پیام خوزستان

آخرين مطالب

پارلمان اروپا در مسیر قانونگذاری برای هوش مصنوعی؛ جه بلایی سر «چت‌جی‌پی‌تی» می‌آید؟ علمي

پارلمان اروپا در مسیر قانونگذاری برای هوش مصنوعی؛ جه بلایی سر «چت‌جی‌پی‌تی» می‌آید؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - پارلمان اروپا امروز یک قدم به تصویب قانونی برای نظام‌مندسازی ابزارهای هوش مصنوعی همچون چت‌جی‌پی‌تی نزدیک شد.

یکی از کمیته‌های این پارلمان امروز به لایحه پیش‌نویس قانون نظام‌مند سازی هوش مصنوعی رای داد. این طرح قرار است در اواسط ماه ژوئن در صحن پارلمان به رای گذاشته شود.
پیش‌تر در روز 31 مارس یک نهاد نظارتی در ایتالیا ممنوعیت فوری دسترسی به ربات‌ چتِ محبوبِ «چت‌جی‌پی‌تی» را که مبتنی بر هوش مصنوعی و ساخته شرکت آمریکایی «اُپن اِی.آی. / OpenAI» است، به دلیل ادعای نقض حریم خصوصی صادر کرد. ایتالیا نخستین کشور غربی بود که استفاده از یک ابزار هوش مصنوعی را ممنوع اعلام کرد.
اما به نظر می‌رسد استفاده همه‌گیر از چنین ابزارهای هوش مصنوعی باعث شده تا قانون‌گذاران در سرتاسر دنیا و به‌ویژه اروپا به فکر تصویب چارچوب و قوانین برای جلوگیری از سوء استفاده از آن‌ها بیفتند.
در اینجا به نگاهی به پیش‌نویس قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا می‌اندازیم: 
این قانون چگونه عمل می‌کند؟
پیش‌نویس این قانون ابتدا در سال 2021 با هدف نظارت بر هر محصول یا خدماتی که به نحوی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، ارائه شد. بر اساس این قانون، سیستم‌های هوش مصنوعی از نظر میزان خطر در چهار سطح از کمینه تا غیرقابل پذیرش دسته‌بندی می‌شوند. برنامه‌های خطرناک‌تر برای فعالیت‌های قانونی با پیش‌نیاز‌های سخت‌گیرانه‌تری از قبیل لزوم شفافیت بیشتر و استفاده از داده‌های دقیق روبرو می‌شوند. 
جان لاکس، کارشناس موسسه اینترن آکسفورد می‌گوید: «به این قوانین به عنوان یک سیستم مدیریت ریسک برای هوش مصنوعی بنگرید.» 
مگر هوش مصنوعی چه خطری دارد؟
یکی از اهداف اصلی اتحادیه اروپا حفاظت از مردم در برابر هرگونه تهدید هوش مصنوعی علیه سلامت و امنیت و همچنین محافظت از حقوق و ارزش‌ها است. 
این یعنی استفاده از برخی کاربردهای هوش مصنوعی مثل سیستم‌های «امتیازدهی اجتماعی» که به قضاوت در مورد مردم بر حسب رفتارشان می‌پردازد با یک «نه قطعی» مواجه می‌شود. 
همچنین، هوش مصنوعی‌هایی که از افراد و به خصوص کودکان سوء استفاده می‌کنند و یا به صورت ناخودآگاه بر افراد اثر می‌گذارند و صدماتی را بر آن‌ها وارد می‌کنند. مثلا عروسک‌های سخنگویی که کودکان را به انجام رفتارهای خطرناک ترغیب می‌کنند، نیز ممنوع خواهند شد.
قانون‌گذاران همچنین به لایحه‌ای مبتنی بر ممنوعیت استفاده از ابزار پلیسی که به وسیله هوش مصنوعی به پیشبینی محل وقوع جنایت و فرد مجرم می‌پردازد، رای مثبت دادند. آن‌ها با تصویب این لایحه و اضافه کردن آن به قانون مذبور، آن را تقویت کردند.
آن‌ها همچنین ممنوعیت گسترده‌ای را برای استفاده از سیستم‌های شناسایی چهره تصویب کردند. البته استثنائاتی برای عملیاتی چون شناسایی یک تهدید تروریستی خاص در نظر گرفتند. فناوری مذکور با تصویربرداری از چهره رهگذران، از هوش مصنوعی برای تطبیق چهره آن‌ها با پایگاه داده استفاده می‌کند.
برندو بنیفی، نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا که نقش مهمی در تلاش‌های نمایندگان این پارلمان در تصویب قانون هوش مصنوعی ایفا می‌کند، روز چهارشنبه گفت: «هدف ما جلوگیری از به وجود آمدن جامعه‌ای است که توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شود. به نظر ما این فناوری‌ها بجای این که به مصارف خوب برسند، می‌توانند برای اهداف بدی نیز مورد استفاده قرار گیرند. ما خطر استفاده از آن‌ها را بسیار بالا ارزیابی می‌کنیم.»
اکثر سیستم‌های هوش مصنوعی مثل بازی‌های ویدیویی و فیلتر‌کننده‌های هرزنامه‌ها جزء دسته‌بندی کم‌خطر و بی‌خطر قرار می‌گیرند.
چه بر سر چت‌جی‌پی‌تی می‌آید؟
در پیش‌نویس اولیه 108 صفحه‌ای این قانون از ربات‌های چت به وضوح نام برده شده است. بر اساس این پیش‌‌نویس برای کاربر این ربات‌ها باید صرفا کاملا مشخص باشد که درحال تعامل با یک ماشین است. اما سپس، برخی از قانون گذاران مذاکراتی را برای تحت پوشش قرار دادن هوش مصنوعی‌هایی با استفاده عمومی مثل چت‌جی‌پی‌تی ذیل عنوان سیستم‌های پرخطر انجام دادند. آن‌ها موفق شدند برخی پیش‌نیازهای الزامی این دسته‌بندی را برای این هوش مصنوعی‌ها نیز الزامی کنند.
یکی از این پیش‌نیازها این است که اگر اثری که تحت مالکیت معنوی شخصی است در فرآیند آموزش هوش مصنوعی برای خلق اثری نوشتاری، تصویری، ویدیویی و یا موسیقیایی که یادآور آثار خلق شده توسط انسان باشد، استفاده شد، باید به طور دقیق مستند شود. این باعث می‌شود که مولفان در صورت استفاده یک هوش مصنوعی از اثرشان برای تولید اثری جدید، از آن اطلاع یابند. در این صورت آن‌ها می‌توانند راجع به اجازه دادن برای استفاده از اثرشان تصمیم بگیرند و یا درخواست خسارت کنند.
اصلا چرا قوانین اتحادیه اروپا انقدر اهمیت دارند؟
اگرچه اتحادیه اروپا در توسعه هوش مصنوعی نقشی گسترده ایفا نمی‌کند و این نقش بر عهده آمریکا و چین است، اما، به طور معمول، قوانین تصویب شده در بروکسل، مقر پارلمان اروپا، به استانداردهای بین‌المللی بدل می‌شوند.
آقای لاکس می‌گوید: «اروپایی‌ها عموما ثروتمندند و تعدادشان هم زیاد است. پس شرکت‌ها و سازمان‌ها معمولا تصمیماتی را که برای این بازار 450 میلیون نفره می‌گیرند به بقیه مناطق نیز تعمیم می‌دهند. اما مساله در این‌جا فقط جلوگیری از سوی مضر فناوری‌ها نیست. بلکه اتحادیه اروپا در تلاش است با اتخاذ تدابیر و تصویب قوانین، در میان کاربران ایجاد اعتماد کند تا بتواند بازار را توسعه دهد. در واقع تفکر پشت همه این اقدامات این است که در صورت ایجاد اعتماد و ترغیب مردم به استفاده از هوش مصنوعی، آن‌ها بیشتر و بیشتر از آن استفاده می‌کنند. و استفاده بیشتر از هوش مصنوعی، پتانسیل اقتصادی و اجتماعی آن را افزایش می‌دهد.» 
اگر کسی قوانین را بشکند چه؟
شکستن این قوانین می‌توند جریمه‌ای تا 30 میلیون یورو یا برابر با 6 درصد درآمد سالانه شرکت را در پی دارد. این درصد در شرکت‌هایی مانند گوگل و مایکروسافت، مبالغی میلیاردی است.
قدم بعدی چیست؟
ممکن است سال‌ها طول بکشد تا این قوانین کاملا اجرا شوند. نمایندگان پارلمان اروپا قرار است در نیمه ماه‌ ژوئن به این لایحه رای دهند. پس از آن مذاکرات سه‌جانبه با حضور همه 27 کشور عضو اتحادیه اروپا، پارلمان و همچنین کمیسیسون اروپا برگزار می‌شود. در آن‌جا ممکن است تغییرات بیشتری در این لایحه اعمال شده و جزئیات آن به بحث گذاشته شود. 
انتظار می‌رود این قانون تا اواخر سال جاری یا حداکثر اوایل سال آینده به تصویب نهایی برسد. معمولا فرصت سازگاری با قوانین این‌چنینی برای شرکت‌ها دو سال در نظر گرفته می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/725289/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

ارزیابی عراقچی از دور چهارم مذاکرات؛ مواضع ایران و آمریکا مقداری بهم نزدیک شده؛ اکنون امید بیشتری برای پیشرفت داریم

مقام آمریکایی: هیچ چیزی درباره آنچه از ایران می‌خواهیم، تغییر نکرده است

مراسم امضای اسناد همکاری ایران و ازبکستان

وزیر خارجه آلمان: همه مسیر‌های مذاکرات با ایران برای نتیجه مثبت هموار است

واکنش لارنس نورمن به توضیحات عراقچی درباره غنی سازی پس از دور چهارم مذاکرات

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

با اعلام تراکتور؛بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تهران و خوزستان چشم انتظار؛ مذاکرات ادامه‌دار پرسپولیس و بیفوما

گوهری در وضعیت بیرانوند قرار گرفت!

روایت زهره سعیدی از امید کانت برای نجات عصر آشوب / پاسخ فیلسوف قرن هجدهم به مسائل امروز ما؟ / مقایسه مبنا و فرجام اخلاق کانت باآموزه‌های نهج‌البلاغه

جنگ تمام عیار دو استقلالی برای صعود/ آبادان، شهر آرزوهای هافبک اسبق استقلال

بازی با استقلال خوزستان در اهواز جشن قهرمانی در تبریز

خوزستان شایسته میزبانی از نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز است

بازرگان دستور آزادی‌ اموال‌ مصادره‌شده آمریکایی‌ها را صادر کرد

فولاد قهرمان لیگ برتر شد

آخرین قیمت طلا و سکه پس از مذاکرات چهارم

لزوم مشارکت بیشتر شرکت‌های نفتی در توسعه زیرساخت‌های خوزستان

جذاب‌ترین سریال‌های کره‌ای که حتما باید آن‌ها را دید!

ویدئویی از بهتاشِ «پایتخت» که متعجب‌تان می‌کند!

تیتراژ متفاوت سریال خاطره انگیز «پهلوانان نمی‌میرند»

شروع طوفانی 2 فیلم «صددام» و «خانه ارواح»

شکل و شمایل سوفیا لورن در 19 سالگی

چهره ها/ قاب تازه 2 بازیگر فیلم «ابد و یک روز» پربازید شد

بازیگر منفورِ «جان سخت» در نمایشگاه کتاب سوژه عکاسان شد

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

امید فولاد خوزستان، قهرمان مسابقات زیر 21 سال ایران شد

جنون خرید در فوتسال؛ اعتبار بانکی عامل اصلی قهرمانی!

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

«درسا ویسی»نایب قهرمان جهان شد، برنامه روز سوم نمایندگان ایران

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

مهدی شیری، بازگشت مرد مطرود به استیج قهرمانی

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد