پیام خوزستان

آخرين مطالب

دولت روحانی و دولت احمدی نژاد: دو نتیجه متفاوت از تفاوت تاثیر تغییر ساعت در مصرف برق/ ابوترابی: ساعت اداری را تغییر نمی دهیم علمي

دولت روحانی و دولت احمدی نژاد: دو نتیجه متفاوت از تفاوت تاثیر تغییر ساعت در مصرف برق/ ابوترابی: ساعت اداری را تغییر نمی دهیم
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - با این که در دولت احمدی نژاد نیز تغییر ساعت در دستور کار قرار گفت ولی نماینده نجف آباد گفت: مطالعات در دولت روحانی نشان می‌داد که از نظر مصرف انرژی، تغییر ساعت تاثیر دارد درحالی که رییس مرکز پژوهش‌های وزارت نیرو در زمان احمدی نژاد گفته بود هیچ تاثیری ندارد.

با فرا رسیدن فصل گرما خیلی زود ذوق ناشی از شادی روزهای نخست سال برای جلو نرفتن ساعت رسمی کشور در دل‌ها خشکید. پیامدهای بد ماجرا نیز از پس آن خوشحالی اولیه رفته رفته دارد خود را نشان می‌دهد و این درحالی‌ست که هنوز در نقطه آغاز فصل گرما هستیم و به قول جنوبی‌ها چله‌ی تیر و خرماپزان نیامده است. طرح تغییر نیافتن ساعت رسمی سال و عقب و جلو نبردن عقربه‌ها در هر شش ماه چقدر کارشناسی شده بود؟ آیا موضوعات بسیار ساده و ابتدایی مثل ترافیک، مصرف انرژی و... در این طرح مجلس انقلابی دیده شده بود؟ به همین بهانه به سراغ نماینده‌ ای رفت که نخستین بار پیگیر طرح تغییر نیافتن ساعت رسمی کشور در مجلس شده بود. ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف‌آباد در مجلس است. او به شدت از این طرح دفاع می‌کند.

پیام خوزستان


این درست است که تغییر ساعت پیشنهاد شما بود؟
بله درست است.
چقدر طرح شما پشتوانه کارشناسی داشت؟
بهترین مطالعات در این باره را در دنیا دانشگاه شیکاگو انجام داده است. این دانشگاه در یازده سال مطالعاتش به این جمع‌بندی رسید که این تغییر ساعت رسمی در مصرف انرژی خیلی تاثیری ندارد و فیزیولوژی بدن را هم به هم می‌ریزد و حالا مشکلات روحی و روانی خاص خودش را دارد. ماه اول هر شش ماه یکباری که ساعت تغییر می کند بی نظمی عجیبی در زندگی مردم به وجود می‌آید. در باره بقیه جهان ما هیچ مطالعات مستندی نداریم. هفتاد درصد جمعیت دنیا الآن دیگر ساعت‌ها را تغییر نمی‌دهند. این موضوع جهانی است. در روزی که ما در مجلس داشتیم بحث می‌کردیم تا ساعت تغییر نکند و قانون وضع می‌کردیم، به طور اتفاقی همان روز هم پارلمان آمریکا همین را مصوب کرد تا ساعات تغییر نکند.
دولت احمدی‌نژاد هم قبلا یک سال این کار را کرد ولی بعد دوباره به تغییر ساعت رسمی مطرح کرد. چرا مجلس و دولت اصولگرا یک تجربه‌ی شکست خورده در دولت اصولگرای قبلی را دوباره به محک آزمون گذاشته‌اند؟
مطالعات دولت در زمان احمدی‌نژاد با مطالعات دولت روحانی در همین باره دو تا چیز متفاوت را می‌گفت. جالب اینکه هر دو پژوهش مربوط به مرکز پژوهش‌های وزارت نیرو در دو دولت دو نتیجه متضاد بوده! در حقوق می‌گوییم وقتی تعارض از یک منبعی به وجود بیاید دیگر قابل استناد نیست. در حوزه علم نیز همین طور است. روایت متضاد در محکمه‌ها هم قابل استناد نیست.
مطالعات هر کدام از این دو دولت دقیقا چه می‌گفت؟
این مطالعات در دولت روحانی نشان می‌داد که از نظر مصرف انرژی تاثیر دارد درحالی که رییس مرکز پژوهش‌های وزارت نیرو در زمان احمدی نژاد گفته بودند هیچ تاثیری ندارد.
اگر تاثیر نداشت چرا دولت احمدی‌نژاد پس از تجربه‌ی یک ساله از تثبیت ساعت، باز به تغییر ساعت روآورد؟
بیایید ما فرض بگیریم تغییر ساعت در کاهش مصرف انرژی تاثیر دارد و مطالعات دانشگاه شیکاگو را هم کنار بگذاریم. ما در ایران ساعت را جلو و عقب می‌بریم و زندگی کل مردم را در کل سال تحت شعاع قرار می‌دهیم فقط به خاطر سه ماه تابستان و دولت و کارمندانش؟ خب دولت ساعت کار کارمندانش را در فصل گرما عقب و جلو ببرد. کشور هم که پهناور است و شرایط اقلیمی یکسانی ندارد. یک جا فصل گرم زودتر شروع می‌شود و یک جا دیرتر. ایران کشور بزرگی است. بسته به استان و جغرافیا و اقلیم دولت می تواند ساعت کار اداری در فصول گرم و سرد با در نظر گرفتن اقلیم هر استان را توسط استانداری‌ها تغییر دهد.
مشکل هماهنگی میان ادارات مرتبط کشور را با این روش چه می کنید؟
مردم راضی هستند. کارمندان ناراضی هستند. نارضایتی کارمندان را تعمیم به مردم ندهیم. کارمندان مستخدم دولت هستند و باید بگویند چشم. ارباب رجوع هم می‌تواند مثل قبل از ساعت هشت به بعد به مراکز اداری مراجعه کند. ارباب رجوع که در اختیار خودش است.
بحث ازدحام ارباب رجوع هم پیش می‌آید.
نه آن قدر. شاید در حد یک ساعت که آن هم نمی‌شود گفت حمله هجومی انجام می‌شود. همه این شرایط را دولت در نظر بگیرد. دولت بخواهد می‌تواند ساعت همه کارمندانش را در فصولی از سال جا به جا کند. کارمندان هم باید اطاعت کنند. در قانون این دیده شده که بدون نیاز به تغییر ساعت، دولت بتواند یک ساعت نظام اداری را که عائله‌ی خودش هم هست تغییر بدهد.
بحث امنیت هم پیش می‌آید که صبح‌های خیلی زود کارمندان به ویژه زنان ممکن است با خلوتی معابر عمومی با مشکل بربخورند.
به جز کارمندان بقیه مردم همه راضی‌اند. چون دیگر مثل قبل دوگانگی ساعت جدید و قدیم پیش نمی‌آید. از نظر رفت و آمد صبح زود و ترافیک، قانون این اجازه را داده که دولت دستش باز باشد و فراخوان بدهد. دولت بحث ترافیک و مباحث دیگر نیروهایش را لحاظ کند و ساعت کاری را تغییر بدهد. چرا ساعت رسمی تغییر کند؟ دولت باید این مسایل در نظر بگیرد. یعنی اگر الان به خاطر گرما، قرار می‌شود کارمند زن ساعت شش اداره برود، اگر ساعت جلو رفته بود، از نظر شرایط روشنایی کوچه و شرایط همان شرایط ساعت هفت جدید بود. شش الآن همان هفت جدید است. فرقی ندارد. بیشتر بعد روانی دارد این موضوع که چرا دارند ساعت شش می‌روند سر کار؟
از همین نظر مثلا این روزها همه با روشنایی روز بیدار می‌شوند که به سر کار بروند اما ساعت 5 صبح را نشان می‌دهد.
بله از این بحث‌ها هم هست که گفته بودند نمازمان قضا می‌شود. این هم بی‌ربط است. اوقات شرعی که تابع ساعت نیست. زمان نیاکان ما که زیست متشرع و مومنانه‌ای داشتند مگر ساعت بود؟ وقت نماز بر اساس طلوع و غروب خورشید است که کاری هم به عقب و جلو رفتن عقربه ندارد و خودش درهرحال در نوسان است.
شما می‌گویید دنیا هم به همین سمت تثبیت ساعت رفته اما گویا کشورهای اروپایی زیادی مثل آلمان هنوز تغییر می‌دهند.
پارلمان اروپا در 2019 به این جمعبندی رسید و به کشورهای اروپایی اجازه داد. اجازه داد به کشورهای اروپایی ساعت‌شان را ثابت کنند. تغییر ساعت در ایران از کشور فرانسه اقتباس شده و مال قرن 18 بوده. ما هم از اروپایی‌ها یاد گرفتیم و انجامش دادیم و الآن همان کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیدند و برخی کشورهای اروپایی در 2020 ساعت‌هایشان را ثابت کردند. برخی‌ها هم بعد از اجازه پارلمان اروپا، در دستور کار پارلمان خودشان دارند که ساعت‌هایشان را ثابت کنند.
برای این تثبیت ساعت در ایران بهتر نبود اول یک میانگین برای یک ساعت جلو و یک ساعت عقب گرفته شود و مثلا ابتدای یک سال نو عقربه‌ها نیم‌ ساعت جلو برود و سپس برای همیشه تثبیت شود؟
حتی گرفتن یک میانگین نیم ساعتی هم باز نسخه پیچی برای کل کشور پهناور است که دارای اقلیم‌های متفاوت است. پس اشتباه است. شمال غربی ایران با جنوب شرقی‌اش کلی تفاوت دارد. به جای این ساعت کار رسمی اداره ها تغییر کند به جای تغییر ساعت کل کشور.
اگر مشکلی وجود ندارد چرا رییس جمهور اخیرا خواسته موضوع بررسی شود؟
دولت در زمان تصویب طرح گفت من هیچ نظری ندارم و مخالفت نکرد. در صحن که طرح آمد دولت رسما اعلام کرد ما هیچ نظری نداریم. الآن هم در قانون دیده شده که دست دولت برای تغییر ساعت کاری باز باشد.
امکان تجدید نظر مجلس وجود ندارد؟
مجلس تصمیمی برای تغییر روش ندارد. تغییر ساعت کل سال مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این تثبیت ساعت فقط سه ماه تابستان کارمندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کدام بهتر است؟ صبح زود کارمند بلند می‌شود، نمازش را می‌خواند، نرمشی می‌کند و می‌رود سر کار. کارمندان فکر کنند انگار واقعا ساعت تغییر پیدا کرده. هوا که خنک شد دوباره همه چیز عادی می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/738022/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آنچه در افتتاحیه «نشریاری» گذشت

6 عنوان کتاب یک محقق مازندرانی رونمایی شد

مالک شریعتی: اگر زنگنه دوباره وزیر نمی‌شد، در کرسنت محکوم نمی‌شدیم

محمدرضا باهنر: بخشی از رای‌ها در انتخابات 1403 به علت ترس بود

سخنگوی دولت: در حال فراهم کردن مقدمات سفر پوتین به تهران هستیم

رئیس مجلس درگذشت مادر شهیدان خوراکیان را تسلیت گفت

رحیمی جهان‌آبادی: همین که مذاکرات به بن‌بست نرسید، نشانه بسیار خوبی است

شکوری راد: ایده وفاق نباید به تقسیم مناصب تقلیل پیدا کند

ضرغامی: بسیاری از بزرگان ما نمی‌دانند چگونه با نسل جدید صحبت کنند

مخبر: یکی از بزرگترین موفقیت‌های شهید رئیسی این بود که ویژگی‌های امام و رهبری در جانش جا گرفته بود

آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی دیدار کرد

قیمت طلا و سکه امروز 22 ادریبهشت 1404

خوش‌بینی (OP) به 0.85 دلار رسید: تحلیل حرکت احتمالی به سمت 1.00 دلار

عقب‌نشینی آمریکا نتیجه مقاومت ملت ایران و هدایت‌های رهبر انقلاب است

بحث ناموس ماست‌ باید جلوی کشتی ها گرفته شود

نتانیاهو: اسرائیل به آتش‌بس یا آزادی زندانیان متعهد نیست

اوحدی: همایش دیپلماسی مقاومت با حضور پزشکیان و اژه‌ای برگزار می شود

ورود 66 هزار تن گندم به بندر امام خمینی (ره)

ورود ویتکاف به تل‌آویو برای آزادی زندانی دو تابعیتی در غزه

پلمب مرکز غیرمجاز دندانپزشکی در آبادان

پلیس فتا خوزستان مانع از دست رفتن سرمایه یک شهروند دربازار ارز دیجیتال

اتاق VAR دو دیدار حساس در اختیار داوران زن

وزش باد و گردوخاک در راه خوزستان

نفرات برتر رقابت‌های شطرنج نابینایان و کم‌بینایان خوزستان معرفی شدند

برگزاری نشست انضباطی حادثه‌دیدگان بازی با تراکتور

جنوب و مرکز خوزستان تا پنجشنبه شرجی خواهد بود

تأکید نماینده اهواز بر حمایت از فولاد اکسین در مسیر توسعه صنعت

خالی شدن آسمان غزه از هواپیماهای اسرائیلی در آستانه آزادی تبعه آمریکایی توسط حماس

قرارداد بیفوما با تیمی غیر از سپاهان و پرسپولیس؟

راهیابی هنرمندان دورودی به جشنواره ملی خرمشهر

طلا و سکه ریزشی شد؛ طلای 18 عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها

همکاری پالایشگاه آبادان با شرکت دانش‌بنیان

ماجرای اظهارنظر بیژن عبدالکریمی درباره آبادان چه بود؟ + ویدئو

رفع تنش آبی شهر بانه در طرح اضطرای انتقال آب از سد چراغ‌ویس

مورد عجیب VAR بازی حساس: کابل‌های روکار!

جلسه شورای شهر اهواز لغو شد

سیاوش چراغی پور: از صدایم ناراضی بودم چون پشت تلفن همه فکر میکردند من خانومم!

پیام نصرالله مدقالچی از بیمارستان: حالم خوب است

نظر دکتر الهی قمشه ای درباره تغییر نام «خلیج فارس»

بررسی بازخوردهای «پایتخت 7» در فضای مجازی

10 کارتونی که متولدین دهه شصت تا ابد فراموش نخواهند کرد

راز عکس شگفت‌انگیز «آقای مجری» پس‌ از سال‌ها فاش شد!

چهره ها/ عکسی شیک از بازیگر نقش الهام در «جان سخت»

بازسازی نمای جانبی راه شیری توسط تلسکوپ «گایا»

مسجد جامع شوشتر در یک قدمی ثبت جهانی قرار دارد

معبد اینشوشیناک زیگورات چغازنبیل مرمت شد

کشت برنج در حوضه‌های آبی خوزستان ممنوع شد

تولد 3 گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه از ابتدای امسال

کشف پرونده کلاهبرداری ارز دیجیتال توسط پلیس فتای خوزستان

سخت‌ترین حریف ایران در لیگ ملت‌ها ٢٠٢5