پیام خوزستان

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

«شوشتر» شهر بدون موزه اختصاصی سیاسی

«شوشتر» شهر بدون موزه اختصاصی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - شوشتر- بیش از 50 درصد آثار تاریخی خوزستان در شوشتر قرار دارند در حالی که این شهرستان موزه لازم را برای نگهداری و عرضه این آثار برای عموم مردم به ویژه گردشگران ندارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، حدیث شیخی نیا: موزه‌های تاریخی از دیرباز نقش مهمی را در زمینه استحکام ریشه‌های ملی و تاریخی عموم مردم داشته و دارند چرا که آثار تاریخی به نوعی هویت فرهنگی یک شهر، استان و یا کشور را نشان می‌دهند و به دلیل شهرها به ویژه شهرهای باستانی باید دارای موزه باشند.
موزه‌ها علاوه بر اینکه آثار تاریخی را حفظ و نگهداری می‌کنند، سبب می‌شوند تا گردشگران بسیاری به خصوص دوستداران آثار تاریخی در آن منطقه تردد کنند و همین امر در حوزه گردشگری تأثیرهای مهمی بر جای می‌گذارد.
شوشتر یکی از شهرستان‌های مهم ایران و به خصوص استان خوزستان در زمینه آثار تاریخی است که آثار متعدد و بی‌شماری در این شهرستان قرار دارند از جمله می‌توان به 13 اثر تاریخی سازه‌های آبی و خانه‌های تاریخی اشاره کرد.
این در حالی است که در گذشته آثار باستانی که در شوشتر کشف می‌شد یا در اداره میراث فرهنگی این شهرستان حفظ و نگهداری یا به موزه‌های شهرهای هم جوار برای نگه داری ارسال می‌شدند و به همین خاطر نبود موزه اختصاصی در شوشتر به‌شدت احساس می‌شد.
البته متولیان امر در این زمینه اقدام‌هایی را انجام داده‌اند؛ مثلاً معاون میراث فرهنگی خوزستان پنجم خردادماه 1398 از تبدیل شدن ساختمان قدیم شهرداری شوشتر (نوع معماری به کار رفته در این ساختمان که بین سال‌های 1310 تا 1315 ساخته شده بود یکی از دلایلی است که این ساختمان را از سایر بناها متمایز می‌کند و این می‌تواند از عواملی باشد تا این ساختمان به موزه اختصاصی در شوشتر تبدیل شود) به موزه خبر داد.

پیام خوزستان


همچنین «عباس اسکندری» شهردار وقت شوشتر مورخ 16 اسفندماه 1399 از آغاز به کار مرمت و احیای ساختمان قدیم شهرداری شوشتر توسط پیمانکار مربوطه خبر داد ولی با گذشت 2 سال از اعلام این خبر اما این ساختمان به بهره برداری نرسیده و به حال خود رها شده است.
ضرورت توجه به فرهنگ تاریخی
«علی گنج» از فعالان میراث‌فرهنگی شهرستان شوشتر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تأسیس موزه در شوشتر اظهار می‌کند: ساختمان قدیم شهرداری شوشتر در گذشته با هدف اینکه ایستگاه راه آهن باشد و در زمان پهلوی اول ساخته شده است برای موزه اختصاص داده شد.
وی اضافه می‌کند: این ساختمان از معدود ساختمان‌های اداری در شهرستان شوشتر است که معماری آن از شوشتر الهام گرفته شده است که وجود ویژگی‌های بارزی مثل داشتن بادگیر، شاودان و زیرزمین در این ساختمان به طور کامل نوع معماری شوشتر را نشان می‌دهد.
این فعال میراث فرهنگی بیان می‌کند: برای مرمت و استحکام بخشی این ساختمان زمان کافی اختصاص داده نشد و این نکته به نزدیک بودن انتخابات شورای شهر هم بی تأثیر نبود؛ البته تغییر کاربری ساختمان قدیم شهرداری به موزه به صورت مکتوب تصویب شده و در دستور کار شورای شهر و شهرداری شوشتر است.
وی با بیان اینکه زمان زیاد برای ایجاد و اجرای طرح مطالعاتی، تغییرات برای تأسیس موزه و… از جمله دلایلی است که سبب شده تا ساختمان قدیم شهرداری شوشتر به موزه تبدیل شود، عنوان می‌کند: البته مخالفت‌هایی برای تحویل دادن این ساختمان برای احداث موزه توسط برخی از افراد وجود داشت که خواسته یا ناخواسته تأثیراتی بر روند کار می‌گذاشت.
گنج در ادامه احداث موزه را یکی از وظایف شهرداری شوشتر می‌داند و تاکید می‌کند: برخی از افراد دیدگاهشان این است که ساخت موزه توسط شهرداری از وظایفش نیست که این امر کاملاً اشتباه است؛ توجه به فرهنگ یک شهر به خصوص اگر شهری که سابقه تاریخی دارد از وظایف اصلی شهرداری است.

پیام خوزستان


گنج با اشاره به اینکه 50 درصد از کشفیات باستانی و آثار تاریخی ملی خوزستان در شوشتر وجود دارد؛ ادامه می‌دهد: حفظ آثار تاریخی شوشتر بر همه ما واجب است چرا که با حفظ و نگهداری از آنها بهتر و بیشتر می‌توان این آثار را به نسل‌های آینده نشان داد یا معرفی کرد.
نگهداری آثار تاریخی در 2 مکان مجزا
«نجار آسیابانی» رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: مردم شوشتر برای احداث موزه مطالباتی داشتند و در همین راستا موافقت‌هایی از این اداره، شورای شهر و شهرداری شوشتر برای احداث موزه در ساختمان قدیم شهرداری شوشتر اخذ شده است.
وی اضافه می‌کند: همچنین مقرر شده تا میراث فرهنگی شوشتر در بخش «رولوه» نسبت به ترسیم نقشه‌های معماری ساختمان شهرداری اقدام کند و ثبت ساختمان مذکور را در دستور کار قرار دهد؛ شهرداری شوشتر نیز وظیفه انجام عملیات‌های لازم حفاظتی، مرمتی و استحکام بخشی ساختمان قدیم را برای بهره برداری موزه بر عهده داشت.
آسیابانی با اشاره به اینکه ویترین تاریخی و نمایش پیشینه هر شهر موزه آن شهر است، ادامه می‌دهد: هر دستگاه اجرایی می‌تواند موزه تخصصی جداگانه داشته باشد؛ حتی اشخاص حقیقی هم می‌توانند به عنوان مجموعه داران شخصی برای احداث موزه از میراث فرهنگی مجوزهای لازم را کسب کنند.
وی در پاسخ به این سوال که «مرمت ساختمان قدیم شهرداری برای موزه در چه مراحلی قرار دارد؟» بیان می‌کند: اقدامات اجرایی انجام شده در این خصوص جز اطلاعات تکمیلی در اختیار شهرداری است که میراث فرهنگی اطلاعات کافی از آن در اختیار ندارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوشتر در پاسخ به این سوال «چرا برخی از آثار تاریخی شوشتر در 2 مکان متفاوت «اداره میراث فرهنگی و در موزه شهرهای هم جوار شوشتر» نگه داری می‌شوند؟» پاسخ می‌دهد: شوشتر در گذشته مخزنی امن برای نگه داری آثار تاریخی نداشته و شرایط به‌طوری بود که برخی از آثار در مخازن شهرستان شوش نگه داری می‌شدند.
وی اضافه می‌کند: برخی از اشیا هم مستلزم این هستند در مکانی با شرایط محیطی مناسب با نوع و جنس اثر نگهداری شوند و طبیعتاً نگهداری آنها در محل مناسب ارجحیت بیشتری نسبت به محل اکتشافی دارد چرا که شاید مکان کشف شده شرایط نگهداری مناسب را نداشته باشد.
آسیابانی می‌گوید: اشیای تاریخی شوشتر زیر نظر امین اموال فرهنگی و با پروتکل‌های خاص از جمله حفاظت‌های فیزیکی، محیطی و الکترونیکی در مخازن امن در شوشتر نگه داری می‌شوند.

پیام خوزستان


وی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر چهار هزار و 500 شیء تاریخی در شوشتر شناسنامه دار شدند، تصریح می‌کند: سامانه‌ای تحت عنوان سامانه «جام» وجود دارد که اشیای تاریخی در کشور در این سامانه ثبت و قابل رصد هستند.
بهره برداری از موزه شوشتر در سال 1402
از سوی دیگر «اکبر شکوه نیا» عضو شورای شهر شوشتر در خصوص روند کار موزه شهرداری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان می‌کند: در سال 1399 کار موزه شهرداری شوشتر آغاز و تا پایان سال 1400 به دلیل به پایان رسیدن مدت قرارداد پیمانکار ادامه پیدا کرد که در این مدت 70 درصد کار انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در سال 1401 با توجه به کمبود اعتبار کار موزه صورت نگرفت، ادامه می‌دهد: امسال از درآمدهای جاری شهرداری شوشتر ردیف بودجه‌ای برای این موزه اختصاص پیدا کرد و امید می‌رود تا پایان سال 1402 این پروژه به بهره برداری برسد.
عضو شورای شهر شوشتر با بیان اینکه شورا و شهرداری این شهرستان از همه طرح‌های گردشگری حمایت می‌کنند؛ یادآور می‌شود: طرح ساحل سازی محور گرگر که از بند میزان تا انتهای پارک همت پور به مساحت 15 هکتار است، توسط مشاور ذیصلاح شهرداری در حال طراحی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/566246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

توضیحات خانم سخنگو درباره همکاری اقتصادی بابک زنجانی با دولت

فاز دوم موزه دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش افتتاح شد

هشدار روح‌الامینی به آمریکا: کاری نکنید هشتگ «یواش یواش» را در قانون‌گذاری جاری کنیم

فرار آمریکا از باتلاق یمن؛ ترامپ شکست را پیروزی جلوه داد!

امضای چهار قرارداد و تفاهم‌نامه کلیدی توسط شرکت لوله‌سازی اهواز

احداث و بازسازی 16 پارک در اهواز / صنایع بزرگ به کمک عمران شهر بیایند

غیبت مدعیان دو وزن در اردوی تیم ملی کشتی فرنگی

طلاب و روحانیون در اقدامات جهادی و تفکر بسیجی همواره پیشگام بوده اند

کاظمی: یکی از دلایل نتایج خوب فولاد حضور گل محمدی بود

قیمت سکه در بازار سقوط کرد (23 اردیبهشت)

پیشنهاد 220 میلیاردی فولادی‌ها به پدیده لیگ برتر؛ گزینه سرخابی‌ها قید لژیونر شدن را زد؟

پیشنهاد 220 میلیاردی به پدیده لیگ برتر

ظرفیت انتقال آب به بندرماهشهر افزایش می یابد

هند به دنبال تغییر واقعیت در کشمیر از طریق حمله ساختگی است

نشانه‌های رشد Cardano: آیا مسیر صعودی به زودی آغاز می‌شود؟

احتمال حکم زندان برای ستاره سینما

فاطیما بهارمست با استایلی خانومانه جلب‌توجه کرد

افتتاح اکران «فیگور» با بازی علی مصفا

امیر جعفری بازپرس کهنه‌کار سریال «کوری» شد

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

اجرای طرح ملی فیبرنوری در 27 شهرستان خوزستان

ثبت رطوبت بالای 60 درصدی در خوزستان

آغاز پرداخت مطالبات گندم‌کاران در روزهای آینده

اعلام شرایط اعطای وام ودیعه مسکن در خوزستان

دستگیری قاتل متواری در کمتر از 24 ساعت در اهواز

امنیت و انسجام امروز، ثمره ایثار شهداست/شهدا پایه‌گذاران اقتدار بیشتر برای ایران اسلامی بودند

تخصیص 100 درصدی هزینه ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان مناطق کم‌برخوردار / احداث 100 آموزشگاه خیریه در مناطق محروم / تجهیز هنرستان‌ها و تقویت نیروی انسانی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش/تشکیل میز خوزستان در کمیسیون آموزش مجلس

جریمه نقدی کمیته انضباطی برای استقلال و 9 باشگاه لیگ برتری

نمونه‌گیری خونی از 16 ورزشکار

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

کایل اسنایدر بازداشت شد!

آغاز اردوی تیم ملی کانوپولو بانوان با حضور 14 قایقران

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

حریف تیم والیبال فولاد سیرجان در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

شرح وظایف سیدورف در استقلال

نشر شاهد در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایستاده است

سرمایه‌گذاری در بالادست نفت، راهبردی برای رشد اقتصادی است

امضای 2 قرارداد ساخت تجهیزات کاربردی صنعت حفاری

شرکت ملی صنایع پتروشیمی رتبه برتر مدیریت مصرف برق شد

همکاری سازنده وزارت نفت در مسیر اجرای تکالیف قانون هوای پاک

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

گوشی پرچمدار جدید سامسونگ دقیقا چقدر باریک است؟

قیمت طلا و سکه امروز 23 اردیبهشت 1404/ بازار وارد فاز انتظار شد

ضرورت اقدام فوری برای مهار آتش‌سوزی مزارع و کاهش آلودگی هوا در خوزستان

استقبال دبیرکل سازمان ملل از آزادی اسیر اسرائیلی-آمریکایی

سوت کاظمی در بازی جشن قهرمانی تراکتور؛ بنیادی فرد داور بازی حساس