پیام خوزستان

آخرين مطالب

نگاهی به مصائب زیستن با حداقل دستمزد؛ یک هفته زندگی فقط با تخم مرغ! علمي

نگاهی به مصائب زیستن با حداقل دستمزد؛ یک هفته زندگی فقط با تخم مرغ!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - وقتی سبد معیشت خانوار آنهم در شهری مانند تهران حداقل 25 میلیون تومان است و حداقل دستمزد و مزایا کمی بیشتر از 9 میلیون تومان یعنی دقیقاً برابر با 36 درصد هزینه‌های حداقلیِ یک زندگیِ ساده، بیشتر از نصف ماه، تهِ جیبت خالیِ خالی‌ست.

همان قیمت ساده‌ترین غذاها یا به عبارتی، نان و تخم مرغ و نان و پنیر را اگر برای سی روزِ یک ماه حساب کنیم و حتی اگر کرایه خانه را کنار بگذاریم، بازهم از حداقل حقوق کارگران چیز چندانی باقی نمی‌ماند.
در روزهای اخیر، قیمت هر شانه تخم مرغ در بازار آزاد به 100 هزار تومان رسیده است؛ این افزایش قیمت، حاصل دست به دست شدن و دلالی‌ها و فضای ملتهب اقتصاد است وگرنه به گفته دست‌اندرکاران، مرغداران هیچ انتفاعی از این افزایش قیمت‌ها نمی‌برند!
بیست و دوم آبان، خسرو منصوری مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم گذار اصفهان درخصوص افزایش قیمت هر شانه تخم مرغ به 100 هزار تومان، گفت: این افزایش قیمت متوجه مرغداران نیست و مرغداران همچنان با قیمت‌های پیشین تخم مرغ را به فروش می‌رسانند و این افزایش قیمت‌ها کاملاً ناشی از عملکرد اصناف و شبکه توزیع است.
وی افزود: قیمت مصوب هرشانه تخم مرغ 35 هزار و 500 تومان برای مرغداران و 39 هزار و 800 تومان برای مصرف کننده است.
با این وجود، در حالیکه مجموعِ قیمت یک شانه تخم مرغِ صد هزار تومانی و چند عدد نان، تقریباً برابر با دستمزد روزانه کارگران – 176 هزار تومان- است، با گرانی گوشت، مرغ و برنج، در دسترس‌ترین گزینه‌ی پیش روی کارگران برای تغذیه در روزهای بسیاری از ماه، بازهم همین تخم مرغ است و بس!
براساس داده‌های بازار برای 22 آبان، قیمت گوشت گوسفندی بسته بندی شده در بسته یک کیلوگرمی، 410 هزار تومان است و برای خرید ران گوسفندی هم باید 390 هزار تومان پرداخت کنید. قیمت راسته گوسفندی هم 310 هزار تومان اعلام شده است. در عین حال، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین گوشت نداریم، دوباره اعلام کرده است: بنا بر برنامه‌ریزی صورت گرفته، واردات گوشت قرمز به طور منظم در حال انجام است.
اما ظاهراً این وارداتِ فوق‌الذکرِ گوشت که چندین ماه است مسئولان در رسانه‌ها از آن به عنوان «عامل متعادل‌سازِ بازار» یاد می‌کنند، تاثیری در کاهش قیمت انواع گوشت قرمز نداشته است. نگاهی به داده‌های میدانی نشان می‌دهد که گرانی فقط محدود به گوشت قرمز نیست و سایر اقلام اصلی غذایی نیز در تابستان و پاییز امسال دوباره دچار تورم شده‌اند؛ برای نمونه، بیستم آبان، علی رجبی رئیس پیشین اتحادیه صنف فروشندگان لبنیات کشور اعلام کرد: «با وجود ثبات قیمت‌ها در چند ماه گذشته و پس از شوک 25 درصدی، قیمت کره از حدود سه هفته پیش 15 درصد افزایش یافته است، این افزایش قیمت به دلیل عرضه این محصول در بازارهای صادراتی است. در حال حاضر روسیه اصلی‌ترین بازار مصرفی کره ایران است».
در چنین شرایطی وقتی با کل دستمزد روزانه‌ی یک کارگر نمی‌شود یک کیلو گوشت خرید، برای حداقل‌بگیران لااقل در نیمه‌ی دوم ماه، غیر از نان و تخم مرغ یا نان و پنیر، گزینه‌ی دیگری برای انتخابِ تمِ اصلی سفره باقی نمی‌ماند.
باقر، یک کارگر آبدارچی در یکی از شرکت‌های خدماتی مرکز تهران است؛ روزی که با او صحبت می‌کنم در تقویم 21 آبان است و هنوز حداقل 8 روز تا زمان گرفتن حقوق در پایان ماه باقی مانده است. او با تمام اضافه‌کاری‌ها و در حالیکه کار دو نفر را در آن شرکت به تنهایی انجام می‌دهد، ماهی حدود 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرد؛ خانه‌ی اجاره‌ای‌اش در یکی از مناطق حاشیه‌ای کرج است و صاحبخانه با هزار مکافات قبول کرده اجاره خانه‌ی امسال ماهی 6 میلیون تومان باشد، یک میلیون و 500 هزار تومان هم اقساط جهیزیه‌ی دخترش است که سال قبل به خانه‌ی بخت رفته.
به این ترتیب، برای باقر وقتی اجاره خانه و اقساط بانک را می‌پردازد، فقط مبلغ کمی باقی می‌ماند که با این پول باید سی روز تمام زندگی کند؛ او هنوز دو فرزند در خانه دارد.....
این کارگر ساده که جان و جوانی را پای کار گذاشته و در چهار، پنج سال آینده بازنشست می‌شود، در روز 21 آبان، از مصیبت تامین غذا در روزهای نیمه‌ی دوم هر ماه می‌گوید: « الان که با شما صحبت می‌کنم، یک هفته است که خوراکم –شام و ناهار- تخم مرغ است، یک روز تخم مرغ با دو تا گوجه فرنگی، یک روز تخم مرغ با سیب‌زمینی و یک روز هم تخم مرغ آب‌پز؛ همین دیشب یک کنسرو لوبیا خریدم که با تخم مرغ یا خالی بخورم، شد 40 هزار تومان؛ یک خانواده‌ی چهار نفری این کنسرو را با دو تا تخم مرغ به جای شام خوردیم... .»
او اضافه می‌کند: «بنویسید چرا منِ کارگر بعد از 20 و چند سال زحمت کشیدن و کار کردن، باید چندین روز در ماه، غذایم فقط تخم مرغ باشد؛ بنویسید امروز هنوز 21 ماه است و حسابم کاملاً خالی‌ست؛ تا آخر ماه پول همان تخم مرغِ دانه‌ای 5 هزار تومان را هم دیگر ندارم.....»
مساله‌ی باقر، یک مساله‌ی شخصی و منحصر به فرد نیست؛ کارگران بسیاری در نیمه‌ی دوم هر ماه، مجبورند با نان و تخم مرغ یا نان خالی زندگی کنند؛ یک دو دوتا چهارتای ساده نشان می‌دهد وقتی سبد معیشت خانوار آنهم در شهری مانند تهران حداقل 25 میلیون تومان است و حداقل دستمزد و مزایا کمی بیشتر از 9 میلیون تومان یعنی دقیقاً برابر با 36 درصد هزینه‌های حداقلیِ یک زندگیِ ساده، بیشتر از نصف ماه، تهِ جیبت خالیِ خالی‌ست، به خصوص وقتی مستاجر هم باشی و هر ماه چند میلیون تومان را جیرینگی تقدیم صاحبخانه کنی!

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/794787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام خانواده شهید حاجی‌زاده به فرمانده جدید هوافضای سپاه؛ انگشتر حدید به سردار موسوی اهدا شد

عطوان: موشک‌های ایران و یمن، تل‌آویو را به شهر اشباح تبدیل کرده‌اند

میزان گردش مالی بازگشت حساب شرکت‌ها به 24 همت رسید

نرخ جدید نان تا پایان هفته جاری اعلام می‌شود

ماجرای پیام خبرساز رضا رشیدپور به دونالد ترامپ

چهره ها/ عکس بازیگر زیبای سریال شکارگاه پربازدید شد

حمیدرضا آذرنگ در «از یاد رفته»

محسن چاوشی، مداح معروف را احساساتی کرد

قابی از منوچهر هادی و کشتی‌گیر مشهور در تعزیه

چهره ها/ تغییر استایل بازیگرِ منفور تاسیان پربازدید شد!

سوتی عجیب در سریال آلا وایرال شد!

اقدام زیبای عمو پورنگ در یک بیمارستان پربازدید شد

آیا بو و کدورت آب در خوزستان، غیربهداشتی است؟

پرداخت 100 درصد مطالبات کلزاکاران دزفول

شناسایی 19 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی خوزستان

مذاکره دوباره استقلال و غندی‌پور

بازگشت محبی به تمرینات گروهی تیم فوتبال روستوف

شوک بزرگ در والیبال لهستان

جوانان کشتی ایران به دنبال سکوی آسیا

شاگرد عطایی در آغوش رئیس جمهور فرانسه!

بهتاش فریبا گزینه سرپرستی تیم استقلال

چهره اصلاح‌طلب: هر فرد دیگری جای پزشکیان بود، باز این اتفاقات می‌افتاد

رئیس جمهور: تمام اختیارات را به استانداران تفویض کردیم تا اگر ما هم شهید شدیم کار مردم معطل نماند

سفیر ایران با نمایندگان شانگهای در مسکو دیدار کرد

تصاویری از حمله رژیم صهیونیستی به محل کسب و کار مردم عادی در تهران

چمران: بعید نیست به ترامپ جایزه صلح نوبل بدهند!

ادعای تحلیلگر مشهور جهان عرب از جزئیات دیدار عراقچی و پوتین در روزهای آخر جنگ 12 روزه

اکران مستندی درباره تاریخچه پیدایش تعزیه

رشیدپور ترامپ را به مصاحبه دعوت کرد!

چهره ها/ عکس جذابِ بازیگر دلدادگان جلب‌توجه کرد

«لاکهید مارتین» به داد «ناسا» می‌رسد

اهواز، هندیجان و هویزه در وضعیت قرمز

اجرای قانون جدید کالای همراه ملوان در خوزستان

رویداد اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه‌های زندگی بیمه دی؛ تضمین آرامش امروز

پیش‌بینی ناپایداری جوی در ارتفاعات هرمزگان

خرید 26 هزار تن محصولات راهبردی توسط تعاون روستایی کارون

رفع شکستگی خط لوله انتقال آب در بندر امام خمینی

برگزاری 920 دادگاه علنی برخط در خوزستان

10 شهر خوزستان زیر چتر قرمز و نارنجی آلودگی هوا

رفع مشکل ثبت سوابق بیمه‌ای هزار و 100 نفر از فرهنگیان ایذه

تلاش برای ثبت ملی تعزیه شهر حُر شوش

فرمول یک پرفروش‌ترین فیلم تاریخ اپل شد

تنیسورهای راه‌ یافته به مرحله یک‌ چهارم نهایی ویمبلدون

سرمربی تیم ملی تکواندو: غیبت در یونیورسیاد لطمه بزرگی به ما می‌زند

آغاز دور جدید اردوی تیم ملی تفنگ در تهران

تیم ملی و تمرین خوشحالی صعود!

حواشی ادامه‌دار فدراسیون اتومبیلرانی در انتخابات کمیسیون‌ها

نکاتی طلایی برای خرید هوشمندانه بلیط هواپیما

طلای جهانی از حرکت بازماند

ادعاهای ترامپ درباره حملات موشکی ایران به العُدید