پیام خوزستان

آخرين مطالب

مهر گزارش می‌دهد؛

«شوشتر» شهر بی موزه اختصاصی سیاسی

«شوشتر» شهر بی موزه اختصاصی
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - شوشتر- بیش از 50 درصد آثار تاریخی خوزستان در شوشتر قرار دارند در حالی که این شهرستان موزه لازم را برای نگهداری و عرضه این آثار برای عموم مردم به ویژه گردشگران ندارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، حدیث شیخی نیا: موزه‌های تاریخی از دیرباز نقش مهمی را در زمینه استحکام ریشه‌های ملی و تاریخی عموم مردم داشته و دارند چرا که آثار تاریخی به نوعی هویت فرهنگی یک شهر، استان و یا کشور را نشان می‌دهند و به دلیل شهرها به ویژه شهرهای باستانی باید دارای موزه باشند.
موزه‌ها علاوه بر اینکه آثار تاریخی را حفظ و نگهداری می‌کنند، سبب می‌شوند تا گردشگران بسیاری به خصوص دوستداران آثار تاریخی در آن منطقه تردد کنند و همین امر در حوزه گردشگری تأثیرهای مهمی بر جای می‌گذارد.
شوشتر یکی از شهرستان‌های مهم ایران و به خصوص استان خوزستان در زمینه آثار تاریخی است که آثار متعدد و بی‌شماری در این شهرستان قرار دارند از جمله می‌توان به 13 اثر تاریخی سازه‌های آبی و خانه‌های تاریخی اشاره کرد.
این در حالی است که در گذشته آثار باستانی که در شوشتر کشف می‌شد یا در اداره میراث فرهنگی این شهرستان حفظ و نگهداری یا به موزه‌های شهرهای هم جوار برای نگه داری ارسال می‌شدند و به همین خاطر نبود موزه اختصاصی در شوشتر به‌شدت احساس می‌شد.
البته متولیان امر در این زمینه اقدام‌هایی را انجام داده‌اند؛ مثلاً معاون میراث فرهنگی خوزستان پنجم خردادماه 1398 از تبدیل شدن ساختمان قدیم شهرداری شوشتر (نوع معماری به کار رفته در این ساختمان که بین سال‌های 1310 تا 1315 ساخته شده بود یکی از دلایلی است که این ساختمان را از سایر بناها متمایز می‌کند و این می‌تواند از عواملی باشد تا این ساختمان به موزه اختصاصی در شوشتر تبدیل شود) به موزه خبر داد.

پیام خوزستان


همچنین «عباس اسکندری» شهردار وقت شوشتر مورخ 16 اسفندماه 1399 از آغاز به کار مرمت و احیای ساختمان قدیم شهرداری شوشتر توسط پیمانکار مربوطه خبر داد ولی با گذشت 2 سال از اعلام این خبر اما این ساختمان به بهره برداری نرسیده و به حال خود رها شده است.
ضرورت توجه به فرهنگ تاریخی
«علی گنج» از فعالان میراث‌فرهنگی شهرستان شوشتر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تأسیس موزه در شوشتر اظهار می‌کند: ساختمان قدیم شهرداری شوشتر در گذشته با هدف اینکه ایستگاه راه آهن باشد و در زمان پهلوی اول ساخته شده است برای موزه اختصاص داده شد.
وی اضافه می‌کند: این ساختمان از معدود ساختمان‌های اداری در شهرستان شوشتر است که معماری آن از شوشتر الهام گرفته شده است که وجود ویژگی‌های بارزی مثل داشتن بادگیر، شاودان و زیرزمین در این ساختمان به طور کامل نوع معماری شوشتر را نشان می‌دهد.
این فعال میراث فرهنگی بیان می‌کند: برای مرمت و استحکام بخشی این ساختمان زمان کافی اختصاص داده نشد و این نکته به نزدیک بودن انتخابات شورای شهر هم بی تأثیر نبود؛ البته تغییر کاربری ساختمان قدیم شهرداری به موزه به صورت مکتوب تصویب شده و در دستور کار شورای شهر و شهرداری شوشتر است.
وی با بیان اینکه زمان زیاد برای ایجاد و اجرای طرح مطالعاتی، تغییرات برای تأسیس موزه و… از جمله دلایلی است که سبب شده تا ساختمان قدیم شهرداری شوشتر به موزه تبدیل شود، عنوان می‌کند: البته مخالفت‌هایی برای تحویل دادن این ساختمان برای احداث موزه توسط برخی از افراد وجود داشت که خواسته یا ناخواسته تأثیراتی بر روند کار می‌گذاشت.
گنج در ادامه احداث موزه را یکی از وظایف شهرداری شوشتر می‌داند و تاکید می‌کند: برخی از افراد دیدگاهشان این است که ساخت موزه توسط شهرداری از وظایفش نیست که این امر کاملاً اشتباه است؛ توجه به فرهنگ یک شهر به خصوص اگر شهری که سابقه تاریخی دارد از وظایف اصلی شهرداری است.

پیام خوزستان


گنج با اشاره به اینکه 50 درصد از کشفیات باستانی و آثار تاریخی ملی خوزستان در شوشتر وجود دارد؛ ادامه می‌دهد: حفظ آثار تاریخی شوشتر بر همه ما واجب است چرا که با حفظ و نگهداری از آنها بهتر و بیشتر می‌توان این آثار را به نسل‌های آینده نشان داد یا معرفی کرد.
نگهداری آثار تاریخی در 2 مکان مجزا
«نجار آسیابانی» رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شوشتر نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: مردم شوشتر برای احداث موزه مطالباتی داشتند و در همین راستا موافقت‌هایی از این اداره، شورای شهر و شهرداری شوشتر برای احداث موزه در ساختمان قدیم شهرداری شوشتر اخذ شده است.
وی اضافه می‌کند: همچنین مقرر شده تا میراث فرهنگی شوشتر در بخش « رولوه » نسبت به ترسیم نقشه‌های معماری ساختمان شهرداری اقدام کند و ثبت ساختمان مذکور را در دستور کار قرار دهد؛ شهرداری شوشتر نیز وظیفه انجام عملیات‌های لازم حفاظتی، مرمتی و استحکام بخشی ساختمان قدیم را برای بهره برداری موزه بر عهده داشت.
آسیابانی با اشاره به اینکه ویترین تاریخی و نمایش پیشینه هر شهر موزه آن شهر است، ادامه می‌دهد: هر دستگاه اجرایی می‌تواند موزه تخصصی جداگانه داشته باشد؛ حتی اشخاص حقیقی هم می‌توانند به عنوان مجموعه داران شخصی برای احداث موزه از میراث فرهنگی مجوزهای لازم را کسب کنند.
وی در پاسخ به این سوال که «مرمت ساختمان قدیم شهرداری برای موزه در چه مراحلی قرار دارد؟» بیان می‌کند: اقدامات اجرایی انجام شده در این خصوص جز اطلاعات تکمیلی در اختیار شهرداری است که میراث فرهنگی اطلاعات کافی از آن در اختیار ندارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شوشتر در پاسخ به این سوال «چرا برخی از آثار تاریخی شوشتر در 2 مکان متفاوت «اداره میراث فرهنگی و در موزه شهرهای هم جوار شوشتر» نگه داری می‌شوند؟» پاسخ می‌دهد: شوشتر در گذشته مخزنی امن برای نگه داری آثار تاریخی نداشته و شرایط به‌طوری بود که برخی از آثار در مخازن شهرستان شوش نگه داری می‌شدند.
وی اضافه می‌کند: برخی از اشیا هم مستلزم این هستند در مکانی با شرایط محیطی مناسب با نوع و جنس اثر نگهداری شوند و طبیعتاً نگهداری آنها در محل مناسب ارجحیت بیشتری نسبت به محل اکتشافی دارد چرا که شاید مکان کشف شده شرایط نگهداری مناسب را نداشته باشد.
آسیابانی می‌گوید: اشیای تاریخی شوشتر زیر نظر امین اموال فرهنگی و با پروتکل‌های خاص از جمله حفاظت‌های فیزیکی، محیطی و الکترونیکی در مخازن امن در شوشتر نگه داری می‌شوند.

پیام خوزستان


وی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر چهار هزار و 500 شیء تاریخی در شوشتر شناسنامه دار شدند، تصریح می‌کند: سامانه‌ای تحت عنوان سامانه «جام» وجود دارد که اشیای تاریخی در کشور در این سامانه ثبت و قابل رصد هستند.
بهره برداری از موزه شوشتر در سال 1402
از سوی دیگر «اکبر شکوه نیا» عضو شورای شهر شوشتر در خصوص روند کار موزه شهرداری در گفتگو با خبرنگار مهر بیان می‌کند: در سال 1399 کار موزه شهرداری شوشتر آغاز و تا پایان سال 1400 به دلیل به پایان رسیدن مدت قرارداد پیمانکار ادامه پیدا کرد که در این مدت 70 درصد کار انجام شد.
وی با اشاره به اینکه در سال 1401 با توجه به کمبود اعتبار کار موزه صورت نگرفت، ادامه می‌دهد: امسال از درآمدهای جاری شهرداری شوشتر ردیف بودجه‌ای برای این موزه اختصاص پیدا کرد و امید می‌رود تا پایان سال 1402 این پروژه به بهره برداری برسد.
عضو شورای شهر شوشتر با بیان اینکه شورا و شهرداری این شهرستان از همه طرح‌های گردشگری حمایت می‌کنند؛ یادآور می‌شود: طرح ساحل سازی محور گرگر که از بند میزان تا انتهای پارک همت پور به مساحت 15 هکتار است، توسط مشاور ذیصلاح شهرداری در حال طراحی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/565858/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کواکبیان: مذاکره، خواست نظام است

انتقاد ابطحی از عملکرد دولت؛ آقای پزشکیان! یک تکانی به کابینه‌تان بدهید

خبرهای تازه سخنگوی دولت از فیلترینگ؛ ان‌شاالله شاهد رفع برخی محدودیت‌ها خواهیم بود

مادر شهید رئیسی: هنوز منتظرم ابراهیم از در بیاید

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: تحریف نام خلیج فارس در گوگل مپ را پیگیری حقوقی می‌کنیم

دیدار وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

خرمشهر نماد عشق و ایثار؛ گرامیداشت یاد شهید رئیسی و تداوم راه امام

نماینده شوش: قطعی های اخیر برق شرایط بهداشتی و زیستی را در معرض خطر قرار داده/ خبر افزایش نرخ بسته های اینترنتی موجی از نگرانی ها را ایجاد کرده

آغاز تکمیل عملیات آسفالت‌ریزی در فاز دوم محوطه فرودگاه اهواز

پایان برداشت کلزا در امیدیه

همایش بین المللی دیپلماسی مقاومت برگزار شد

نخستین ستاد اجرایی دهه محرم حسینیه اعظم زنجان

سازمان لیگ مقدمات جشن تراکتور را چید

نقض حکم تتلو با ماده 477 | آیا آزادی در راه است؟

پاسخ دندان‌شکن حماس به ادعا‌ها درباره آزادی «عیدان الکساندر»

صحبت‌های تند بهزاد داداش زاده علیه خداداد عزیزی؛ پول باعث شده انسانیت، شرافت و مردانگی از بین برود!

محل فینال جام حذفی اعلام شد

محل برگزاری فینال حذفی مشخص شد

قیمت لحظه ای طلا 23 اردیبهشت | بازار طلا منفجر شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1404/02/23

پوشیدن لباس‌های برهنه در جشنواره کن ممنوع شد

قاب نوستالژیِ هدیه تهرانی و آتیلا پسیانی پربازدید شد

افشاگری شقایق دهقان از آشنایی تا جدایی از مهراب قاسم‌خانی

ادای احترام بازیگرِ دوست‌داشتنیِ نوروز رنگی به رضا عطاران

شباهت غیرمنتظره جناب خان به یکی از مهمانان برنامه!

دی‌کاپریو به دنیرو نخل طلا می‌دهد

پشت صحنه سریال «دل‌دار» با بازی محمدرضا غفاری

آهنگ جالب جناب خان برای پیمان یوسفی!

هیجان بازیگر فرانسوی برای همکاری با «اصغر فرهادی»

«بامداد خمار» جایگزین «آبان» از خرداد

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

کاهش زمان تشخیص بیماری با طراحی شبکه عصبی پیچشی

آخرین مهلت ثبت‌نام در مسابقات ملی برنامه‌نویسی ICT Challenge

چه انتظاراتی از پرتاب نهم استارشیپ به فضا داریم؟

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

حسین کلانی پیشکسوت پرسپولیس: علی پروین بزرگترین فوتبالیست تاریخ این مملکت بوده است

پیکان از داور بازی با نفت آبادان شکایت کرد

فدراسیون فوتبال نقش خودش در پرونده بیرانوند را رد کرد

ترکیب غیرعادی بارسا برای دربی سرنوشت‌ساز

فوتسال زنان رو دست بدی از ژاپن خورد!

درخواست برای ارسال فیلم فینال سنگین‌وزن به اتحادیه جهانی کشتی

لیگ قهرمانان آسیا؛ رونمایی از هشت تیم صعودکننده

گل اول بانوان چین تایپه به ایران  توسط

یک مجموعه داستان و رمان جدید در نمایشگاه کتاب

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

پیام پزشکیان درپی درگذشت والده یک مقام دولت

خراسان نوشت: ایده جدید روی میز مذاکره

معاون پزشکیان: در این چهل‌وشش سال گام‌های بلندی برداشته شده اما با آنچه می‌خواستیم فاصله‌ زیادی داریم

در جلسه امروز مجلس با حضور وزیر کار چه گذشت؟

فرمانده نزاجا: همه موشک‌های ساخت نیروی زمینی ارتش هوشمند شده‌اند