پیام خوزستان

آخرين مطالب

این 3 غواص کربلای4 شهید نشده‌اند، زنده‌اند! مقالات

این 3 غواص کربلای4 شهید نشده‌اند، زنده‌اند!
  بزرگنمايي:

 پیام خوزستان -
هشت سال پیش، بعد از انتشار خبر تفحص 175 شهید غواص و خط‌شکن عملیات «کربلای 4» با دست‌های بسته، عکس‌های متعددی از غواصان این عملیات در فضای مجازی منتشر شد. در بین عکس غواصان «کربلای 4»، عکسی مشاهده می‌شد که روی آن نوشته شده بود «عکسی نایاب از غواصان دست‌بسته، اندکی قبل از شهادت». پس از تحقیقات میدانی فهمیدیم که این سه غواص به اسارت بعثی‌ها درآمده بودند و امروز راوی عملیات «کربلای 4» هستند.
یکی از این غواصان «حمزه صابری‌فر» است. او متولد 1332 بوده که سال 1358 به عضویت بسیج درآمد. صابری‌فر برای تأمین امنیت چند ماه در استان کردستان بود و از سال 60 به مناطق جنگی اعزام شد. این رزمنده دفاع مقدس در بیش از 10عملیات بزرگ مثل مطلع‌الفجر، بیت‌المقدس، والفجر‌ها از جمله والفجر 8 و کربلای 4 شرکت کرد. 
با توجه به اینکه عملیات والفجرهشت، یکی از بزرگترین و مهمترین عملیات‌های آبی ـ خاکی در دوران دفاع مقدس بود، حمزه صابری‌فر دوره آموزش غواصی را قبل از این عملیات در سپاه گذراند و توانست در عملیات والفجر هشت و سپس عملیات کربلای چهار حضور یابد.
این غواص و آزاده دفاع مقدس درباره حضورش در کربلای چهار می‌گوید: «حدود ساعت 10 و نیم شب سوم دی ماه 1365 قرار بود از ساحل خودمان، به طرف عراق حرکت کنیم. ما نمی‌دانستیم عملیات لو رفته است. بعثی‌ها متوجه عملیات ما شده بودند و هر لحظه به ساحل ما تیراندازی می‌کردند. مسافت ما از ساحل ایران تا عراق بیش از 700 متر بود و باید پا می‌زدیم تا به ساحل عراق برسیم. از همان دقایق اول شهید و مجروح دادیم تا به وسط اروندرود رسیدیم. بعثی‌ها با شدت آتش روی سرمان می‌ریختند. خودم را به سمت راست کشاندم و خیلی پا زدم. بعد برای رفع خستگی به اندازه کمتر از یک دقیقه روی آب خوابیدم و دوباره پا زدم. شهید سیدعلی حسینی که مسئول اطلاعات عملیات بود به من گفت: عملیات لو رفته، برگردید. گفتم: نمی‌توانم برگردم. این همه شهید داده‌ایم و من باید جوابگو باشم. او خیلی اصرار کرد، اما من برنگشتم. فین پای راستم را درآورده بودم و از او خواستم فین پای چپم را درآورد. او فین را درآورد و روی خورشیدی‌های عراقی آویزان کرد. من به سمت عراق رفتم و او هم به سمت ایران برگشت.»
بعثی‌ها داخل آب‌های اروند، سیم‌های خاردار عنکبوتی گذاشته بودند که صابری‌فر حین عبور از موانع خورشیدی، در عنکبوتی‌ها گیر افتاد. از طرفی دیگر بعثی‌ها نارنجکی داخل آب پرتاب کردند و این غواص دچار موج گرفتگی شد. بمباران منطقه و جراحت صابری‌فر مقدمه‌ای برای آغاز اسارت وی را رقم زد.
حمزه صابری‌فر آغاز اسارتش را اینگونه توصیف می‌کند: «بعد از موج‌گرفتگی، بیهوش شدم. ساعت 4 صبح به هوش آمدم. هواپیما‌های بعثی اروند و پشت جبهه ما را بمباران می‌کردند. بعثی‌ها یک سنگر داشتند که به اروندرود مسلط بود و هر قایق ایرانی که می‌آمد، می‌زدند. ما هم شکست خورده بودیم و از طرفی سرمای شدید و ماندن طولانی‌مدت در آب و مجروحیت، توانمان را گرفته بود. تا صبح ماندم و دیگر نمی‌توانستم به طرف نیرو‌های خودی برگردم، چون هم فین غواصی نداشتم و هم اینکه تازه نفس نبودم؛ ضمن اینکه اگر می‌خواستم برگردم، بعثی‌ها مرا می‌زدند. کلاً 7 غواص باقی مانده بودیم که یک نفرمان از بچه‌های اصفهان بود و 6 نفرمان از قزوین بودیم. صبح ما را به سمت عراق آوردند و بچه‌های خودمان که حالشان بهتر بود، کمک کردند تا از نردبان بالا بروم. بعثی‌ها دست‌های ما را بستند و خودمان را هم به باد کتک گرفتند.3 تا 4 نفر از نیرو‌های عراقی وقتی ما را دیدند، گفتند: این غواص‌ها برای ما خیلی ارزش دارند و هر کسی این‌ها را بزند، به طرفش شلیک می‌کنیم. آن‌ها نگذاشتند ما را بکشند. ما را سه شب در فرماندهی ام‌الرصاص نگه داشتند.»

صابری‌فر درباره عکس غواصان دست‌بسته که گفته می‌شد، این غواصان به شهادت رسیده‌اند، می‌گوید: «نفر اول این عکس عزیزالله فرجی‌زاده، نفر دوم من و نفر سوم مصطفی کُردی هستیم. 12 خبرنگار به بصره عراق آمده بودند تا گزارش شکست ایران در کربلای4 را مخابره کنند. ماهر عبدالرشید از نزدیکان صدام حسین در چند متری ما ایستاده بود و بیش از 20 نفر محافظ‌ش بودند. یک خبرنگار انگلیسی آمد و از ما غواصان دست‌بسته عکس گرفت و منتشر کردند. تا سال 66 کسی از وضعیت ما خبر نداشت؛ تا اینکه همین عکس از من و عزیز‌الله و مصطفی به دستشان رسید و آن‌ها از اسارت ما مطلع شدند. حتی خانواده‌مان این عکس را قاب کرده و به دیوار زده بودند.»

حمزه صابری فر به همراه همرزمانش روز‌های سخت اسارت را پشت سر می‌گذاشتند. وی درباره یکی از اتفاق‌های تلخ در اسارت می‌گوید: «اسارت خیلی سخت بود. سخت‌تر از آن تحقیر کردن اسرا بود. یادم هست یک روز ما را سوار کامیون کردند و داخل شهر بصره چرخاندند. مردمی که طرفدار بعثی‌ها بودند، ما را با سنگ می‌زدند و آب دهان روی ما می‌پاشیدند. طوری ما را تحقیر می‌کردند که خجالت می‌کشیدیم به روی همرزم‌مان نگاه کنیم. آن روز صبح ما را به بصره بردند و شب آوردند. از آب و یک تکه نان هم خبری نبود. بعد ما را داخل پادگان برگرداندند. روز‌های سختی بود و در آن روز‌ها فقط به یاد اسرای کربلا و حضرت زینب (س) بودیم. یاد این بودیم که حضرت زینب (س) چه کشیدند. قطعاً در مسیر کربلا تا شام بچه‌ها خوابشان می‌آمد، قطعا گرسنه و تشنه بودند و خانم باید سرشماری می‌کردند. اما ما این مسائل را نداشتیم. یادآوری همین مصائب خاندان پیامبر (ص) صبرمان را زیاد می‌کرد.»
این غواص و آزاده دفاع مقدس بعد از گذراندن بیش از 3 سال مشقت و سختی اسارت، در 5 شهریور 1369 آزاد شد و 9 شهریور به آغوش خانواده بازگشت.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/774479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

سفارت ایران در واتیکان، انتخاب پاپ جدید را تبریک گفت

سفیر ایران: فضای مذاکرات ایران و هند مثبت بود

فراخوان حسن شماعی‌زاده برای برگزاری تجمع علیه تصمیم ترامپ درباره خلیج فارس

آغاز رزمایش جهادی تعمیر تجهیزات سرمایشی در خوزستان

عکس/ حضور شهید چمران در جمع چریک‌های جنوب شهر تهران در جبهه

پاسخ به سؤالات نوجوانان درباره «فلسطین سرزمین پرماجرا»

ضرورت کاهش قطعی برق و همراهی مردم خوزستان در صرفه‌جویی

آزادی 10 زندانی جرائم غیر عمدی استان سمنان در دهه کرامت

استقلال رکورد منفی اش را از بین برد!

آماده سازی اتوبوس عمو ارسطو در پشت صحنه پایتخت 7

تمرین جناب خان برای مسابقات جهانی مسابقه محله

حیوان خانگی در آغوش نقی!

ترفند کارگردان، بادکنک سالار رو برد!

ماشین پرنده ارشاد چجوری پرواز میکرد

جشنواره «آسمون» فرصتی برای درخشیدن نوجوانان

آموزش کشتی به ارشاد

با خاطره‌نمایی با سریال «دردسرهای عظیم»

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

تفحص پیکر شهیدی با قمقمۀ پر از آب!

تأمین پایدار گاز در زمستان حاصل مدیریت یکپارچه در وزارت نفت است

ماتراتزی هم صعود اینتر به فینال را باور نداشت!

سیمئونه: باید به سطح اینتر و پی‌اس‌جی برسیم!

پیروزی امیرمحمد یزدانی در وزن 74Kg

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

بازیابی نقطه تعادل جدید در بازار نفت و گاز

تثبیت جایگاه ایران در بازارهای جهانی با توسعه میدان‌های مشترک

غزل زیبای سعدی

گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی

کمالوندی: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی دارد و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد

تحلیل هاآرتص از وعده خبر بزرگ ترامپ درباره ایران

بازدید معاون وزیر از رسانه‌های وزارت نفت

آزادی 8 زندانی به مناسبت میلاد امام رئوف

هوای 8 شهر خوزستان در وضعیت ناسالم آلودگی

افزایش بادهای تند و احتمال گرد و غبار در خوزستان

نمایش «این آدم‌های غریب» راهی جشنواره صحنه‌ای فتح خرمشهر شد

محرومیت علیرضا بیرانوند از آخرین بازی فصل

رشد قیمت توکن HypeLiquid (HYPE) در آستانه شکستن سطح کلیدی 20 دلار

عموی بهنام معروف به حسین کُلت !

حمله گراز به نقی معمولی در «پایتخت 7»

کارگردان «خانه پوشالی» درگذشت

پشت‌صحنه‌ی دوبله‌ی انیمیشن سینمایی گارفیلد

سینما؛ زبانی برای تصویرسازی مفاهیم فلسفی

به جناب خان میگفتن آساپا تاول

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

هوای خوزستان گرم‌تر می‌شود

دبیر: کرونای قاسمپور را چک کردیم و تایید شد

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده