پیام خوزستان

آخرين مطالب

دخل و خرج کارمندان و کارگران، کمترین در بین مشاغل علمي

دخل و خرج کارمندان و کارگران، کمترین در بین مشاغل
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - در سال 1401 کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهی‌گیری بیشترین نسبت درآمد به هزینه را در میان شاغلین خانوارهای شهری داشته‌اند، این نسبت در کارمندان و کارگران ساده با وجود افزایش نسبت به سال‌های پیش اما کمترین سطح را درقیاس با سایر مشاغل داشته است.

سالنامه‌ی آماری سال 1401 منتشر شد. در بخشی از این سالنامه آمار مربوط به متوسط هزینه و درآمد خالص خانوارها بر حسب گروه‌های عمده شغلی سرپرست خانوار آورده شده است. منظور از گروه‎‌های عمده شغلی، مشاغلی است که افراد شاغل در هفته مرجع در آنها کار کرده‌اند. باتوجه به طبقه‌بندی بین‌المللی مشاغل تمام مشاغل موجود در کشور به 10 گروه تقسیم می‌شوند. 
مطابق این سالنامه یک خانوار شهری ایرانی در سال 1401 به طور متوسط ماهانه 13 میلیون و 913 هزار و 700 تومان درآمد داشته است. همچنین هزینه‌ی آن در این سال به طور متوسط ماهانه 11 میلیون و 428 هزار و 800 تومان بوده است. بنابراین درآمد خانوار شهری در این سال 22 درصد بیش از هزینه‌ی آن بوده است.
نگاهی به درآمد و هزینه‌ی خالص برای گروه‌های شغلی نشان می‌دهد که در میان گروه‌های شغلی در این سال کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری نسبت به شاغلین دیگر درآمد بیشتری نسبت به هزینه‌شان داشته‌اند.
سالنامه‌ی آماری سال 1401 منتشر شد. در بخشی از این سالنامه آمار مربوط به متوسط هزینه و درآمد خالص خانوارها بر حسب گروه‌های عمده شغلی سرپرست خانوار آورده شده است. منظور از گروه‎‌های عمده شغلی، مشاغلی است که افراد شاغل در هفته مرجع در آنها کار کرده‌اند. باتوجه به طبقه‌بندی بین‌المللی مشاغل تمام مشاغل موجود در کشور به 10 گروه تقسیم می‌شوند. 
مطابق این سالنامه یک خانوار شهری ایرانی در سال 1401 به طور متوسط ماهانه 13 میلیون و 913 هزار و 700 تومان درآمد داشته است. همچنین هزینه‌ی آن در این سال به طور متوسط ماهانه 11 میلیون و 428 هزار و 800 تومان بوده است. بنابراین درآمد خانوار شهری در این سال 22 درصد بیش از هزینه‌ی آن بوده است.
نگاهی به درآمد و هزینه‌ی خالص برای گروه‌های شغلی نشان می‌دهد که در میان گروه‌های شغلی در این سال کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری نسبت به شاغلین دیگر درآمد بیشتری نسبت به هزینه‌شان داشته‌اند.

پیام خوزستان


وضعیت درآمد و هزینه در کدام شغل بهتر بوده است؟
بیشترین نسبت درآمد به هزینه در سال 1401 متعلق به کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهی‌گیری بوده است. این نسبت در این سال برابر با 142 ثبت شده که یعنی درآمد شاغلین این گروه 42 درصد بیشتر از هزینه‌ی آن‌ها بوده است. رقم درآمد این دسته از مشاغل در این سال ماهانه برابر با 14 میلیون و 53 هزار و 275 تومان و هزینه‌شان ماهانه برابر با 9 میلیون و 893 هزار و 958 تومان بوده است.
از سوی دیگر کارمندان و کارگران ساده کمترین نسبت درآمد به هزینه را داشته‌اند. نسبت درآمد به هزینه کارمندان 117 درصد و برای کارگران 118 درصد بوده است. ارقام نشان می‌دهد که درآمد کارگران ساده در هر ماه سال 1401 برابر با 9 میلیون و 757 هزار و 400 تومان و هزینه‌ آن‌ها برابر با 8 میلیون و 294 هزار و 100 تومان بوده است.
بررسی وضعیت تغییرات نسبت درآمد به هزینه در بازه‌ زمانی 1400 تا 1401 حاکی از آن است که در این یک سال بیشترین تغییر شامل حال گروه مدیران شده است. 

پیام خوزستان


بیشترین کاهش‌ها و افزایش‌های نسبت درآمد به هزینه در 1401
از سال 1400 تا 1401 نسبت درآمد به هزینه برای برخی گروه‌های شغلی رشد کرده است. صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط، کارگران ساده، متصدیان و مونتاژکاران ماشین‌آلات، کارکنان خدماتی و فروشندگان، کارکنان ماهر کشاورزی، ماهیگیری و جنگلداری و تکنسین‌ها و دستیاران این گروه‌ها بوده‌اند. از سوی دیگر از نسبت درآمد به هزینه برای برخی دیگر از گروه‌های شغلی در این سال کاسته شده است. گروه قانون‌گذاران، مقامات عالی‌رتبه و مدیران، گروه متخصصان علمی و فنی، گروه کارمندان امور دفتری و اداری و گروه غیرشاغلین گروه‌هایی بودند که نسبت درآمد به هزینه‌شان در این یک سال کاهش یافته است. 
بیشترین رشد صعودی نسبت درآمد به هزینه در این یک سال نسبت به مشاغل دیگر مربوط به گروه تکنسین‌ها و دستیاران بوده است. این نسبت در سال 1401 به 120 درصد رسیده که نسبت به سال قبل 8 درصد رشد مثبت داشته و این گروه بهترین وضعیت را در این خصوص در میان شاغلان کشور به نام خود زده است.
این در حالی است که نسبت درآمد به هزینه برای مدیران و متخصصان کم شده است. این نسبت برای گروه مدیران، قانون‌گذاران و مدیران از 140 درصد در سال 1400 به 130 درصد در سال 1401 رسیده و بنابراین 10 درصد کاهش یافته است. قانون‌گذاران، مقامات عالی‌رتبه و مدیران کشور در سال 1401 ماهانه 27 میلیون و 164 هزار و 900 تومان درآمد خالص و 21 میلیون و 70 هزار و 400 تومان هزینه خالص داشته‌اند و رکورددار هزینه و درآمد نسبت به مشاغل دیگر بوده‌اند. با مقایسه‌ی این ارقام با درآمد آن‌ها در سال 1400 مشخص می‌شود که درآمد این گروه در این یک سال 38 درصد و هزینه‌اش 49 درصد رشد کرده است. بنابراین کاهش نسبت درآمد به هزینه از افزایش هزینه‌های خالص این گروه ناشی می‌شود.

پیام خوزستان


مقایسه‌ ده ساله نسبت درآمد به هزینه
مقایسه روند تغییرات نسبت درآمد به هزینه در ده سال اخیر نشان می‌دهد کارگران ساده، متصدیان و مونتاژکاران، صنعتگران، کارکنان ماهر کشاورزی، تکنسین‌ها و دستیاران در این سال‌ها وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند.
اما وضعیت برای گروه‌های مدیران، متخصصان، کارمندان و غیرشاغلین به این شکل نبوده و با افت و خیزهایی همراه بوده است. 
در این میان بررسی وضعیت گروه متخصصان نشان می‌دهد نسبت درآمد به هزینه این گروه به عدد 118 درصد در سال 1402 رسیده که کمترین سطح آن در سه سال اخیر بوده است. درآمد این گروه در این سال ماهانه برابر با 22 میلیون و 376 هزار و 400 تومان و هزینه‌اش برابر با 18 میلیون و 959 هزار و 500 تومان گزارش شده است.

پیام خوزستان


لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/793152/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا؛ وزارت خارجه: مذاکرات سخت اما مفید بود

عراقچی: اروپا بیش از پیش خود را در آینده دیپلماتیک غرب آسیا غایب می‌بیند

سرلشکر باقری: نیروهای مسلح در اوج آمادگی کامل قرار دارند

پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا

رویترز: توافق شد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند

حضور ظریف در نمایشگاه کتاب تهران

دولت متن لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه را منتشر کرد

تکذیب سفر وزیر امور خارجه به امارات

ان‌بی‌سی: ایران، بزرگترین اختلاف‌نظر نتانیاهو و ترامپ است

امضای قرارداد همکاری استقرار نظام جامع مدیریت دانش

استفاده از ظرفیت بازار سرمایه در تأمین مالی پروژه‌های گازی

با اعلام تراکتور:بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

«مقاومت» دریچه‌ اصلی تعامل ناشران ایرانی و عراقی

بیفوما- پرسپولیس: هم‌تیمی‌ها منتظر پول!

حکم میلیاردی مدافع محبوب کی‌روش از آبادان

اهدای جام پنجشنبه در اهواز، جشن جمعه در تبریز

لژیونر پرسپولیسی اولین خرید استقلال در نقل و انتقالات تابستانی

چهره ها/ آماده‌سازی جمشیدخانِ «تاسیان» برای یک سکانس خاص!

متن نگران‌کننده «ایرج طهماسب» درباره مرگ خودش

امضای قرارداد پالایش گاز پارسیان با یک شرکت دانش‌بنیان

چهره ها/ متن ناراحت‌کننده پولاد کیمیایی در سوگ گیتی پاشایی

تیزر قسمت جدید سریال پربحثِ تلویزیون منتشر شد

انتشار فیلم مهمانی لاکچریِ خانم‌های بازیگر در کشتی! ​

36 درصد معاملات محصولات پتروشیمی در بورس اعتباری بوده است

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

امباپه ستاره اول ال‌کلاسیکو؛ کیلیان چهار گله شد

تیم ملی حریف تدارکاتی قوی می‌خواهد

مهدی تاج در پاراگوئه به جای تبریز!

تمرینات مدعی قهرمانی شروع نشده تعطیل شد

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

نگاه ویژه به سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی

قدردانی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت از فعالان صنعت گاز

مدیر بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت در استودیوی «شانا»

اهتمام ملی برای حل مشکل تأمین خوراک صنعت پتروشیمی

اجرای دو برنامه مهم راهبردی در صنعت پتروشیمی

طرح ملی جایگزینی بخاری‌های فرسوده با راندمان بالا

آغاز پروژه ملی میترینگ در پالایشگاه نفت بندرعباس

حضور پررنگ شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه نفت

امضای 100 میلیون دلار قراردادهای تولید بار اول در نمایشگاه نفت

امضای 4 سند همکاری میان ایران و ازبکستان

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران

بقائی: مذاکرات ایران و آمریکا با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد

هاآرتص: اسرائیل قربانی معامله ایران و آمریکا خواهد بود

نبویان: بر اساس کدام قانون بین‌المللی آمریکا می‌گوید ایران حق ندارد صنعت هسته‌ای داشته باشد؟

بقائی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد

خشم نتانیاهو از اظهارات ترامپ درباره غنی‌سازی ایران

کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ بقائی: گفت‌وگوها با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد