پیام خوزستان

آخرين مطالب

کاشت تراشه مغزی ایلان ماسک؛ توهم یا واقعیت؟ علمي

کاشت تراشه مغزی ایلان ماسک؛ توهم یا واقعیت؟
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مهندسان فناوری و پزشکان متخصص معتقدند کاشت تراشه مغزی، ایده‌ بلندپروازانه ایلان ماسک، چندان هم آسان نیست.

نورالینک، شرکت ایلان ماسک که رابط‌های مغز و ماشین را توسعه می‌دهد، فناوری خود را برای اولین بار در این هفته به نمایش گذاشت. این سیستم جدید حاوی هزاران الکترود است که در نخ‌های انعطاف‌پذیر و ریز تعبیه شده‌اند که سپس توسط یک ربات جدید شبیه به «ماشین خیاطی» در مغز کاشته می‌شوند.
مقاله‌ای که به ماسک و نورالینک اختصاص دارد، فناوری و آزمایش‌های اولیه آزمایش آن را در موش‌ها توصیف می‌کند. ماسک در اوایل این هفته گفت که روی میمون‌ها نیز آزمایش شده است.
اولین مورد با موفقیت در سال 2006 در مغز انسان کاشته شد. در طول سال‌ها، این رابط‌ها به افراد اجازه می‌دهد تا بازو‌های رباتیک را در کنار سایر وظایف کنترل کنند. کارشناسان معتقدند این سیستم جدید توسعه یافته توسط ماسک، یک گام رو به جلو را نشان می‌دهد، اگرچه موانعی باقی مانده است.
چنگیوان وو، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان‌های دانشگاه جفرسون در فیلادلفیا که با دستگاه‌های کاشته‌شده کار می‌کند، گفت: «تکنولوژی بهتر از بسیاری از چیز‌هایی است که اکنون داریم، اما من موانع زیادی را می‌بینم که باید بر آن‌ها غلبه کرد». 
به عنوان مثال، دانشمندان هنوز در تلاش هستند تا الکترود‌های تعبیه شده در مغز برای مدت طولانی کار کنند. وو گفت: «وقتی چیز‌ها را در مغز قرار می‌دهید، می‌خواهید کوچک و کمتر تهاجمی باشند، اما چیز‌های کوچک معمولا شکننده‌تر هستند، در دیگر رابط‌های مغز و ماشین، الکترود‌ها و سیگنالی که ارسال می‌کنند در طول زمان تخریب می‌شوند؛ اجسام خارجی همچنین سلول‌های مغز را تحریک می‌کنند تا به گونه‌ای واکنش نشان دهند که گویی آسیب بافتی وجود دارد و باعث ایجاد بافت اسکار می‌شود. واکنش طبیعی بدن این است که ایمپلنت‌ها را جدا می‌کند و دریافت سیگنال برای شما سخت‌تر است. شما از دیوار ضخیم‌تری گوش می‌دهید».
برایان جونز، عصب شناس و استادیار چشم پزشکی و علوم بصری در دانشگاه یوتا نیز در این باره گفت: در طول این فرآیند که گلیوز نامیده می‌شود، سلول‌های مغز متورم می‌شوند و سیگنال‌هایی تولید می‌کنند که ممکن است اثرات موجی در مغز داشته باشد، همچنین ممکن است نحوه عملکرد مدار‌های مغز را تغییر دهد. 
او گفت: تحقیقات پایه‌ای در علوم اعصاب به اندازه کافی دور نیستند تا بتوانیم دقیقا بدانیم که چه اثراتی خواهد داشت. ما باید به برخی از آن مکانیسم‌های اساسی نگاه کنیم».
وو همچنین می‌خواهد بداند که چگونه به راحتی می‌توان سیستم را حذف کرد. آیا همه آن رشته‌ها دست نخورده می‌مانند یا در مغز گیر می‌کنند؟ به نظر جالب می‌رسد، اما وقتی به پیچ و مهره‌ها می‌پردازید، نگرانی‌هایی وجود دارد.
مقاله نورالینک اشاره دارد که این فناوری می‌تواند به بیماران مبتلا به آسیب نخاعی کمک کند تا دستگاه‌های مرتبط را کنترل کنند. با این حال ماسک کاشت این دستگاه‌ها را در افراد سالم توضیح داد که چگونه این روش‌ها ایمن‌تر و رایج‌تر از جراحی لیزیک چشم هستند.
وو که امروزه در تلاش است بیماران مبتلا به صرع را متقاعد کند که برای بهبود کیفیت زندگی خود جراحی مغز انجام دهند، گفت: این یک مانع روانی بزرگ است. تمام جراحی‌ها با خطر خونریزی و عفونت همراه هستند، اما با جراحی مغز در نواحی کلیدی مغز برای حرکت و عملکرد طبیعی، این خطرات می‌توانند پیامد‌های عمده‌ای داشته باشند. حتی با جراحی برای صرع، که مراکز حرکتی مغز را درگیر نمی‌کند، این خطر وجود دارد. اگر خونریزی در قشر حرکتی داشته باشید چه؟ وو گفت، در غیر این صورت می‌توانید بیماران را فلج کنید. این ایمپلنت‌ها برای افراد سالم پیشنهاد می‌شوند و هیچ‌گاه خطر آن صفر نیست.
بین هی که سرپرست آزمایشگاه مهندسی عصبی و تصویربرداری عملکردی زیست پزشکی در دانشگاه کارنگی ملون است، گفت: «این فقط یک سؤال فنی نیست، یک بعد اخلاقی نیز وجود دارد. در حالی که فناوری کاشت ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری‌های خاص مفید باشد، تصور اینکه چگونه این فناوری برای عموم مردم اعمال می‌شود، بدون توجه به اینکه فناوری چقدر خوب باشد، مشکل دارد. همیشه این تردید وجود دارد که آیا می‌خواهیم به مغز آسیب برسانیم».
او روی رویکرد‌های غیرتهاجمی برای رابط‌های مغز و ماشین کار می‌کند. از آنجایی که الکترود‌ها در خارج از جمجمه در آن سیستم‌ها قرار دارند، تفسیر سیگنال دشوارتر است. با این حال پیشرفت‌ها در یادگیری ماشین و هوش مصنوعی این فرآیند را بهبود بخشیده‌اند: ماه گذشته تیم او مطالعه‌ای را منتشر کرد که نشان می‌داد آن‌ها قادر به توسعه دستگاهی بودند که می‌توانست بازوی رباتیک را کنترل کند. این قابلیتی است که قبلا توسط سیستم‌های تهاجمی نشان داده شده بود. حتی اگر سیستم‌های غیرتهاجمی کمتر دقیق باشند، باز هم ممکن است انتخاب بهتری باشند. اگر بتوانید کاری را که می‌خواهید انجام دهید و نیازی به ایمپلنت مغزی نداشته باشید، کدام را انتخاب می‌کنید؟
بنا بر گفته ماسک، هدف او این است که فناوری این شرکت که روی موش‌ها و میمون‌ها آزمایش شده است تا پایان سال در انسان‌ها کاشته شود، اما به گفته کارشناسان احتمالا غیرواقعی است. چرا که این مدت زمان برای چنین کاری بسیار کم است و به زمان و آزمایشات بیشتر نیاز است.
وو گفت: تحقیقات در رابطه با رابط‌های مغز و ماشین به سرعت در حال انجام هستند، اما حضور شخصی مانند ماسک در این زمینه، این پتانسیل را دارد که همه چیز را سریع‌تر پیش ببرد تا زمانی که این رابطه مشارکتی باشد. کار‌ها بر اساس یک موسسه و یک شرکت پیش نمی‌روند. گر ایلان ماسک مایل باشد بگوید، این فناوری است، بیایید همه از آن استفاده کنیم و از تخصص در آزمایشگاه‌های مختلف استفاده کنیم، همه چیز را حتی فراتر خواهد برد، بدون آن، اتفاق زیادی نمی‌افتد. ما به فعالیت در سیلو‌ها ادامه خواهیم داد».
جونز گفت: مقاومت در برابر هیاهویی که ماسک به راه انداخته نیز مهم است؛ این مهم است که در این مورد واقع بین باشیم. بیایید قول‌هایی ندهیم که نمی‌توانیم به علم عمل کنیم».

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/725086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

آغاز نوبت اول آزمون سراسری 1403 با گروه های آزمایشی ریاضی و انسانی

پهلوانی به قامت «حیدر»

عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

استاندار: توسعه صنایع تبدیلی در خوزستان حمایت می‌شود

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

علی لاریجانی پیام داد

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم

شناسایی 16 متهم فراری در خرمشهر

5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام

نوعدوستی کارمند یزدی برای آزادی زندانیان

کشف سکه‌های عتیقه مربوط به دوران اشکانیان از مسافر یک قطار

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک

توقیف 33 هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه؛ 2 نفر دستگیر شدند

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

تو که با عاشقان درد آشنایی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

اوقات شرعی ششم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تبدیل به ضایعات بیش از 3 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد