پیام خوزستان

آخرين مطالب

رویکرد دوگانه غرب در مواجهه با آزادی‌های اجتماعی مقالات

رویکرد دوگانه غرب در مواجهه با آزادی‌های اجتماعی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - فارس پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - راهبرد معاصر نوشت: تصویب قانون ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس فرانسه یکی دیگر از سیاست های دوگانه غرب در زمینه آزادی های اجتماعی است. سیاست های دوگانه ای که برای کشورهای مسلمان به گونه ای تعبیر می شود و برای کشوری مانند فرانسه، حتی با وجود جمعیت رو به افزایش مسلمانان در آن و دومین مذهب در این کشور به گونه دیگری؛ چنانچه تحلیلگران حقوق بین الملل از آن به حقوق بشر دوگانه غرب تعبیر می کنند.
یک بام و دوهوای غربی
مقام های فرانسه مدعی آزادی و حق انتخاب برای همه هستند، اما به بهانه‌های مختلف مسلمانان را آزار و اذیت و از حقوق مدنی شان محروم می کنند تا در اصطلاح، به قوانین لائیکی خود پایبند باشند. این قوانین خودساخته اجازه مداخله به هیچ نیروی خارجی حتی در مقام دفاع از حقوق انسانی و مدنی شهروندانش نمی دهد، اما در مقابل با رویکردی دوگانه در امور داخلی دیگر کشورها دخالت می کند.
یک بام و دوهوای غربی ها می گوید قانون های اروپایی و غربی لازم الاجراست، حتی اگر حقوق مدنی شهروندان را زیر پا بگذارد؛ ولی در کشورهای مسلمان این قوانین یا بنا بر نظر قدرت های اروپایی باید تغییر کند یا آنها برای آینده سیاسی آن کشور تصمیم می گیرند و از مسیر دیگری همچون بلوا، آشوب و اغتشاش تغییر ایجاد می کنند.
هدف غرب چیست؟
شاهد بودیم غرب در زمینه موضوع حجاب چه ماجرایی را در کشورمان رقم زد یا قرآن‌سوزی را نماد آزادی و حجاب را نماد محدودیت می‌دانند؛ هرچند این موضوع در کشورمان جزو قانون اساسی و اصول دینی باشد. این در حالی است که آنها به کسی اجازه اظهارنظر در موضوعاتی مانند حجاب در مدارس این کشور نمی‌دهند؟
دولت امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه ماه گذشته میلادی با منع دانش‌آموزان دختر از پوشیدن عبا اعلام کرد، پوشیدن عبا قوانین مربوط به سکولاریسم در آموزش را نقض می‌کند. ممنوعیت حجاب در حالی است که دولت فرانسه از سال 2004 میلادی پوشیدن روسری را نیز در مدارس دولتی این کشور به این دلیل که نشان‌دهنده وابستگی مذهبی است، ممنوع کرد.
فرانسه جمعیتی بالغ بر 67 میلیون نفر دارد، اسلام دومین مذهب این کشور به شمار می رود و طبق آمار، روز به روزشمار مسلمانان در حال افزایش است. با وجود این، 45 هزار مدرسه در فرانسه شاهد بازگشت 12 میلیون دانش‌آموز برای آغاز سال تحصیلی جدید بودند؛ بازگشتی پر چالش به ویژه برای دانش آموزان مسلمان.
وعده های دروغین مکرون
با وجود تمام تدابیر به کار رفته و ممنوعیت پوشش اسلامی، 298 دانش‌آموز با پوشش در مدارس حاضر شدند و 67 دانش‌آموز از تغییر آن خودداری کردند که به گفته مقام های آموزشی این کشور ممکن است این روند باعث اخراج آنها از مدرسه شود.
حقوق بشر، تساوی حقوق زنان و مردان و آزادی بیان و عقیده شعارهایی است که در جوامع غربی و به ویژه فرانسه از تریبون های مختلف شنیده می شود، اما واقعیت این است موارد مطرح شده تنها شعارهای توخالی این دولت هاست و در عمل، اقلیت های مذهبی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان در این جوامع به اصطلاح روشنفکر و آزاد با مشکلات زیادی به ویژه در ابزار عقایدشان مواجه هستند.
غرب مهد آزادی بیان و ابراز عقیده برای همه مذاهب و عقاید نیست، بلکه بنابر سیاست یک بام و دوهوا آنجا که پای منافعشان در میان باشد مهد آزادی بیان است و سکولار و مرتد می تواند قرآن، کلام نورانی خداوند را به آتش بکشاند، اما در راستای اسلام هراسی دانش آموز مسلمان نمی تواند عقیده دینی و نوع پوشش خود را انتخاب کند.
از حجاب تا تساوی حقوق زن و مرد
باید عنوان کرد، مخالفت با حجاب اسلامی ذیل عنوان قوانین و لوایح مختلف و با نظر و عقاید شخصی و نه جمعی در کشورهای اروپایی با توجیهات غیر منطقی تصویب شده است، می شود و زندگی مسلمانان را هر روز با مشکلاتی مواجه می کند.
تساوی حقوق زن و مرد موضوع مهم دیگری است که بیش از گذشته طبل رسوایی دولت های غربی را در رویکردهای دوگانه نسبت به آزادی های اجتماعی بر زمین می اندازد. چنانچه گزارش‌ها نشان می‌دهند، با وجود شعارهای پر سر و صدای حمایت از زنان در غرب؛ آنها به لحاظ موقعیت کاری کمتر از مردان حقوق می‌گیرند، دچار تبعیض بسیاری هستند و از ناامنی های محیط کاری رنج می برند؛ حالا اگر هر کدام از این موارد در ایران بود هزار دایه مهربان تر از مادر پیدا می شد و شعار آزادی اجتماعی و نادیده گرفتن حقوق مدنی بانوان سرزمینم را فریاد می زد.
شعارهایی که ماهیت دولت هایی مانند فرانسه را در زیر پا گذاشتن حقوق و آزادی های اجتماعی مانند پوشش زن مسلمان افشا می کند و نشان می دهد دولت فرانسه نمی تواند مدعی پیگیری تبعیض نژادی باشد.
پایان پیام/غ

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/771583/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امید خالدی؛ از برزیل ایران تا ملاثانی

دومین یادواره سرداران و 1521 شهید تیپ 48 فتح کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد

جهاد اسلامی: رابطه ما با ایران، عمیق و راهبردی است

رژیم صهیونیستی از تداوم بسته ماندن گذرگاه غزه خبر داد

اردوهای راویان پیشرفت زمینه ساز امیدآفرینی در سطح جامعه است/ برنامه‌ریزی جهت برگزاری ١5 اردوی صنعتی و کشاورزی در سال جاری

استقرار ادارات در صیدون در دست پیگیری است

مقاومت و صبر ناشی از دفاع مقدس در حل مشکلات امروز راهگشا است

به نمایش گذاشته شدن مقاومت و غیرت در دفاع مقدس

این کشتی هوایی خورشیدی، بدون انتشار گازهای گلخانه‌ای دور دنیا می‌چرخد

پالایشگاه آبادان به مرکز صادرات فنی و مهندسی پالایشگاهی تبدیل خواهد شد

چریک چمران: «تا جنگ ادامه دارد اسلحه بر زمین نخواهم گذاشت»

ساخت و بازسازی 2 هزار و 856 قطعه نیروگاهی توسط متخصصان نیروگاه رامین اهواز

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی 6 پروژه فرهنگی، ورزشی و عمرانی در شادگان

فیلم/ عملیات نوپو برای دستگیریِ قاتلان متواری 2 پلیس ایذه‌ای

ساخت 30 هزار واحد پارکینگ در تهران

ثبت روزانه 3 هزار تماس با آتش‌نشانی در تهران/ وزارت کشور برای رفع مشکل سختی شغل آتش‌نشانان اقدام کند

اعمال سختی شغل آتش‌نشانان را پیگیری می‌کنیم/ اقدام خلاقانه شهرداری در کلنگ‌زنی چهار هزار و 500 واحد مسکونی برای آتش نشانان

10 مدرسه در شادگان افتتاح شد

افتتاح اولین فرهنگسرای ایثار و مقاومت شهر کرمانشاه

کار بزرگ فولاد خوزستان در تامین نیاز بازار با وجود محدودیت‌های شدید برق

10 مدرسه در شهرستان شادگان افتتاح شد

بیانیه مجلس خبرگان و تمجید از رئیسی

شهدا استقلال و آزادی ایران را تضمین کردند

اقتصاد مقاومتی، قوامِ امت اسلامی و نقطه اتکای آن است

تداوم عملیات آسفالت ریزی و بهسازی معابر سطح شهر هندیجان

امیرعبداللهیان: نقش مقاومت در معادلات منطقه بی‌بدیل است

امیرعبداللهیان: نقش مقاومت در منطقه بی‌بدیل است

امیرعبداللهیان: امروز نقش مقاومت در معادلات منطقه بی‌بدیل است

امروز نقش مقاومت در معادلات منطقه بی‌بدیل است

کیشوندان شیعه و سنی قرن‌هاست که خویشاوندند

قدردانی‌ مدیرعامل منطقه آزاد کیش از زحمات دکتر محمدرضا رضانیا، رئیس مرکز بهداشت کیش

نمایشگاه پایان حکومت داعش و اقتدار جبهه مقاومت

خداحافظی بابک زنجانی با اوین؟!

برگزاری همایش جهاد و مقاومت از دیروز تا امروز در تبریز

توسعه عدالت آموزشی مهمترین هدف پویش همکلاسی مهربان است

5 مدرسه در شادگان به بهره‌برداری رسیدند

توزیع 23 هزار بسته نوشت‌افزار بین دانش‌آموزان محروم خوزستان

جهاد اسلامی: سراسر جغرافیای فلسطین را زیر پای صهیونیست‌ها شعله‌ور می‌کنیم

وزیر راه و شهرسازی از مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان تقدیر کرد

پیروزی صنعت نفت آبادان در برابر فولاد خوزستان

تهیه 23هزار بسته آموزشی برای دانش‌آموزان نیازمند

خانواده‌های شهدا نماد صبر و شکیبایی در جامعه هستند

پیگیری تغییر زمان آموزش در مناطق گرمسیری کشور

رونمایی از زندگی مبارز انقلاب اسلامی اهوازی در کتاب «پیک سحر»

توسعه و تقویت ورزش قهرمانی در دستور کار است

آمادگی آبادان برای راه اندازی پالایشگاه در کشورهای همسایه

خطر در کمین خانه 200 ساله طلوعی در دزفول

فرهنگسرای ایثار و مقاومت در کرمانشاه افتتاح شد

اجلاسیه شهرستانی کنگره ملی ده هزار شهید استان در شهرستان بستان آباد

فرهنگسرای ایثار و مقاومت کرمانشاه افتتاح شد