وانت عجیب با موتور بیامو که در موزه نگهداری میشود
علمي
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - این وانت کوچک، ساده و جالبی است که توسط یک شرکت آلمانی طراحی شد، در یونان تولید شد و به کشورهای مختلف صادر شد.
بخش موتورسیکلت بامو که با نام بامو موتوراد شناخته میشود، در موزهٔ خود در کارولینای جنوبی، به مناسبت گرامیداشت صد سال تولید موتورسیکلت، نمایشگاه ویژهای را برگزار کرده است. در این نمایشگاه، 53 وسیلهٔ نقلیهٔ مختلف به نمایش درآمدهاند که در بین آنها، چیز بسیار عجیبی دیده میشود.
این یک وانت ساده و کوچک متعلق به دههٔ 60 است. چرا باید در نمایشگاهی که به موتورسیکلت اختصاص دارد چنین خودرویی حضور داشته باشد؟ پاسخ این سؤال داستان جالبی دارد که در ادامه بیان خواهیم کرد.
وانت داستان ما فارمبیل نام دارد و ساخت سال 1965 است. این وانت توسط شرکت تراکتورسازی آلمانی فاهر در دههٔ 50 طراحی شد. تولید فارمبیل در سال 1962 در یونان توسط یک شرکت یونانی بنام فارکو آغاز شد. یک سال بعد، کرایسلر این شرکت و کارخانهٔ آن را خرید اما همچنان تا سال 1966 به تولید فارمبیل ادامه داد.
این وانت کوچک به پیشرانهٔ 700 سیسی دو سیلندر تخت موتورسیکلت بامو مجهز شده بود که در عقب نصب شده و 32 اسب بخار قدرت و 50 نیوتن متر گشتاور داشت. به همین دلیل، در جلوی وانت نشان بامو دیده میشد و ازاینرو، فارمبیل در نمایشگاه بامو موتوراد به نمایش درآمده است.

پیشرانهٔ هوا خنک بامو بسیار جانسخت بود و نگهداری آسانی داشت که آن را به گزینهٔ مناسبی برای استفاده در این وانت ساده تبدیل میکرد.
نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس چهار سرعته به چرخهای عقب منتقل میشد. فارمبیل 3,350 میلیمتر طول، 1,595 میلیمتر عرض و 1,550 میلیمتر ارتفاع دارد و فاصلهٔ محوری آن 1,760 میلیمتر است که یعنی حتی از فیات 500 امروزی هم کوچکتر است.
این وانت همچنین با وزن تنها 584 کیلوگرم، بسیار سبک است. ظرفیت بار فارمبیل 600 کیلوگرم است و نهایت سرعت آن به 76 کیلومتر بر ساعت میرسد.

هرچند فارمبیل در یونان تولید میشد اما عجیب اینکه نتوانست مجوز عرضه در بازار این کشور را دریافت کند و به همین دلیل، تولیدات کارخانه به کشورهای مختلف در سراسر جهان صادر میشد. این وانت برای بازار فرانسه به پیشرانهٔ سیتروئن 2CV مجهز شد و نمونههای مخصوص ارتش انگلستان هم از پیشرانهٔ هیلمن استفاده میکردند. مجموعاً تنها حدود 1000 دستگاه از این وانت جالب ساخته شد که در حال حاضر فقط حدود 100 دستگاه آنها باقیمانده که بیشترشان در دست کلکسیونرها هستند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/801706/