پیام خوزستان

آخرين مطالب

نگاهی به مصائب زیستن با حداقل دستمزد؛ یک هفته زندگی فقط با تخم مرغ! علمي

نگاهی به مصائب زیستن با حداقل دستمزد؛ یک هفته زندگی فقط با تخم مرغ!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - وقتی سبد معیشت خانوار آنهم در شهری مانند تهران حداقل 25 میلیون تومان است و حداقل دستمزد و مزایا کمی بیشتر از 9 میلیون تومان یعنی دقیقاً برابر با 36 درصد هزینه‌های حداقلیِ یک زندگیِ ساده، بیشتر از نصف ماه، تهِ جیبت خالیِ خالی‌ست.

همان قیمت ساده‌ترین غذاها یا به عبارتی، نان و تخم مرغ و نان و پنیر را اگر برای سی روزِ یک ماه حساب کنیم و حتی اگر کرایه خانه را کنار بگذاریم، بازهم از حداقل حقوق کارگران چیز چندانی باقی نمی‌ماند.
در روزهای اخیر، قیمت هر شانه تخم مرغ در بازار آزاد به 100 هزار تومان رسیده است؛ این افزایش قیمت، حاصل دست به دست شدن و دلالی‌ها و فضای ملتهب اقتصاد است وگرنه به گفته دست‌اندرکاران، مرغداران هیچ انتفاعی از این افزایش قیمت‌ها نمی‌برند!
بیست و دوم آبان، خسرو منصوری مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار اصفهان درخصوص افزایش قیمت هر شانه تخم مرغ به 100 هزار تومان، گفت: این افزایش قیمت متوجه مرغداران نیست و مرغداران همچنان با قیمت‌های پیشین تخم مرغ را به فروش می‌رسانند و این افزایش قیمت‌ها کاملاً ناشی از عملکرد اصناف و شبکه توزیع است.
وی افزود: قیمت مصوب هرشانه تخم مرغ 35 هزار و 500 تومان برای مرغداران و 39 هزار و 800 تومان برای مصرف کننده است.
با این وجود، در حالیکه مجموعِ قیمت یک شانه تخم مرغِ صد هزار تومانی و چند عدد نان، تقریباً برابر با دستمزد روزانه کارگران – 176 هزار تومان- است، با گرانی گوشت، مرغ و برنج، در دسترس‌ترین گزینه‌ی پیش روی کارگران برای تغذیه در روزهای بسیاری از ماه، بازهم همین تخم مرغ است و بس!
براساس داده‌های بازار برای 22 آبان، قیمت گوشت گوسفندی بسته بندی شده در بسته یک کیلوگرمی، 410 هزار تومان است و برای خرید ران گوسفندی هم باید 390 هزار تومان پرداخت کنید. قیمت راسته گوسفندی هم 310 هزار تومان اعلام شده است. در عین حال، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، دوباره اعلام کرده است: بنا بر برنامه‌ریزی صورت گرفته، واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است.
اما ظاهراً این وارداتِ فوق‌الذکرِ گوشت که چندین ماه است مسئولان در رسانه‌ها از آن به عنوان «عامل متعادل‌سازِ بازار» یاد می‌کنند، تاثیری در کاهش قیمت انواع گوشت قرمز نداشته است. نگاهی به داده‌های میدانی نشان می‌دهد که گرانی فقط محدود به گوشت قرمز نیست و سایر اقلام اصلی غذایی نیز در تابستان و پاییز امسال دوباره دچار تورم شده‌اند؛ برای نمونه، بیستم آبان، علی رجبی رئیس پیشین اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات کشور اعلام کرد: «با وجود ثبات قیمت‌ها در چند ماه گذشته و پس از شوک 25 درصدی، قیمت کره از حدود سه هفته پیش 15 درصد افزایش یافته است، این افزایش قیمت به دلیل عرضه این محصول در بازارهای صادراتی است. در حال حاضر روسیه اصلی‌ترین بازار مصرفی کره ایران است».
در چنین شرایطی وقتی با کل دستمزد روزانه‌ی یک کارگر نمی‌شود یک کیلو گوشت خرید، برای حداقل‌بگیران لااقل در نیمه‌ی دوم ماه، غیر از نان و تخم مرغ یا نان و پنیر، گزینه‌ی دیگری برای انتخابِ تمِ اصلی سفره باقی نمی‌ماند.
باقر، یک کارگر آبدارچی در یکی از شرکت‌های خدماتی مرکز تهران است؛ روزی که با او صحبت می‌کنم در تقویم 21 آبان است و هنوز حداقل 8 روز تا زمان گرفتن حقوق در پایان ماه باقی مانده است. او با تمام اضافه‌کاری‌ها و در حالیکه کار دو نفر را در آن شرکت به تنهایی انجام می‌دهد، ماهی حدود 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرد؛ خانه‌ی اجاره‌ای‌اش در یکی از مناطق حاشیه‌ای کرج است و صاحبخانه با هزار مکافات قبول کرده اجاره خانه‌ی امسال ماهی 6 میلیون تومان باشد، یک میلیون و 500 هزار تومان هم اقساط جهیزیه‌ی دخترش است که سال قبل به خانه‌ی بخت رفته.
به این ترتیب، برای باقر وقتی اجاره خانه و اقساط بانک را می‌پردازد، فقط مبلغ کمی باقی می‌ماند که با این پول باید سی روز تمام زندگی کند؛ او هنوز دو فرزند در خانه دارد.....
این کارگر ساده که جان و جوانی را پای کار گذاشته و در چهار، پنج سال آینده بازنشست می‌شود، در روز 21 آبان، از مصیبت تامین غذا در روزهای نیمه‌ی دوم هر ماه می‌گوید: « الان که با شما صحبت می‌کنم، یک هفته است که خوراکم –شام و ناهار- تخم مرغ است، یک روز تخم مرغ با دو تا گوجه فرنگی، یک روز تخم مرغ با سیب‌زمینی و یک روز هم تخم مرغ آب‌پز؛ همین دیشب یک کنسرو لوبیا خریدم که با تخم مرغ یا خالی بخورم، شد 40 هزار تومان؛ یک خانواده‌ی چهار نفری این کنسرو را با دو تا تخم مرغ به جای شام خوردیم... .»
او اضافه می‌کند: «بنویسید چرا منِ کارگر بعد از 20 و چند سال زحمت کشیدن و کار کردن، باید چندین روز در ماه، غذایم فقط تخم مرغ باشد؛ بنویسید امروز هنوز 21 ماه است و حسابم کاملاً خالی‌ست؛ تا آخر ماه پول همان تخم مرغِ دانه‌ای 5 هزار تومان را هم دیگر ندارم.....»
مساله‌ی باقر، یک مساله‌ی شخصی و منحصر به فرد نیست؛ کارگران بسیاری در نیمه‌ی دوم هر ماه، مجبورند با نان و تخم مرغ یا نان خالی زندگی کنند؛ یک دو دوتا چهارتای ساده نشان می‌دهد وقتی سبد معیشت خانوار آنهم در شهری مانند تهران حداقل 25 میلیون تومان است و حداقل دستمزد و مزایا کمی بیشتر از 9 میلیون تومان یعنی دقیقاً برابر با 36 درصد هزینه‌های حداقلیِ یک زندگیِ ساده، بیشتر از نصف ماه، تهِ جیبت خالیِ خالی‌ست، به خصوص وقتی مستاجر هم باشی و هر ماه چند میلیون تومان را جیرینگی تقدیم صاحبخانه کنی!

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/794787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درختکاری در مدارس خوزستان آغاز می‌شود

آزادی 172 نفر محکوم غیرعمد مالی از ابتدای سال در زنجان

54 هزار نهال در خوزستان کاشته می‌شود

«وصول»؛ روایت بانوی نمونه مقاومت لبنان

شهادت دو پاسدار حین ماموریت مستشاری در سوریه توسط رژیم صهیونیستی

ویزیت رایگان 12 هزار نفر از مردم مناطق محروم حمیدیه

تشدید درگیری‌ها در شمال غرب و جنوب غزه

افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی خوزستان

وزارت دفاع بریتانیا ChatGPT را به ربات‌های خود اضافه می‌کند

الگوی توسعه‌ی گردشگری خارجی کیش، مبتنی بر "گردشگری اسلامی و خانوادگی" است

آغاز بکار انجمن هوش مصنوعی جزیره کیش

انتقال پروازهای 5 شرکت هواپیمایی دیگر به پایانه جدید فرودگاهی کیش/ پرواز 14 شرکت هواپیمایی از پایانه جدید فرودگاهی کیش

راه‌اندازی پایگاه اورژانس در غربی‌ترین محله تهران

زنگ زلزله و ایمنی در مدارس منطقه 15، همزمان با سراسر کشور نواخته شد

«حسینیه معلی»، پرمخاطب‌ترین برنامه معارفی تاریخ تلویزیون ایران شد

رقابت‌ گروه‌های بخش نغماتی دینی آقایان در مسابقات سراسری قرآن کریم در بجنورد

هوای 7 شهر خوزستان «ناسالم» اعلام شد

همکاری اورژانس و ارتش برای نجات 2 نوزاد 6 و 21 روزه + تصاویر

آغاز توزیع شیر رایگان در مدارس خوزستان

اختتامیه دومین سوگواره پایتخت موکب‌ها فردا برگزار می‌شود

بازدید استاندار خوزستان از کارخانه‌های نوین چوب در اهواز

توزیع شیر رایگان در مدارس خوزستان

چرا بخش کودکان بیمارستان شهید بهشتی آبادان تعطیل شده است؟

صنعت هسته‌ای نمادی از مقاومت مردم ایران است

ارتقاء امنیت و استقرار نظم پایدار در خوزستان با کمک بزرگان و سران عشایر

تونل قدیمی‌ زیر محوطه راه‌آهن اهواز کشف جدیدی نیست ‌

دسترسی غیرمجاز بزرگراه شیخ فضل‌اله به طرشت شمالی حذف شد

برگزاری آزمون استخدامی ویژه معلولین در کشور/ توجه ویژه به اشتغال و مسکن معلولین در دولت سیزدهم

برگزاری کارگاه "والد آگاه، کودک و نوجوان ایمن" در کیش

لزوم توسعه نیروگاه خورشیدی در منطقه 2٠

استقبال عکاسان 63 کشور از جشنواره بین‌المللی عکس پارس

طرح محیط زیستی بازیافت آمونیاک پتروشیمی خراسان به بهره‌برداری رسید

مطالبات بانوان صنعت نفت به‌طور مستمر پیگیری می‌شود

همکاری علمی پژوهشی وزارت نفت با دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد

گروه‌های مقاومت در حال جنگ با ناتو هستند، نه اسرائیل

اردوگاه «بلاطه»؛ پایگاه 27 هزار نفری جوانان مقاومت فلسطینی علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی

آزادی 425 زندانی جرائم غیر عمد با تسویه بدهی 450 میلیارد تومان در فارس

جزئیاتی از فصل جدید حسینیه معلی / نجم‌الدین شریعتی ماندنی شد

حقایقی که ماجرای غزه افشاء کرد؛ چرا مردم غزه «بنای مستحکم» شده اند؟

عملکرد برخی هیئت‌های ورزشی خوزستان راضی کننده نیست

تاکید استاندار خوزستان بر تکمیل زنجیره زراعت، صنعت و بازار چوب

آیا نیروگاه زرگان مازوت‌سازی می‌کند؟

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1402/09/11

پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در خوزستان

معادله قدرت به نفع رزمندگان فلسطینی است

تونل جنگ جهانی اول زیر محوطه راه‌آهن اهواز ؛ واکنش یک مسئول میراث فرهنگی

ضرورت اجرای طرح ترافیک در اهواز با هدف کاهش آلودگی هوا

2 نویسنده همدانی در جمع برگزیدگان جایزه بین المللی شهید سلیمانی لبنان

کاشت 80 میلیون درخت در خوزستان تا پایان فروردین سال آینده

واژگونی خودرو منجر به مبحوس شدن راننده شد