پیام خوزستان

آخرين مطالب

قاچاق سالانه 3.5 میلیارد دلار پوشاک علمي

قاچاق سالانه 3.5 میلیارد دلار پوشاک
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دبیر اتحادیه پوشاک گفت: در حال حاضر حجم مصرف پوشاک در کشور 9 میلیارد دلار است که 5.5 میلیارد دلار آن سهم تولید و مابقی سهم قاچاق است که در حدود 3.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود.

سعید قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران، در ارتباط با برآورد میزان قاچاق پوشاک و صدمات قاچاق آن به تولیدکنندگان پوشاک گفت: در قانون مرجع رسمی اعلام میزان کالای قاچاق در تمامی حوزه‌ها، فقط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است. آمار پوشاک قاچاق در سال‌های 1396 و 1397، رقمی در حدود 3 میلیارد دلار در سال اعلام شده است.
وی افزود: در سال 1396 تولیدکنندگان و برند‌های داخلی پوشاک طرحی را به دولت ارائه دادند تحت عنوان نظام‌مند کردن واردات پوشاک تا به این ترتیب هر پوشاکی با هر عنوان و اسمی که عمدتاً تقلبی هستند وارد کشور نشود. بر اساس این دستور‌العمل و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در سال 1397 برخورد‌هایی با پوشاک قاچاق در سطح عرضه صورت گرفت تا با برند‌های محرز پوشاک قاچاق مقابله شود
دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران ادامه داد: بعد از این اقدام فضا برای پوشاک قاچاق به‌شدت ناامن شد و کاملاً این موضوع در سطح بازار مشهود بود چرا که در 1397 برخورد‌های شدید و نیز عملیات رسانه‌ای سنگینی در خصوص مبارزه با پوشاک قاچاق در سطح عرضه انجام می‌شد، بنابراین سرمایه‌ای که قرار بود در این بخش جریان پیدا کند، از این موضوع ترسید و عقب‌نشینی کرد.
اقدامات مثبت گذشته در راستای مبارزه با قاچاق ادامه نیافته است
جلالی قدیری اظهار داشت: در سال 1397 برآورد ما از رونق تولید پوشاک داخلی، رقمی در حدود 25 درصد بود، بنابراین همین عدد از رقم میزان قاچاق پوشاک از آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کسر شد و رقم 2.7 میلیارد دلار به حدود 2 میلیارد دلار کاهش یافت، اما بعد از آن یعنی در سال 1398 به بعد هیچ اتفاق مثبتی رخ نداد.
وی ضمن اشاره به اینکه پوشاک یک کالای سهل‌الوصول است و به‌سرعت وارد سطح عرضه می‌شود، متذکر شد: برآورد‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان می‌دهد در صورت عدم مقابله با پوشاک قاچاق، این پوشاک به‌سرعت خود را به سطح عرضه می‌رساند؛ بنابراین عدم کنترل سطح عرضه، مبادی ورودی و راه‌هایی که منجر به قاچاق پوشاک می‌شود، باعث بازگشت به این نوع پوشاک به سطح عرضه خواهد شد.
به‌نظر می‌رسد که قاچاق پوشاک افزایش یافته است
دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد آمار پوشاک قاچاق بعد از سال 1397 بیشتر شده است یعنی رقمی بیش از 3 میلیارد دلار، این عدد توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اندازه‌گیری شکاف عرضه و تقاضا محاسبه شده است. در زمان حاضر حجم مصرف پوشاک در کشور 9 میلیارد دلار است که 5.5 میلیارد دلار آن سهم تولید و مابقی آن نیز باتوجه به ممنوعیت به واردات پوشاک، سهم قاچاق است که در حدود 3.5 میلیارد دلار برآورد می‌شود.
سوءاستفاده از رویه‌های قانونی برای قاچاق پوشاک
جلالی قدیری ابراز کرد: قاچاق به دو روش صورت می‌گیرد؛ یک روش واردات غیرقانونی و روش دیگر سوءاستفاده از رویه‌های قانونی مانند واردات مسافری، گذر مرزی، پیله‌وری، مناطق آزاد، کولبری، ملوانی و ته‌لنجی است. وقتی از این روش‌ها به‌صورت سازمان‌یافته استفاده می‌شود عملاً این رویه‌ها به قاچاق تبدیل می‌شوند.
وی توضیح داد: به‌طور مثال گفته می‌شود هر مسافر می‌تواند 80 دلار کالا وارد کشور کند، اما وقتی این مسافر به‌میزان زیادی کالا از جمله پوشاک وارد کشور می‌کند و هیچ کس آن را اندازه‌گیری نمی‌کند این نوع واردات تبدیل به قاچاق می‌شود، در زمان حاضر روزانه 80 الی 100 پرواز به‌سمت ترکیه انجام می‌شود، در هر پرواز حدوداً 300 نفر جابه‌جا می‌شوند و اگر هرکدام از این مسافران 80 دلار کالا وارد کنند، عدد واردات پوشاک به این طریق بسیار بزرگ خواهد بود.
قاچاق پوشاک به‌صورت مسافری سازماندهی شده است
دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران ضمن اشاره به سازمان‌یافته بودن قاچاق پوشاک توضیح داد: به‌طور مثال در زمان حاضر تور‌های مسافرتی وجود دارند که افراد را 3 روزه به کشوری مانند ترکیه می‌برند و به‌صورت علنی از حق واردات آن‌ها استفاده می‌کنند، این رویه بر اساس قوانین غلط به‌وجو‌د آمده است و هیچ نهاد یا دستگاهی آن را پایش نمی‌کند، بنابراین در حوزه واردات مسافری بیش از یک میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود.
جلالی قدیری اظهار داشت: مبارزه با قاچاق توسط مسئولان شوخی گرفته می‌شود، به‌طور مثال دستورالعمل تبصره (4) الحاقی ماده (18) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب می‌کنند، اما آن را ابلاغ نمی‌کنند و از طرفی جلسات با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار می‌شود؛ اما باز هم به خانه اول بازمی‌گردیم و هیچ نتیجه‌ای برای ما حاصل نمی‌شود، در واقع هیچ عزمی برای مبارزه با قاچاق از طرف دستگاه‌های ذی‌ربط وجود ندارد
وی اضافه کرد: ماهیت پوشاکی وارد می‌شود، کالای استوک است؛ یعنی این پوشاک یا فصل آن گذشته یا به‌هردلیلی در بازار‌های جهانی به فروش نرفته است، این پوشاک را در کشور تغییر برند می‌دهند و به‌عنوان کالای نو می‌فروشند.
مقابله در سطح عرضه، تنها راه مبارزه با قاچاق
دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران تأکید کرد: تنها راهی که می‌توان قاچاق پوشاک را کنترل کرد مبارزه در سطح عرضه است، به‌طور مثال پوشاک حمل‌ونقل دارد؛ اما نیازی به انبار ندارد، مثلاً پوشاک از ترکیه یا دبی سفارش داده می‌شود و در حدود 72 ساعت کاری درب فروشگاه‌ها یعنی سطح عرضه وارد می‌شود.
جلالی قدیری متذکر شد: رصد قاچاق پوشاک باید قبل از مبادی ورودی تا سطح عرضه انجام شود؛ قاچاق تخلف محرز است مانند دزدی و دیگر جرایم مشهود، همان‌طور که با دزد برخورد می‌شود باید با قاچاقچی هم به همان شکل برخورد صورت گیرد. این برخورد‌ها باید سخت و خشن باشد به‌شکلی که مایه عبرت دیگران شود.
وی ضمن اشاره به سازمان‌یافته بودن قاچاق پوشاک از رویه‌های قانونی اضافه کرد: رویه‌های قانونی واردات کالا تبدیل به رانت برای عده‌ای شده است، این امر موجب قاچاق سازمان‌یافته می‌شود چرا که هیچ جایی ثبت نمی‌شود و سوءاستفاده از این رویه‌ها افزایش خواهد یافت. استفاده از این رویه‌های قانونی مانند واردات کالا از مناطق آزاد، باعث واردات کالای قاچاق در مقیاس‌های بسیار بزرگ مانند تعداد کانتینر است نه عده‌ای کولبر که فقط چند کیلو بار حمل می‌کنند.
برخورد با قاچاق موجب گران‌فروشی تولیدکنندگان داخلی نخواهد شد
دبیر اتحادیه تولید و صادرات صنایع نساجی و پوشاک ایران ادامه داد: در 1399 با فشار بخش خصوصی فقط طی حدوداً 3 هفته با قاچاق پوشاک در سطح عرضه برخورد شد و بعد از آن موضوع برخورد با قاچاق پوشاک در سطح عرضه کاملاً به دست فراموشی سپرده شد.
وی در پایان گفت: گاهی می‌گویند "وقتی که جلوی عرضه پوشاک قاچاق گرفته می‌شود، تولیدکنندگان قیمت‌های خود را بالا می‌برند. "، دراین‌رابطه باید بگوییم که در بازار پوشاک تعدد ذی‌نفعان پوشاک بی‌شمار است پس بنابراین این بازار مانند بازار خودرو انحصاری نیست که بازیگرانی در آن نقش ایفا می‌کنند و محدود باشد، این بازار آن‌قدر گسترده هست که انحصاری برای آن وجود ندارد و باعث بالارفتن قیمت پوشاک نخواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/803033/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

روزگار از من گرفت

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

بیفوما با یک اشاره آزاد می شود؛ مدیرعامل استقلال خوزستان لو داد/ مسیر نقل و انتقالات عوض شد!

کاهش قیمت جهانی گاز مایع پس از یک هفته| دلیل ریزش قیمت چه بود؟

امیرعلی نبویان: دوست ندادم در زمان پیری وجودم آرامگاه جوانی باشد که جوانی نکرده

مصاحبه زیرخاکی مهران مدیری با مهران غفوریان و رضا عطاران

وقتی محسن کیایی به زور همکارش رو میاره هزارویک

چهره ها/ شمایل ورزشکاری تینا آخوندتبار جلب‌توجه کرد

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

طلای جهانی افزایشی ماند

تأکید دستیار وزیر بر تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی

رونمایی از نخستین شیر توپی 42 اینچ کلاس 900 ایرانی

عملیات اجرایی حفاری خزر پس از 3 دهه وقفه با فرمان وزیر نفت آغاز شد

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به گزارش‌های ساختگی پیرامون سایت ادعایی هسته‌ای

عراقچی: استخدام یک فرقه منحرف توسط نتانیاهو برای انتشار اطلاعات مثلا ترسناک، نشانه کمال استیصال است

بیفوما با پانصدهزار دلار خودش تصمیم می‌گیرد!

مراحل جالب طراحی و ساخت چاه در سریال «جان‌سخت»

آموزش نگهداری گلدان با جناب خان

روزی که یک کارگردان دل امیرحسین رستمی رو شکوند!

آماده همکاری با سرمایه‌گذاران با هر مدل قراردادی هستیم

2 حادثه رانندگی در محورهای آبادان 12 مصدوم بر جای گذاشت

هوای ناسالم در سوسنگرد و هویزه؛ هشدار برای گروه‌های حساس

وزیر صمت در جمع فولادمردان: فولاد خوزستان نماد فولاد کشور است

6 تیم انگلیسی در لیگ قهرمانان اروپا!

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی با جهش سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

روزی شلوغ البته نه برای همه!

العربی الجدید: عراقچی به عربستان و قطر می‌رود

عراقچی پس از پایان سفر دو روزه هند، وارد مشهد شد

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا یک‌شنبه برگزار می‌شود