پیام خوزستان

آخرين مطالب

توصیه‌های تغذیه‌ای برای عملکرد مطلوب مغز کودکان و نوجوانان مقالات

توصیه‌های تغذیه‌ای برای عملکرد مطلوب مغز کودکان و نوجوانان
  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- آمنه مصیبی دهکردی  با اشاره به نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان  5 تا 18 سال اظهار کرد: در سنین مدرسه سرعت رشد همچنان ادامه دارد که دوران بلوغ نیز با شروع جهش رشد همراه است بنابراین تأمین انرژی مورد نیاز بسیار ضروری است.

وی افزود: میزان انرژی مورد نیاز نوجوانان، به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت رشد آن‌ها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی نوجوان بیشتر باشد به انرژی بیشتری نیاز دارد.

مصیبی دهکردی با اشاره به منابع دریافت انرژی بیان کرد: کربوهیدرات‌ها که بیشتر در نان و غلات وجود دارند و همچنین چربی‌ها، منابع تأمین‌کننده انرژی هستند و پروتئین نیز برای نگهداری و ترمیم بافت‌ها، ساختن سلول‌ها و بافت‌های جدید مورد نیاز است. ترکیبی از پروتئین حیوانی و گیاهی به شرط اینکه انرژی دریافتی نوجوان کافی باشد، می‌تواند نیاز بدن برای رشد را تأمین کند. توصیه می‌شود پروتئین حیوانی مانند پروتئین موجود در شیر، گوشت و تخم مرغ که پروتئین با کیفیت محسوب می‌شوند در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در صورتی که در میان وعده، نان و پنیر، نان و تخم مرغ، کتلت، انواع کوکوها مثل کوکوی سیب زمینی و کوکوی سبزی و یا شیر و کیک مصرف شود، بخشی از پروتئین مورد نیاز این کودکان و نوجوانان تأمین می‌شود.

مصیبی دهکردی با اشاره به اهمیت ویتامین‌ها و املاح معدنی عنوان کرد: ویتامین‌ها و املاح معدنی از طریق شش گروه غذایی اصلی باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده و به بدن برسند؛ برخی از ویتامین‌ها و املاح معدنی در دوران رشد نقش اساسی دارند و کمبود آن‌ها موجب اختلال رشد نوجوان می‌شود. شایعترین کمبودهای ویتامین در این دوران، کمبود ویتامین A و D و شایعترین کمبودهای املاح شامل کمبود ید، آهن، روی و کلسیم است که باید به این نکات توجه شود.

وی در خصوص اهمیت مصرف صبحانه تصریح کرد: نخوردن صبحانه می‌تواند آثار منفی بر یادگیری نوجوانان داشته باشد. در شرایط ناشتای کوتاه مدت معمولا سطح گلوکز خون به نحوی تنظیم می‌شود که به عملکرد طبیعی مغز لطمه وارد نشود اما اگر مدت زمان ناشتایی طولانی‌تر شود، به دلیل افت قند خون، مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل می‌شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود: نوجوانانی که صبحانه نمی‌خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند. نخوردن صبحانه و ناشتایی طولانی مدت موجب افت قند خون می‌شود و در نتیجه در وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری مصرف می‌شود که در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: برای اینکه کودک یا نوجوان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدای شب مصرف کند و شب در ساعت معین بخوابد تا صبح بتواند زودتر بیدار شود و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشد. اگر والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق کودک و نوجوان برای صرف صبحانه خواهند بود.

مصیبی دهکردی توصیه کرد: والدین باید سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده را به کودک یا نوجوان خود بیاموزند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: مصرف غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی، انواع آش‌های محلی از ارزش غذایی بالایی برخوردارند می‌توان این غذاها را در وعده صبحانه به کودک و نوجوان داد. غذاهایی مانند نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و مربا، نان و کره و عسل، نان و پنیر و خرما، همراه با یک لیوان شیر، یک صبحانه سالم و مغذی برای کودک و نوجوان محسوب می‌شوند.

وی عنوان کرد: یکی از دلایل نخوردن صبحانه توسط کودک و نوجوان، تکراری و یکنواخت بودن آن است. تنوع در صبحانه، این افراد را به خوردن صبحانه تشویق می‌کند. 

مصیبی دهکردی با اشاره به برخی میان وعده‌های سالم گفت: کودکان در سنین مدرسه و بلوغ علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیاز دارند. در این سنین باید برای نگهداشتن غلظت قند خون در حد طبیعی، هر چهار تا شش ساعت غذا مصرف شود تا فعالیت سیستم عصبی و عملکرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.

وی بیان کرد: ارزش غذایی میان وعده‌ها باید در نظر گرفته شود. مصرف موادی مانند چیپس، غلات حجیم شده مثل انواع پفک ارزش غذایی کمی دارند بنابراین استفاده از کشمش، نخودچی، انجیر خشک، توت خشک، برنجک، عدس بوداده، گندم بوداده، بادام، پسته، گردو، برگه زردآلو، انواع میوه‌ها ماند سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، زردآلو و لیمو شیرین، سبزی‌هایی مانند هویج، کاهو و خیار، ساندویچ‌هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان، پنیر و خرما می‌تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی این گروه سنی قرار بگیرد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: به طور کلی تشویق کودکان و نوجوانان به استفاده از تنقلات سنتی و در دسترس مثل نخودچی، کشمش، گندم بو داده، عدس بو داده و انواع خشکبار که سالم تر و مغذی‌تر از چیپس، پفک، شیرینی و شکلات هستند یک راهکار عمده برای ترویج الگوی غذایی صحیح و تامین بخشی از نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/379054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویسی به یاد 9 بازیکن خوزستانی در تیم ملی

اعتراف رسانه‌های عبری به حجم سنگین حملات موشکی حزب الله

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

قرارداد یک سال و نیمه فولاد با ویسی ادامه دارد

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

حمله موشکی سنگین حزب الله به مرگلیوت

66 کیلوگرم مواد مخدر در اندیمشک کشف شد

طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد

برخلاف ادعای نتانیاهو، ما به پیروزی نزدیک نیستیم!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

موشک‌های مقاومت کریات شمونه را در تاریکی فرو برد

دام شیادان سایبری تحت عنوان فروش سوالات کنکور

قطعی برق در مناطقی از فلسطین اشغالی بر اثر حملات مقاومت لبنان

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو

کشته شدن نظامی صهیونیست در شمال غزه

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق

اراده مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان برای پیروزی فلسطین و جایگزینی نظامی عادلانه در جهان قطعاً محقق خواهد شد

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

لبیک اردنی‌ها به دعوت سخنگوی گردان‌های قسام

دبل کاستیانوس، گل دوم لاتزیو به یوونتوس

گل دوم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 52

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

گل سوم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 57

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چه کسی می داند...

جهانگیری: در سال 84 که دولت را به احمدی‌نژاد تحویل دادیم خودروسازی ایران از ترکیه و چین جلوتر بود

درگوشی حرف زدن میرسلیم و بادامچیان در یک مراسم سیاسی