پیام خوزستان

آخرين مطالب

خوزستان انبار و سردخانه‌ هایی برای نگهداری خرما ندارد اجتماعی

خوزستان انبار و سردخانه‌ هایی برای نگهداری خرما ندارد
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - جاسم حزباوی معاون انجمن نخلداران اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: از میان انواع خرماهایی که در استان تولید می‌شود خرمای اِستعمران به دلیل قابلیت صادراتی که دارد قیمت آن باید تعیین شود به همین منظور سالانه در ماه‌های خرداد و تیر با حضور شهرهای خرماخیز جلساتی تشکیل می‌شود.
وی افزود: مابقی انواع خرماهایی که در استان تولید می‌شود از آنجایی که مصرف داخلی دارند قیمت آن‌ها به شکل توافقی تعیین و به فروش می‌رسد.
معاون انجمن نخلداران اهواز با بیان اینکه هر سال برای تعیین قیمت خرما مشکل داریم و این مشکل تا برداشت خرما ادامه پیدا می‌کند، گفت: در گذشته صرفاً اتحادیه خشکبار در این خصوص تصمیم‌ می‌گرفت اما اخیراً انجمن نخل استان در بحث قیمت خرما ورود کرده است.
حزباوی بیان کرد: سال گذشته قیمت هر کیلو خرما درجه یک استعمران 13 هزارتومان و درجه دو با 15 درصد تخفیف تعیین شد و امسال پس از نشستی که در شادگان و سپس در جهاد کشاورزی خوزستان انجام شد قیمت هر کیلو خرمای استعمران 20 هزارتومان و درجه با 15 درصد تخفیف 17 هزارتومان و درجه سوم با قیمت توافقی تعیین شد.
حزباوی بیان کرد: قیمت تعیین شده به عنوان قیمت توافقی بین کشاورز و کارگاه‌های بسته‌ بندی شده تثبیت و بر همین اساس کارگاه‌های بسته‌بندی تعدادی صندوق جهت جمع‌آوری خرما در اختیار کشاورزان قرار دادند.
وی با بیان اینکه چنانچه قیمت توافقی حاصل نشد دولت مکلف است خرید تضمینی کند، عنوان کرد: در سال 1400 با کارگاه‌های بسته‌بندی خرما بنا به دلایلی نتوانستند از کشاورزان خرما خرید کنند به همین دلیل دولت ورود کرد و خرما را با قیمت 9 هزارو 200 هزارتومان از کشاورزان خریداری کرد تا متضرر نشوند.
وی با اشاره به مشکلات کارگاه‌های بسته‌بندی و لزوم پرداخت تسهیلات دولتی به آن‌ها جهت توسعه و بازسازی کارگاه‌ها افزود: کشورهای عراق و عربستان رقیب ما در بحث تولید و بسته بندی خرما هستند، ما زمانی می‌توانیم در بازار خرما چانه زنی کنیم که کارگاه‌های بسته‌بندی مجهزتری داشته بشیم.
حزباوی گفت: با توجه به صادرات خرما از نوع اِستعمران، تعیین قیمت 20 هزارتومان حداقل قیمت است در حالی که اگر کارگاه بسته بندی مجهزی داشتیم می‌توانستیم خرما را با این قیمت بالاتر به کارگاه‌ها بفروشیم، چرا که کارگاه‌ها به ریال از کشاورز خریداری می‌کنند و به دلار صادر می‌کنند.
وی با انتقاد از اینکه استان خرما خیزی مانند خوزستان انبار و یا سردخانه‌هایی جهت نگهداری خرما ندارد، بیان کرد: نبود انبارهای متمرکز در شهرهای خرماخیز سبب شده است که کشاورزان خرمای خود را تا پیدا کردن مشتری در انبارهای کوچک گندم نگهداری کنند.
وی عنوان کرد: باتوجه به کوچک بودن انبارهای گندم و سریع پر شد آن‌ها، بارها پیش آمده کشاورز برای جلوگیری از تلف شدن محصول خود، خرما را از آبادان بار زده و در انبارهای شهرستان‌های ویس و ملاثانی نگهداری می‌کند.
حزباوی افزود: که تا زمانی که به شهر ملاثانی برسد شیفت کاری انبارداران به پایان رسیده و ماشین حامل محصول معطل شده و روز بعد که کارمند تعاونی خرما را تحویل می‌گیرد کیفیت خرما را به جای اینکه درجه یک ثبت کند، درجه دو و به نفع تعاونی ثبت می‌کند و اگر کشاورز از تحویل خرمای خود منصرف شود به دلیل هزینه‌های حمل و نقل متضرر می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه خرمای اِستعمران به دلیل خاصیتی که دارد اگر یکسال بدون انبار بماند خراب نمی‌شود، بیان کرد: برای انبار کردن انواع دیگر خرماها باید انبار خصوصی داشته باشیم به ویژه برای خرمای برحی و مجول که رونق خوبی گرفته است.
حزباوی با بیان اینکه در حال حاضر در هیچ شهرستانی سردخانه و انبار خاص خرما نداریم و احداث آن‌ها در شهرهای خرماخیر از ضروریات و بدیهیات است، گفت: یکی از نخل‌داران عمده خوزستان که حدود 2 هزار نفر نخل برحی دارد محصول خود را تا زمانی که مشتری پیدا شود در سردخانه استان بوشهر نگهداری می‌کند.
وی افزود: و زمانی که مشتری برای محصول خود پیدا کرد بار دیگر مجبور می‌شود خرما را از سردخانه بوشهر بار بزند و به خوزستان یا محل فروش محصول ارسال کند که این پروسه علاوه بر هزینه‌های نگهداری، هزینه‌های حمل و نقل را نیز بر نخلدار تحمیل می‌کند.
حزباوی با طرح این سوال مبنی بر اینکه چرا خوزستان که مهد نخل و خرما است محلی برای نگهداری خرما ندارد، بیان کرد: با توجه به جوان بودن نخیلات خوزستان سالانه بر حجم تولید خرما افزوده می‌شود.
وی عنوان کرد: خرمای خوزستان هنوز به طور کامل برداشت نشده است چرا که کمی باید خنکی به آن بخورد تا راحت‌تر برداشت شود و دانه‌های خرما له نشود.
حزباوی گفت: سال گذشته شرق کشور (سیستان و بلوچستان) به دلیل باران‌های موسمی و طوفانی که داشتند، خرمای آن‌ها از بین رفت و مقدار کمی که هم روی نخیلات ماند مزه ترشی گرفت برای همین خرمای خوزستان به آنجا نیز ارسال شد بنابرین از سال گذشته خرمایی نداریم که در کارگاه‌های بسته بندی مانده باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سطح زیر کشت نخیلات خوزستان 42 هزار هکتار است که از این مساحت 37 هزار هکتار مثمر و مابقی جوان هستند و سطح زیر کشت تخیلات در شهرستان اهواز و کارون به ترتیب حدود 550 و 3000 هکتار است.
طبق برآوردهای صورت گرفته امسال بالغ بر 277 هزار تن شامل خرما و رطب از نخیلات خوزستان برداشت می‌شود که این آمار نشان می‌دهد 10 درصدافزایش تولید داشتیم.
شهرهای خرماخیز خوزستان شامل خرمشهر ، آبادان ، شادگان ، ماهشهر ، اهواز و کارون است و خرمای استعمران به کشورهای هند، روسیه، پاکستان،افغانستان، کانادا، اروپایی شرقی و... صادر می‌شود.
پایان پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/772129/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

6 وزیر به کمیسیون‌های مجلس می‌روند

تعرض به سفارت ایران در استکهلم؛ عراقچی خواستار برخورد جدی دولت سوئد شد

عراقچی عازم عربستان شد

بن‌گورین در تیر رس انصارالله؛ آیا صنعا به دنبال محاصره هوایی تل‌آویو است؟

بحران آبی خوزستان به کجا رسید؟

کسی جرأت آسیب زدن به سلاح مقاومت لبنان را ندارد؛قدرت حزب‌الله پابرجاست

هیچ‌کس جرأت آسیب زدن به سلاح مقاومت را ندارد؛ قدرت حزب‌الله پابرجاست

ساده‌زیستی «محمود بصیری» حسابی وایرال شد

بحث مسعود فراستی با تهیه کننده «دایناسور»/ من این زباله‌هارا دیدم!

فرح‌بخش: من نگفتم پنج سینماگر جنبش «می تو» را 800 ضربه شلاق بزنند!

روندهای جدید در فناوری دارورسانی پس از 2025 چگونه است

مناسبت روز/ شنبه، 20 اردیبهشت‌ماه

خانم سخنگو بخشش جایز نیست؛ برق می‌رود، جان به لب می‌رسد

3 شهر خوزستان در وضعیت قرمز آلودگی هوا

شانس طارمی برای تاریخ‌سازی به نام ایران مشخص شد

بانوی ملی‌پوش دوچرخه‌سواری: رده سنی پایه برای فدراسیون اهمیت زیادی دارد

شمشیربازی ایران همچنان درانتظار مربی خارجی؛ مذاکرات بی نتیجه مانده است

امیدواری سرمربی به صعود شاگردش به جمع 16 نفر برتر جهان

چالش جدید برای والیبال ایران؛ لیگ برتر ظرفیت چند تیم را دارد؟

توکلی: شرایط پاراوزنه‌برداری در بازی‌های کشورهای اسلامی منصفانه نیست

بررسی نهایی محل جشن قهرمانی تراکتور

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

زلنسکی تحریم‌هایی را علیه ایران و روسیه اعمال کرد

سی‌ان‌ان: تیم فنی آمریکا در مذاکرات روز یکشنبه با ایران حضور نخواهد داشت

ادعای رویترز: ایران در تدارک ارسال پرتابگرهای موشک فتح-360 به روسیه است

انگلیس یک مرد 31 ساله ایرانی را بازداشت کرد

تجلیل فرمانده نیروی هوایی ارتش از مقام سه شهید

شهادت یکی از فرماندهان مقاومت در کرانه باختری

چهره ها/ عکس های جذاب بهرام رادان و پسرش غوغا کرد

موتورسواری الناز شاکردوست در خیابان‌های تهران

اگر دنیا نابود شود، این 4 خوراکی نجات‌تان می‌دهد!

قلب تپنده والیبال ایران در حسرت لیگ برتر

استکی: 30بوکسور امید داریم

جوانی که سودای جانشینی یزدانی دارد

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده شهدای عشایر

جزئیات جدید تسهیلات مشاغل خانگی در 1404

واکنش فرمانده نیروی دریایی ارتش به اظهارات ترامپ درباره نام خلیج فارس

منابع مصری موضع بی‌سابقه آمریکا درباره حماس را فاش کردند

بازی مالیاتی شرکت های بزرگ با معافیت‌های رسمی

فناوری باید از پژوهش به میدان عملیات بیاید

سندرز: انتقاد از اسراییل جرم نیست

واکنش فتح‌الله‌زاده به انتشار یک ویس جنجالی!

لزوم حمایت از بخش خصوصی و تسهیل شرایط تولید در سخنرانی رئیس اتاق بازرگانی خوزستان

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

محمد مومنی: اینکه حرف واهی در رسانه ملی بزنی، برای ما جایگاهی ندارد، سند ما قوه قضاییه است

ایزد سیف‌الله‌پور: همه می دانند که در این دوره از مسابقات مظلوم ترین تیم باشگاه نساجی بود، ولی بحث ما چیز دیگری است

امیرمهدی علوی: بازی ایران - کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود

آمار جالب پنالتی ها در لیگ بیست و چهارم

جملات قصار و عجیب و باورنکردنی جالب محمد فنایی داور بازنشسته درباره var

خلاصه بازی میلان 3 - بولونیا 1