پیام خوزستان

آخرين مطالب

چین برنده احتمالی جنگ باتری؟

جنگ بعدی بر سر باتری خواهد بود! علمي

جنگ بعدی بر سر باتری خواهد بود!
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رقابت ژئوپولیتیک بعدی ممکن است بر سر فناوری سبز باشد و چین در حال حاضر آماده است تا کنترل این زنجیره‌های تامین را به دست گیرد.

در تلاش برای انقلاب انرژی پاک ایالات متحده یکی از بسیاری از کشور‌هایی است که سرمایه‌گذاری در تولید خودرو‌های الکتریکی و منابع انرژی تجدیدپذیر را افزایش داده تا از سوخت فسیلی دور شود. با این وجود، این صنعتی است که پیش‌تر توسط یک قدرت دیگر تحت تاثیر قرار گرفته است: چین.
به گزارش فارین پالیسی، پکن پس از یک دهه فشار کنترل قابل توجهی بر زنجیره‌های تامین باتری‌های لیتیوم یونی دارد باتری‌هایی که برای هر وسیله‌ای از خودرو‌های برقی گرفته تا گوشی‌های تلفن همراه هوشمند حیاتی هستند. این تسلط بر باتری‌های قدرتمند و فلزات کلیدی آن به یک نقطه اشتعال ژئوپولیتیک در طول تنش‌های میان امریکا و چین تبدیل شده است.
"مورگان بازیلیان" مدیر انستیتو پین در دانشکده معادن کلرادو و کارشناس سابق انرژی در بانک جهانی می‌گوید: " چین بازیگر غالب در زنجیره تامین تقریبا تمام این مواد معدنی حیاتی می‌باشد. این مسئله به یکی از تنها زمینه‌های مورد اجماع و توافق دو حزبی در ایالات متحده تبدیل می‌شود و آن این که ما (امریکا) در نوعی جنگ اقتصادی با چین به سر می‌بریم".
باتری‌های لیتیوم یونی که از مواد معدنی حیاتی از جمله لیتیوم، نیکل، کبالت و منگنز ساخته شده‌اند می‌توانند انرژی قابل توجهی را در خود نگه دارند و در تلاش برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی با جایگزین‌های پاک‌تر نقشی حیاتی و کلیدی ایفا می‌کنند. "کالن هندریکس" کارشناس ارشد انستیتو اقتصاد بین الملل پترسون می‌گوید: "هر حرکت واقعا جدی به سمت کربن زدایی سیستم‌های انرژی و حمل و نقل مستلزم افزایش گسترده ظرفیت باتری است".
با افزایش سرسام آور تقاضا برای وسایل نقلیه الکتریکی کشور‌ها در تلاش هستند تا از ثروت موجود در زمین برای این باتری‌ها بهره ببرند. براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی فروش جهانی خودرو‌های برقی در سال 2021 میلادی نسبت به سال پیش افزایشی دو برابری داشته است. این افزایش انفجاری فروش عمدتا توسط چین صورت گرفت جایی که تقریبا یک چهارم کل فروش خودرو‌های تازه برقی یا هیبریدی در آن کشور بوده است.
بانک جهانی پیش‌بینی کرده که ممکن است برای تامین فناوری انرژی پاک تا سال 2050 میلادی میلیارد‌ها تن مواد معدنی مورد نیاز باشد. بخش عمده‌ای از این مواد خام را می‌توان در تعداد انگشت شماری از کشور‌های غنی از مواد معدنی یافت. برای مثال، اندونزی 40 درصد از نیکل جهان را تولید می‌کند در حالی که لیتیوم که گاهی اوقات از آن تحت عنوان طلای سفید یاد می‌شود عمدتا از استرالیا و به اصطلاح مثلث لیتیوم در امریکای جنوبی تامین می‌شود. حدود 70 درصد کبالت جهان از جمهوری دموکراتیک کنگو می‌آید جایی که صنعت معدن زیر بطن کثیفی از نقض حقوق بشر و گزارش‌های مربوط به کار کودکان دارد. استخراج گرافیت یک جزء کلیدی در باتری‌ها به طور عمده در چین انجام می‌شود.
پس از انجام حفاری سنگ معدن به پالایش و فرآوری نیاز دارد و اینجاست که پکن بر سراسر جهان تسلط دارد. هندریکس می‌گوید: "چین از بسیاری جهات تبدیل به ریخته گری جهان برای فرآوری انواع مواد معدنی مختلف شده است".
بازیلیان می‌گوید این محصول تلاش عمدی و چندین دهه‌ای پکن به منظور ایجاد صنعت خود است. او می‌افزاید: "چین تصمیم گرفت که مواد معدنی و فلزات نقش بزرگی در آینده انرژی و دفاع ایفا کنند و شروع به سرمایه گذاری در زنجیره‌های تامین برای مواد خام، فرآوری و تولید باتری کرد. این تصمیمی یک شبه نبود".
این موضوع سیاستگذاران در واشنگتن را به لرزه درآورده است جایی که تشدید تنش‌ها با چین به این نگرانی دامن زده که پکن می‌تواند از نفوذ خود برای اهداف ژئوپولیتیکی استفاده کند. اخیرا اعمال محدودیت روسیه بر تامین گاز طبیعی اروپا خطرات وابستگی بیش از حد اقتصادی به دشمنان سیاسی را نشان داد. "جین ناکانو" کارشناس امنیت انرژی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی می‌گوید:"این تازه‌ترین یادآوری درباره اهمیت تنوع زنجیره‌های تامین است".
این تنها زنجیره تامین باتری نیست که در آن چین نقش فرماندهی را ایفا می‌کند. به گفته آژانس بین‌المللی انرژی در سراسر طیفی از فناوری‌های انرژی پاک از جمله انرژی باد و پنل‌های خورشیدی ظرفیت تولید و تجارت پکن بخش عمده‌ای از جهان را تحت الشعاع قرار داده است.
"سام هاول" پژوهشگر فناوری و امنیت ملی در مرکز امنیت جدید آمریکا می‌گوید:"چین قطعا تسلط خود را بر این صنعت درک می‌کند و می‌تواند تصمیم بگیرد که در هر نقطه‌ای تغییراتی ایجاد نماید. بخش ترسناک ماجرا آن است که هیچ راه حل ساده یا کوتاه مدتی برای ایالات متحده وجود ندارد".
با این وجود، "ایلاریا مازوچو" پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی نسبت به تلقی چین در تولید باتری به عنوان یک تهدید امنیت ملی صرفا به دلیل مداخله پکن هشدار می‌دهد. او می‌گوید برخلاف تراشه‌های نیمه هادی که استفاده از آن در تسلیحات کشتار جمعی امکان‌پذیر است باتری‌های مورد استفاده در فناوری انرژی پاک پیامد‌های امنیت ملی مشابهی ندارند.
"مازوچو" می‌گوید :"فناوری‌های انرژی پاک بیش از حد مقوله‌ای امنیتی شده اند. ما در نقطه‌ای قرار داریم که همه چیز به مقوله‌ای در امنیت ملی تبدیل می‌شود". او می‌گوید انگیزه توسعه این صنایع نه به دلایل امنیت ملی بلکه به دلایل مرتبط با اقتصاد و تغییرات آب و هوایی مهم است. در همین حال، دولت بایدن سرمایه گذاری‌های خود را در تولید باتری افزایش داده است و میلیارد‌ها دلار به این صنعت سرازیر می‌کند و متعهد شده که اطمینان حاصل کند خودرو‌های الکتریکی نیمی از فروش خودرو‌های جدید را در سال 2030 میلادی به خود اختصاص می‌دهند. اگرچه احتمالا دهه‌ها به طول خواهد انجامید تا موفقیت قابل توجهی حاصل شود.
با توجه به سهم زنجیره تامین چین کارشناسان تاکید می‌کنند که جهان هنوز در مرحله آغاز گذار به انرژی پاک قرار دارد و بسیاری از کشور‌ها برای مدت زمانی طولانی در این روند قرار خواهند داشت. "کواسی آمپوفو" رئیس بخش فلزات و معادن در Bloomberg NEF می‌گوید: "چین آغاز خوبی داشته، اما هنوز مشخص نیست که آیا می‌توانیم چین را برنده قلمداد کنیم یا خیر، زیرا هنوز در مرحله اولیه گذار انرژی قرار داریم".

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/396930/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سروده‌ افشین علا با تضمین مصرعی از رهبر انقلاب

خطیب نماز جمعه این هفته تهران مشخص شد

عکس یادگاری افراد حاضر در اجلاس بین‌المللی مقامات عالی امنیتی در سن‌پترزبورگ با حضور احمدیان

بخش‌هایی از هم‌خوانی کارگران در دیدار با رهبر انقلاب

روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد

اتصال سرویس کارت‌های اعتباری ایران و روسیه/ مسکو از تجربه دهه‌ها مقاومت ایران در برابر تحریم بهره می گیرد

درخواست شهروندان اهوازی از شهردار

برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - سپاهان در مسجدسلیمان

مدیرعامل استقلال ملاثانی:آماده بازی بودیم ولی به ورزشگاه راهمان ندادند،آیا گناه کردیم؟/ بودجه کل تیم ما به اندازه یک بازیکن فولاد است

برداشت حدود 60 هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان

رشد ابر، رگبار باران و رعد وبرق در برخی نقاط هرمزگان، 5 اردیبهشت

پیش بینی هواشناسی هرمزگان پنجم اردیبهشت

فیلم| 200 روز مقاومت در شمال فلسطین اشغالی

طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود

معرفی ورزشگاه میزبانی استقلال ملاثانی از سپاهان در جام حذفی

تخت ‌جمشید دوم ایران کجاست؟

فیلم/ 200 روز مقاومت در شمال فلسطین اشغالی به روایت حزب‌الله

گشایش نمایشگاه کارآفرینی و اشتغال بسیجیان استان در درچه

فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از دیدار رهبر انقلاب با کارگران

چه خبر از مهران مدیری و نیکی کریمی؟

دلیل اصلی تحصیل مسعود ده‌نمکی در حوزه علمیه چه بود؟

اشک امیرعلی نبویان بخاطر عشق زیاد به همسرش

پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی به وقوع می‌پیوندد

مدیرعامل باشگاه فولاد: برای حفظ تیم در لیگ برتر تلاش می‌کنیم

انتخاب رئیس هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان

شاعر کیشوند، "وعده‌ی صادق" را روایت کرد: نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس

تحریم‌ های سفت و سخت و جدید آمریکا علیه ایران

آغاز جدال بسکتبال شهرداری گرگان برای فتح غرب آسیا از فردا

دعوت از پولادگر برای حضور در مجمع عمومی اتحادیه تکواندو آسیا

اعزام شمشیربازان ایران به مسابقات زون آسیا

پائز: روی هدف بزرگی که داریم متمرکزیم و انجام می‌دهیم

تیم ملی والیبال و یک جنگ درون تیمی!

ایتالیا مردانش را برای لیگ ملت‌های والیبال به خط کرد

طلا و برنز بانوان تالوکار در انتخابی جام‌جهانی چین

اتحادیه جهانی کشتی چند داور را محروم کرد

داوران یک هشتم نهایی جام حذفی مشخص شدند

قیمت عینک شنا هم نجومی شد؛ حدود 10 میلیون کنار بگذارید!

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال 1403

مجموعه شعر طنز «دیزی در پنت هاوس» منتشر شد

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس منتشر شد

توضیحات ویدئوییِ کریمی قدوسی درخصوص توئیت‌های اخیرش که جنجالی شد

تجمع خانواده اسرای صهیونیست مقابل وزارت جنگ رژیم صهیونیستی

توضیحات رییس دادگاه منافقین در خصوص چگونگی برگزاری دور جدید جلسات محاکمه

گزارش یوسف سلامی پیش از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان زیر ذره بین بازرسان

حماس:30 افسر و ژنرال ارشد اسرائیلی در اختیار ما هستند

136 دستگاه تاکسی جدید آماده تحویل به رانندگان است

شکست قطعی هر کسی که در برابر جریان مقاومت اسلامی بایستد

200 روزه شدن جنگ علیه غزه چه مفهومی دارد؟ مقاومت در این مدت چگونه ادامه یافت؟

مهر و موم مرکز غیرمجاز ارائه خدمات زیبایی در خرمشهر