پیام خوزستان

آخرين مطالب

از هوش مصنوعی بترسیم یا نه؟ علمي

از هوش مصنوعی بترسیم یا نه؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - با توجه به پیشرفت چشمگیر و فزاینده هوش مصنوعی، برخی دانشمندان از احتمال انقراض بشر به دست این فناوری صحبت کرده‌اند اما برخی دیگر معتقدند که بیان چنین ترس‌هایی فقط یک روش تبلیغاتی برای جذب بودجه است و انسان‌ها باید به فکر مشکلات مهم‌تری باشند.

به نقل از دیلی میل، اگر هنوز از هوش مصنوعی نترسیده‌اید، شاید بهتر باشد صحبت‌های یک متخصص را بشنوید که معتقد است 50 درصد احتمال دارد هوش مصنوعی، بشریت را از بین ببرد.
«مکس تگمارک»(Max Tegmark)، فیزیکدان و متخصص هوش مصنوعی دانشگاه «ام‌آی‌تی»(MIT)، پیش‌بینی عمیقا نگران‌کننده‌ای را در مورد آینده ما در این سیاره ارائه کرده است. به گفته این استاد دانشگاه، تاریخ نشان داده است که باهوش‌ترین گونه‌های زمین یعنی انسان‌ها، مسئول مرگ گونه‌های کوچک‌تر مانند «دودو»(Dodo) هستند. بنابراین، اگر زمانی هوش مصنوعی از انسان‌ها باهوش‌تر شود، همان سرنوشت در انتظار ما خواهد بود.
علاوه بر این، ما نمی‌دانیم که مرگ ما به دست هوش مصنوعی چه زمانی رخ خواهد داد زیرا گونه‌هایی با هوش کمتر از این فناوری، راهی برای دانستن ندارند. تگمارک گفت: حدود نیمی از سایر گونه‌های روی زمین قبلا توسط انسانها نابود شده‌اند. از آنجا که ما باهوش‌تر بودیم، آنها کنترلی بر این موضوع نداشتند. چیزی که ما اکنون در مورد آن هشدار می‌دهیم، این است که اگر ما انسان‌ها کنترل جامعه خود را به ماشین‌هایی ببازیم که بسیار باهوش‌تر از ما هستند، آن گاه همه چیز می‌تواند به همان اندازه برای ما بد شود.
تگمارک یکی از امضاکنندگان بیانیه‌ای است که به تازگی منتشر شده و در مورد خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی هشدار می‌دهد. این بیانیه که اخیرا توسط «مرکز ایمنی هوش مصنوعی»(Centre for AI Safety) مستقر در سن‌فرانسیسکو منتشر شد و به امضای ده‌ها متخصص از جمله پیشگامان هوش مصنوعی رسید، هشدار داده است که هوش مصنوعی می‌تواند بشریت را از بین ببرد.
مرکز ایمنی هوش مصنوعی، یک سازمان غیرانتفاعی است که هدف کاهش خطرات ناشی از هوش مصنوعی را در مقیاس اجتماعی دنبال می‌کند. در بیانیه این مرکز آمده است: کاهش خطر انقراض ناشی از هوش مصنوعی باید در کنار پرداختن به سایر خطرات اجتماعی مانند بیماری‌های همه‌گیر و جنگ هسته‌ای، یک اولویت جهانی باشد.
برخی از دانشمندان برتر جهان باور دارند که در آینده‌ای نزدیک می‌توان از هوش مصنوعی برای ساخت سلاح‌های خودکار یا ربات‌هایی استفاده کرد که با یا بدون دخالت انسان به کشتار می‌پردازند. حتی یک نرم‌افزار هوش مصنوعی به ظاهر بی‌خطر نیز اگر با دقت کافی برنامه‌ریزی نشود، می‌تواند تصمیماتی بگیرد که برای انسان کشنده هستند.
تگمارک در سال 2018 هشدار داد که انسان‌ها روزی ممکن است برده ماشین‌های هوشمند ساخت خود شوند. او حتی در آن زمان ادعا کرد که برخی از همکارانش ممکن است از انقراض گونه‌ها توسط هوش مصنوعی استقبال کنند و آنها را به عنوان فرزندان طبیعی خود در نظر بگیرند.
وی افزود: یک دیدگاه دیگر، نگه داشتن هوش مصنوعی به شکل یک سگ تحت کنترل انسان است اما ممکن است این نگرانی پیش بیاید که شاید ما انسانها آن قدر باهوش نباشیم که بتوانیم چنین قدرتی را کنترل کنیم.
نترسید، «ترمیناتور» به واقعیت نمی‌پیوندد!
با وجود ادعاهای مطرح‌شده توسط تگمارک، برخی از دانشمندان چنین تهدیدهایی را باور نمی‌کنند. یک استاد «دانشگاه آکسفورد» باور دارد که احتمال وقوع یک سناریوی ناشی از هوش مصنوعی مشابه فیلم «ترمیناتور»(Terminator)، نزدیک به صفر است. «ساندرا واچر»(Sandra Wachter) استاد فناوری و مقررات، نامه‌ مرکز ایمنی هوش مصنوعی را یک شلیک تبلیغاتی نامید.
پروفسور واچر گفت که خطر مطرح‌شده در نامه، یک فانتزی علمی-تخیلی است و آن را با فیلم ترمیناتور مقایسه کرد. وی افزود: خطراتی وجود دارند که جدی هستند اما توجه همه را به خود جلب نمی‌کنند. آنچه در مورد این نامه سرگشاده جدید می‌بینیم، یک فانتزی علمی-تخیلی است که همین حالا توجه را از مشکلات اصلی پیرامون تعصب، تبعیض و اثرات زیست‌محیطی منحرف می‌کند.
واچر ادامه داد: همه بحث بر سر چیزی است که شاید در چند صد سال رخ بدهد یا رخ ندهد. ‌شما نمی‌توانید کار معناداری را در مورد آن انجام دهید زیرا در آینده بسیار دوری است اما تعصب و تبعیض یا تأثیر زیست‌محیطی را می‌توان بررسی کرد. این فقط یک شیرین‌کاری تبلیغاتی است که بودجه را جذب خواهد کرد.
واچر خاطرنشان کرد: آنچه اکنون در مورد فناوری می‌دانیم، این است که احتمال انقراض انسان توسط هوش مصنوعی، نزدیک به صفر خواهد بود. مردم باید نگران چیزهای دیگری باشند.
اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی در فضای مجازی به ‌طور آنلاین منتشر شده‌اند و کاربران، تصاویر جعلی افراد مشهور و سیاستمداران را منتشر می‌کنند. دانشجویان نیز از ChatGPT و سایر مدل‌های یادگیری زبان، برای نوشتن مقاله‌های دانشگاهی استفاده می‌کنند اما هوش مصنوعی می‌تواند کارهای نجات‌دهنده‌ای را مانند ارائه الگوریتم‌های بررسی عکس‌های پزشکی انجام دهد و به پزشکان کمک کند تا بیماری‌هایی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را با دقت و سرعت بیشتری تشخیص دهند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/737063/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امضای 4 سند همکاری میان ایران و ازبکستان

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران

بقائی: مذاکرات ایران و آمریکا با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد

هاآرتص: اسرائیل قربانی معامله ایران و آمریکا خواهد بود

نبویان: بر اساس کدام قانون بین‌المللی آمریکا می‌گوید ایران حق ندارد صنعت هسته‌ای داشته باشد؟

بقائی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد

خشم نتانیاهو از اظهارات ترامپ درباره غنی‌سازی ایران

کاخ سفید: مذاکرات با ایران وارد جزئیات بیشتری شده است

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ بقائی: گفت‌وگوها با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد

مقام‌های آمریکایی: تنش فزاینده‌ای میان ترامپ و نتانیاهو بر سر دو پرونده غزه و ایران وجود دارد

محموله لوازم آرایشی قاچاق در هندیجان توقیف شد

پیش بینی وزش باد، افزایش شرجی و دما در خوزستان

اتصال ساکنان 16 روستای خوزستان به شبکه ملی اطلاعات

توافق‌نامه همکاری "شگستر" با پالایشگاه آبادان

مسئولان چهارم خرداد را محدود به یک روز ندانند

تدارک 500 برنامه به مناسبت گرامیداشت چهارم خرداد در دزفول

ایجاد زیرساخت و افزایش ظرفیت، بندر شادگان را رونق می‌دهد

این ستاره استقلال به سپاهان می رسد؟

هند در حال ساخت «آیرون‌من» برای مأموریت‌های نظامی است

سازمان لیگ با درخواست تراکتور مخالفت کرد

این سرمربی جدا شده هنوز استقلالی است!

چهره ها/ خانم مجری تلویزیون در جشن تولد 37 سالگی

یک درخواست از هیات رئیسه خانه سینما و نگرانی برای فیلم‌سوزی

هدیه سیروس مقدم به سالار «پایتخت7»

شکست بعضی پلتفرم‌ها نزدیک است

چهره ها/ عکس‌ هنری مریم سریال تاسیان جلب‌توجه کرد

زخم‌های هورالعظیم در قاب مستند روایت می‌شود

بازیگر «سیب ممنوعه» به جرم قتل بازداشت شد!

چهره ها/ واکنش احساسی نیکی کریمی به درگذشت «شیوا ارسطویی»

زیرساخت‌های ارتباطی انتقال گاز ارتقا می‌یابد

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

حاشیه‌نگاری نمایشگاه نفت از لنز دوربین شانا

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

نمایشگاه بیست‌ونهم، نقطه عطف همکاری‌های بین‌المللی در اکتشاف نفت

رونمایی از سامانه درخواست کارت سوخت المثنی

بررسی همکاری چینی‌ها برای تأمین تجهیزات صنعت نفت

نشست خبری مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رکورد آسیایی ایران تحت تاثیر احتیاط

مشت‌زنان 4 تیم به‌دنبال رسیدن به نیمه‌نهایی لیگ برتر

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

راهبرد شرکت ملی گاز برای بهینه‌سازی مصرف انرژی

گام بلند پالایش گاز سرخون و قشم برای تأمین اقلام راهبردی

امضای قرارداد مهندسی پایه طرح ملی مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی

بومی‌سازی 11 هزار و 700 کالا در مجتمع گاز پارس جنوبی

پلتفرم تعاملی «نفت‌کوییز» رونمایی شد

هوش مصنوعی؛ تحول اساسی در صنعت حفاری

امضای تفاهم‌نامه جمع‌آوری گازهای مشعل سکوی سلمان

سند راهبردی هلدینگ انرژی سینا رونمایی شد