.
وی افزود: تقاضای بنده این است که رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نظر خود را در رابطه با اینگونه از تعیین عوارض اعلام کند.
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز در ادامه با اشاره به سیاست برتر در تعیین عوارض ساختمانی، یادآور شد: سیاست ها باید بر اساس اصول، ارزش ها و مسئولیت پذیری اجتماعی باشد تا علاوه بر موفقیت های کوتاه مدت، دستاوردهای ماندگار و بلندمدت را نیز به دنبال داشته باشد.
وی افزود: سال قبل پنج هزار و 700 فقره پروانه صادر شده و اگر هریک از املاک پنج مالک داشته باشد به 85 هزار خانوار می رسد؛ درحالی که جمعیت تهران 9 میلیون نفر است. تعیین عوارض برای این املاک، تمام 9 میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.
عباسی با بیان اینکه ترافیک و آلودگی ناشی از صدور پروانه های تجاری و اداری بر کل تهران اثرگذار خواهد بود، گفت: به تبع درآمد حاصل از عوارض، پروژه های توسعه ای تعریف می شود و بر زندگی تمام شهروندان اثرگذار خواهد بود. این دوگانه سرآغاز یک تعارض است؛ به گونه ای که هم عواید توسعه به مردم خواهد رسید و هم می تواند آغاز تراکم فروشی باشد.
وی ادامه داد: شهرداری به عنوان مرجع توزیع تراکم، مادامی که از آن درآمد کسب می کند، به آن تمایل خواهد داشت و واسطه‌گران نیز خلأها را شناسایی می کنند تا تراکم مازاد را به نفع خود مصادره کنند و درآمدهای خود را افزایش دهند و از این طریق موازنه توزیع تراکم را تغییر می دهند.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورا با بیان اینکه عوارض شهرداری به گونه ای طراحی شده که درآمد حاصل از هر مترمربع تراکم مازاد، دست کم 15 برابر تراکم طرح تفصیلی است و این امر در حالیست که در مصوبات کمیسیون ماده پنج این عدد به 30 تا 50 برابر می رسد که همین موضوع موجب دور باطل افزایش قیمت مسکن در تهران است، تصریح کرد: تعارض میان انتخاب درآمدی جهت هزینه برای شهروندان و رفاه آنها و یا فروش تراکمی که زیرساخت ها و سرمایه ها را به سرعت برای ازدیاد جمعیت به نفع خود مصادره خواهد کرد؛ زندگی راسخت تر می کند.
وی افزود: نرخ عوارض آیتم اصلی در تعیین قیمت مسکن نیست اما سوال اصلی این است که با نرخ عوارض چگونه می توان این گرایش را کنترل و در مسیر منطقی قرار داد؟ مسیری که درآمد شهر را تأمین کند و تقاضای تراکمی را کنترل کند.
عباسی با بیان اینکه ما در کمیسیون با حضور رئیس شورا و آقای شربیانی موارد را جمع بندی کردیم، گفت: طرح ها و لوایح به همین سبک در کمیسیون جمع بندی و در صحن شورا ارائه می شد و این لایحه نیز به همان سبک ارائه شد. ناراحتی بنده این است که هیچ یک از اعضا نتوانستند طرح ما را تحلیل کنند.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه باید خیالمان راحت باشد که عوارض سال آینده قرار است عادلانه اجرا شود و فاصله شمال و جنوب را کاهش دهد یا خیر، گفت: معاون شهرسازی شهرداری حسن نیت دارد اما وقتی فرمول های پیچیده تعیین و در سیستم اجرایی می شود، برخلاف لایحه مصوب ماست.
وی ادامه داد: نباید با یک ضریب، عوارض را بسنجیم. وجدان بنده راحت نیست که رأی دهم و مطمئن باشم که پیوست عدالت در لایحه رعایت شده است.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه با بیان اینکه پیشنهاد شهرداری برای عوارض در بافت فرسوده 50 درصد تخفیف بود، اظهار کرد: پیشنهاد ما این بود که در بافت شمال شهر، تخفیف 50 درصد و در مناطق جنوبی 100 درصد باشد. تا جایی که همکاران ما توانستند اصل عدالت را رعایت کردند.
وی اضافه کرد: از نظر بنده عوارض ساختمان سازی در ابتدا باید کم باشد تا مردم به ساختمان سازی و عدم تخلف تشویق شوند و بعد از آن عوارض داشتن ساختمان سالیانه بیشتر شود. این موضوع می تواند به درآمد پایدار منجر شود و ساختمان سازی را رواج دهد. در کشور ما شرایط برعکس و به اینگونه است که وقتی کسی می خواهد ساختمان سازی کند، در ابتدا شهرداری، بیمه، نظام مهندسی، مالیات و دیگر بخش ها از مالک پول می گیرند. تلاش ما این بود که عوارض در حد معمول، پایدار شود.
چمران تأکید کرد: در بافت فرسوده برای یک طبقه تشویقی، عوارض دریافت می شد که این عوارض حذف شد؛ ما به دنبال تشویق بودیم لذا عوارض طبقه چهارم در بافت فرسوده در لایحه سال آینده حذف شد.
گفتنی است، در ادامه این جلسه مواد مختلف این لایحه مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات اعمالی با حداکثر آراء اعضای شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/835048/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظریف: کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدند که امنیت خریداری شده برای آن‌ها امنیت نمی‌شود

ظریف: چین و روسیه به خاطر منافع ما منافع خودشان را به خطر نخواهند انداخت

لفاظی دوباره رئیس رژیم صهیونیستی علیه ایران

کارگزاران حج یکشنبه با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند؛ دیدار با کارگران و معلمان تا پایان اردیبهشت‌

احمدیان در دیدار با وانگ‌یی: ایران متحدان راهبردی خود را در جریان مذاکرات با آمریکا قرار می‌دهد

ظریف: جمهوری اسلامی در شرایط سخت جنگ تحمیلی یک وجب از خاک کشور را نداد

دفترچه سوالات «علوم انسانی و علوم ریاضی» نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد

هشدار ایران نسبت به تبعات رفتارهای ضد و نقیض و مواضع تحریک‌آمیز آمریکا

جزئیات آلودگی هوای شهرهای خوزستان اعلام شد

نخستین رویداد تولید محتوای رسانه‌ای «خادم‌الرضا» برگزار می‌شود

خدمات‌رسانی شرکت واحد اتوبوسرانی به مناسبت دیدار تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک

5 کیلومتر از باند دوم مسیر دهلران-اندیمشک افتتاح شد

اعدام دو دزد در دزفول اجرا شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/11

کارگزاران حج یکشنبه هفته آینده با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

چه خوش صید دلم کردی

ساخت ربات‌های بومی «آرش» و «مایا» برای درمان کودکان مبتلا به سرطان و اوتیسم

13 اردیبهشت؛ گاز در شهرستان کارون قطع می‌شود

سفری جسورانه به دنیایی ورای اندرونی

ظریف: مذاکره تهدید نیست؛ ترامپ می‌گوید ایرانی‌ها سر کری را کلاه گذاشتند

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

واکنش پسر ترامپ به تلاش‌های نئوکان‌ها برای به شکست کشاندن مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات علیرضا افتخاری درخصوص احمدی‌نژاد

ارزآوری یک میلیارد دلاری فولاد خوزستان/ چالش قطعی برق همچنان پابرجاست

مشکلات تامین کیت‌ آزمایشگاه بیشتر شد

نیروهای پالایشگاه نیازمند حمایت و انگیزه‌بخشی بیشتر هستند

سقوط آزاد قیمت سکه امروز 11 اردیبهشت 1404

تقدیر مدیرعامل فولاد زاگرس اندیمشک از تمامی کارگران با انتشار یک تقدیرنامه زیبا

پرسپولیس با هدف انتقام در کویر/ رونمایی از اولین سقوط کننده در نبرد هوادار و نساجی

خدمات‌ ویژه اتوبوسرانی برای فوتبال بین استقلال و آلومینیوم اراک

انتصاب سرپرست مدیریت پشتیبانی تأمین کالای نفت

تمرینات مشترک محمدرضا گلزار و قهرمان سنگ نوردی جهان در باشگاه

نیاز مالی یک دختر به معنای نداشتن «شرافت» نیست!

در فراق یار با تو می گویم ای خدا

خواستگاری اشتباهی "حبیب"

کیش میزبان بیش از 100 تور اپراتور و فعال گردشگری از 33 کشور جهان

پالایش نفت، پالایش ورزش را استارت می‌زند؟

آغاز اردوی تیم ملی هندبال در غیاب لژیونرها

فراری با طرحی خاص در گرندپری میامی

تهران و دبی میزبان دوره‌های متوالی و موفق داوری ISSF بودند

فرمول یک در مکزیک ماندگار شد

جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران در 5 رشته ورزشی

نصیری‌نژاد خبر داد: کوراش با 6 وزن در ناگویا

تمرکز بر پیش‌تجهیز برای جلوگیری از حوادث نفتی

صحبت های دلنشین دکتر انوشه

احمدیان و وانگ‌یی دیدار کردند؛ تاکید چین به حق ایران جهت استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای

عیادت نماینده ویژه رهبر انقلاب از مصدومان حادثه بندر شهید رجایی

خرازی: کشورهای منطقه در حال متنوع کردن وابستگی خود هستند

درخواست عجیب تراکتوری‌ها؛ تکذیب کنید لطفا!

خدمات اتوبوسرانی برای انتقال تماشاچیان تیم‌های استقلال و آلومینیوم اراک به ورزشگاه آزادی