پیام خوزستان

آخرين مطالب

راه پیش‌رو و الزامات تحقق اهداف برنامه‌های توسعه‌ای مترو شهرداری تهران

راه پیش‌رو و الزامات تحقق اهداف برنامه‌های توسعه‌ای مترو
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - امروز صحبت از توسعه شبکه حمل و نقل عمومی ، در واقع مصادف است با ضرورت حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا در کلانشهر های دنیا. البته توسعه این شبکه لزوما با افزایش قابل انتظار و متناظر استقبال مردم از سیستم حمل و نقل عمومی همراه نمی شود و بحث فرهنگ سازی به همراه هزینه بر شدن استفاده از وسائل نقلیه شخصی نیز باید توامان مدنظر قرار گیرد تا بهره وری مدهای حمل و نقل عمومی به حداکثر ممکن برسد .

در کلانشهر تهران که جمعیتی در حدود 10 تا 13 میلیون نفر طی هر شبانه روز در آن سکونت و یا رفت و آمد دارند ، بحث بهره مندی از شبکه یکپارچه حمل و نقل عمومی به صورت یک « الزام » باید نگریسته شود و برای افق 20 سال آینده ، باید از امروز به فکر چاره بود و دست به کار شد .
یکی از مهمترین ارکان شبکه حمل و نقل عمومی در هر کلانشهر ، خطوط مترو آن به حساب می آید که ضمن ایمنی بالا و ارزان بودن ، از انرژی پاک بهره برده و وسیله نقلیه انبوه بر است .
در شرایط فعلی ، اولویت شرکت مترو تهران ، تکمیل خطوط هفتگانه موجود و سپس آغاز احداث خطوط جدید است ؛ ویژگی مهم خطوط جدید آن است که هم پیوستگی شبکه موجود و شبکه شکل گرفته در آینده را سبب خواهد شد و هم اقصی نقاط پایتخت که در حال حاضر جزو مناطق کم برخوردار از نظر ایستگاه های مترو محسوب می شوند را پوشش می دهند . اما به ارزش امروز پول رایج کشور ، تکمیل خطوط هفتگانه موجود و احداث 4 خط جدید به همراه تامین ناوگان حمل و نقلی مورد نیاز ، حداقل 360 هزار میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت .
حال این پرسش پیش می آید که با توجه به افزایش معنادار هزینه های ساخت مترو و تامین ناوگان حمل و نقلی مورد نیاز ، آیا با تکیه بر روش های مرسوم قبلی می توان به اهداف ترسیم شده در برنامه های توسعه ای آن هم در زمان مقرر دست یافت ؟ قطعا این طور نیست و لاجرم باید از طرق دیگری پیگیر تامین منابع مالی مطمئن و قابل اتکا بود . یکی از مهمترین این روش ها که مورد تاکید شهردار محترم تهران نیز قرار دارد ، توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی یا همان روش TOD است . در واقع هزینه های توسعه شبکه خطوط مترو را باید از درون خود پروژه ها استخراج کرد تا بتوان برنامه زمان بندی مطمئنی برای دستیابی به اهداف ترسیم شده در این زمینه تنظیم کرد .
در کنار این راهکار اساسی ، باید از ظرفیت ها و توانمندی های شرکت های فعال در صنعت ساخت و سازهای عمرانی ، خصوصا بخش خصوصی هم بهره برد ؛ البته قاعدتا ترغیب این بخش از فعالان صنعتی ، مستلزم ارائه پیشنهاد های قابل قبول برای بازگشت به موقع و مطمئن سرمایه آنهاست ؛ یعنی ایجاد جذابیت های سرمایه گذاری برای شکل گیری یک رابطه همکاری برد - برد .
نکته قابل ذکر دیگر ، اهتمام بیش از پیش دولت برای تامین بخشی از نیازهای شبکه حمل و نقل عمومی پایتخت است ؛ در حوزه فعالیت های صنعت مترو ، به طور مثال می توان بحث تامین ناوگان حمل و نقلی را از نهادهای دولتی انتظار داشت . گرچه حرکت به سوی داخلی سازی قطار مترویی به صورت جدی دنبال شده و به مراحل پایانی خود نزدیک گردیده است اما برای رفع نیازهای انباشته شده موجود و بر اساس قراردادهای منعقد شده قبلی ، دولت باید حضور جدی‌تری در این حوزه داشته باشد تا بتوان به موازات توسعه شبکه خطوط مترو ، سرفاصله حرکتی قطارها را با تامین ناوگان مورد نیاز ، به شکل استاندارد تنظیم کرد .
آنچه به طور مختصر عنوان شد ، مهمترین سرفصل های توسعه شبکه مترو برای سال های پیش رو بوده و به نظر می رسد صرفا حرکت بر این مدار است که می تواند اهداف مورد نظر را محقق سازد تا کلانشهر تهران برای بهره مندی از سیستم حمل و نقل عمومی کارآمد و کارا در افق پیش رو ، دغدغه خاطر کمتری داشته باشد . اینها همه به شرط اجماع عمومی نهادهای مرتبط بوده و به این مهم باید به چشم یک مسأله ملی نگاه کرد .
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/527470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرشایمر: در سال 2024 اسرائیل 2 بار تلاش کرد آمریکا را به تله جنگ با ایران بکشاند

واکنش ایران به حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه چادرهای آوارگان فلسطینی در خان‌یونس و جبالیا

مرداسی: حضور در سطح اول فوتبال کمترین حق فوتبال آبادان است

حذف 4 صفر از پول ملی؛ گامی به‌سوی اصلاح یا اقدامی زودهنگام؟

سولانا در مسیر 200 دلاری شدن؛ آیا مقاومت 179 دلار آخرین مانع است؟

3 خرید پرسپولیس قطعی شد؛ واریز پول رضایتنامه برای انتقال های بزرگ

تیوی بیفوما سرخپوش شد/ فخریان و کاظمیان هم به پرسپولیس پیوستند

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

مراسم اهدای جام قهرمانی لیگ برتر فوتبال در اهواز برگزار می‌شود | اخبار ورزشی

چین قاتل اف 35 آمریکایی را به آسمان فرستاد

حواشی بازی استقلال 0-0 چادرملو

حواشی بازی نفت آبادان و پیکان

انتقال رایگان بیفوما به پرسپولیس در دسترس!

بمب نقل و انتقالات پرسپولیس ترکید؛ بیفوما باز هم شاگرد کارتال شد!

پنالتی دادن به روش پت و مت!

کارشناسی داوری بازی استقلال و چادرملو

حواشی بازی فولاد و استقلال خوزستان

صحبت های تارتار درباره عملکرد کارتال و نقل و انتقالات پرسپولیس

صحبت های غلامحسین پیروانی درباره صعود فجر به لیگ برتر

پرسپولیس بیفوما با تماس کارتال نهایی شد

پیمان جبلی: رادیو همیشه پیشرو بوده است؛ تجلیل از خبرنگار غزه

روز قهرمانی تراکتور از بهترین روزهای زندگیم بود؛ کمالوند: صنعت نفت به لیگ برتر صعود می‌کند

حواشی بازی گل گهر و شمس آذر

اشک‌های پیمان یوسفی بعد از کادو جالب برنامه 1001

ویدیو باشگاه استقلال برای پیوستن سیدورف

وضعیت استقلال با جباری از دیدگاه تارتار سرمربی گل گهر

کارشناسی داوری بازی فولاد و استقلال خوزستان

خلاصه بازی آتالانتا 2 - رم 1

کادوی جالب جناب خان برای پیمان یوسفی و شوخی با کلمات قصار او در گزارش‌ها

ویدیویی جالب از پیمان یوسفی بعد از دیدار با ولز در جام جهانی

آخرین اخبار از نقل و انتقالات استقلال و پرسپولیس

اظهارات خصمانه وزیرخارجه آمریکا علیه ایران

خواستار سوریه‌ای متحد و یکپارچه هستیم

فراز کمالوند: پیکان را با قدرت شکست دادیم

شهرداری آستارا 0 – 3 آریو اسلامشهر: جدال حساس در هفته پایانی با صنعت نفت

نیروی زمینی 2 – 0 نفت مسجدسلیمان: خداحافظی بختیاری ها با لیگ یک

رهایی نفس‌گیر کودک 5 ساله فهرجی از دست آدم‌ربایان

چه تیمی همراه فجرسپاسی به لیگ برتر صعود می کند؟ یک سهمیه و چهار مدعی/ معمای صعود در اسلامشهر حل می شود نه تهران!

دیدار نماینده اهواز، مدیران صباانرژی و گروه ملی فولاد با مدیرعامل فولاد اکسین

دیدار معاون سرمایه انسانی شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین با معاون منابع انسانی و امور اجتماعی شرکت فولاد خوزستان

حواشی جنجالی و باورنکردنی بازی خیبر و پرسپولیس

کارشناسی داوری بازی تراکتور و نساجی

سعید اخباری سرمربی چادرملو: هفت هشت بازیکن استقلال آرزوی هر سرمربی هستند

گل قیچی برگردون تماشایی و محشر سانتیاگو مونتیل در لیگ برتر آرژانتین

شوخی جناب‌ خان با تیپ و استایل پیمان یوسفی؛ سلطان کت ایران هستی!

مهدی تارتار سرمربی گل گهر: اگر نکونام می ماند وضعیت استقلال از این بهتر بود

شعرخوانی جالب جناب‌خان برای پیمان یوسفی

نعیم قاسم: امام خامنه‌‌ای مایه افتخار و مباهات ماست

در دیدار عراقچی با وزیر امور خارجه امارات عربی متحده چه گذشت؟

برگزاری نشست مدیران کل وزارت خارجه‌های ایران و ترکیه